Gönderen Konu: Skoda Octavia  (Okunma sayısı 3610 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
Ynt: Skoda Octavia
« Yanıtla #20 : Aralık 30, 2015, 12:36:11 »

Mustafa bey uzun yol dsg dizel kullanın, arka arkaya iki aracı da bayi de inceleyin inanın fikirleriniz değişecektir. Şahsen benim öyle oldu ki ben yılların hondacısıyım ve hala daha jazz kullanıyorum.

Bayi arkadaşlarımızla birlikte gittiğimizde inanın yeni jazz'ın iç hacmini civicten ferah ve kullanışlı buldular. Bagaj da öyle. Dış tasarıma ve markaya tabiki lafım yok.

Mesaj Birleştirildi: Aralık 30, 2015, 12:18:21
DSG sorunlu şanzıman insan ürküyor ama garantisi vardır heralde.

Yasin Bey doğru söylüyorsunuz. Hatta güncel octavialarda yanlış hatırlamıyorsam xds+ gibi üst düzey yol tutuş ekipmanları da var. Ancak civic daha kült bir model, en azından Ülkemizde. Bende Skoda kullanıyorum. Örneğin D sıfında ben Superb'i diğer modellere göre daha güzel ve bir bütün olarak görüyorum. Araç neredeyse D sınıfının limitlerini zorlamış gibi. Skoda'nın temel felsefesi zaten daha geniş daha ferah ve yüksek araçlar üretmek. Yeni fabia bile akranı güncel pola'dan 55mm. geniş. Bagajı 330lt

Anlatmak istediğim octavia'nın kendi sınıfında çok güçlü rakipleri var. Göreceli olarak Honda civic in tarzı bana daha füturistik geliyor, tıpkı Skoda suber b'nin kendi sınıfında olduğu gibi.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Aralık 30, 2015, 12:36:11 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hiç Bir Ş€y İmKansıZ d€ğiLdir...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 1000
  • Model Yılı: '15
  • 270 kere teşekkür etti
  • 257 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Aralık 30, 2015, 12:37:31 »
Octavia değil de, dün Denizli Skoda bayiinde inceledim SuperB araba olmuş, mükemmel bir araç kesinlikle bagajı da benim corollanın bagajından nerdeyse 2 tane, Avensis le yanyana bile koyulmaz bence SuperB.
2007 dci CLiO 3 Authq. (Beyaz)          : 2007 Nisan - 2014 Haziran
2011 d4d CoroLLa Comf.Extra (G.Gri) : 2014 Ağustos - 2014 Aralık
2012 d4d CoroLLa Comf.Extra (Beyaz): 2014 Aralık - 2015 Ekim
2012 d4d Corolla Comf.Extra MMT(Füme) : 2015 Kasım(Alış) - 2015 Kasım(Satış)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Trafik medeniyettir, buna uyan medeni kişidir...
  • Model Yılı: -
  • 254 kere teşekkür etti
  • 303 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Aralık 30, 2015, 12:55:19 »
Yasin Bey doğru söylüyorsunuz. Hatta güncel octavialarda yanlış hatırlamıyorsam xds+ gibi üst düzey yol tutuş ekipmanları da var. Ancak civic daha kült bir model, en azından Ülkemizde. Bende Skoda kullanıyorum. Örneğin D sıfında ben Superb'i diğer modellere göre daha güzel ve bir bütün olarak görüyorum. Araç neredeyse D sınıfının limitlerini zorlamış gibi. Skoda'nın temel felsefesi zaten daha geniş daha ferah ve yüksek araçlar üretmek. Yeni fabia bile akranı güncel pola'dan 55mm. geniş. Bagajı 330lt

Anlatmak istediğim octavia'nın kendi sınıfında çok güçlü rakipleri var. Göreceli olarak Honda civic in tarzı bana daha füturistik geliyor, tıpkı Skoda suber b'nin kendi sınıfında olduğu gibi.

Mustafa bey siz de haklısınız. Civic başka bir alan gibi görünse de artık eski devir yok. Standart 4 kişilik ailenin bence tüm ihtiyaçlarına cevap verir nitelikte Octavia. Ha marka imajı derseniz evet yok lakin yeni modellerle birlikte o imaj da yavaş yavaş yerine geliyor diye düşünüyorum.

Civicle kıyaslıyorum çünkü almak istediğim araba ve fiyatı da Octaviayla birbirine yakın.  Birde artık LPG den dizele geçmek istiyorum uzun yol sürüş deneyimlerimden sonra. Bayınin söylediği aslı varsa 2018 de gelecekmiş civic dizel. Ben 2016 yılı sonu diye okumuştum. (izmit bayi)

Mesaj Birleştirildi: Aralık 30, 2015, 12:58:43
Octavia değil de, dün Denizli Skoda bayiinde inceledim SuperB araba olmuş, mükemmel bir araç kesinlikle bagajı da benim corollanın bagajından nerdeyse 2 tane, Avensis le yanyana bile koyulmaz bence SuperB.

Kesinlikle, ancak dizel otomatik süper b fiyatları 120 civarında.
1)  1994 Tempra SX A Beyaz    2) 1997 Mazda 323 Yeşil  3) 2005 Honda Civic Vtec Bej   4) 2011 Toyota Avensis Elegant Extra Beyaz
5)  2005 Honda Jazz Elite Cvt Kırmızı 6)  2011 Honda Civic A/T Elegance Füme
7)  2012 Honda CR-V Executive Beyaz 8) 2011 Kia Picanto Hiper A/T
9)  2012 Honda Jazz Fun Cvt Beyaz  10) 2016 Honda CR-V Executive 1.6 Zf A/T 11) 2017 Civic Eco Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 281 kere teşekkür etti
« Yanıtla #23 : Aralık 30, 2015, 13:07:56 »
Mustafa bey siz de haklısınız. Civic başka bir alan gibi görünse de artık eski devir yok. Standart 4 kişilik ailenin bence tüm ihtiyaçlarına cevap verir nitelikte Octavia. Ha marka imajı derseniz evet yok lakin yeni modellerle birlikte o imaj da yavaş yavaş yerine geliyor diye düşünüyorum.

Civicle kıyaslıyorum çünkü almak istediğim araba ve fiyatı da Octaviayla birbirine yakın.  Birde artık LPG den dizele geçmek istiyorum uzun yol sürüş deneyimlerimden sonra. Bayınin söylediği aslı varsa 2018 de gelecekmiş civic dizel. Ben 2016 yılı sonu diye okumuştum. (izmit bayi)

Mesaj Birleştirildi: Aralık 30, 2015, 12:58:43
Kesinlikle, ancak dizel otomatik süper b fiyatları 120 civarında.

Aslında Skoda'nın marka algısının da iyi olduğunu düşünüyorum. Bilinçli olarak vw'nden daha kısıtlı olarak piyasaya sürüldüğü kanaatindeyim.

Tabi ki dizel otomatik hemde octavia gibi bir aracı tercih etmek, benzinli aynı fiyattaki civicden daha mantıklı ve akılcı bir tercih olacaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Aralık 30, 2015, 13:20:10 »
Skoda donanım olarak VW den daha bonkör. VW de donanımların hepsi ayrı ayrı seçilebilirken Skoda da bu donanımlar bütün paketlere yayılmış halde ve en üst donanımda yok yok
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 281 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Aralık 30, 2015, 13:22:02 »
Skoda donanım olarak VW den daha bonkör. VW de donanımların hepsi ayrı ayrı seçilebilirken Skoda da bu donanımlar bütün paketlere yayılmış halde ve en üst donanımda yok yok

Örnek; Fabia III'de mercekli farlar var ancak güncel polo'da yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Aralık 30, 2015, 13:48:26 »

Örnek; Fabia III'de mercekli farlar var ancak güncel polo'da yok.
Poloda ayrıca satıyor ama , tek farkı bu. Donanım paketinin içine koymamış
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 281 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Aralık 30, 2015, 14:44:53 »
Poloda ayrıca satıyor ama , tek farkı bu. Donanım paketinin içine koymamış

Hayır hayır, polo'da istesenizde yoktu. Şuanda da olmaması lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • SUBARU Forester SG
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 114000
  • Model Yılı: '07
  • 195 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Aralık 30, 2015, 14:56:41 »
ney ya skoda mı. skoda iyidir :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Aralık 30, 2015, 15:22:14 »
Skodanın sitesine baktımda sizce

1.2 tsi otomatik vites Full donanımlı+panaromik cam tavanlı octavia mı? 80.000 Tl(küsüratı var) yoksa

1.4 tsi manuel en düşük donanımlı ancak panaromik cam tavanlı Superb mi? 75.000 TL

Arada donanım farkı olsa da sanırım ben Super Bden yana tercih yapardım. Tek sıkıntı en baz donanıma otomatik şanzıman yerleştirmemişler. Oda olaymış dadından yinmezmiş valla :)
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • 63 kere teşekkür etti
  • 384 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Aralık 30, 2015, 22:02:30 »
Skoda gerçekten güzel araçlar üretiyor ancak VW aldıktan sonra tek elden çıkan araçlar oldular hepsi. VW nin yan sanayisi gibi oldu marka. Servislerin de Skoda ve Seat'a üvey evlat muamelesi yapması da cabası. Küçük servislerde belki bunu göremezsiniz ama tüm vag grubuna bakan büyük servislerde Tofaş gözüyle bakılıyor bu araçlara. Satarken değil ama ::) Velhasıl ben almamak için tüm çabamı sarfederim bu araçları her ne kadar araçların albenisi ve artıları fazla da olsa.
R1 35 
╚╬╬╬     Yolumuza Auris olmadan devam ediyoruz :(
  24 6   
Bu sene de şampiyon görelim sizi!! Beşiktaşk En Büyük Aşk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Aralık 30, 2015, 22:34:22 »
Seat için yan sanayi olabilir Yasinciğim. Özellikle leonun iç tasarımı için haklısn. Ancak skoda grubu passattan çok kaliteli araçlar yapıyor. Octavianın satışları çok iyi diye duydum. Özellikle jettanın 1.6 tdi kaldırılmasından sonra daha fazla satış yaptığı ortada. Skodada Standart güvenlik paketlerinin ww de opsiyonel satılması ve fazla özelliğe rağmen yinw skodanın ucuz olması en büyük albenisi. Ben superBye bindikten sonra plaza da yeni superB yi gördükten sonra bayıldım. Özellikle devasa motor kaputuna verilen kavisler tasarım namına çok güzel işçilik çıkarmışlar. Avensise o paraları verene kadar bir superB almak daha mantıklı geliyor bana.
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • 63 kere teşekkür etti
  • 384 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Aralık 30, 2015, 22:47:22 »
Skodanın kalitesi var ona bişey demiyorum zaten. Ama klasik VW çizgisinde araçlar oldu onlar da. Eskiden daha tipsiz olmalarına rağmen daha iyi arabalardı bence. Hep diğer VW modellerinin gölgesinde kalıyor hep. Passat alamayan SuperB alıyor Jetta alamayan Octavia alıyor. Bunun olmadığını savunabilirsiniz belki ama en azından benim etrafımda hep bu şekilde oldu. Superb ilk çıktığında yani bu kasası işk çıktığında sabiha gökçendeydi sanırım incelemiştim uçak beklerken. Gayet güzel, kaliteli bir araçtı.
R1 35 
╚╬╬╬     Yolumuza Auris olmadan devam ediyoruz :(
  24 6   
Bu sene de şampiyon görelim sizi!! Beşiktaşk En Büyük Aşk