0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Mustafa bey uzun yol dsg dizel kullanın, arka arkaya iki aracı da bayi de inceleyin inanın fikirleriniz değişecektir. Şahsen benim öyle oldu ki ben yılların hondacısıyım ve hala daha jazz kullanıyorum.Bayi arkadaşlarımızla birlikte gittiğimizde inanın yeni jazz'ın iç hacmini civicten ferah ve kullanışlı buldular. Bagaj da öyle. Dış tasarıma ve markaya tabiki lafım yok.Mesaj Birleştirildi: Aralık 30, 2015, 12:18:21DSG sorunlu şanzıman insan ürküyor ama garantisi vardır heralde.
Yasin Bey doğru söylüyorsunuz. Hatta güncel octavialarda yanlış hatırlamıyorsam xds+ gibi üst düzey yol tutuş ekipmanları da var. Ancak civic daha kült bir model, en azından Ülkemizde. Bende Skoda kullanıyorum. Örneğin D sıfında ben Superb'i diğer modellere göre daha güzel ve bir bütün olarak görüyorum. Araç neredeyse D sınıfının limitlerini zorlamış gibi. Skoda'nın temel felsefesi zaten daha geniş daha ferah ve yüksek araçlar üretmek. Yeni fabia bile akranı güncel pola'dan 55mm. geniş. Bagajı 330ltAnlatmak istediğim octavia'nın kendi sınıfında çok güçlü rakipleri var. Göreceli olarak Honda civic in tarzı bana daha füturistik geliyor, tıpkı Skoda suber b'nin kendi sınıfında olduğu gibi.
Octavia değil de, dün Denizli Skoda bayiinde inceledim SuperB araba olmuş, mükemmel bir araç kesinlikle bagajı da benim corollanın bagajından nerdeyse 2 tane, Avensis le yanyana bile koyulmaz bence SuperB.
Mustafa bey siz de haklısınız. Civic başka bir alan gibi görünse de artık eski devir yok. Standart 4 kişilik ailenin bence tüm ihtiyaçlarına cevap verir nitelikte Octavia. Ha marka imajı derseniz evet yok lakin yeni modellerle birlikte o imaj da yavaş yavaş yerine geliyor diye düşünüyorum.Civicle kıyaslıyorum çünkü almak istediğim araba ve fiyatı da Octaviayla birbirine yakın. Birde artık LPG den dizele geçmek istiyorum uzun yol sürüş deneyimlerimden sonra. Bayınin söylediği aslı varsa 2018 de gelecekmiş civic dizel. Ben 2016 yılı sonu diye okumuştum. (izmit bayi)Mesaj Birleştirildi: Aralık 30, 2015, 12:58:43Kesinlikle, ancak dizel otomatik süper b fiyatları 120 civarında.
Skoda donanım olarak VW den daha bonkör. VW de donanımların hepsi ayrı ayrı seçilebilirken Skoda da bu donanımlar bütün paketlere yayılmış halde ve en üst donanımda yok yok
Örnek; Fabia III'de mercekli farlar var ancak güncel polo'da yok.
Poloda ayrıca satıyor ama , tek farkı bu. Donanım paketinin içine koymamış