Gönderen Konu: Trafikte otomobiline göre mi kurallar var?  (Okunma sayısı 2553 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 198000
  • Model Yılı: '95
  • 59 kere teşekkür etti
  • 34 kere teşekkür edildi
Ynt: Trafikte otomobiline göre mi kurallar var?
« Yanıtla #20 : Aralık 15, 2015, 23:55:34 »
Bunu en çok yaşayan biri olarak kesinlikle öyle corollayla %90 yol vermiyolar yada millette bu adamın arabası bu pek tehlikeli değildir imajı var gitmez çekmez diye düşünenler oldukça fazla ankarada atar yapanı vs vs bigün arkadaşın roccosu vardı onu kullandım bi-xenon u vardı sellektörü çakınca adeta millet kendini bi anda şeritten atıyo çok hoşuma gitmişti yolda atar yapanı cins cins bakanı korna çalanı hiç biri denk gelmedi akrabalrda olan astra civic vs gibi araçlardada yol isteme olayında direk kaçıyolar ama corollaya cık  :D :D

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Aralık 15, 2015, 23:55:34 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Aralık 22, 2015, 20:26:59 »
Bazı yerlerde konu eğlenceli hale gelip bizleri gülümsetse de evet araca göre davranan insanlar var.Mesela ben sol şeritte 40 giden bayan görünce deli oluyorum.Yada adamın altında BMW 750 araç sol şeritte ve hızı 60 bilemdin 70kmh. Böyle adamların ellerinden o araçları almak lazım  :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Aralık 22, 2015, 20:54:59 »
Sadece trafikte seyir halinde olanlar mı? Çevirmelerde polis bile çok farklı davranıyor. Kaliteli bir otomobilin direksiyonundaysanız  " iyi günler evraklarınız lütfen" her hangi bir ticari aracın direksiyonundaysanız "ehliyet ruhsat" der polis memuru.
A4 ve Passat'ta yol istediğimi fazla hatırlamıyor. Aynada gören hemen yol veriyordu. 206, Yaris, Partner ve Novo'ya kimse fazla yol vermiyor, sollamalarda ani hızlanmalar gibi her türlü terbiyesizliğe maruz kaldım. Leon ve Crafter'da ise aynı terbiyesizlikte bulunanlar rahatlıkla gerekli cevabı alıyorlardı....
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '13
  • 151 kere teşekkür etti
  • 92 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Aralık 22, 2015, 21:00:39 »
valla bende yapıyorum aynı olayı, ancak bende şöyle bir prensip var: gücünün yetmediğine bulaşma! bükemediğin bileği öpeceksin! burdan ne anlıyoruz? push to button basıp tozumu yuttururum diyemiyorsan sülük gibi arkamdan ayrılmaz aga bu! sikletimde değil ise :saygi: deyip yol ver  :lol: ki arkanda kuyruk olmasın. zaten dikizden hızla yaklaşan bir araba görürsem hemen şerit değiştiriyorum, amcam rahat rahat bassın gitsin ::) allah korusunda bazı salatalıklar fren zamanlaması yapamadığı için son anda frene basıyorlar o zamanda kaza kaçınılmaz oluyor.

eğer arkadan gelen bensem öndeki aracı tartarım hızlanıp önümden uzayacak gibi değilse uzaktan sellektör yakarım sinyal veririm ki  :kötü: geliyom agaaa! diyerekten bana yol versin. az çok hepimiz artık biliyoruz hangi aracın performansı nasıldır. o yüzden bunu hepimiz yaparız diye düşünüyorum. otomobiline göre kural değilde otomobiline göre geçiş önceliği desek bence daha iyi olur  :rofl:

not: en uyuz olduğum şeyde yolda özelliklede virajlarda yanımda kamyon veya tır solladığımı gördüğü halde sellektör yakan tiplerdir. inadına kamyondan az hızla gider yavaştan sollarım. birde sellektör yada sinyal olmadan aracımın tomponuna bir anda yapışıpta hala yol vereceğim diye bekleyenler. yol veriyorumda biraz uzun sürüyor  :rofl:
AURIS 1.4D-4D PREMIUM M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 30 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Aralık 22, 2015, 22:17:53 »
Ben trafikte çokta hiziplesmiyorum bir arkadaşımın abi yol verme tartışması yüzünden silahla vurularak vefat etti o yüzden aracın markasına bakmaksizin yol isteyene yol sollamak isteyene cekiliyorum gidiyor allaha yakın bana uzak ol diyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 13000
  • Model Yılı: '14
  • 8 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Aralık 23, 2015, 09:31:13 »
Diğer arabanın ne olduğu açıkçası umurumda olmaz. Trafik güç yarışı yapılacak yer değil. Murat 124'te olsa süper lüks bilmem ne modeli de olsa adabıyla kuralına göre yol istiyorsa trafiğin uygun olduğu en kısa zamanda yol veririm. Mesela otobandaysam en sol şeritteysem arkamda kimse olmasa da sollama bitince orta şeride geçerim, istisnası yok. Yol isteyenin acelesi vardır, hastası vardır, uçağa yetişecektir, sınavı vardır veya bahanesi çoktur vs vs. Yukarıda @Ersan Karagül (31793)  ün de bahsettiği gibi kaç kere başıma geldi. Trafik müsait değil, sağımda tır var ve rampada sollamaya çıkmışım, 1km geriden selektör yapa yapa geliyor. Görsem geldiğini zaten sollamaya çıkmam. Onun dışında yapacak bir şey yok. Senin paşa gönlün öyle istiyor diye kendimi ve diğerlerini tehlikeye atamam. Sollamaktan vazgeçip, fren yapıp kendime kaçacak yer mi arayayım? Asıl yanlış bu olur. Sollama bitince güvenli bir mesafe bırakınca sağımdaki ile düzgün bir şekilde yol veririm. Bunu yapanlarda genellikle(hepsi veya sadece onlar yapıyor demiyorum) lüks araçlar oluyor. Yol müsait olmamasına rağmen dibime girip taciz ederse(arabanın ne olduğu farketmez) o zaman 10saniyede bitecek sollama 1 dakika sürer ve onu uyuz ederim, direksiyonu kemirir sinirinden. Önündeki bir an panik olsa, ani gaz/fren yapsa ne olacak, direksiyonu sağa/sola kırsa demeye gerek yok oluyor ve her yıl ortalama 150.000 i ölümlü/yaralanmalı olmak üzere 1.200.000 kaza oluyor. Ortalama 5000 kişi ölüyor ve 300.000 kişi yaralanıyor.
Toyota Corolla 1.6 Premium Multidrive S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 151 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Aralık 23, 2015, 13:40:20 »
Diğer arabanın ne olduğu açıkçası umurumda olmaz. Trafik güç yarışı yapılacak yer değil. Murat 124'te olsa süper lüks bilmem ne modeli de olsa adabıyla kuralına göre yol istiyorsa trafiğin uygun olduğu en kısa zamanda yol veririm. Mesela otobandaysam en sol şeritteysem arkamda kimse olmasa da sollama bitince orta şeride geçerim, istisnası yok. Yol isteyenin acelesi vardır, hastası vardır, uçağa yetişecektir, sınavı vardır veya bahanesi çoktur vs vs. Yukarıda @Ersan Karagül (31793)  ün de bahsettiği gibi kaç kere başıma geldi. Trafik müsait değil, sağımda tır var ve rampada sollamaya çıkmışım, 1km geriden selektör yapa yapa geliyor. Görsem geldiğini zaten sollamaya çıkmam. Onun dışında yapacak bir şey yok. Senin paşa gönlün öyle istiyor diye kendimi ve diğerlerini tehlikeye atamam. Sollamaktan vazgeçip, fren yapıp kendime kaçacak yer mi arayayım? Asıl yanlış bu olur. Sollama bitince güvenli bir mesafe bırakınca sağımdaki ile düzgün bir şekilde yol veririm. Bunu yapanlarda genellikle(hepsi veya sadece onlar yapıyor demiyorum) lüks araçlar oluyor. Yol müsait olmamasına rağmen dibime girip taciz ederse(arabanın ne olduğu farketmez) o zaman 10saniyede bitecek sollama 1 dakika sürer ve onu uyuz ederim, direksiyonu kemirir sinirinden. Önündeki bir an panik olsa, ani gaz/fren yapsa ne olacak, direksiyonu sağa/sola kırsa demeye gerek yok oluyor ve her yıl ortalama 150.000 i ölümlü/yaralanmalı olmak üzere 1.200.000 kaza oluyor. Ortalama 5000 kişi ölüyor ve 300.000 kişi yaralanıyor.

sayın @Mehmet KARATAŞ (34180)  Zaten bursa yalova arası gidenlerin başına çok gelen bir olaydır. Bende anlattıklarınızla aynı fikirdeyim ancak ufak bir farklılık, oda en sol şerid sollama şerididir ve güç yarışından ziyade bu şeridi sürekli kullanacak kişilerde olsa olsa kendine güvenen acelesi olan hızlı gitmem lazım diyenlerdir!(tartışılır) harici durumlarda sol şerit sürekli akar düşüncesiyle muratıydı tofaşıydı marutisiydi gidilecek şerit değil. yukarda dediğim gibi arkandan gelenler senin dengin değilse yol istendiğinde hızlanıp trafikte akamıyorsan veya sol şeridi işgal ediyorsan dengin olmayan arabalarla sana ait olmayan şeritte aşık atmayacaksın trafiği tıkamayacaksın insanları sağlamak zorunda bırakmayacaksın yol verceksin. anlatmak istediğimde buydu aslında yanlışım olduğunu sanmıyorum. yeri geldiğinde plakasında yıldız olan arabaya bile yol vermemiş biriyim.  :islik:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 13000
  • Model Yılı: '14
  • 8 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Aralık 23, 2015, 15:05:22 »
@Ersan Karagül (31793) Siz yanlış yapıyorsunuz veya hatalısınız vs. demedim. Size karşı birşey de demedim. Bilakis sizinle aynı durumu yaşadığımı belirttim. Sol şeritle ilgili ne yaptığımı da özellikle belirttim. Benim yanlış olduğunu söylediğim bir şeyin aksini yapıyormuşum gibi bahsetmişsiniz. O yüzden ne yazdığımı bir daha yazıp bu konuda daha fazla bir şey yazmayacağım.
"Mesela otobandaysam en sol şeritteysem arkamda kimse olmasa da sollama bitince orta şeride geçerim, istisnası yok."

Trafik kuralları belli ve herkes için eşit derecede geçerli olan bir yerdir. Arabanızın gücüne, modeline, şekline şemaline göre kural yoktur. Sürekli sollama şeridinde hız limitlerinin üstünde gitmek doğru değil. Sürücünün kendine veya arabasına güvenmesi fizik kurallarını değiştirmez. Aksine kaza riskini çok fazla arttırır. Otobanda hız limitinden sadece 20km/s daha hızlı gitmek kaza riskini 5 kat arttırıyor. "Bizim araba çarpışma testinden 5 yıldız almış, çok güvenli" dediğimiz çarpışma testleri sadece 40/50/64 km/s hızlarla yapılıyor. Lütfen aracınızın gücünden veya güvenirliğinden ziyade bunları göz önünde bulundurun.

Avrupa Birliği hız ve kaza riski ile ilgili bilimsel çalışması
Toyota Corolla 1.6 Premium Multidrive S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 151 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Aralık 23, 2015, 15:22:59 »
herhalde anlaşmazlık oldu @Mehmet KARATAŞ (34180) . bende zaten size ithamda bulunmadım  :D aynı fikirde olduğumu belirttim. etmeyeceksin... yapmayacaksın... derken size dediğimi sandınız galiba :lol: genelleme yapmıştım. ifade de yanlışlık oldu diyelim.  :saygi:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Aralık 23, 2015, 19:40:58 »
Arkadaşlar herkes güzel yorumlarda bulunmuş ama işin gerçeği memleketimizde ve baska ülkelerde bile aracın lux suratlı bi araba ise kullanan herkese bi öz güven geliyor yolların sahibi sanıyor kendini atıyor sola önüne kim varsa giriyor dibine sellektör üstüne sellektör yapmalar. Hatta bi çok  Kişi ben dahil Kendi aracından lux bi araç görünce yol veriyorum.
Yani işin özü araban güzel lux ise yollar bile serbest oluyor.
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Aralık 23, 2015, 19:50:26 »
daha geçen gün aynisi başima geldi  arkadaşimi metrobuse birakip eve geçicem önumde 06 plaka e250 mercedes yolu ortalamiş gidiyor  çift şerit yol  dibine kadar girdim yine çekilmiyor  neyse biraz geri çekildim bu hizlandi kasisin çok dik oldugunu bildigim için ben yavaş geçtim buda hizli geçti altindan kivilcim çikti [emoji38] sonra bende  bi boşluk yakaladigim an geçtim yanindan  o altini sürtme hissi eminim ona yeteri kadar aci vermiştir :D
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE