Gönderen Konu: Boya koruma amatör kullanım  (Okunma sayısı 5211 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
Ynt: Boya koruma amatör kullanım
« Yanıtla #20 : Kasım 28, 2015, 01:17:08 »
sadece yapan yer kullanılan ürün değil. siz gidip 1 TL ye aracı köpükleyip yıkarsanız bütün koruma 3-5 yıkamada suya karışıp kaybolacaktır

aslında basit bir uygulama var

gyeon wetcoat. uygulama videolarına bakabilirsiniz. basit ve kişisel uygulamalar için bir üründür

ama ziebartın uygulaması çok güzel

1)Ziebart İstanbul Avcılar 3000TL 9 Taksit
Komple Seramik Kaplama (2 Yıl Garanti) (Amerikan malzeme) (yıkamaya yine ziebarta giderseniz 2 yıl gerçekten korur)
Motor Koruma (yapılsada olur yapılamasada)
Komple iç koruma (Torpidodan, koltuktan araç döşemeden vs) (bu gerçek manada önemli,özellikle nano koruma ise mükemmel)
Ön Kaputa Komple film (faydalı)
Aracın çamurluklar dahil tüm altına yalıtım (çok iyi ve faydalı.yalıtıma katkısı oluyor)
Sadece ön iki cama koyulaştırılmış arka camlara uyumlu film (film siyah mı? garanti süresi nedir?)
Ayrıca araç kaplama için sorduğumda, araçiçin garaj olmadığını ve dışarda güneşe ve soğuğa maruz kalacağı sebebiyle pek tavsiye etmediler (bu kadar korumadan sonra kaplama biraz gereksiz olur. yapılan işlem boşa olur)
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Kasım 28, 2015, 01:17:08 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Kasım 28, 2015, 01:26:37 »
https://www.youtube.com/watch?v=UwoGsCAKsxU

yakında araç yıkama zaten tarih olacak.

bu arada ResistAll ile görüşmenizi de tavsiye ederim. subaru ile anlaşmaları var. fuarda inceleme fırsatı bulmuştum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Benzin+Lpg
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 20100
  • Model Yılı: '12
  • 51 kere teşekkür etti
  • 49 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Kasım 28, 2015, 01:33:32 »
sadece yapan yer kullanılan ürün değil. siz gidip 1 TL ye aracı köpükleyip yıkarsanız bütün koruma 3-5 yıkamada suya karışıp kaybolacaktır

aslında basit bir uygulama var

gyeon wetcoat. uygulama videolarına bakabilirsiniz. basit ve kişisel uygulamalar için bir üründür

ama ziebartın uygulaması çok güzel

1)Ziebart İstanbul Avcılar 3000TL 9 Taksit
Komple Seramik Kaplama (2 Yıl Garanti) (Amerikan malzeme) (yıkamaya yine ziebarta giderseniz 2 yıl gerçekten korur)
Motor Koruma (yapılsada olur yapılamasada)
Komple iç koruma (Torpidodan, koltuktan araç döşemeden vs) (bu gerçek manada önemli,özellikle nano koruma ise mükemmel)
Ön Kaputa Komple film (faydalı)
Aracın çamurluklar dahil tüm altına yalıtım (çok iyi ve faydalı.yalıtıma katkısı oluyor)
Sadece ön iki cama koyulaştırılmış arka camlara uyumlu film (film siyah mı? garanti süresi nedir? Siyah 2 numara ki bildiği kadarıyla ömür boyu)
Ayrıca araç kaplama için sorduğumda, araç için garaj olmadığını ve dışarda güneşe ve soğuğa maruz kalacağı sebebiyle pek tavsiye etmediler (bu kadar korumadan sonra kaplama biraz gereksiz olur. yapılan işlem boşa olur. Seramik kaplama yerine kaplatsam diye sordum, tavsiye etmediler ve tek başına kaplama 2500 Tl civarı)

Mesaj Birleştirildi: Kasım 28, 2015, 01:38:10
https://www.youtube.com/watch?v=UwoGsCAKsxU

yakında araç yıkama zaten tarih olacak.

bu arada ResistAll ile görüşmenizi de tavsiye ederim. subaru ile anlaşmaları var. fuarda inceleme fırsatı bulmuştum.

Gerçekten çok güzel,  oto yıkamacılar işsiz kalır ancak dünya genelinde muazzam su tasarrufu olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 425 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Kasım 28, 2015, 17:23:41 »
Ooo fukupika en sevdiğim :)

Şampuanınız nedir?

Mig sari sampuan, soft 99 gold ve qtechnig ph notr sampuan  . su siralar qtechnig i kullaniyorum. Ustunede  c2 v3 yapiyorum..
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Kasım 30, 2015, 10:04:31 »
Boya koruma cila wax vs. vs. giderde gider :). Sonu yok bu ürünlerin. Aracımız bir audi a8 L, bir lambo, bir ferrari, bir bugatti, bir SUPRA :) değilse fazla fazla para vermeye gerek yok.

Benim kullandığım Turtle Wax Plus PTFE Katkılı Teflon Sıvı Cila 30 TL . Ortalama 10 kez arabaya cila atabiliyorum. Her ay attığımı düşünürsek ortalama 1 yıl tamamen su kaydırmalı, toz tutmamalı :) ve teflon kaplı boyam oluyor. Bence yeterli derece de koruması var, parmağınızı boyaya sürdüğünüzde kadife dokulu pürüzsüzlük verdiğini anlıyorum.

Tabi bu işin sonu yok :). Ben kendimi bu ürünü kullandıktan sonra frenledim yeterli geldiği için.
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Kasım 30, 2015, 10:06:22 »
Turtle Wax Plus Ptfe yi bende kullandım genel anlamda memnun kaldım Mehmet. En son Kipa'da 27TL'ye görmüştüm.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 180
  • Model Yılı: '14
  • 175 kere teşekkür etti
  • 129 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Kasım 30, 2015, 13:00:52 »
Boya koruma cila wax vs. vs. giderde gider :). Sonu yok bu ürünlerin. Aracımız bir audi a8 L, bir lambo, bir ferrari, bir bugatti, bir SUPRA :) değilse fazla fazla para vermeye gerek yok.

Benim kullandığım Turtle Wax Plus PTFE Katkılı Teflon Sıvı Cila 30 TL . Ortalama 10 kez arabaya cila atabiliyorum. Her ay attığımı düşünürsek ortalama 1 yıl tamamen su kaydırmalı, toz tutmamalı :) ve teflon kaplı boyam oluyor. Bence yeterli derece de koruması var, parmağınızı boyaya sürdüğünüzde kadife dokulu pürüzsüzlük verdiğini anlıyorum.

Tabi bu işin sonu yok :). Ben kendimi bu ürünü kullandıktan sonra frenledim yeterli geldiği için.
Yer ve zaman sıkıntısı yoksa, her ay atılabilir hatta bir avantajı da farklı bir ürünü bir ay sonra Turtle Wax' ın etkisi geçtikten sonra uygulayabilirsiniz.
Benim gibi yer ve zaman sıkıntısı varsa, nano ürünler uygulamak daha avantajlı oluyor. İlk uygulama biraz fazlaca özen ve dikkat istiyor ama sonrasında epey rahat ediliyor. Hele ki kuş pisliklerine karşı.
İYİ şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da yavaşlaması gerekiyorsa, 'Hak, kural' falan demeden, ilk davranan, arabasının kaderini başkasına bırakmayandır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Benzin+Lpg
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 20100
  • Model Yılı: '12
  • 51 kere teşekkür etti
  • 49 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Aralık 04, 2015, 23:51:00 »
Sonax Premium Class Carnauba Wax Parlatıcı ve Koruyucu Cila ürününü hakkında bilgi verirmisiniz.Bireysel kullanım için uygun ve kolay uygulanabilinir görünüyor.Aracı yıkayıp iyice kurutup kullanılabilirmiyim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Emniyet Kemeri Hayat Kurtarır
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: 0+
  • 8 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Aralık 06, 2015, 02:02:54 »
Ürünlerden pek anlamamda meguiars en iyisi sanırım bu işte. Birde dby detailing diye bi yer var ankarada sonax falan halt etmiş berkay diye bir arkadaş yapıyor uygulamaları . Yaza doğru bir vermeyi düşünüyorum bu çocuğa aracı dip köşe girsin sıfır gibi alayım arabamı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 180
  • Model Yılı: '14
  • 175 kere teşekkür etti
  • 129 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Aralık 06, 2015, 22:08:08 »
Ürünlerden pek anlamamda meguiars en iyisi sanırım bu işte. Birde dby detailing diye bi yer var ankarada sonax falan halt etmiş berkay diye bir arkadaş yapıyor uygulamaları . Yaza doğru bir vermeyi düşünüyorum bu çocuğa aracı dip köşe girsin sıfır gibi alayım arabamı
http://www.detailturkey.net/ adresinden Berkay' ın yaptıklarına bakabilirsiniz.
İYİ şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da yavaşlaması gerekiyorsa, 'Hak, kural' falan demeden, ilk davranan, arabasının kaderini başkasına bırakmayandır.