Gönderen Konu: Yeni corolla, dururken 1. vitese bazen zor mu geçiyor?  (Okunma sayısı 8149 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni corolla, dururken 1. vitese bazen zor mu geçiyor?
« Yanıtla #20 : Kasım 17, 2015, 09:48:53 »
Arkadaşlar,
1. vitesi sadece araç kalkarken kullanmayı, trafik içindeki duraklamalarda 2. vites ile devam etmeyi tavsiye ediyorlar.
Teşekkürler.

Durmaya yakın pozisyona gelinip te tekrar hızlanmaya geçildiğinde 2. viteste iken titreme yapabilir.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Kasım 17, 2015, 09:48:53 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '15
  • 53 kere teşekkür etti
  • 90 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ocak 13, 2016, 12:16:08 »
Ben de aracı alır almaz fark ettim 1.nci vitese geçişte bir zorluk var hafif tıkırt kolda hissedilen bir oturma oluyor.. araba durur vaziyette diğer vitesleri de denedim hepsinde sorunsuz geçiş oluyor ama durkalklarda ben de 1.nci vitesein zor geçmesinde sıkıntı yaşıyorum. neyse konuyu arayıp buldum da kronik bir şey herhalde çok dert etmeye gerek yok 1000 bakımda bir gösteririm dedim kendime..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ocak 13, 2016, 13:20:57 »
Ben de aracı alır almaz fark ettim 1.nci vitese geçişte bir zorluk var hafif tıkırt kolda hissedilen bir oturma oluyor.. araba durur vaziyette diğer vitesleri de denedim hepsinde sorunsuz geçiş oluyor ama durkalklarda ben de 1.nci vitesein zor geçmesinde sıkıntı yaşıyorum. neyse konuyu arayıp buldum da kronik bir şey herhalde çok dert etmeye gerek yok 1000 bakımda bir gösteririm dedim kendime..

Aracın yeni olmasından kaynaklanıyordur, benim araçta ilk başlarda 1 den 2 ye geçerken tak diye ses geliyordu zamanla geçti.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Her dil, gönlün perdesidir.
  • Kilometre: 77777
  • Model Yılı: '09
  • 12 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ocak 13, 2016, 14:14:51 »
80,000  bakımına girmeden önce vitesler şıkır şıkır geçiyordu nasıl şanzıman yağını serviste değiştirdim sabahları  1 ve 2 viteslerde zor geçiyor motor ısındıktan sonra gayet seri bir şekilde geçiyor.
Herhalde havaların soğuk olmasından kaynaklı olarak düşünüyorum.
.....TOYOTA COROLLA 2009 1,6 ELEGANT VE SİYAH.....
İyi şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da yavaşlaması gerekiyorsa, 'Hak, kural' falan demeden, ilk davranan, arabasının kaderini başkasına bırakmayandır.