Gönderen Konu: Dizel Toyota Gaza Yüklenince Titreme  (Okunma sayısı 17043 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 66000
  • Model Yılı: '12
  • 1 kere teşekkür etti
Dizel Toyota Gaza Yüklenince Titreme
« Yanıtla #20 : Ekim 01, 2015, 00:39:06 »
Debriyaj da olabilir ama sanmıyorum. Araç yüke binice yapıyo biraz devirlenince ses kesiliyor. 1, 2 ve 3. viteste o ses gelmiyor, 4. viteste çok az geliyor 5. ve 6. viteste çok geliyor. O da yüksek viteslerde araç 1900 devirden 2200 e gelmesi geç oluyor ondan geliyor. Küçük viteslerde bu aralığı çabuk geçiyor, ses çok az geliyosa da belli olmuyor. Çekiminde de bir sorun yok. Würth attım bugün deneyecem.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ekim 01, 2015, 00:39:06 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
Ynt: Dizel Toyota Gaza Yüklenince Titreme
« Yanıtla #21 : Ekim 01, 2015, 09:47:42 »
Debriyaj da olabilir ama sanmıyorum. Araç yüke binice yapıyo biraz devirlenince ses kesiliyor. 1, 2 ve 3. viteste o ses gelmiyor, 4. viteste çok az geliyor 5. ve 6. viteste çok geliyor. O da yüksek viteslerde araç 1900 devirden 2200 e gelmesi geç oluyor ondan geliyor. Küçük viteslerde bu aralığı çabuk geçiyor, ses çok az geliyosa da belli olmuyor. Çekiminde de bir sorun yok. Würth attım bugün deneyecem.
depo bitene kadar mazot eklemesi yapma sonuna kadar kullan yavaş yavaş farkı görürsün.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • EN İYİ PERFORMANS UZUN ÖMÜRLÜ OLANDIR.
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '14
  • 239 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ekim 03, 2015, 22:15:00 »
araç km si arttıkça performan kaybolur.bu performans kaybı kurumlanam ve enjektör hava filtresi sensörlerin kirliliği ile alakalıdır.ö yüzden
1.maf sensörünü bi güzel temizleyin.
2.hava filtresini bi güzel temizleyin hava ile ,siyah ise değiştirin.
3.egr en can alıcı nokta çalışmayan veya tıkanan egr aracı götürmez egr nizi söküp temizlettirin pırıl pırıl olsun.
4.würth enjektör temizleyici atın.
başka yapabileceğiniz bişi yok.unları yapınca herlşeyi yaptı ben bu motor böle dersiniz......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 102000
  • Model Yılı: '05
  • 33 kere teşekkür etti
  • 63 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ekim 03, 2015, 23:19:42 »
araç km si arttıkça performan kaybolur.bu performans kaybı kurumlanam ve enjektör hava filtresi sensörlerin kirliliği ile alakalıdır.ö yüzden
3.egr en can alıcı nokta çalışmayan veya tıkanan egr aracı götürmez egr nizi söküp temizlettirin pırıl pırıl olsun.
başka yapabileceğiniz bişi yok.unları yapınca herlşeyi yaptı ben bu motor böle dersiniz......
Hocam bir şey merak ettim de onu sorayım.  Egr egzos gazının bir kısmını yeniden hava giriş kısmına veren şey galiba. Emisyon için ilave ediliyor zannedersem. Bu parça kurum tutunca geri dönüş azalacagı için performansa katkısı olmazmı? Çünkü egr yi iptal edenler falan oluyormuş performans için. 
2005 Toyota Corolla Terra 1.6 vvti (Sadece Benzin)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 56000
  • Model Yılı: '11
  • 13 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Ekim 08, 2015, 08:57:27 »
Arkadaşlar merhaba benim 2011 auris dizel aracım var araç daha 64.000 km de dediğiniz sorun bende de bulunmakta. Ben olaya kendi gözlemimle şu şekilde baktım doğru ya da yanlış bilemicem. 2009 model Toyota Corolla dizel araç ile kıyaslama yapmak istiyorum. corollayı sürdüğüm vakit araba resmen tabiri caizse uçuyor. 80 km hızla 5 vitesteyim, gazı köklediğim zaman araç toparlanması uzun sürmüyor. Fakat aynı fiili auriste yaptığım vakit toparlanmas geç oluyor. Bunun sebebi naçizane affınıza sığınarak 6 ileri vites olmasından kaynaklanabilir. Çünkü vites aralarındaki devir boşluğu 5 vites ile 6 vites arasında çok fark var. 5 vitesli arabalar daha hızlı toparlanıyor. Benim nacizane fikrim budur. serviste çalışan arkadaşlar vardır illaki bu forumda, konuyla ilgili yardımcı olacaklardır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Ekim 15, 2015, 14:19:19 »
Bakımları yeni yapıldı. Würth defalarca kullandım; cc yaptırdım.
Aynı auristen bi arkadasmda var. 1 haftalığına değiştik. Bu da 2012 model 70000 km'de. Bnm araç bundan daha atik ve devirlendirdiğimde bariz farkı hissediyorum.  500 km felan yol yaptım ve bnm auris daha az yakıyor. Düşük devirlerde bnm araç daha çabuk toparlıyor. Ama bu araçta o ses, titreme gelmiyor bnm araçta geliyor ? Sizin söylediklerinzdeb olabilir mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '16
  • 22 kere teşekkür etti
  • 112 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Ekim 15, 2015, 14:51:57 »
Bu durum turbo kanatçıklarının pozisyon değiştirmesinden oluyor. Düşük viteslerde pek fark edilmiyor ama düşük hızda yüksek viteste iken hızlanma yapmaya kalkınca oluyor. Motor hacmi 1200kg ve üzeri ağırlığa göre küçük.
2009-2012 Auris Comfort Extra LS 1.6-132PS Valvematic
2012-2016 Corolla Comfort Extra 1.4 D-4D 90 PS
2016 - Corolla Premium Navi High 1.4 D-4D 90 PS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Ekim 15, 2015, 15:34:57 »

Bu durum turbo kanatçıklarının pozisyon değiştirmesinden oluyor. Düşük viteslerde pek fark edilmiyor ama düşük hızda yüksek viteste iken hızlanma yapmaya kalkınca oluyor. Motor hacmi 1200kg ve üzeri ağırlığa göre küçük.
Peki bnm aracın turbosunda mı sorun ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '16
  • 22 kere teşekkür etti
  • 112 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Ekim 15, 2015, 16:27:28 »
Peki bnm aracın turbosunda mı sorun ?

Bu bir sorun değil, sadece turbo kanatlarının açılması esnasında egzoz gazının turboya devir vermesinden dolayı motorun zorlanmasından oluyor. Düşük motor hacmine ve değişken geometrili turboya sahip tüm araçlarda benzer durumlar gözlenir.

Bunu yaşamamak için yüksek viteste hızlanma yapmayın. Üst vitese attığınızda 2000 devir ve üzerini görecek şekilde (hızlanıyorsanız) vites değişimi yapmalısınız.

Yüksek viteste hızlanmak ilerleyen dönemde sorunlara yol açabilir diye düşünüyorum.
2009-2012 Auris Comfort Extra LS 1.6-132PS Valvematic
2012-2016 Corolla Comfort Extra 1.4 D-4D 90 PS
2016 - Corolla Premium Navi High 1.4 D-4D 90 PS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 32 kere teşekkür etti
  • 201 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Ekim 15, 2015, 18:17:53 »
Arkadaşların söyledikleri fayda etmez ise Aracın Enjektörlerine ve pompa ayarlarınada bir baktırın isterseniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Ekim 17, 2015, 17:50:55 »
O zaman sorun yok, devirsiz kullanmican, pek de takmican kafaya öyle kullanacan ?