0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Debriyaj da olabilir ama sanmıyorum. Araç yüke binice yapıyo biraz devirlenince ses kesiliyor. 1, 2 ve 3. viteste o ses gelmiyor, 4. viteste çok az geliyor 5. ve 6. viteste çok geliyor. O da yüksek viteslerde araç 1900 devirden 2200 e gelmesi geç oluyor ondan geliyor. Küçük viteslerde bu aralığı çabuk geçiyor, ses çok az geliyosa da belli olmuyor. Çekiminde de bir sorun yok. Würth attım bugün deneyecem.
araç km si arttıkça performan kaybolur.bu performans kaybı kurumlanam ve enjektör hava filtresi sensörlerin kirliliği ile alakalıdır.ö yüzden1.maf sensörünü bi güzel temizleyin.2.hava filtresini bi güzel temizleyin hava ile ,siyah ise değiştirin.3.egr en can alıcı nokta çalışmayan veya tıkanan egr aracı götürmez egr nizi söküp temizlettirin pırıl pırıl olsun.4.würth enjektör temizleyici atın.başka yapabileceğiniz bişi yok.unları yapınca herlşeyi yaptı ben bu motor böle dersiniz......
Bu durum turbo kanatçıklarının pozisyon değiştirmesinden oluyor. Düşük viteslerde pek fark edilmiyor ama düşük hızda yüksek viteste iken hızlanma yapmaya kalkınca oluyor. Motor hacmi 1200kg ve üzeri ağırlığa göre küçük.
Peki bnm aracın turbosunda mı sorun ?