Gönderen Konu: efsanelerde (hp) beygir güçleri 1997xli  (Okunma sayısı 8099 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Ynt: efsanelerde (hp) beygir güçleri 1997xli
« Yanıtla #20 : Ocak 14, 2009, 20:50:05 »
Bir arkadaşa yollamış ama yine yazayım:

1.3'ler 74 hp 1.6 karbüratörlüler yani ithal olanlar 93 hp.

Gerisi 105-114 karışık diyelim :)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ocak 14, 2009, 20:50:05 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ocak 14, 2009, 20:50:26 »
taktıralım kardeşim hiç olmassa otamatik camı var diyelim sorduklarında senin en donanımsız olan değilmi diyorlar insanın tuhafına gidiyor bi otomatık cam birde klima iyi gider... bu arada bize sadece klimanın motoru lasım heralde diğer parçaları var radyotörü falan o küçük radyotor klima için olsa gerek yanılmıyorsam.
yağ soğutuyor diye duymuştum, vay be demek o yüzden hiç hararet yükselmiyor demiştim :) biri aydınlatsın bizi o radyatör hakkında.. klima şart sertaç bey yaa, bir klima bir de elektrikli cam..elektrikli aynada falan hiç gözüm yok valla :) ama GLİ deki nikelajlı cam çıtaları hoşuma gitmiyor değil :)
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #22 : Ocak 14, 2009, 21:18:11 »
taktıralım kardeşim hiç olmassa otamatik camı var diyelim sorduklarında senin en donanımsız olan değilmi diyorlar insanın tuhafına gidiyor bi otomatık cam birde klima iyi gider... bu arada bize sadece klimanın motoru lasım heralde diğer parçaları var radyotörü falan o küçük radyotor klima için olsa gerek yanılmıyorsam.
benim araç klimalı o yüzden bahsettiğiniz küçük radyatör hangisi bilmiyorum ama bence o petekler yağ soğutucudur klima olmayan bi araca neden klimanın peteğini koysunlar ki
:carwash:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ocak 14, 2009, 23:12:17 »
  Reşat Emrenin verdiği fotoyu tıkladım da...Orda 1,3 XL nin donanımı dikkatimi çekti.Benim ilk Corolla 93 XL idi.Benim aracımda Teyp ve 4 hoparlör mevcuttu.Hatta çıkan kaliteli sesede bayagı bir şaşırmıştım.Yerli üretimde müzik sistemi yokmuş.Ve başka şeylerde.Japon koyuyor,yerli üretici koymuyor..Sıra ülkeye gelince üreticiler bir garip oluyorlar...Müzik yok,paspas yok,sağ ayna yok,direksiyonda yok.Sonradan aksesuarcı Murata gidip direksiyon alıyorsun ...
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Ocak 15, 2009, 11:01:02 »
Yerli üretimde müzik sistemi yokmuş.Ve başka şeylerde.Japon koyuyor,yerli üretici koymuyor.

üreten yerli ama koymayan japon

toyota, üretilecek her arabanın her vidasını kendi belirler
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0-
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Ocak 18, 2009, 16:33:49 »
ya gercekten o radyatör yağ soğutması içinmiydi ben bilmiyordum bunu ee torostan iner corollaya binersen olacağı bu zaten ama fikir sahibi oluyorum sayenizde...:) birde kaputu açtığımızda direksiyon tarafında küçük bi hidrolik var frenler için değilde en köşede olan o neyin acaba ???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Ocak 18, 2009, 18:12:52 »
Hidrolik fren sivi haznesi olsa gerek Sertac.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #27 : Ocak 19, 2009, 10:04:53 »
direksiyon için de olabilir hatta öyle olması lazım, üstünde açmayın falan yazıyordu sanki..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Ocak 19, 2009, 12:43:32 »

dostum direksiyon için olan metal kaptaki değilmi o sanırım debriyaj için yağlı debriyajla bunlar orasıda haznesi olması lasım fren olmadığını iyi biliyorum.. -_-

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Ocak 19, 2009, 14:38:10 »
Saydamsa fren haznesi.Gerci daha sonraki modellerde hidrolik direksiyon icin de saydam hazne kullanmislar...
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #30 : Ocak 19, 2009, 20:16:50 »
dostum direksiyon için olan metal kaptaki değilmi o sanırım debriyaj için yağlı debriyajla bunlar orasıda haznesi olması lasım fren olmadığını iyi biliyorum.. -_-
debriyajlar yağlı mı eminmisiniz? çünkü benim 1998in debrijayında gıcırdama var, basarken gıcırdıyor, bırakırken de, 2-3 hafta yatmış araba, 2 gün kullandım o gıcırdama geçti, ben tel gıcırdıyo diye düşündüm, yağlıysa gıcırdaması çok saçma  :wacko:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Ocak 20, 2009, 15:51:37 »
debrıyajlar yağlı gıcırtı belki pedalla  fren müşürünün arasındaki yaydan geliyordur tahminim öyle :blink:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Ocak 20, 2009, 23:00:45 »
debriyajlar yağlı mı eminmisiniz? çünkü benim 1998in debrijayında gıcırdama var, basarken gıcırdıyor, bırakırken de, 2-3 hafta yatmış araba, 2 gün kullandım o gıcırdama geçti, ben tel gıcırdıyo diye düşündüm, yağlıysa gıcırdaması çok saçma  :wacko:

Debriyajlarımız telli değil hidrolik. Hatta bütün Toyota'lar hidrolik debriyajlı. Kaputu açıp önden baktığımızda en sağda köşede amortisör kulesinin arkasında kalan küçük hazne debriyaj merkezinin, yanındaki büyük olan da fren merkezinin hidrolik haznesi.
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #33 : Ocak 21, 2009, 00:04:06 »
Debriyajlarımız telli değil hidrolik. Hatta bütün Toyota'lar hidrolik debriyajlı. Kaputu açıp önden baktığımızda en sağda köşede amortisör kulesinin arkasında kalan küçük hazne debriyaj merkezinin, yanındaki büyük olan da fren merkezinin hidrolik haznesi.
ya bendeki gıcırdama niye o zaman :chop: korktum şimdi, geçti gıcırdama ama bilgiğin tel gıcırdamasıydı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Ocak 21, 2009, 13:58:05 »
tahminim doğru çıktı hazne hakkında o ses bendede oluyo az bişey pek o kadar önemli bişey değil yahu  boşver.. ::)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Ocak 21, 2009, 17:26:24 »
ya bendeki gıcırdama niye o zaman :chop: korktum şimdi, geçti gıcırdama ama bilgiğin tel gıcırdamasıydı

O gıcırtı sesi son zamanlarda benim arabadan da geliyordu. Debriyaj ayırma silindirinin çatala temas ettiği yerden geliyordu ses. Az bi gres yağı sürerek sesi kestim. Yani korkulacak bir şey yok Türkay kardeşim. Ciddi bi şey değildir.
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #36 : Ocak 21, 2009, 18:48:05 »
O gıcırtı sesi son zamanlarda benim arabadan da geliyordu. Debriyaj ayırma silindirinin çatala temas ettiği yerden geliyordu ses. Az bi gres yağı sürerek sesi kestim. Yani korkulacak bir şey yok Türkay kardeşim. Ciddi bi şey değildir.
bugün check up a girdim (zaten gircektim o debriyaj için girmedim yani :) ) orda da söylediler yağsız kalmıştır az kullanılıyor diye, yağladık geçti tamamen, çok teşekkür ederim