Gönderen Konu: SUV Tavsiye ve Önerileriniz  (Okunma sayısı 5652 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2373 kere teşekkür edildi
Ynt: SUV Tavsiye ve Önerileriniz
« Yanıtla #20 : Eylül 13, 2015, 00:27:02 »
Ufuk bey Pajero nuz olduğunu biliyorum .. :D .Ama siz off road cusunuz biz ise asfastçı ara da bir hafif arazi ve uludağ... :saygi:
Hayırdır Mustafa bey beni mi takip ediyorsunuz ? :D

Estağfirullah bizim offroadculuğumuz abilerimizin yanında piknikçilik kalır, keza yeni Pajero'lar dört tekerlekte bağımsız ve salıncaklı süspansiyona (Double Wishbone) ve monokok gövdeye sahip olduğundan modifikasyon dolayısı ile arazi imkanları kısıtlı ama yerden 40cm taban yüksekliği bana yetiyor :)

Sadece offroad olarak düşünmeyin konuyu, viskoz kavrama 4wd sisteminin tam ihityacınız olduğu anda çalışmıyor olduğunu anladığınızı düşünün? "hay ben böyle 4 çeker aracın ......" demez misiniz? İşte bu yüzden manuel kontrol edilebilir 4wd sistemleri daha makbuldür.

He yok ben kolla düğmeyle falan uğraşamam, yerden çok yüksek olmasına da gerek yok, karda buzda ne yapsın etsin yürüsün derseniz bu işin piri yine Toyota iştiraki Subaru'dur.

Evet Toyota marka araç sahiplerinin forumundayız, farkındayım ama Sezar'ın hakkı Sezar'a, fanatiklik yanlış bir durum, he "Land Cruiser" derseniz o ayrı bir mesele :)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Eylül 13, 2015, 00:27:02 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • P R İ N S VSI2- Japan Keihin Corporation
  • Araç: Rav 4
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '05
  • 572 kere teşekkür etti
  • 511 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Eylül 13, 2015, 00:40:44 »
Sizin bu işin piri olduğunuzu biliyorum emin olun İstanbulda olsaydım aracımı yıkatmak için bile sizden tüyo alırdım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 112000
  • Model Yılı: '09
  • 15 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Eylül 16, 2015, 00:58:31 »
CR-V al rahat et abi , gerekirse detaylı bilgi veririm.
Camry 3.5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '12
  • 16 kere teşekkür etti
  • 259 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Eylül 16, 2015, 09:51:01 »
Konuya bakınca son bir ayda yaşadıklarım aklıma geldi  :) benim de aurisimi satıp suv alma isteğim vardı ve gerçekleştirdim. Rav4 crv ve vitara arasında gidip geliyordum. Duşuk km rav4 ve crv bulunmadığı için temiz bir vitara aldım. 2006 ve sonrası kasası çok yakışıklı piyasadaki en iyi suv bence. Benim aldığımın özellikleri ise 2006 model vitara 63000 km benzinli 2.0 jlx-al otomatik. Yakın zamanda prince taktıracağım. Araç sürekli dört çeker, 70 km hızdan alt hızlarda yüzde 53 arka tekere yüzde 47 on tekere guç aktarıyor. 70 km üstünde on teker gucunu yüzde 27 ye kadar düşürüyor. Bunun dışında iki tane daha modu var. 4h lock yaparsanız yüzde elli elli dağıtır her zaman. 4l lock yaparsanız ağır balçık koşullarında kullanırsınız ama sürekli bu modda kullanmak motor sağlığı için iyi birşey değil. Gidişi yol tutuşu malzeme kalitesi mükemmel. Herşeyden önce dış görünüş bence muazzam. Otomatiği 4 ileri tork konvertorlu tam otomatik şanzıman. Benimki ful modeli ve bazı özellikleri şöyle: Ful deri doşeme, açılır cam tavan, sürekli dört çeker ve diğer modlar, otomatik vites, 4 cam otomatik, xenon farlar, far yıkama, anahtarsız giriş ve çalıştırma, iç mekan ışıklandırmalarını gece moduna alma, otomatik klima ve diğer hatırlamadığım özellikler. Ben şuan çok memnunum. Yakıt şehiriçi benzinde 60 kuruşları buluyor. Lpg ile 32 kuruşa duşuyor diyor diğer konuştuğum vitara kullanıcıları. 1600 kglık otomatik vites bir canavar için bence güzel rakamlar. Daha fazla sormak istediğin varsa bana ulaşabilirsin.
2012 Mazda 3 1.6D (2016-....)
2006 Suzuki Grand Vitara (2015-2016)
2011 1.33 Auris (2014-2015)
1997 Renault Broadway (2008-2009)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 572 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Eylül 16, 2015, 12:15:21 »
Düşük km.de Rav 4 bulabilirdiniz hemde ilk sahibinden temiz olanlarda var ama Suzuki vitarada  güzel araç özellikle arazi performansı tartışılmaz..İyi günlerde kullanın..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Eylül 16, 2015, 12:55:30 »
Şimdi bizde var diye demiyorum ama  :D Zannediyorum Rav4 te sürekli dört çeker ve 4 ileri vites. Bu iki özellik arabayı çok yakmaya itecektir. Belkide 2.5 motor bir otomobil kadar yakacak veya daha fazla.

CR-V  dört çekere otomatik geçer ve 5 ileridir. Şehir içinde çok kolay 10-11 lt yakalayabilirsiniz.Sürekli dört çeker arabada şehir içinde bu değerleri yakalamanız mümkün değil.
Camry 3.5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 572 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Eylül 16, 2015, 13:09:33 »
Benzin fiyatları malum olduğundan ,Bizde lpg kaliteli bir lpg dönüşümü ile 38 lt lpg ile 300 km ..Bursa trafiğini bilirsin ..Ayrıca araç seçeneği tamamen zevk işi ..Daha performanslı olduğu için Ben Rav 4 seçtim..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • çıkarım seninle her yola
  • Araç: Verso
  • 3 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Eylül 16, 2015, 14:57:33 »
dacia duster derim. 2ci el piyasası iyidir anında satarsınız motor renault. ekonomik. sizi üzmez. kesinlikle memnun kalırsınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '13
  • 44 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Eylül 16, 2015, 15:08:05 »
subaru xv yi baya övmüşlerdi dikkate almanızı tavsiye ederim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 92500
  • Model Yılı: '15
  • 145 kere teşekkür etti
  • 102 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Eylül 16, 2015, 17:18:57 »
En son 2015 Honda C-RV test ettim. Şanzumanı 9 ileri otomatik,cam tavan, 1.6 dizel. inceleyin çok beğenecekiniz diye tahmin ediyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Eylül 16, 2015, 23:04:45 »
Benzin fiyatları malum olduğundan ,Bizde lpg kaliteli bir lpg dönüşümü ile 38 lt lpg ile 300 km ..Bursa trafiğini bilirsin ..Ayrıca araç seçeneği tamamen zevk işi ..Daha performanslı olduğu için Ben Rav 4 seçtim..

Zaten bu araçlarla şehir içinde çok gezenler LPG'yi takmaları lazım. Motor uyumlu takmayıp ne yapacak.Ama sizin yakıt tüketimi iyimiş.
Camry 3.5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla Cross
  • Kilometre: 49000
  • Model Yılı: '23
  • 5 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Eylül 16, 2015, 23:36:45 »
Ufuk bey,

Nissan Navara için düşüncelerinizi alabilir miyiz?

Hayırdır Mustafa bey beni mi takip ediyorsunuz ? :D

Estağfirullah bizim offroadculuğumuz abilerimizin yanında piknikçilik kalır, keza yeni Pajero'lar dört tekerlekte bağımsız ve salıncaklı süspansiyona (Double Wishbone) ve monokok gövdeye sahip olduğundan modifikasyon dolayısı ile arazi imkanları kısıtlı ama yerden 40cm taban yüksekliği bana yetiyor :)

Sadece offroad olarak düşünmeyin konuyu, viskoz kavrama 4wd sisteminin tam ihityacınız olduğu anda çalışmıyor olduğunu anladığınızı düşünün? "hay ben böyle 4 çeker aracın ......" demez misiniz? İşte bu yüzden manuel kontrol edilebilir 4wd sistemleri daha makbuldür.

He yok ben kolla düğmeyle falan uğraşamam, yerden çok yüksek olmasına da gerek yok, karda buzda ne yapsın etsin yürüsün derseniz bu işin piri yine Toyota iştiraki Subaru'dur.

Evet Toyota marka araç sahiplerinin forumundayız, farkındayım ama Sezar'ın hakkı Sezar'a, fanatiklik yanlış bir durum, he "Land Cruiser" derseniz o ayrı bir mesele :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Eylül 16, 2015, 23:42:38 »
Ufuk bey,

Nissan Navara için düşüncelerinizi alabilir miyiz?
Bu konunun uzmanı değilim ama fiyasko bir Euro NCAP sonucu olduğunu biliyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Captiva 2,0A/T High 7k / Hyundai i20A/T
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '10
  • 167 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Eylül 17, 2015, 09:07:24 »
subaru xv yi baya övmüşlerdi dikkate almanızı tavsiye ederim
arkadaşta otomatiği var aracın iyi gitmediğini hızlanmadığını söylüyor memnun değil
İlk hamlede piyon deyip geçilenler oyunun sonlarında şahı sıkıştıran kahramanlardır...
Güvendiğim iki şey;aynaya baktığımda gördüğüm ve yukarı baktığımda göremediğimdir...