Gönderen Konu: Corolla d4d-2007-2008 mi Astra cdti 2007-2008 mi?  (Okunma sayısı 4570 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Gökhan TAŞKIN
  • Kan Grubu: 0+
Ynt: Corolla d4d-2007-2008 mi Astra cdti 2007-2008 mi?
« Yanıtla #20 : Aralık 31, 2008, 17:36:53 »
Fikirleriniz ve önerileriniz için çok teşekkürler. Biz her şekilde otomatik vites bi araç düşündüğümüz için
Corollayı da d4d mmt düşünüyoruz. Forumda yazılanlar kadar kötü değilidir umarım. :)
Saygılar.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Aralık 31, 2008, 17:36:53 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 120 bg 290 Nm D-4D
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Aralık 31, 2008, 18:43:21 »
  Yanlız Sinan senin ve Ali Rıza'nın bahsettiği aynı kasa mı?
 Astra'nın yürüyen aksamı ile Corolla'nın (güncellerininki) aynı diye biliyorum ama Astra'da opsiyonel elektronik sürüş kontrol sistemi var sanırım aracın amortisörlerine müdahale eden. (sistemin detaylarını bilmiyorum)
 Zaten bu sınıfdaki modellerde Toyota'da motor vs. problemi hemen hemen hiç duymadım. Kimi markalarda motor değiştiren bile duyuyorum. Yeni Corolla hiç kullanmadım ama daha yeni Aurisi test ettim ve hem EBD (elektronik fren gücü dağıtıcı), hemde BA (fren yardımcısı), oldukça iyi çalışıyordu ve her ikisininde çalışmasını çok net test ettim. Ayrıca lastikler bunlarla oldukça uyum içerisinde idi izlenimlerime göre. (bir ara daha detaylı anlatacağım izlenimlerimi) Araç oldukçada iyi yol tutuyordu ve bunuda özellikle test ettim ama bana, tahmin ettiğim gibi biraz yüksek geldi.
 Söylediğin çok doğru Sinan herkesin beklentisi, araç kullanım tarzıda farklı olabiliyor. Mesela bende aracın yol tutuşuna önem veririm ama kullandığım araç çok iyi yol tutup yolu birden bırakmamalı, bir miktar daha az yol tutsada yolu bırakacağını önceden hissetirmeli bana.

Yeni corolla ile astra aynı flatform üstüne kurulmuş iddaanı neye dayanarak söyledin abi ? Bana hiç denk gelmedi öyle bir yazı doğruda olabilir... Karşılaştırmayı kendi aracım ve  şuanki  HB astra arasında yaptım kişisel tecrübelerime dayanarak.

Geri kalan noktalar tartışmasız Toyota lehine olduğunu söyledim zaten. Belirtmek istediğim bir husus var malesef Opel gibi bir marka Türkiyedeki servislerin yetersizliği ve/veya ilgisizliği yüzünden hak ettiği yerde değil. GErçekten Tok bir araba oturaklı araba ama opel servisleri ve aracında sorun çıkartma geçmişi temiz olmadığından tüylerim diken diken oluyo :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ocak 01, 2009, 16:49:18 »
  Aynı platform demeyelimde, benzer yürüyen sistemler diyim. Ama bunuda çok genel olarak söyledim. Elbetkide farklar vardır arada (detaylı incelemedim özellikle Astra'nın yürüyenini) ama arkalar yarı sabit aks diye biliyorum Astra'da da. Ama IDS Plus dedikleri sistem işi farklı boyutlara taşıyor bence ve sanırım bu da opsiyonel.
 Bulabildiğim kadarı ile Astra'da da önde Mc Person, arkada U tipi Torsiyon çubuğu var sanırım. Bunlar Corolla'da da çok farklı değil ama söylediğim gibi şekil olarak hiç karşılaştırmadım. Ama süspansiyon kontrolü işin boyutunu değiştiriyor olabilir dediğim gibi.
 Ayrıca duyduğum kadarı ile (sadece kulaktan dolma olarak söylüyorum) son kasa Corolla süspansiyonu bir öncekine benzemesine rağmen ufak değşiklikler (sanırım rijitlik vs.) içeriyormuş ve bunun yol tutuşu iyileştirdiğini söylüyorlar ama bunu en iyi her iki versiyonu da kullananlar bilir bence. :)
 Sonuçta birbirlerine yakın özellikte araçlar ve fiyat ve sorun oranı alımda önemli faktör oluyor gibi.