0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
çok geçmiş olsun.şimdi anlamadığım karşı tarafın sigortası yok dediniz muayenede yok dediniz. polis geldiğinde nasıl bir işlem yaptı aracı bağlaması lazım normalde. siz parayı karşı taraftan nasıl tahsil edeceksiniz?
Geçmiş olsun, Allah beterinden korusun.Aslında konu açılmış iken benim de merak ettiğim bir şey var. İki defa küçük kaza atlattım. Her ikisinde de sol ön çamurluğuma vurdular. Her iki olayda da karşı taraf 8/8 kusurlu. Tramer kayıtlarında ve expertiz raporlarında böyle. Sonuç itibariyle her iki olayda da karşı tarafın sigortası aracımın çamurluğunu değiştirdi. Buraya kadar normal, ancak arabamın plakasından hasar kaydı sorgulaması yapıldığında 2 adet hasar kaydı çıkıyor ve maddi değeri yazmıyor. Yani arabayı satışa çıkarsam, adam sorgulasa senin iki kazan var dese, olayın basit bir olay olduğunu nasıl kanıtlayacağım ?
Haftasonu park halindeki aracıma 1985 model bir tofaş geri geri çarptı. . Ama sanki 30-40 km hızla çarptı. Ön tampon göçtü, kaputta 10 cm katlama gibi bişey oluştu. Ama İnşallah oraya müdehale ettirmicem İşin enteresan tarafı, ben olay yerindeydim Allahtan kaçmaya teşebbüs etmedi. Çarpan adamın ne sigortası, ne muayenesi varmış. Olay yerine polis çağırıp tutağı polise tutturdum. Sabah servise gittim. Benim kaskomdan yapılacakmış ve karşıdaki şahsa rücü edilecekmiş. Bu durumda benim kaskom delinmez değilmi arkadaşlar, Kaza anında arabaya bakamadım üzüntümden ya , daha 3 aylık arabama yazık etti adam.
Üstad polis geldi, Muayenesiz old. için ceza yazdı, Sigorta olmadığından ceza yazdı, adamın aracını bağladı. Bana pazartesi trafik şubeden tutanağınızı alabilirsiniz dedi. TUtanağı ve alkol muayene formunu aldım. Tuanakta, park halindeki araca çarpmıştır. Suçludur yazıyor. O belgelerle Servise gittim. Servis dosya açtı, Kaskonuz yapacak, karşı tarafa ( Şahsa ) dava açacak, sizlik bir durum yok dedi. Servis çok yoğun olduğundan ve aracın yürüründe sıkıntı olmadığından haftaya kaldı. Haftaya beni çağırıp aracı alacaklar yerine ikame araç verecekler o sırada da yapılacakmış inşallahMesaj Birleştirildi: Temmuz 27, 2015, 15:53:23Tarihleri uygun fotoğraflarla kanıtlayabilirsin. Ben fotoğraffları saklarım genelde
Allah daha beterinden korusun .Geçmiş olsun. Abi yemin ederim yeni arabaya temiz arabaya bu memlekette binmek büyük hata millet çekemiyor mu bilerek mi yapıyor anlamıyorum tertemiz araba alırsın yada sıfır komşular her yerini kapı vuruğu yapar binanın çocukları üstüne yatar yada çizer .Hani kimsenin maddi durumuna lafım yok ama trafiğe çıkması bile suç olan bir araçla gelir aracına zarar verir .Kafadaki yapı belli benim arabayı demire tarttırsam da olur mantığı ile trafikte üzerine üzeri ne gelmeye çalışır .Allah islah etsin bu tür insanları