Gönderen Konu: Yeni Auris'de neden dizel otomatik seçeneği yok?  (Okunma sayısı 9741 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni Auris'de neden dizel otomatik seçeneği yok?
« Yanıtla #20 : Ekim 23, 2015, 00:28:33 »
ibrahim bey, aradaki fiyat farkını da göz önünde bulundurup bir hesap yaparsanız sanırım benzinli model ön plâna çıkacaktır. fiyat olarak yaklaşık 7 bin tl fark var. 7 bin tl ile güncel benzin fiyatlarından yaklaşık 25.000 km'lik bedava yakıtınız, aracı satın alırken cebinizde olur. 2 yıl sonra da dizelin ekonomisi devreye girer. tercih sizin.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ekim 23, 2015, 00:28:33 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Öğretmen
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 8
  • Model Yılı: '14
  • 14 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ekim 23, 2015, 00:56:21 »
Kaan bey merhabalar motor ve şanzıman olarak değil de ekonomiktik anlamında sormuştum. Yılda maksimum 12000 km yapacağımı düşünüyorum hangi motoru tavsiye edersiniz
Yılda tam 12.000 km yapıyorum 1.6 cvt multidrive s kullanıyorum ortalamam full şehiriçi 7.2 LT....şehir dışı 5.7...dizel motora bizim cvt şanzıman uymaz yıllar önce ford bu yanlışı yapıp birsürü insanı mağdur etti.Yıllar oldu cvt değişti yenilendi fakat ama hala üretebileceği maximum tork dizelllerdeki ile aynı seviyede değil.Kayış sistemi bunun sebebi.Ama otomatik diyorsanız Benzinli bir valvematic+CVT alıp binin derim..yakıt fazla derseniz Lpg alternatifiniz hep var..
Toyota Auris 1.6 Advance Skypack multidrive S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ekim 23, 2015, 03:43:55 »

Kaan bey merhabalar motor ve şanzıman olarak değil de ekonomiktik anlamında sormuştum. Yılda maksimum 12000 km yapacağımı düşünüyorum hangi motoru tavsiye edersiniz

Merhaba
Ekonomi denilen şey, bence sizin ayağınızın altındadır. Ben aracımızla 1 depo benzinle 800 km den fazla yol yapmışlığım çok oldu. Ama 500 km yapmışlığımda oldu. Neden? Benzinli araç olduğu için.
CVT güzel bir şanzıman, ama yakıt problem derseniz dahi LPG tercihiniz var
Bence güçlü ve gerçek manada otomobil kullanma keyfi için bile benzinli motor +1
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ekim 23, 2015, 10:13:58 »
@Öner Özyılmaz (17772) Dizel dünyanın bir çok bölgesinde otomobillerde sık kullanılan bir yakıt çeşidi değil. Üreticiler planlama yaparken bunu da göz önünde bulundururlar ve nispeten az kullanılan yakıtlar için motor ve donanım seçeneklerini kısıtlı tutarlar. Bizim ülkemizde yakıtın pahalı olmasından dolayı dizele talep var, seçeneklerin kısıtlı olmasının sebeplerinden biri bu.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 4100
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Kasım 04, 2015, 11:25:10 »
Dizel otomatik corollada deneme sürüşü yapın. Yanda oturan görevlinin gerim gerim gerilen suratına bakın. Anlarsınız neden getirmediklerini :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Çıkarım senle her yola, Toyota
« Yanıtla #25 : Kasım 18, 2015, 23:22:43 »
aynı sorunu bayiye sorduğumda, bayiden duyduğum kadarıyla auris 2013- 2014 - 2015 dizel otomatik seçeneği corolla 2013-2014-2015 dizel otomatikten çok satmış, corolla dizel otomatik piyasası azalmış, yeni model aurislerde dizel otomatik olmayacakmış, auris dizel otomatiklerde sorun yok yani arkadaşlar,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 11111
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Kasım 18, 2015, 23:48:21 »
aynı sorunu bayiye sorduğumda, bayiden duyduğum kadarıyla auris 2013- 2014 - 2015 dizel otomatik seçeneği corolla 2013-2014-2015 dizel otomatikten çok satmış, corolla dizel otomatik piyasası azalmış, yeni model aurislerde dizel otomatik olmayacakmış, auris dizel otomatiklerde sorun yok yani arkadaşlar,

biz de bunu yedik. satışın önünü baltalayacak distribütör tanımıyorum. son yıllarda moda oldu. alj politikası mıdır nedir, insanlara komik bahaneler üreterek araçların açıklarına kılıf uyduruyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Çıkarım senle her yola, Toyota
« Yanıtla #27 : Aralık 06, 2015, 22:47:10 »
biz de bunu yedik. satışın önünü baltalayacak distribütör tanımıyorum. son yıllarda moda oldu. alj politikası mıdır nedir, insanlara komik bahaneler üreterek araçların açıklarına kılıf uyduruyorlar.

aynen katılıyorum. araç almaya korkacağız artık

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Aralık 07, 2015, 09:20:13 »
Bir modelin satışını etkiler diye diğer modelin olası satışlarının artmasını engellemek mantıklı değil, bu görüşe göre Auris üvey evlat.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 110000
  • 151 kere teşekkür etti
  • 92 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Aralık 07, 2015, 13:29:46 »
bence motorla alakalı bir durum. tork/güç kombinasyonu ile şanzıman arasında olabilir ama aynı motor M/M şanzımanla bir önceki kasada vardı oda ayrı bir durum. yalnız 1,6dizeller bmw motoru belki uyumsuzluk çıkmış olabilir  :huh:
AURIS 1.4D-4D PREMIUM M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • EN İYİ PERFORMANS UZUN ÖMÜRLÜ OLANDIR.
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '14
  • 239 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Aralık 12, 2015, 17:54:08 »
mmt şanzıman alt seviye petrolün çok pahalı olduğu araçların pahalı olduğu ülkelere satılan konforsuz ama tasarruflu otomatik görünümlü  şanzıman olduğunan bu şanzumanı abd ye avrupa ya gelişmiş ülkelere satamassınız.almazlar çünkü o ülkelerdeki araba anlayışı bizim eşşek anlayışı gibi vur yükü gitsin eskiyince veririz 15000 euro alırız yenisini mantığı olduğundan cvt otomatik her zaman onlarda ilk sıradadır.mmt ye bakmazlar bile.bu yüzden hedef mmt şanzıman satış miktarını bizim gibi motorinin 1.5 euro olana ülkelerde bitirip sonrada bu şanzumanı kaldırmaktır.zaten üretimi durdu.sadece yedek parça yapıyor aısın sanrım stokları eritiyolar....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 19000
  • Model Yılı: '15
  • 7 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Aralık 24, 2015, 13:46:28 »
Multidrive S için Valvematic alınır :)
Ben de dizel ile benzinli arasinda kalmistim. Malum dizel yakitta cok tutumlu ama fiyati daha yuksek. Karar verme asamasinda iken makyajli auris cikti. onda dizel  motor yoktur. Makyajli Advance M/M  benzinli ile makyajzis active skypack dizel icin bayii ayni fiyati verdi. Ben de tabi ki mayajliyi aldim. Yillik yuksek miktarda km yapmayacaksaniz toplamda araba alis fiyati + yakit ayni hesaba geliyor  hesaplarima gore. ama aylik 10000 km uzeri yol yapacaksaniz dizel daha karli oluyor.