Gönderen Konu: Bnezin bitti menzil sıfırken kaç KM yol gider  (Okunma sayısı 15429 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '12
  • 563 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
Ynt: Bnezin bitti menzil sıfırken kaç KM yol gider
« Yanıtla #20 : Temmuz 10, 2015, 21:04:41 »
valla çok kötü bir duygu, yani yolda o rakama sürekli bakmak ve bittikten sonraki rezilliği hayal etmek, üstüne birde sıkışmışsanız ufff düşünemiyorum bile :)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Temmuz 10, 2015, 21:04:41 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 180
  • Model Yılı: '14
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Temmuz 11, 2015, 21:16:28 »
Fiyat 1600 TL. Gayet sessiz çalışıyor.  Performans kaybı hissedilmeyecek düzeyde,  yokuş yukarı denedim bi kaç kere. Ürün burada Adıayaman/Şambayatlı bir ustanın kendi patentli ürünü. Forumlarda araştırdım olumsuz bir yazı bulamadım. Güneydoğuda herkes tarafından biliniyor. G.antep servisini aradım tavsiye için burayı söylediler :-) Usta ile konuştum performans konusunda bir sıkıntı olursa sökeyim dedi... Şimdilik sıkıntı yok gibi. 47 lt lik simit tank var işciliğide gayet iyi
"Ya düşlerinin peşine düşmeyi seçersin, yada onları kabullenmeyi. İyiliklerinle güçlenir, keşkelerinle tükenirsin!..... Karar Senin...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '13
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Temmuz 12, 2015, 04:41:46 »
hayırlı olsun gule gule kullanın. bızım ulkemızde maalesef yerlı patentlı urun ne kadarda ıyı olsada hep marka sevdası yuzunden pek ragbet gormuyor.
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Temmuz 12, 2015, 11:35:25 »
Fiyat 1600 TL. Gayet sessiz çalışıyor.  Performans kaybı hissedilmeyecek düzeyde,  yokuş yukarı denedim bi kaç kere. Ürün burada Adıayaman/Şambayatlı bir ustanın kendi patentli ürünü. Forumlarda araştırdım olumsuz bir yazı bulamadım. Güneydoğuda herkes tarafından biliniyor. G.antep servisini aradım tavsiye için burayı söylediler :-) Usta ile konuştum performans konusunda bir sıkıntı olursa sökeyim dedi... Şimdilik sıkıntı yok gibi. 47 lt lik simit tank var işciliğide gayet iyi

Bende biraz araştırdım adamlar dediğiniz ustalık olarak işin ehli. Ürünler kendi patentleri olmasa da kaliteli firmalarla anlaşarak kendi isimlerini oluşturmuşlar. Bana mantıklı geldi sonuçta misal brc alıyorsun regülatörü 1. Sınıf, prins enjektör 1 sınıf. Bu şekilde kaliteli regülatör enjektör ve ecu firmalarıyla anlaşıp onların ürünlerinden bir marka oluşturmuşlar. Bayilik olarak büyürlerse bence hiç problem olmaz. Tabi buna yerli sermaye denir mi bilemiyorum.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 180
  • Model Yılı: '14
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Temmuz 22, 2015, 17:48:22 »
Yeni taktırdığım MGS marka lpg sistemini deneme fırsatım oldu. Yokuş yukarı klima açıkken az da olsa performans düşüyor.. onuda normal karşılamak lazım galiba.. Klima kapalıyken performansı gayet iyi.  1156 Km yol yaptım 90 Lt gaz kullandım. 209 TL gaz aldım.. Ortalama 0,185 Kuruş yaktı yolun çoğunda klima açıkken.. Bu da Benzinliden LPG ye geçmemin doğru karar olduğunu gösteriyor...
"Ya düşlerinin peşine düşmeyi seçersin, yada onları kabullenmeyi. İyiliklerinle güçlenir, keşkelerinle tükenirsin!..... Karar Senin...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Temmuz 23, 2015, 19:37:33 »
@Utkan Kaya (33712) menzil ortalama tüketime göre değişkenlik gösterdiğinden,  ekranda 0 rakamını gördüğünüz andan itibaren her seferinde daha farklı mesafe yapılabilmektedir çok fazla zorlamak daha iyi olur.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Temmuz 23, 2015, 19:41:14 »
Araç benzinli ve benzin bitti ise gitmez.
 Özellikle günümüz araçlarında bence bunu test etmemek lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 636 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Temmuz 23, 2015, 22:47:38 »
Araç benzinli ve benzin bitti ise gitmez.
 Özellikle günümüz araçlarında bence bunu test etmemek lazım.
Hakan abi bende aynı durumu dizel araçlar için duymuştum.Sistemin  Havası alınmadan çalışmıyor diye.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 110000
  • 151 kere teşekkür etti
  • 92 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Temmuz 24, 2015, 00:20:17 »
benzin veya dizel araçlarda artık farketmiyor yakıt tankının içinde besleme veya supply pompası oluyor eğer depoyu boşaltırsanız yada herhangi sebeple eğim vs. pompa bi süre kuru çalışmak zorunda kalırsa  :olu: geçmiş olsun.
AURIS 1.4D-4D PREMIUM M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Temmuz 24, 2015, 10:19:14 »
Dizel araçlarda bunun için el pompası oluyor genelde motor bölümünde Mehmet.
Enes'in de belirttiği gibi depoyu boşaltmanın yan etkileri var. Ayrıca artık yüksek basınçlı pompa, enjektör vs ler kullanılıyor. Yanlışlık ile farklı yakıt kullanımı nasıl sakıncalı ise, yakıtsız(uygun sıvısız) kalması da problem oluşturabilir. Aslında mümkün mertebe çeyrek deponun altına düşmemek lazım bence, özellikle olası yakıt kalite problemleri de düşünülürse. Sonuçta o yakıt o depoya girecek öyle değil mi!?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 636 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Temmuz 24, 2015, 22:02:04 »
Dizel araçlarda bunun için el pompası oluyor genelde motor bölümünde Mehmet.
Enes'in de belirttiği gibi depoyu boşaltmanın yan etkileri var. Ayrıca artık yüksek basınçlı pompa, enjektör vs ler kullanılıyor. Yanlışlık ile farklı yakıt kullanımı nasıl sakıncalı ise, yakıtsız(uygun sıvısız) kalması da problem oluşturabilir. Aslında mümkün mertebe çeyrek deponun altına düşmemek lazım bence, özellikle olası yakıt kalite problemleri de düşünülürse. Sonuçta o yakıt o depoya girecek öyle değil mi!?
Aynen abi çok doğru söylüyorsun. Dikkatimi çeken bir nokta da yarisimde range 0 olduğu vakit marş basma süreside uzuyordu. Birde ne zaman acil bir şekilde araba ihtiyacı olacağı belli olmuyor her an tedarikli olmakta fayda var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 60000
  • 65 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Temmuz 25, 2015, 13:54:32 »
'low fuel'  işareti çıktıktan sonra depoda 7 LT yakıt var demektir.
Kaç km gideceğin ve menzil yakıt tüketim değerine göre tahmin edilir. Tasarruflu kullanırsa benzinli bir toyota low fuel işaretinden sonra 110-120 km gidebilir. Ortalama 7 lt tüketse 100 km sonra yakıt biter.
Yani öyle kritik bir durumda kalırsanız menzile bakmayın, tasarruflu düşük devirde kullanıp stressiz 50 km yapıp ilk istasyonda yakıt alın.
born to ride

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 40595
  • Model Yılı: '12
  • 5 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Temmuz 28, 2015, 14:44:10 »
Menzil "0" olduktan sonra 5 lt yakıtın daha var. Minimum  50 km daha yol gidebilmen gerekiyor. Ben denemedi ama 20 km gittim sonra benzini fullediğimde 47 lt civarı benzin aldım. (Normalde 45 lt alırım ışıkta)