Gönderen Konu: Şanzumandan Gelen Vınlama Sesi.  (Okunma sayısı 17026 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 504 kere teşekkür etti
  • 208 kere teşekkür edildi
Ynt: Şanzumandan Gelen Vınlama Sesi.
« Yanıtla #40 : Şubat 15, 2016, 16:54:25 »
Valla sağlam araba diye aldık Corollayı, sanayiye artık gitmeyelim diye :) lakin ne çok kronik sorunu varmış  :rofl: şanzımanda vınlama, bagaja su alması, direksiyon tıkırtısı....
Direksiyon tıkırtısını çözdük çok şükür, valla başka bir arıza çıkartırsa satmayı düşüneceğim artık.
İnsan camianın içine girince anlamaya başlıyor bazı şeyleri :)
" Less English, more bike."

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Şubat 15, 2016, 16:54:25 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Toyotam var havam var
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '11
  • 31 kere teşekkür etti
  • 40 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Şubat 15, 2016, 16:58:03 »
Benim zaten motor değişmişti daha 40binde birde burda yazılanları okudukça fitik oluyorum arabaya dediğiniz gibi masraf oluyor diye 94 model aracim ı sattım bunu aldım arabayı dinlemekten süremiyorum  ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 504 kere teşekkür etti
  • 208 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Şubat 15, 2016, 17:00:25 »
Benim zaten motor değişmişti daha 40binde birde burda yazılanları okudukça fitik oluyorum arabaya dediğiniz gibi masraf oluyor diye 94 model aracim ı sattım bunu aldım arabayı dinlemekten süremiyorum  ;)
Ya biz çok takıntılıyız ya da gerçekten bir yerde sıkıntı var. Ben de çok dinliyorum inanın arabayı :)
" Less English, more bike."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Toyotam var havam var
  • Kilometre: 51000
  • 31 kere teşekkür etti
  • 40 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Şubat 15, 2016, 17:05:39 »
Salih bey burda yazılanların hepside cıkıyor yolda göstergelere bakıyorum boyna neyse hayırlısı ama satmayada kıyamıyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2011 Comfort Extra
  • Kan Grubu: 0+
  • 18 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Şubat 15, 2016, 21:51:34 »
Ya biz çok takıntılıyız ya da gerçekten bir yerde sıkıntı var. Ben de çok dinliyorum inanın arabayı :)
Aynen arabayı dinlemekten araba sürmenin keyfine varamıyoruz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hiç Bir Ş€y İmKansıZ d€ğiLdir...
  • Kilometre: 1000
  • Model Yılı: '15
  • 270 kere teşekkür etti
  • 257 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Şubat 16, 2016, 16:31:51 »
Sıfır şanzıman takılmasına rağmen hala çözülmemesi çok ilginç ya da gelen şanzıman da sorunlu, sesin başka yerden geldiği konusunu katılmıyorum çünkü ; 2011 corollam da bu ses vardı Tokullar'da revizyon yapıldı ve düzelmişti, sonra araç bende çok kalmadı , sesin takibini yapamadım, 2012 Corollam'da aynı ses yine geliyordu, Balıkesir - Altan serviste revizyon gördü, tamam denildi fakat aynı Bünyamin Bey'inki gibi ses daha çoğalmıştı, çünkü açılmadan önce sadece 6. viteste yapıyordu, sonrasında her viteste yapmaya başladı. Servis daha sonra komple şanzıman değişecek diye cevap verdi, fakat yine araç satıldı. Son aldığım da aynı seri araç  fakat bunda şimdilik herhangi bir ses yok fakat gelebileceğine çok inandığım için garanti extra yaptırdım. İlginç bir problem bence bu ses yeni kasalarda da mevcut, çoğu sürücü normal ses olarak düşünüyor tabi ki eğer duyuyorsa, kimisi de belirli km. ulaştıktan sonra geldiği için ses, şu an da düşük km.lerde olduğundan dolayı, o sesi duymuyor, Toyota'nın bu sorunu en acil şekilde çözüme ulaştırması gerekli bence. :tamam:
2007 dci CLiO 3 Authq. (Beyaz)          : 2007 Nisan - 2014 Haziran
2011 d4d CoroLLa Comf.Extra (G.Gri) : 2014 Ağustos - 2014 Aralık
2012 d4d CoroLLa Comf.Extra (Beyaz): 2014 Aralık - 2015 Ekim
2012 d4d Corolla Comf.Extra MMT(Füme) : 2015 Kasım(Alış) - 2015 Kasım(Satış)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 70000
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Mart 23, 2016, 14:11:46 »
Benim 2011 corollada da var ses. Çk az bir ses. Ben baskı balatayı değiştireceğim servisteki usta ses için de iyileştirilmiş parça değişimi yapalım sonra toyota avrupa ya garanti kapsamına alınması için baş vuralım Büyük ihtimal kabul ederler dedi. Ama karar veremiyorum riske gireyim mi? Sadece debriyaj baskı balata bilye işçilik yağ toplam 2200 dediler. Şanzıman revlzyonu 4400 bilye işçilik ve yağ dahil ve artı baskı ve balata için de 1100 verecem toyota kabulederse 4400 geri alacam cebimden 1100 çıkacak. Ama kabul etmezse 5500 tl ödemiş olacağım. Ses belli belirsiz çok rahatsız edici değil çoğu duymuyor bile. Ne yapsam bilemedim? Siz ne dersiniz? Usta yüzde 90 garanti kabul eder diyor. Bu arada aracın garantisi yok ve 4.sahibiyim ama yine de kronik olmasından dolayı herhalde kabul eder diyor. Yakınlarda aynen benzer bir değişimi kabul etmiş. Usta serviste garanti uzmanı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2011 Comfort Extra
  • 18 kere teşekkür etti
« Yanıtla #47 : Nisan 12, 2016, 22:53:38 »
Benim 2011 corollada da var ses. Çk az bir ses. Ben baskı balatayı değiştireceğim servisteki usta ses için de iyileştirilmiş parça değişimi yapalım sonra toyota avrupa ya garanti kapsamına alınması için baş vuralım Büyük ihtimal kabul ederler dedi. Ama karar veremiyorum riske gireyim mi? Sadece debriyaj baskı balata bilye işçilik yağ toplam 2200 dediler. Şanzıman revlzyonu 4400 bilye işçilik ve yağ dahil ve artı baskı ve balata için de 1100 verecem toyota kabulederse 4400 geri alacam cebimden 1100 çıkacak. Ama kabul etmezse 5500 tl ödemiş olacağım. Ses belli belirsiz çok rahatsız edici değil çoğu duymuyor bile. Ne yapsam bilemedim? Siz ne dersiniz? Usta yüzde 90 garanti kabul eder diyor. Bu arada aracın garantisi yok ve 4.sahibiyim ama yine de kronik olmasından dolayı herhalde kabul eder diyor. Yakınlarda aynen benzer bir değişimi kabul etmiş. Usta serviste garanti uzmanı.

İyi akşamlar. Bence bu riske girmeye değmez. Belli belirsiz ise hiç kurcalamayın. Bu ses 6 ileri viteslerin çoğunda var. Kimisi az, kimisi çok. Sürücü dikkatli değilse farkına var mıyor. Parça değişimi ile giderilmeside garanti değil. Rahatsız edecek kadar değilse kurcaladıkça başına iş açıyorsun. bizzat denenmiştir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '10
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Nisan 13, 2016, 07:17:45 »
benim 2010 6 ileri mmt garantiden 5-6 ay önce şanzıman komple revize edildi  ama tahmin ediyorumki ses eskisinden daha çok ve daha karışık artık arbayı dinlememeye çalışıyorum sankide alışıyorum ama ALLAH için arabanın kaçışı güzel

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2011 Comfort Extra
  • 18 kere teşekkür etti
« Yanıtla #49 : Nisan 16, 2016, 23:45:50 »
Aradan bir kaç ay geçti.Şanzıman değişmiş fakat seste çok değişiklik yoktu. Servis bunun üzerine yeni şanzımandaki sese normal şanzıman sesi demeye başladı. Bende bu ses normalse önceki neydi veya önceki sorunsa bu ne demekten kendimi alamadım. Muadil bir araba istedim denemek için. işe bakın ki aynı ses bu arabada da vardı.İçime sinmedi hemen kalktım 100km ötedeki başka bir toyota yetkili servise gittim. Aracın geçmişi hakkında hiç bilgi vermedim. sadece şanzımandan gelen sesten şüphe ediyorum dedim. Deneme sürüşüne çıktık. Bu ses normal şanzıman sesi dedi. Bunu üzerine tüm olanları anlattım . Şaşırdı. Benim araçtaki sesin normal olduğunu söyledi. Bundan çok daha fazla ses  gelen araçların geldiğini belirtti. Difransiyel sesin başladıktan sonra sürekli her viteste hızlandıkça artması gerektiğini belirtti. 6 viteslerin % 80-90'ında bu sesin azda olsa geldiğini söyledi. Şanzımanı bu nedenle değiştirttiğimi söyleyince aracın bilgisine baktı . Değişime gerek olmadığını söyledi. Eski şanzımanda ses saki daha azdı tekrar eski şanzımanı taktırmayı düşündüğümü söyleyince şanzımanın yeni olmasının pek çok avantajı olduğunu söyleyerek kalmasını istedi.Bu servis daha eski, gittiğim servis ise 3-4 yıllık yeni servisti.Bu nedenle daha fazla bilgi sahibi olduğunu düşünüyorum. Bu arada aracımda kışlık lastik takılıydı. Bir süre önce tekrar  10000 km yapmış Goodyear EGP yaz lastiği taktırdım.Ses bariz azaldı, körleşti. Sert bir lastikte ve dizel araçta bu sesi dinlesenizde duymanız çok zor. Gelen sesin yola, şanzımana binen yüke ve lastiğe göre değiştiğini, çok azaldığını fark ettim. ilk servis konu hakkında tecrübeli olsaydı bu kadar uğraşmazdım. Aracı dinlersen gelen bir ses mutlaka bulursun. Dikkat etmemeye çalışıyorum. Titiz olursan herşeye dikkat ediyorsun. Bir yakınımın honda aracı var araçta çok uğultu var. Hiç şikayet ettiğini duymadım. Azıcık müzik açıyorum  ses mes kalmıyor :)