Gönderen Konu: Herkes memleketinin güzelliklerini yazsın...  (Okunma sayısı 21811 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '16
  • 2 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
Ynt: Herkes memleketinin güzelliklerini yazsın...
« Yanıtla #20 : Aralık 22, 2008, 20:30:42 »
Samandere, Güzeldere Şelaleleri; Akçakoca; bol bol yeşillik ve temiz hava... Daha ne olsun :)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Aralık 22, 2008, 20:30:42 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Aralık 26, 2008, 13:06:27 »
Ahmet bey,memleketimizin güzelliklerini paylaşmak hepimizi mutlu eder.Kelimeleri biraz da siz anlamlı yapın. :) Biz de görmediklerimizi görmek için fırsat yaratalım. Bilmediklerimizi de öğrenelim. :)

haklısınız kemal bey diger arkadaslar detaylı bilgi vermiş ama ben eklemeye müsait deilim yakında insallah:) bende bilgilendirmek isterim ama kücük bi ipucu İPSİZ RECEP emice (kadir inanır) dizisi DÜZCEde cekiliyor bilginize:))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Aralık 26, 2008, 13:07:24 »
Samandere, Güzeldere Şelaleleri; Akçakoca; bol bol yeşillik ve temiz hava... Daha ne olsun :)

hemşehrimin dedigi gibi yeşillik sakinlik şirinlik... insan gurbette daha başka özlüyor:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Aralık 27, 2008, 09:56:49 »
benim memleket amasya hemşerim varmi acaba ?
arkdaşlar sizin memleketler gibi doğal güzelliği yok amasyanın
ama sokakta üzerinde yürüdüğünüz yol bile tarih kokar
ee boşuna dememişler şehzadeler şehri diye :)
birde elmamız vardır tabi.........
Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz.
M.Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #24 : Aralık 27, 2008, 10:17:13 »
Kemal Bey böyle bir konu açtığınız için sizi tebrik ederim, teknik konuların yanısıra memleketimizin bu güzelliklerini de forumumuzda paylaşma imkanı oldu. Ayrıca Soner ve Fatih beylerin yaptıkları tanıtımlar çok güzel olmuş onlara da canı gönülden teşekkürler ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 93 1.6 Corolla GLİ Bej
  • Kan Grubu: B+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Aralık 27, 2008, 11:48:39 »
bizde size teşşekkür ederiz kemal bey...ayrıca bende soner beyi tebrik etmek istiyorum...gerçekten memleketi karamanı çok güzel tanıtmış..insallah bi gün yolumuz düşerse görmek isterim karamanı...

inşallah gelirseniz gezeriz, gezdiririz..
Sevgi nefiste  yaşanırsa  ihtiras, kalpte yaşanırsa Aşk olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #26 : Mart 11, 2009, 16:36:57 »
Arkadaşlar bulunduğumuz şehrin yada memeleketimizin en bilinesi bir güzelliğini yazarak paylaşırsak güzel şeyler ortaya çıkacağına inanıyorum.
Ben Mlatya- Darende ilçesinde bulunan güzellikleri anlatmaya çalışarak başlayayım.
Darende de Somuncu Baba olarak bilinen Şeyh Hamidi Veli Türbesi vardır. Tohma çayının kenarında. Bu alanın tamamı sayfiye yeridir. Çok güzel gelip görmeye değer. Çay boyunca piknik alanları, çardaklar, rafting yapma imkanı. Ayrıca doğal güzellik insanı büyülüyor.Günpınar Şelalesi 10 km mesafe uzaklıkta. Kaymakamlığın yaptığı çok güzel bir çalışmayla orası gelip görmeye değer bir yer haline geldi. Ayrıca alabalık üretim çiftlikleri mevcut. çok lezzetli kiremitte alabalık yapıyorlar.Seyahat imkanı olanın görmesine değer bir yer.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Gülümseyin...
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Mart 11, 2009, 17:08:13 »
Antalya'nın Tarihinden başlayayım:
Attalos Yurdu anlamına gelen Antalya, II. Attalos tarafından kurulmuştur. Bergama Krallığı’nın sona ermesiyle (M.Ö. 133) bir süre bağımsız kalan kent, daha sonra korsanların eline geçmiştir. M.Ö. 77’de Komutan Servilius Isauricus tarafından Roma topraklarına katılmıştır. M.Ö. 67’de Pompeius’un donanmasına üs olmuştur. M.S. 130’da Hadrianus’un Attaleia’yı ziyaret etmesi şehrin gelişmesini sağlamıştır. Bizans egemenliği sırasında piskoposluk merkezi olan ismi görülen Attaleia, Türklerin eline geçtikten sonra büyük bir gelişme göstermiştir. Modern şehir antik yerleşmenin üzerine kurulduğundan, Antalya'da antik çağ kalıntılarına çok az rastlanmaktadır. Görülebilen kalıntıların ilki, eski liman olarak nitelenen liman mendireğinin bir kısmı ve limanı çevreleyen surdur. Surların park dışındaki kısmında restorasyonu yapılan Hadrian Kapısı Antalya'nın en güzel antik eserlerinden biridir.
Antalya Kaleiçi
Büyük bir bölümü yıkılmış ve yok olmuş at nalı şeklinde içten ve dıştan surlarla çevrilidir. Surlar, Helenistik, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı devirleri ortak eseridir. Surların 80 burcu vardır. Surların içinde kiremit çatılı 3000 kadar ev bulunmaktadır. Evlerin karakteristik yapıları Antalya'nın sadece mimari tarihi hakkında fikir vermekle kalmaz, aynı zamanda bölgedeki yaşam tarzını, gelenek ve görenekleri en iyi şekilde yansıtır.
Kaleiçi bugün Antalya'nın "Tarihi Çekirdek Kenti" olan ve "Kaleiçi" adıyla tanınan semti büyük bir kısmı yıkılmış ve yok olmuş iki surla çevrilidir.
OFFF
Neyse çok sıkıcı olacak uzatmayayım en iyisi :D
Güzel Antalyamın neyini anlatsamki?
Güneşi, Denizi, Beydağları, Turizmi, Turunçgilleri
Ve sıcak Akdeniz insanları desem yeterli olur herhalde ;)
Ben en iyisi kısaca bulduğum bir videosunu ekleyeyim ;)
İzleyin dedim ama gördüğünüz üzere sorun var ben en iyi kısaca sitesini ekleyeyim izlemek siteyen buradan izlesim ;)
http://www.antalya.gov.tr/video.asp

Bu adresde Antalaya fotoları ile dolu eklemekle çok yer kaplayacağını düşündüm
http://cennetturkiye.org/resimler/?dir=antalya
Hepinizi Beklerim Antalya'ya

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #28 : Mart 11, 2009, 17:16:53 »
bende memleketimden uzun uzun bahsetmek isterdim ama :( çorumu sevmediğim için özetle geçeyim :D

Çorum

leblebisi ve mantısı ile meşhurdur

ama en önemli ve geri planda kalmış çoğu  kimsenin doğru düzgün haberi ve bilgisi olmayan doğal güzelliği ve tarihi mekanı Hattuşa sı vardır Alacahöyük ve Boğazkale tarihi mekanları ve müzeleri vardır

2001 ToYoTa CoRoLLa 1.4 vvt-i 97 HP  >> BeYaZ FaRe <<

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • cibili cibili şak şak şak...
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 102110
  • Model Yılı: '00
  • 41 kere teşekkür etti
  • 78 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Mart 12, 2009, 08:46:15 »
Böyle bir konu zaten vardı ancak bulamadım :(
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE_____ ATAM
İŞİNE BAK__________________BABAM
OĞLUM BAĞA BAK BAĞA______ DEDEM

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Mart 12, 2009, 09:01:39 »
  Evet bu konu vardı ve üstelik fotoğraflarla desteklenmişti. Bir arayalım bakalım, bulursak birleştiririz, güzel bir konu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 62 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Mart 12, 2009, 09:03:34 »
Kars(Şarıkamış) ın alabalığı, çam ormanları, kaşar peyniri ve kristal karı.

Ankara nın tarihi hakkında bişe diyemiyeceim ama trafigi cok iyidir.
...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Mart 12, 2009, 11:28:51 »
Güzellikleri: Tamamı  :)
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Gülümseyin...
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Mart 12, 2009, 11:34:50 »
Güzellikleri: Tamamı  :)
izmir denince aklıma Güzel kızları geliyor :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Mart 12, 2009, 11:50:51 »
Eciyes dağı,Kapuzbaşı şelaleri,Sultan sazlıgı kuş cennetı,Ali dağı

4 yıl önce Erciyes'in zirvesine çıkmadan.

Telesiyejle zirveye çıkarken.

98 Corolla 1.6 GLI Special

Düşüncelerle karşılaşınca,zayıflar korkar,aptallar karşı gelir,akıllılar karar verir,ustalar da yönetir.
''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Mart 12, 2009, 12:06:37 »
Ama erkekleri de yakışıklıdır.. İşin o tarafı pek söylenmez ama.. :) Neticede aynı genler
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Mart 12, 2009, 12:39:42 »
  Bir kız ismi duyduğunuzda veya bir kız gördüğünüzde hurra saldıranlardan değilsiniz değil mi? Biliyorum değilsinizdir. :)
  Allah güzellikleri görmiyenlere de göstersin. Bizler nasıl olsa çok gördük. :)

Düşüncelerle karşılaşınca,zayıflar korkar,aptallar karşı gelir,akıllılar karar verir,ustalar da yönetir.
''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Mart 12, 2009, 12:41:45 »
Ama erkekleri de yakışıklıdır.. İşin o tarafı pek söylenmez ama.. :) Neticede aynı genler
:alkis:
-----------------------------------
erkekler...

dünyanın neresine giderseniz gidin aynıdırlar, bir izmir hariç...

çünkü izmirli erkekler, balkonları henüz yıkanmış ve kurumaya bile başlamamış kadınların kocaları, ağabeyleri, kardeşleri, sevgilileridirler... denizin hemen kıyısında yaşarlar, bir kadının saçlarında denizi koklar ve her seferinde şaşırıp, deniz bile böyle gerçek kokmaz diye düşünürler...

günün tüm yorgunluğunu, hayatın tüm yaşanmazlıklarını kapattıkları dükkan kepenklerinin ardında bırakıp, filesini kavun, sevgi ve umutları ile doldurup tek özlemi az evvel güneşin kurttuğu balkonunda sıyrılıp anne yoksunluğundan yeniden kadın olan ile şişeyi yarılamaktır...

balkonları henüz yıkanmış, her kahkahalarında hüzün tadı bulunan ve kırılmalarını yüreklerinden gözlerine taşımayan izmirli kadınların izmirli erkekleri kendilerini dünyanın en iyi erkeklerinden sanırlar, şımarıklıkları bu yüzdendir...

bu yüzdendir, her kadının saçı deniz kokar mı diye merak etmeleri, dünya üzerindeki en büyük sorunun bir demli çay içerken çözüme ulaşacağını düşünmekteki duyarsızlıkları hep bu yüzdendir ve bu yüzdendir bir söze kırılıp, gerek kalmadan tokat atmalara gözyaşlarını saklamadan ağlayan izmirli kadınlara şaşırmaları... izmirli erkekler de ağlar, tıpkı izmirli kadınlar gibi, hiç ummadığınız anda karşılaşırsınız gözyaşlarıyla, efeliklerini umursamadan bir türkünün takılıp son sözüne, bugün bayram diye seslenen televizyon reklamına, sığınıp bir vapurun kenarına ağlarlar...

balkonları henüz yıkanmış kinini ve nefretini çeyiz sandığında yemenesini saklar gibi saklayan izmirli kadınlar saçlarına ak düşmeden anlarlar izmirli erkeklerin yaşlandığını çünkü ağlamak sonunda hayata dokunmaktır...

ayrı nedenlerle güldüğünü önemsemez de izmirli kadınlar, aynı nedenlerle ağladığı zaman izmirli erkekleri kocalığa, ağabeyliğe, kardeşliğe, sevgililiğe kabul eder...

erkekler...

dünyanın neresine giderseniz gidin aynıdırlar, bir izmir hariç...

çünkü izmirli erkeklere, izmirli kadınlar dokunurlar!!!

-------------------------------------------------------------

bir de izmirli erkekler efedir, yumruğunu masaya, dizini yere vurur, kollarını açarak zeybek oynar, kendini izletir!! bu izmir erkekleriyle ilgili idi, izmiri övmeye güzelliklerini anlatmaya da benim kelimelerim benim cümlelerim yetmez ben susayım da resimler konuşsun;

not: resimlerin büyük halleri için üzerlerine tıklamanız gerekmektedir
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Gülümseyin...
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #38 : Mart 12, 2009, 12:54:03 »
  Bir kız ismi duyduğunuzda veya bir kız gördüğünüzde hurra saldıranlardan değilsiniz değil mi? Biliyorum değilsinizdir. :)
  Allah güzellikleri görmiyenlere de göstersin. Bizler nasıl olsa çok gördük. :)
Tabiki değiliz Kemal abi izmir denince akla gelir diye dedim, ne derler bilirsiniz
 ben ''unu eleyip eleği astık'' ım
Nede olsa akdeniz insanıyız geçmişimiz çok hızlı idi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Mart 12, 2009, 13:19:41 »
Tabiki değiliz Kemal abi izmir denince akla gelir diye dedim, ne derler bilirsiniz
 ben ''unu eleyip eleği astık'' ım
Nede olsa akdeniz insanıyız geçmişimiz çok hızlı idi ;)
  Ne demek istediğimi anlamışınızdır zannediyorum. Biz de, unu eleyip astık.Ama ununu zamanında eleyemeyenler kendileri bazı şeylerden tatmin olmadıkları için bol bol konuşurlar. :)

''Mme Jeanne Roland''