Gönderen Konu: Astra K Yayınlandı.  (Okunma sayısı 23595 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi

Toyota Club Türkiye

Ynt: Astra K Yayınlandı.
« Yanıtla #60 : Kasım 02, 2015, 11:05:08 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • SUBARU Forester SG
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 114000
  • Model Yılı: '07
  • 195 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #61 : Kasım 02, 2015, 11:38:42 »
oldum olası wagon araçları çok severim. ikinci elde olsa sıfırda olsa wagon almayı düşünürüm. ama astra'nın sport tourer modelinin arka kısmında bi enayilik var. yani göze fazlalık gelen bir şeyler var. kasa olarak çok beğendim esasen. var mı benim gibi düşünen.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Model Yılı: -
  • 116 kere teşekkür etti
  • 44 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #62 : Kasım 02, 2015, 21:53:58 »
oldum olası wagon araçları çok severim. ikinci elde olsa sıfırda olsa wagon almayı düşünürüm. ama astra'nın sport tourer modelinin arka kısmında bi enayilik var. yani göze fazlalık gelen bir şeyler var. kasa olarak çok beğendim esasen. var mı benim gibi düşünen.
Aynen biraz tipsizlik var :)ama göz alışmadığından da olabilir,nedense wagon benim hoşuma gitmiyor çok battal görünüyor.

Mesaj Birleştirildi: Kasım 02, 2015, 22:01:11
yıl sonunda geliyor. hayırlı olsun.
Hakan Aydın (11165 Hakan bey ben çok beğendim,inşallah alacağım,eski kasasıda fena değildi ama ön konsolu beğenmiyordum,çok tuş v.s vardı.Bu yeni kasa daha çok hoşuma gitti,şu anki aracı tekrar satma kararı aldım :D 7000 km zor yaptım.2016 DA yeni honda civic de çıkıyor onuda çok beğendim, :DO da çıksın diyorum ama 2016 nın sonunu bulur diyorlar.Hayırlısı artık.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '17
  • 156 kere teşekkür etti
  • 401 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #63 : Kasım 02, 2015, 22:31:36 »
wagonda audi rs4 allroad'u tek gecerim:) hatta a4 avant bile çok güzel.. son dönemlerde yeni kasa passatın da wagonu hoşuma gidiyor.. onun dışında wagon araçları sevmiyorum pek ama astra wagonu hiç mi hiç sevmedim..olmamış bence..
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #64 : Kasım 02, 2015, 23:26:39 »
@Yucel Gezgin (31335) civic için 2017 diyorlar. o zamana kadar eskiyecek ama nasıl olacak ben de bilemiyorum. civic de 1.0 ve 1.5 lt turbo olacak fakat astra'dan pahalı olacağı kesin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • Model Yılı: '11
  • 26 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #65 : Kasım 02, 2015, 23:35:28 »
yeni astradaki mt6 at6 iki tip şanzıman var  bilgisi olan var mı acaba
Can yakıpta kalp kırma ey insanoğlu,seninde gülbenzin solacak birgün...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #66 : Kasım 02, 2015, 23:51:23 »
Mt6 manuel 6 vites at6 tork konvektörlü 6 ileri şanzıman. Önceleri 4 ileriydi şimdi kiler 6 ileri.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #67 : Kasım 02, 2015, 23:54:04 »

mt: manuel / at: tam otomatik 6 ileri / easytronic 3.0: robotize denilen 5 ileri şanzıman.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #68 : Kasım 04, 2015, 09:45:32 »
 Vagon tipi kasanın bazı avantajları varken, dezavantajları da oluyor. Herhalde bu konuda en albenili araçları Volvo yapmıştır zamanında.
 Gerçekten bu segmentte çok tok araçlar geliyor artık ancak, fiyatlar da bir o kadar yükseldi. Herhalde Astra'nın bazı boyutları ilk kasa Vectra'yı geçmiştir, karşılaştırmak lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 60 kere teşekkür etti
  • 139 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #69 : Kasım 04, 2015, 18:35:31 »
1.0i 105PS Turbo Start/Stop ecoFLEX Easytronic.   

Şehir içi   : 5.0lt/100km
Şehir dışı : 3.7lt/100km

Veriler vauxhall.com.uk sitesinden alınmıştır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 60 kere teşekkür etti
  • 139 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #70 : Kasım 06, 2015, 01:52:01 »

Yeni Astra'nın bakım aralığı Avrupa'da 30.000km olarak belirlenmiş. Türkiye'de bakım aralığı konusunda bilgisi olan var mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Emniyet Kemeri Hayat Kurtarır
  • 8 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #71 : Kasım 06, 2015, 10:40:03 »
opelin bugüne kadar tüm modelleri 15000 km olarak bakıma giriyordu Türkiye'de.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #72 : Kasım 06, 2015, 12:05:26 »
geçen gün bir vesile ile bayiyi aradık. yeni astra için hiçbir pazarlık yapmadan telefonda indirimli liste fiyatı üzerinden 2.500 tl civarında indirim yaptılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • 46 kere teşekkür etti
  • 103 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #73 : Kasım 06, 2015, 15:47:30 »
ben toyota yı bırakıp astra ya geçtim. pişman mıyım. sanırım değilim. eğer bir gözünüz hep toyota da olacaksa astra almayın. bir araca çok fazla alıştıysanız başka modele göz kırpmayın.

1.3 cdti astra kullanan biri olarak söylüyorum ki; 1.6 cdti 136 bg 320 nm tork opel astra yı yolda tutamazsınız.
yaktığı da taş çatlasın 4.5 - 5 litre...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Erhan
    • Dogumgununkutluolsun.com
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 200000
  • Model Yılı: '98
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #74 : Ocak 20, 2016, 04:16:14 »
Değerli arkadaşlar babam Toyotacı olsa da, ben H ve J kasa Astra'dan sonra, Aralık ayında yeni kasa Astra K aldım.

Arabam Dynamic donanım 1.4 Turbo 150 HP Manuel 6 vites. Opsiyon olarak Sunroof, gelişmiş park pilotu ve kış paketi var. 71.750 TL'ye aldım.

Araç ile ilgili sormak istedikleriniz olursa, elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışırım.

Benim babam TOYOTA gibi adam :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #75 : Ocak 20, 2016, 11:49:43 »
Hayirli olsun abi.[emoji4] Yürüyüşü nasil?
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #76 : Ocak 20, 2016, 11:54:39 »
Hayırlı olsun.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Emniyet Kemeri Hayat Kurtarır
  • 8 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #77 : Ocak 20, 2016, 12:08:43 »
yollarda sık görmeye başladık bakalım. ilk izlenimleriniz neler yazarsanız seviniriz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #78 : Ocak 20, 2016, 12:21:36 »
hayırlısı olsun. benim merak ettiğim birkaç soru var, aracın süspansiyonu gerçekten j'ye göre gürültülü çalışıyor mu ? yalıtımı h-j-k olarak kıyaslayabilir misiniz ? güzel bir fiyata almışsınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Erhan
    • Dogumgununkutluolsun.com
  • Kilometre: 200000
  • Model Yılı: '98
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #79 : Ocak 20, 2016, 12:53:54 »
Daha önceki arabalarım sırasıyla 1996 model Fiat Tipo, 2005 model Astra H 1.6 ve 2010 model Astra J 1.6 Sport. Kıyaslamalarımı bu araçlara göre daha net yapabilirim.

Arabayı fabrikadan aldığınız gibi kullanırsanız, süspansiyon ve yol sesi J ve H kasaya göre çok fazla. Ancak arabanın lastiklerinde 45-46 civarı hava var fabrika çıkışı. Dolayısıyla lastiklerin basıncını 31-33 civarı ayarlarsanız araba müthiş konforlu bir hale geliyor. Yani ses filan yok oluyor. J kasada anlamsız bir lokurtu vardı ve arabamı satmamın sebeplerinin başında da bu bir türlü gideremediğimiz lokurtu sesi vardı.

Serilik anlamında diğer araçlarımla arasında uçurum var diyebilirim. Gaza bastığınızda eğer araç olması gereken viteste ise, bir anda uzayıp gidiyor. Şu anda hava şartlarından dolayı çok gezmiyorum, çok sağa sola da gitmiyorum gerekmedikçe. Ancak arabayı Ankara'dan aldım ve İstanbul'da yaşıyorum. Ankara / İstanbul arasında çok zevk alarak yolculuk yaptım. Yakıt tüketimi 6,8 lt oldu 100 km'de. Ama eski arabam 5 vites olduğu için zaman zaman en yüksek vitesi 5 zannederek yolculuk yapmış olabilirim. Normalde şehirler arası yolculukta 6 lt den daha az yakabilir.  Şehir içinde ise 100 km / 8 lt civarında oluyor. Daha fazlası olur ama daha az olacağını sanmıyorum kolay kolay. Hele ki kış şartlarında.

Daha önce bir başka sitede geniş bir anlatım yapmıştım araçla ilgili. Müsadenizle yazımı buraya da kopyalayayım.

Öncelikle daha önce 2010 model Astra J 1.6 115 hp sport benzinli aracım vardı. Eski aracıma nazaran elbette arabada müthiş bir konfor ve güç olduğunu belirteyim. Eski aracımıda hız anlamında beğeniyordum, lâkin zaman zaman yetersiz geliyordu. Bu arabada ise henüz öyle bir hisse kapılmadım. Gaza bastığınız zaman, yakıtıda düşünmüyorsanız araba uzayıp gidiyor. Yeterki ortalama yakıt tüketimini düşünmeyin :)

Aynı arabanın dizel otomatiğini kullandım, kesinlikle benzinlide olan performansı sağlamıyor. Dizel modelinde (otomatik) gaza bastığınız zaman arabanın bunu algılaması 1 belki 2 saniye alıyor. Ama benzinli motorda eğer araba uygun viteste ise direk tepkiyi alıyorsunuz.

Konfor ve güvenlik anlamında da çok dolu bir araç. Örneğin gelişmiş park pilotu aldığınızda kör nokta uyarı sistemi ve geri görüş kamerası geliyor. Daha kendi kendine park olayını denemedim, esasında çokta gerekli birşey değil benim için. Ancak kör nokta uyarı olayı çok güzel. Eğer kör bir noktada herhangi bir nesne var ise, veya bir aracı geçtiniz ve önüne geçeceksiniz diyelim, önüne geçerken eğer geçtiğiniz arabanın hemen önüne girerseniz aynada sarı işaretler yanıyor. Geri görüş kamerasıda oldukça güzel gösteriyor. Ancak zaten park sensörüde olduğu için çok gerekli olduğunu söyleyemem. Ama yine de, yanınızda biri varsa mutlaka etkileniyor diyebilirim.

Aynı şekilde bu opsiyon ile gelen elektrikli katlanır aynalarda oldukça güzel. Arabayı park ettiğinizde aynaların ayarlama düğmesini ortaya getiriyor ve ayar tuşunu geri doğru bastırdığınızda aynalar kapanıyor. Arabaya bindiğinizde ise kendisi açılmıyor sanırım, tekrar sizin açmanız gerekiyor.

Anahtarsız kapı açma, start / stop olayı da çok iyi. Anahtar cebinizde olsun yeter. Kapı kollarındaki düğmelere bastığınızda araba kitleniyor, kilitli ise açılıyor. Arabaya bindiğinizde orta konsoldaki ekran açılıyor. Müzik dinliyorsunuz diyelim, arabayı stop ettiğinizde müzik çalmaya devam ediyor. Kapıyı açtığınızda ise ekran ve müzik tamamen kapanıyor. Tabii açmak isterseniz manuel olarak tekrar açabiliyorsunuz.

Arabada kış paketi ile birlikte gelen koltuk ısıtma ve direksiyon simidi ısıtma var. Ancak henüz kullanmadım.

Sport tuşuna bastığınızda araba daha dinamik bir hal alıyor. Ancak buna gerek olmadığını, arabanın zaten performans anlamında yeterince doyurucu olduğunu düşünüyorum. Şerit takip sistemi var, onu da denemedim henüz.

Yolda giderken önünüzde herhangi bir araç varsa, hız durumunuza göre ekranda yeşil bir araba resmi yanıyor. Arabaya çok yaklaşırsanız ışık sarıya dönüyor. Daha fazla yanaşırsanız ya önünüzdeki arabaya çarparsınız ya da ışık kırmızı yanar, orasını denemedim henüz. :)

Trafik işaret tabelalarını okuma olayı da var. Ancak ben sadece hız sınırlarını okuduğunu düşünüyorum. Başka tabelaları da okuyor olabilir, ancak onunla ilgili uyarıyı nereden veriyor bilmiyorum. Ancak hız sınırlarını kesinlikle okuyor ve ekranda kaç km ile gitmeniz gerektiğini yazıyor.

Bir de kaza önleme sistemi var, eğer riskli bir durum ile karşı karşıya iseniz, ön camda kırmızı bir ışık beliriyor. Bunun çok önemli olduğunu düşünüyorum, çünkü direk insanın dikkatini çekiyor ve size en azından frene daha erken basabilmeniz açısından fayda sağlıyor.

Bluetooth ile telefonu araba ile eşleştirebiliyorsunuz. Ekranınızda telefonunuzdaki tuşlar beliriyor, istediğiniz gibi arama yapabiliyor, gelen aramalara cevap verebiliyorsunuz. Karşıdan gelen ses müthiş net. Sanırım bizim sesimizde karşıya bir o kadar net gidiyor.

Youtube'da bulunan herhangi bir videoyu mp4 formatına çevirip, usb'e attığınızda videoyu aynı orjinallikte ekranınızda izleyebiliyorsunuz.

Arabanın saklama gözleri J kasalara göre yetersiz diyebilirim. Mesela vitesin önünde J kasada usb filan takılan yerdeki göz yok. Bunun yerine klima tuşlarının altında ufak bir göz var. Kapı cepleri, koltuk arkasındaki cepler ve torpido gözü J kasaya göre oldukça ufak. Tabii bagajında sanırım hacim olarak 10 litre ufak olduğu söyleniyor, ancak bence daha ufak. Mesela eğer bebek arabanız varsa ve biraz büyük ise ve arka koltuklarda birisi oturacak ise bebek arabasını götürme şansınız kalmıyor. Bizim bebek arabasını J kasada almıyordu, ama bildiğiniz gibi J kasada bagaj 2 bölmeliydi. Alt katı açarak hiç denememiştim. Ama muhtemelen altı açarsam J kasaya bizim bebek arabası sığardı.

Ön koltukların ayarlama kolu J kasadaki gibi değil. H kasadaki gibi çevirmeli sistem yapmışlar. Arabayı bir kişi kullanıyorsa bunun sorun olacağını sanmıyorum. Ben mesela arabayı aldım, ayarladım ve aynı şekilde kullanıyorum. Malûmunuz her gün koltuk ayarlamaya gerek olmuyor.

Hızınız 170 lere geldiğinde ekranınızda taraf algılama geçici olarak kullanılamıyor diye bir uyarı çıkıyor. Bu herhalde kör nokta uyarı sistemi ile ilgili.

Arabayı daha yeni yeni çözüyorum. Doğrusu eski aracımı değiştirmek için en büyük bahanem yakıtının çok olmasıydı. Hatta kararım kesin olarak dizel araç almaktı. Biraz az gezerim diye tercihimi benzinliden yana kullandım. Ama az geziyor musun derseniz, hayır altınızda böyle bir araba varken ister istemez arabaya biniyorsunuz.

Yakıt konusuna gelince, Ankara / İstanbul arası 4 saatte geldim. Ortalama hıza bakmadım ama tahminim 120 km civarıdır. Yakıt ise 6.8 / 100km gösteriyordu. Uzun yol için bence çok yaktığı söylenemez. Elbette ben arabanın biraz acemisi olduğum için, vites değiştirme konusunda arabanın istediği gibi davranmamış olabilirim. Zira, bazen en üst vitesin 5 olduğunu düşünerek 6'ya atmamış olabilirim. Tabii sonradan dikkatimi çekti, araba sizi vites konusunda da uyarıyor. Mesela 80 km hızla 3. viteste gidiyorsanız ekranda size yukarı ok işareti ile birlikte 4 rakamını gösteriyor. Tabii her zaman ekranınızı kontrol etmeniz kolay değil, ancak zamanla alışacağımı sanıyorum.

Samimi olarak söylemem gerekirse, yakıta acıyorsanız ve şehir içinde, trafiğin yoğun olduğu yerlerde arabayı kullanmanız gerekecekse dizel almanız daha mantıklı olabilir. Bugün mesela fazla trafik olmadığı halde şehir içinde kullandım aracı. Ortalama yakıt tüketimi 10.6'lara çıktı. Ama biraz sert kullandığımı da belirteyim. Eski aracımda da, 12 lt / 100 km gördüğüm dönemler olmuştu. Ama en son arabayı satarken baktığımda 10.9 gösteriyordu.

Benim için arabanın olumsuz yanlarından bir tanesi de, yakıt deposunun ufaltılmış olması. Arabayı aldığım zaman neredeyse hiç yakıt yoktu, 220 TL yakıt aldı. Her zaman aynı yerden yakıt alırım, daha önce haftada bir 200 liralık alırdım. Ancak bu arabada eski aracımın seviyesinde yakıt tükettiği için, petrole daha çok gidip gelmem gerekecek gibi. Yakıt deposu bi 10 litre daha büyük olsaydı şahsım adına daha iyi olurdu.
Benim babam TOYOTA gibi adam :)