Gönderen Konu: Yaz geldi Klimayı köpük ile temizleyeceksiniz burayı kesinlikle okuyun!!  (Okunma sayısı 5635 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 62000
  • Model Yılı: '12
  • 1 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Otokuaförlerde ozonlama yaptırın yuzde yuz koruma gerisi boş cıhazı aracın içine koyuyorlar klima acık iç hava silkilasyonu acık 10 dakika maksimum hızda kapılar kapalı 👍👍👍👍

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
Atas clim de aldim airclimde. Ikisinide daha önce kullandim çok başarılı ürünler.  Climi hortumu dibe kadar sokup çekerek uyguladim 3-4 araca.  Hiç birinde sorun yaşamadım.  Araçlar 2010 Auris, 2009 Yaris, 2006 Jazz. Şimdide qahqaiye yapacagim dezenfekte amaçlı.
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '12
  • 22 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Merhaba arkadaşlar aracım 2012 auris 1.4 d4d mmt. Atas clim aldım fakat forumda incelediğim konularda tereddüte düştüm. Hava kanallarına sıktıktan sonra polen filtresini söktüğümüz yerede sıkıyormuyuz? Sıktığımızda herhangi bir sorun meydana geliyormu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Corolla&Yaris
  • Kilometre: 56000
  • Model Yılı: '17
  • 8 kere teşekkür edildi
Ben klima temizliğini üç aşamada yaptım. İlk aşama köpük tipi akınca sıvılaşan bir ürünle (Sprayway C1) klima kondensörünü mekanik olarak temizlemiştim. Sonra temiz suyu camsil spreyine koyup fana doğru püskürterek duruladım. İyice kurutunca da klima bombası dedikleri ürünlerden (odorbach mı neydi) kullandım.

Benim kullandığım köpükte hortum vs yoktu. Klimayı iç havalandırmaya çevirip filtreyi söktüm. Direk fana doğru, tüm çıkışlar kapalı ancak hız en yüksek hızda ve klima açık en soğuk olacak şekildeyken tüm spreyi sıktım. Kullanım talimatı böyleydi. Spreyin sıvı şekline geçişi yavaşlatılmış olduğundan hava ile kanalcıklara doğru yönleniyor ve orada sıvılaşıp oradaki kiri çözüp tahliyeye doğru akıtıyor. Aracın altındaki tahliyeden baya sıvı aktı, bir kısmı da kirliydi. Sonra yine aynı şekilde temiz su ile durulama yaptım.

Şu anda koku yok, ama klimayı ilk kapattığınızda nem kokusu oluyor. Bunu önlemenin yolu sanırım yok.

Kişisel tecrübelerimden edindiğim, klima kullanıldıktan sonra kapatılınca fanın en az 2-3 dk çalışmasını sağlamak gerekiyor. Kanalcıklar soğuk iken yoğuşan su en büyük koku ve kirlilik nedeni. Ayrıca ozon temizliği, klima bombası  vs kısa vadede çözüyor ancak sorunun asıl kaynağı olan hava kanalcıkları içindeki tozu kiri pisliği uzaklaştırmıyor, çok kısa süre sonra koku aynen geri geliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
eyvallah emeğine yüreğine sağlık talat.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
Temizleyeli 4 ay olmuş arada yine hafif bir koku geliyor kış gelmeden tekrar bir yapmak gerekiyor ya hayırlısı bakalim
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah