Ben klima temizliğini üç aşamada yaptım. İlk aşama köpük tipi akınca sıvılaşan bir ürünle (Sprayway C1) klima kondensörünü mekanik olarak temizlemiştim. Sonra temiz suyu camsil spreyine koyup fana doğru püskürterek duruladım. İyice kurutunca da klima bombası dedikleri ürünlerden (odorbach mı neydi) kullandım.
Benim kullandığım köpükte hortum vs yoktu. Klimayı iç havalandırmaya çevirip filtreyi söktüm. Direk fana doğru, tüm çıkışlar kapalı ancak hız en yüksek hızda ve klima açık en soğuk olacak şekildeyken tüm spreyi sıktım. Kullanım talimatı böyleydi. Spreyin sıvı şekline geçişi yavaşlatılmış olduğundan hava ile kanalcıklara doğru yönleniyor ve orada sıvılaşıp oradaki kiri çözüp tahliyeye doğru akıtıyor. Aracın altındaki tahliyeden baya sıvı aktı, bir kısmı da kirliydi. Sonra yine aynı şekilde temiz su ile durulama yaptım.
Şu anda koku yok, ama klimayı ilk kapattığınızda nem kokusu oluyor. Bunu önlemenin yolu sanırım yok.
Kişisel tecrübelerimden edindiğim, klima kullanıldıktan sonra kapatılınca fanın en az 2-3 dk çalışmasını sağlamak gerekiyor. Kanalcıklar soğuk iken yoğuşan su en büyük koku ve kirlilik nedeni. Ayrıca ozon temizliği, klima bombası vs kısa vadede çözüyor ancak sorunun asıl kaynağı olan hava kanalcıkları içindeki tozu kiri pisliği uzaklaştırmıyor, çok kısa süre sonra koku aynen geri geliyor.