Gönderen Konu: Toyota Yaris 1.0 Life Kırmızı_Jant Tavsiyesi  (Okunma sayısı 6815 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: '15
  • 53 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota Yaris 1.0 Life Kırmızı_Jant Tavsiyesi
« Yanıtla #20 : Mayıs 06, 2015, 09:10:48 »
Günaydın ;
Herkese tek tek teşekkür ederim ilgi ve alakanızdan dolayı. Ben servise gittiğimde bu kadar ayrıntılı bilgiye sahip olamıyorum. Hepinizden Allah razı olsun. Vakit ayırıp cevap veriyorsunuz.

Yaris 1.0 Life aracın jantı 14" olarak kitapçıkta yazıyor. 15" alırsam tekerlek konusunda sıkıntı yaşarmıyım. Sonuçta 14" janta göre tekerlek takılmış araca. Bır sıkıntı doğururmu bunu öğrenmek isterim. Şimdi ben Jant satan dükkana gitsem adam bana satmak için 15" bırak 17" bile olur diyecektir.  :D Onun için en doğru bilgiye burda ulaşacağıma inanıyorum. Şimdi bir resim paylaşmak istiyorum. Toyota'daki Servis Müdürüne ulaştım, dedim böyleyken böyle. Sizi seçtiğime pişman etmeyin beni, bana istediğim bilgiyi verirseniz çok sevinirim dedim. Bana görseliyle geri döndüler..

Resimde görülen değer ((  İstemiş olduğunuz bilgi sanırım “175/65R14 82T 14x5J” dir. Bilginize; ))

Bu değerlere göre ben Jant almaya gittiğimde Jant satan kişiye ne demeliyim, şu jantı bana ver gibisinden ??

Saygılarımla.
Yaris 1.0 Life

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mayıs 06, 2015, 09:10:48 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Mayıs 06, 2015, 09:15:52 »
@Cüneyt Arda (34752) 14 lastik 15 janta uymaz. 15 janta geçecekseniz lastikleri de değiştirmeniz lazım. Aşağıdaki linkte orjinal lastik ebatları ile istenen ebatların karşılaştırması mevcut buradan hesaplatabilirsiniz.

http://www.lastikcim.com.tr/Jant-Lastik-Hesaplama,DP-17.html
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 53 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Mayıs 06, 2015, 09:22:03 »
@Cüneyt Arda (34752) 14 lastik 15 janta uymaz. 15 janta geçecekseniz lastikleri de değiştirmeniz lazım.

14" 'den vazgeçmeyeyim ben, orjinali neyse o kalsın üzerinde. 15" yükseltmeye gerek yok.
Yaris 1.0 Life

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Mayıs 06, 2015, 12:22:41 »
@Cüneyt Arda (34752) bey 14" 1.0 life Yarisin orjinal ölçüleri. 1.33 yarisler için ölçü lastik ebat 185 60 15 " ancak 195 50 16 " yine kullanıl kitapçığındaki orjinal kullanılabilir lastik ölçüsü. Bu ölçülere riayet ederek uygun jantı alabilirsiniz. Tabi lastiklerinizi değiştirmeyecekseniz 14 " ile davam edeceksiniz. Lastikçiye söylemeniz gereken sadece 14 " bijon aralığı 4 × 100 olacak. Jant 4 bijon olunca haliyle fazla çeşit bulamayabilirsiniz.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 53 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Mayıs 06, 2015, 14:23:13 »
Az önce CMS Yetkili Bayii'si ile görüştüm İstanbul Güneşli'de yeri.

14" 4x100 3 adet model sordum yetkiliye, 3'ününde stoklarında olduğunu söyledi. Fiyat konusuna gelince 575,00 TL dedi, montaj dahil fiyat. Bana uygun geldi, siz ne dersiniz. Ayrıca başka yerlerde de gördüğümü söyledim CMS Jantları, yetkili gayet net bir cevapla bana şunu söyledi " Başka yerde gördüğünüz hiç bir CMS Janta inanmayın, Orginal değildir. Çin Malı o ürünler. Biz İstanbul'da iki bayiiyiz. Birisi Asya birizi Avrupa. Başka bayi yok dedi yetkili. Bu bayilerin dışında alacağınız tüm CMS Jantlar Çin malıdır diye aktardı tarafıma. Beğendiğim 14" Jantlar ise ;

Yaris 1.0 Life

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #25 : Mayıs 06, 2015, 14:31:32 »
@Cüneyt Arda (34752) CMS veya Kormetal iyidir, en azından yerli üretimler. Ben, 1. sıradaki CMS456 olanı beğendim, zevk sizin tabi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Mayıs 06, 2015, 14:39:11 »
bende ilk sıradakini tercih ederdim

diğerleri biraz taksici jantı gibi malesef 
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 53 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Mayıs 06, 2015, 14:46:22 »
Teşekkür ederim arkadaşlar.
Peki şu Replica Jant olayı nedir. Web'ten incelediğimde hepey problemli, kırılmış, yamulmuş vs. Replica Jant gördüm. Yan sanayi ürün anlamınamı geliyor acaba, yoksa bir markamadır. Bir türlü ne anlama geldiğini bulamadım Replica Jant'ın.

Fakat yinede diyorsunuzki, bilinen marka ürünlerden alın ve yerinden alın yani bayisinden.

Saygılarımla.
Yaris 1.0 Life

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Mayıs 06, 2015, 14:49:47 »
Peki şu Replica Jant olayı nedir. Web'ten incelediğimde hepey problemli, kırılmış, yamulmuş vs. Replica Jant gördüm. Yan sanayi ürün anlamınamı geliyor acaba, yoksa bir markamadır. Bir türlü ne anlama geldiğini bulamadım Replica Jant'ın.

Fakat yinede diyorsunuzki, bilinen marka ürünlerden alın ve yerinden alın yani bayisinden.

Saygılarımla.

Replika, sözlük anlamında bir şeyin birebir kopyası anlamına gelmektedir. Buradan da anlaşılacağı üzere replika ürün de orjinal bir ürünün özellikle görsellik olarak aynısının yapılmasıdır. Burada görsellik sözü çok önemlidir çünkü replika ürünlerin en önemli özelliği orjinallerine çok fazla benzemesidir.

yani kısaca çakma , fake

bilinen yerden alırsanız garantiniz olur muhattabınız olur
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #29 : Mayıs 06, 2015, 14:51:29 »

Saygılarımla.

Orjinali ile aynı görünüme sahip nispeten kullanılan malzemesine göre daha düşük kaliteli jantlara deniliyor. Burada en büyük pazar payı Çin üretimi replikalara ait, kullanılan malzeme daha kalitesiz olduğu için kırılma, çatlama gibi unsurlara daha hassas. Yerli üretimler bu jantlara göre nispeten daha iyi. Örneğin CMS; oto üreticileri ile anlaşarak onlara jant üretiyor, Toyota ile anlaşması var, göbeğe Toyota amblemi basarak jant üretiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 53 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Mayıs 06, 2015, 14:56:48 »
Orjinali ile aynı görünüme sahip nispeten kullanılan malzemesine göre daha düşük kaliteli jantlara deniliyor. Burada en büyük pazar payı Çin üretimi replikalara ait, kullanılan malzeme daha kalitesiz olduğu için kırılma, çatlama gibi unsurlara daha hassas. Yerli üretimler bu jantlara göre nispeten daha iyi. Örneğin CMS; oto üreticileri ile anlaşarak onlara jant üretiyor, Toyota ile anlaşması var, göbeğe Toyota amblemi basarak jant üretiyor.

Şu cümlenizle (( Toyota ile anlaşması var, göbeğe Toyota amblemi basarak jant üretiyor. )) bana kararımı verdirdiniz. Teşekkür ederim. Ayrıca Jant göbeğine Toyota logosu sordum evlere şenlik ( Yetkili Servisten tabii ) CMS Bayisi bana böyle bir güzellik yaparsa tadından yenmez hani. Ben kararımı sizlerin sayesinde CMS'den yana kullanacağım. 1 numaralı resimde CMS 456 benim hoşuma gitti, sizlerinde görüşleriniz almak istedim, ayrıca teşekkür ederim.

Saygılar.

Yaris 1.0 Life

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #31 : Mayıs 06, 2015, 15:01:01 »
@Cüneyt Arda (34752) Yetkili servislerde Toyota amblemli CMS üretimi jantlar zaten satılmakta. 16'lıkları var ama 14'ü var mı bilmiyorum bir sorun isterseniz, ama fiyatı sizin CMS bayisinden aldığınız fiyatın üzerinde olacaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 53 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Mayıs 06, 2015, 15:06:04 »
@Cüneyt Arda (34752) Yetkili servislerde Toyota amblemli CMS üretimi jantlar zaten satılmakta. 16'lıkları var ama 14'ü var mı bilmiyorum bir sorun isterseniz, ama fiyatı sizin CMS bayisinden aldığınız fiyatın üzerinde olacaktır.

Toyota Yetkili Bayisi 14" Jant için benden 2.050 TL istedi.. Şimdi sordum. Yok artık.... Ellerinde yokmuş, getirtebiliriz dedi. Dedim hiç yormayın kendinizi, ben gider alırım dedim. Nerden alacaksınız dedi, dedim niye bu kadar merak ettiniz ki.. Deyince iletişim koptu orda  :rofl:... Neyse dediğiniz gibi var diyeceğim ama bu gerçekten inanılmaz bir fiyat farkı demek. Olurda bu kadar olmaz..
Yaris 1.0 Life

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #33 : Mayıs 06, 2015, 15:08:10 »
Toyota Yetkili Bayisi 14" Jant için benden 2.050 TL istedi.. Şimdi sordum. Yok artık.... Ellerinde yokmuş, getirtebiliriz dedi. Dedim hiç yormayın kendinizi, ben gider alırım dedim. Nerden alacaksınız dedi, dedim niye bu kadar merak ettiniz ki.. Deyince iletişim koptu orda  :rofl:... Neyse dediğiniz gibi var diyeceğim ama bu gerçekten inanılmaz bir fiyat farkı demek. Olurda bu kadar olmaz..

Resmen uçmuş bayiler, 2013 yılında 16inch 4 tanesini 800TL'ye aldım bayiden.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 53 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Mayıs 06, 2015, 15:09:33 »

14" 2.050
15" 2.350

Fiyat çıkardılar 15" var ama 14" şu an elimizde yok dedi.
Yaris 1.0 Life

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 333
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Mayıs 06, 2015, 15:27:09 »
Güneşlideki yetkili cms satıcısı aynı zamanda kormetal ve care markalarının da yetkili satıcısı. Beğendiğiniz ürün ellerin de varsa bakmaya gidin yoksa sizden kapora verin getirelim derler. Resimden bakarak seçmek ne kadar doğru tartışılır.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 63 kere teşekkür etti
  • 384 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Mayıs 06, 2015, 19:38:26 »
Aytaç abi verilen fiyat aksesuar kataloğundaki jantların fiyatı. Senin arabadaki gibi olan jantlar herhangi bir katalogda vs yazmıyor. Hatta o şekilde jant satmayan bayi bile var. Bkz. Balıkesir Altan.
İlk gittiğimde sordum. Biz o jantlardan satmıyoruz dediler. Tabi balıkesirde zengin çok orjinal diye yağlayıp 2200 tl yi hissettirmeden kaydırıyolar :D
R1 35 
╚╬╬╬     Yolumuza Auris olmadan devam ediyoruz :(
  24 6   
Bu sene de şampiyon görelim sizi!! Beşiktaşk En Büyük Aşk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #37 : Mayıs 07, 2015, 13:51:07 »
Aytaç abi verilen fiyat aksesuar kataloğundaki jantların fiyatı. Senin arabadaki gibi olan jantlar herhangi bir katalogda vs yazmıyor. Hatta o şekilde jant satmayan bayi bile var. Bkz. Balıkesir Altan.
İlk gittiğimde sordum. Biz o jantlardan satmıyoruz dediler. Tabi balıkesirde zengin çok orjinal diye yağlayıp 2200 tl yi hissettirmeden kaydırıyolar :D

Olabilir Yasin 800TL'lik jantın 2000 küsürlere çıkması çok mantıklı değil zaten.Ben Cüneyt Bey'e uygun yollu olduğu için önerdim. Katalogtaki jantlar maalesef el yakıyor. Sadece İstanbul ve büyük şehirlerdeki bayilerde de satılıyor olabilir CMS jantları.