Gönderen Konu: Bisikletimle kaza yaptım  (Okunma sayısı 2142 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Allah cümleye kaza bela vermesin.
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 38 kere teşekkür etti
  • 70 kere teşekkür edildi
Ynt: Bisikletimle kaza yaptım
« Yanıtla #20 : Nisan 18, 2015, 12:06:18 »
Geçmiş olsun. Allah acil şifalar versin.
2007 Yaris 1.3 Sol M/M
2012 Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Satıldı :(
1996 Corolla 1.6GLİ A/T AC  Satıldı :(

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Nisan 18, 2015, 12:06:18 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Nisan 18, 2015, 12:29:07 »
Öncelikle geçmiş olsun,

Bisiklet ve motorsiklet araçlarınında aslında ulaşım aracı olduğu ve güvenlik önlemlerinin alınması gerektiği unutulmamalıdır.

Güvenlik ekipmanlarının ne olduğu herkesçe bilinmektedir.

Bende yıllarca bisiklet kullanmışımdır. İki yuvarlak teker ile sürüş esnasında dikkat elden bırakılmamalıdır, bu araçlar çok ince ve ani manevralar yapabildiklerinden dolayı sürücüsü gereksiz risklere girmeye alışır ve korku duymamaya başlar. Profesyonel bisikletçilerin ve motorcuların çok basit durumlarda dahi kaza yapabildikleri unutulmamalıdır.

Bu iki tekerlekli araçlarla diğer büyük motorlu araçların yollarında kullanım esnasında kurallara uymaya en üst seviyede dikkat etmek gerekmektedir.

Henüz geçen hafta, motokroslu bir sürücü yol kenarındaki yağmur suyu kanalına girip dengesini kaybetti, o esnada yanındaki çöp kamyonunun tam tekerlekleri altına düşen motorsikletlinin feci durumu herkesi çok üzdü.

Kısacası, güvenlik ekipmanı olsa bile dış ortamda tamamen risklere açık bir durumda olunduğu asla unutulmamalıdır.

Sadece yürürken bile düştüğümüzde bir yerlerimiz rahatlıkla kırılabilmektedir, bisikletle/motorsikletle herşey her an olabilir.

Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '13
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Nisan 18, 2015, 14:08:36 »
gecmıs olsun kardesım. memlekette duzgun yol yok kı tramvay yoluda duzgun olsun. rabbım beterınden saklasın. o anda bıle hırsızlık yapmaya gelmısler demek.. arkadas ne kadar arsız vurdum duymaz bır mıllet olmusuz yazık..
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Nisan 18, 2015, 14:20:39 »
 Çok geçmiş olsun Abdülkadir. Kask çok faydalı olmuş, eldiven de var mıydı? Tek değildin umarım, bu tarz olaylardan sonra dönüş çok zor olur.

Çok eskiden kullanırdık o güzergahı, 80 lerin sonu ve 90 ların başlangıcında. İstinye, bazen kavağa, hatta Kilyos taraflarına kadar giderdik. O zamanlar öyle gruplar olmadığından yoldaki herkes muhabbet etmeye çalışır, sorular sorarlardı meraklarından. O zamanlar yağmur kanalları ve ızgaralar tehlikeli olurdu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Nisan 18, 2015, 14:35:52 »
Çok geçmiş olsun Abdulkadir. Allah beterinden korusun.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • SUBARU Forester SG
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 114000
  • Model Yılı: '07
  • 195 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Nisan 18, 2015, 23:21:47 »
herkese tek tek teşekkür ederim arkadaşlar. hepinizden allah razı olsun. her hafta turlarımız var küçükçekmece grubu olarak. ayrıca çok güzel organizasyonlarımız oluyor hem şehir içi hemde şehirler arası.

spd pedal ile alakalı bence yanlış bir kanı var. biraz ön yargı var. ben yaklaşık dört senedir spd pedal kullanıyorum. hiç zararını görmedim. bu düşüşümde aslında spd pedal ile çok alakalı değil. çünkü ben yana düşmedim. bisikletin üzerinden atıldım. yani tepe taklak. genellikle yana düşmelerde yani devrilme olarak tabir ettiğimiz düşmelerde spd pedal ile ilgili bir sıkıntı oluyor ki ona bile tam katılmıyorum biraz acemilik ile alakalı bu. düşen biraz acemilikten panikliyor ve bisikletle kalıp olarak bir tarafa devriliyor. çokta komik bir görüntüdür ayrıca. turda ilk kırmızı ışıkta hemen yeni spd'ciler belli olurlar zaten ;)

tecrübeli spd kullancıları bilirler spd bir şekilde ayaktan çıkar. yani ayakkabı ile kal sıkıntılı bir durumda pozisyon ile alakalı olarak hemen bağlantıyı kesiyorlar. ben hiç şöyle bir şey duymadım "düşen bisikletçi ayak bileğini kırdı veya incitti.."
tabi burada kal ayarı da önemli. taklalar da veya benimkisi gibi ciddi(değişik) düşmelerde kal bir şekilde çıkıyor. ben spd ayakkabı kullanmaktan gayet memnunum. tabi istanbul'da daha zor oluyor bu. çünkü sürekli taşıt veya insan trafiğinin içindesiniz. bu sebepten beklenmedik durumlarla daha sık karşılaşıyorsunuz. trafikte seyir halindeyken pat diye aracın biri kapıyı açabiliyor, sizin önünüze kırabiliyor vs. spd belki bu yönüyle istanbul şartlarında biraz riskli olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Nisan 20, 2015, 15:06:21 »
 Bu arada zamanında şampiyonlar ile de tanışmıştım. Yunanistan, İtalya vb Akdeniz ülkeleri arasında yapılan şampiyonalarda pedal basmış(herhalde 1950 lerde) tecrübeleri görmek ayrı bir zevkti.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Nisan 20, 2015, 15:14:54 »
Abdulkadir büyük geçmiş olsun Allah cc. şifalar versin.