Gönderen Konu: Sizce Değiştirmelimiyim ?  (Okunma sayısı 3886 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '17
  • 305 kere teşekkür etti
  • 312 kere teşekkür edildi
Ynt: Sizce Değiştirmelimiyim ?
« Yanıtla #20 : Nisan 15, 2015, 22:35:09 »
Arac niye komple boyalı?

Corolla aldığımda o şekildeydi.Tavan ve bagaj kapağı haricinde boyalı işte  :)  32.900Tl'ye almıştım yazın.

Mesaj Birleştirildi: Nisan 15, 2015, 22:36:44
Babanın niyeti varsa ver gitsin.İsterik altındaki mercedes onda lada olsun.Hevesi varsa istiyorsa bu tür hesapları boşver .İstediği gibi kullansın

Babama göre farketmiyor abide ben istiyorum astrayı birazda.Çünkü 2 yıl içinde satıp ev peşinatı yapıcam.Hangisi babamda kalırsa o evladiyelik olacak gittiği kadar gidecek yani  :)
Corolla 2017 1.6 Advance 1.6 MDS

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Nisan 15, 2015, 22:35:09 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Nisan 15, 2015, 22:41:41 »
ozaman  corollayi  satın.Ülke de boyasuz araba daha makbul .Corolla nin satımı.daha zor.olur
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 305 kere teşekkür etti
« Yanıtla #22 : Nisan 15, 2015, 22:44:36 »
Neyse bi LPG ve Hız sabitleyici takılsında astra'ya ondan sonra bakalım artık  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 23000
  • Model Yılı: '11
  • 33 kere teşekkür etti
  • 81 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Nisan 15, 2015, 22:48:58 »
Kardeşim.. Bende daha önce 2004 astra G vardı aracım 123.000 km deydi. Satıp  2011 corolla aldım ve aracım sadece 23.000 km de. Arabaya ilk bindiğimde sanki camlar açık sandım astra ile kıyaslanmayacak kadar ses alıyor. Hafif bozuk yolda her tarafından tıkırtı geliyor. astra yı yaklaşık 7 sene kullandım hiç bir sıkıntı yaşamadım. Astranın daha doğrusu alman araçlarının tek sıkıntısı japonlara göre süspansiyonları sert, buda şehir içinde sıkıntı, uzun yolda da yol tutuşu bakımından avantaj oluyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Nisan 15, 2015, 22:50:26 »
Motoru saglam kasasi diriyse asla bir astra o kasa yani corolla etmez benim gozumde. Ama merak ettim 2 parca boyasiz olmasibenim gozumde komple boyali anlamina gelirde acaba niye boyandi 6-7yasinda araba. Hic sorgulattin mi

Mesaj Birleştirildi: Nisan 15, 2015, 22:52:01
Kardeşim.. Bende daha önce 2004 astra G vardı aracım 123.000 km deydi. Satıp  2011 corolla aldım ve aracım sadece 23.000 km de. Arabaya ilk bindiğimde sanki camlar açık sandım astra ile kıyaslanmayacak kadar ses alıyor. Hafif bozuk yolda her tarafından tıkırtı geliyor. astra yı yaklaşık 7 sene kullandım hiç bir sıkıntı yaşamadım. Astranın daha doğrusu alman araçlarının tek sıkıntısı japonlara göre süspansiyonları sert, buda şehir içinde sıkıntı, uzun yolda da yol tutuşu bakımından avantaj oluyor.

piyasada bircok temiz astra bulunabilir temiz oldukca populer bir arac.niye corollaya dondunuz peki?
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 305 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Nisan 15, 2015, 23:00:15 »
Motoru saglam kasasi diriyse asla bir astra o kasa yani corolla etmez benim gozumde. Ama merak ettim 2 parca boyasiz olmasibenim gozumde komple boyali anlamina gelirde acaba niye boyandi 6-7yasinda araba. Hic sorgulattin mi

Boya işlemlerinin hepsi yetkili serviste yapılmış.Araç zaten İstanbul'dan gelme bir araç.Tramerdede 2900-2100-750-600 olmak üzere 4 tane hasar görünüyor.Ben açıkçası boyayı takan biri olmadığım için çokda önemsemedim kaportacı araba düzgün dedi almam için o yetti bana.Birde 32.900 e almıştım corollayı o sırada yaz olduğu için 2-3 parça boyalı comfortlar 36-37 bazıları 40 lira civarındaydı ve Konya'da hiç yoktu zaten.Hatta iki araç arasında kalmıştım 1.6 sol 33.000TL ye bulmuştum tek parça boyalı ama araç Çorum'daydı.O sıradada birde üst kasaya bakayım derken Konya'da bu aracımı buldum.33 liraya eski kasaya bineceğime yeni kasaya binerim deyip almıştım  :)

Mesaj Birleştirildi: Nisan 15, 2015, 23:03:22

Görüşlerin için teşekkür ederim ama ben corollanın hiç yumuşak bi araba olduğunu düşünmüyorum hatta şuanda bence astramız corolladan daha düzgün bir süspansiyona sahip süspansiyonun tepkileri çok net.Corolla ile tak tuk ediyor hep engebelerden geçerken astrada ise o tıs tıs amörtisör sesini duyuyorum başkada bi şey duymuyorum.Hatta daha öncede Golf5 vardı bizde corolla'da filan süspansiyon yok Golf5'in yanında.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Nisan 15, 2015, 23:03:54 »
Astra daki yol tutus gercekten iyi ona lafim yok,Ruzgar,yol,lastik yalitimi gercekten iyi 4 sene kullandik 1 kere cit sesi gelmedi arabadan,yumusak lastikle sert suspansiyon konusuda cozebilirsiniz.Corolladan daha eglenceli bi arac bence,
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 305 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Nisan 15, 2015, 23:08:06 »
Astra daki yol tutus gercekten iyi ona lafim yok,Ruzgar,yol,lastik yalitimi gercekten iyi 4 sene kullandik 1 kere cit sesi gelmedi arabadan,yumusak lastikle sert suspansiyon konusuda cozebilirsiniz.Corolladan daha eglenceli bi arac bence,

Fazla eğlence arayan biri olmasamda araba sürmeyi severim.O kadar sert bir süspansiyona sahip olduğunu düşünmüyorum astranın.Herkesin görüşü corolla yumuşak astra sert yönünde ama benim corollanın tam olarak neresi yumuşak onu çözemedim bir türlü bana hiç yumuşak gelmiyor :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Nisan 15, 2015, 23:13:14 »
O kasa astraya o kasa corolla yaninda cok sans vermiyorum ben.donanimi belki daha yuksektir bilmem ama motoru konforu acisindan corolla bana daha iyi geliyorki illa saglam bir corolla istiyorsak araci biraz basar farlarini stoplarini yapar guzel bir jant ve egsozla o araci taniyamazsiniz bile.yol tutusunu duzeltme iside zaten cok kolay.aslinda yol tutusuda bence iyi.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 305 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Nisan 15, 2015, 23:20:39 »
O kasa astraya o kasa corolla yaninda cok sans vermiyorum ben.donanimi belki daha yuksektir bilmem ama motoru konforu acisindan corolla bana daha iyi geliyorki illa saglam bir corolla istiyorsak araci biraz basar farlarini stoplarini yapar guzel bir jant ve egsozla o araci taniyamazsiniz bile.yol tutusunu duzeltme iside zaten cok kolay.aslinda yol tutusuda bence iyi.

Donanım olarak bi farkları yok.Tek artısı Alaşımlı jant var astra'da.Haricinde aynı sayılır herşeyleri.

Benim böyle bir modifiye yapmam söz konusu değil araca orjinal haliyle binerim ben yukarıdada belirtmiştim.Bi arabanın orjinali güzel olacak sonuçta bu araba basık yapılması gerekseydi basık yapılırdı diye düşünüyorum.Egsozdan da hiç hoşlanmam.Jant desen bütçe yok zaten arabanın bakımı zor yaptırdım  :) hayrına birisi bi elegant jantı alsa bana corollayı değiştirmem hiç  :)  Şöyle bir durum var bu kasa astrada 2012'ye kadar devam etmiş demek ki tutulmuşki 8 yıl hüküm sürmüş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Nisan 15, 2015, 23:27:21 »
Muhendislerde bizim gibi insanlar. Yani onlarinda hata paylari var :) varki geri cagirmalar yapılabiliyor. Yani bir arabanin en guzeli orjinalligi diye bir kavram sahsen bende yok.:) herseyin bir hata yanlis dusunme payı vardır. Butce isine bisey diyemem.ama donanimda ayniysa isterse 20 sene uretilsin corolla ile ben kiyaslamam.ralli yapmiyorum sakin araba kullaniyorum o yizden yoluda gayet guzel tutuyorum ve bence daha konforlu daha kaliteli ve daha uzun ömürlü daha sorunsuz
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 305 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Nisan 15, 2015, 23:30:19 »
Muhendislerde bizim gibi insanlar. Yani onlarinda hata paylari var :) varki geri cagirmalar yapılabiliyor. Yani bir arabanin en guzeli orjinalligi diye bir kavram sahsen bende yok.:) herseyin bir hata yanlis dusunme payı vardır. Butce isine bisey diyemem.ama donanimda ayniysa isterse 20 sene uretilsin corolla ile ben kiyaslamam.ralli yapmiyorum sakin araba kullaniyorum o yizden yoluda gayet guzel tutuyorum ve bence daha konforlu daha kaliteli ve daha uzun ömürlü daha sorunsuz

Valla geçenlerde devir daim pompasının su sızdırdığını değişmesi gerektiğini söyledi servis 520TL civarı bir ücret karşılığı değişerek masraf çıkarmaz dediğimiz corollam ocağıma bir incir ağacı daha dikmeyi başardı  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Nisan 15, 2015, 23:36:48 »
2002 modele biniyorum daha hic o sikintiyi yasamadim babam biniyor 2013 onda da hic yaşamadık :) sebebine bakmak lazim niye sizdirmis ysda sansizlik.bir gosterge sayilmaz yani. Arka on disk fiyatlsrinin toplamida o kadar. Benim agir bakimim 650tl tuttu. Ama bu masraf actigini gostermez. Parcasi pahali.az sanayiye girer ama girdi girer misali. Opel ile kiyaslanmicak kadar az giriyoruz sanayiye :)
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 305 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Nisan 15, 2015, 23:41:57 »
2002 modele biniyorum daha hic o sikintiyi yasamadim babam biniyor 2013 onda da hic yaşamadık :) sebebine bakmak lazim niye sizdirmis ysda sansizlik.bir gosterge sayilmaz yani. Arka on disk fiyatlsrinin toplamida o kadar. Benim agir bakimim 650tl tuttu. Ama bu masraf actigini gostermez. Parcasi pahali.az sanayiye girer ama girdi girer misali. Opel ile kiyaslanmicak kadar az giriyoruz sanayiye :)

Birazda takıntılıyım ben en ufak bir arızayla arabaya binemem sürekli yola gidiyorum çünkü.O yüzdende sanayiye çok uğruyoruz biraz.Şuan astra'dada oksijen sensörü 2 arızalı aldığımızdada arızalıydı onun değişmesi gerekiyorda.Bütçe imkan vermiyor verse yağacam arabaların üzerine  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Nisan 15, 2015, 23:54:50 »
Hocam ozaman amaç ne ben bunu anliyadim astra genc arabasi diyosun  araba olucaksa orjinali guzel olsun diyosunda  bu laftan cikarsak yolla git scirocco al yani 2side bence genc arabasi falan degil yani  farkli bir durum seninki :)
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 305 kere teşekkür etti
« Yanıtla #35 : Nisan 16, 2015, 00:15:04 »
Hocam ozaman amaç ne ben bunu anliyadim astra genc arabasi diyosun  araba olucaksa orjinali guzel olsun diyosunda  bu laftan cikarsak yolla git scirocco al yani 2side bence genc arabasi falan degil yani  farkli bir durum seninki :)

Genç arabası benim görüşüm değil etraftakilerin görüşü  :) 1.4tsi motorun hakkından gelebilsem direkt comfortline  golf5 alırım  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Nisan 16, 2015, 00:28:15 »
Genç arabası benim görüşüm değil etraftakilerin görüşü  :) 1.4tsi motorun hakkından gelebilsem direkt comfortline  golf5 alırım  :)
Bence sen araba mod lamayi sevmiyosun yoksa dedigimiz seylerle corolla cok saha spor bir arac olur neyse karar senin :)
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • FlickR -FotoShare
  • Araç: Avensis
  • 148 kere teşekkür etti
  • 105 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Nisan 16, 2015, 00:42:58 »
Senin gönlün Astra dan yana. Bence birkaç hafta veya birkaç ay kullan hevesini al. Nihai kararı o zaman verirsin.  Arabalar sizde ne de olsa.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #38 : Nisan 16, 2015, 01:12:16 »
En guzelini bencede osman abi soyledi. Bi de ben olsam o corollayi elden cikaririm fiyatlar yuksekken biraz fiyati dusuk tutup.ne kadar boya takintimiz yok desekte arabanin omru bittiginde bizde satmakta zorluk cikarcak.suan piyasa o arabayi satmaya uygun.

ama sahsi dusuncemki suanki amacim o bu kasa corolla o kasa astrayi bir tutmam.belki 8sene tutan bir kasa ama iki kati kadar bir senedir en cok satan araclardan astrayi bile gecen bir arac corolla.orjinal haliyle bile bu da aradaki onemli bir detay.

karar sizin
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 305 kere teşekkür etti
« Yanıtla #39 : Nisan 16, 2015, 01:16:32 »
Cevaplar için teşekkürler astrayı biraz kullanıp karar vericem :)