Gönderen Konu: Japon mühendis harakiri yaptı.  (Okunma sayısı 3269 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
Ynt: Japon mühendis harakiri yaptı.
« Yanıtla #20 : Mart 24, 2015, 16:51:49 »
araba yine çalışmadı. daha önce tecrübe ettiğim için bobinde sorun olduğunu marş sırasında devir ibresinin hareketsiz kalmasından anladım.
babamın arabasıysa gittim bobin aldım taktım. çalıştırdım.
gaz ayarı yaparken gaz vanasını düşürdüm.
bir şekilde çalıştırdım sanayiye ulaştım. gazcıda yeni vana takıldı.
adam 5 lira dedi. bende 4 lira çıktı. verdim çıktım.

eve döndüm ,cebimde başka bozuklar olduğunu hatırladım. bu konu aklıma geldi. utandım.
o bir lirayı vermek için 5 lira gaz yaktım... 1 liramı verdim , gülüştük. :)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mart 24, 2015, 16:51:49 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 Avensis E.extra
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 112 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Mart 24, 2015, 19:27:48 »
adamlar yüzde 99 ateist içindeki insan sevgisine ,insanlık duygusuna bak. biz yüzde 99 müslümanız halimize bak :-\ :-\
Zaten ayrışma tam da burada kendini gösteriyor. Bizim Kültürümüzde uymamız gereken kurallar sana dıştan veri olarak dayatılırken onlarda bu kültür bireysel katkılarla gelişiyor... yani biz hazırdan beslenirken adamlar içselleştirdikleri bir kültürden besleniyorlar.
Bir de şöyle bir fark var. Örneğin büyüklerimiz bize  yalan söyleme der ama kendileri yalan söylerler hem de yanımızda, ekranda, okulda, evde... yani gözümüzün önünde...

Bir de şöyle şeylere katılmıyorum "bizi kültürümüzden uzaklaştırdılar, biz aslında ne büyük değerlere sahibiz de ecnebiler bizi bu hale soktular, biz büyük devletler kurmuşuz vb..."  bence bunların hepsi bahane. 30 devlet kurmuşsak  demek ki 29 tanesini de batırmışız. Bu bir...
Ikincisi bence kültür maddi ve manevi varlıkların toplamıdır. Üretim Yapamıyorsan istediğin kadar dindar ol bu manevi kültür tek başına ilerleyemez. Buna benzer bir fikri Protestan Ahlakı ve Kapitalizmin Ruhu isimli kitabında dile getiriyor Max Weber...
Bence bizim eğitim sistemimizin tamamen değiştirilmesi lazım.  Yani ilk başta "ben egitimciyim" diyen zümrenin eğitilmesi lazım. Ya da alman tipi veyahut japon tarzı bir eğitim sistemi uygulayacaksın. Bunu nasıl mi yaparsın? ben olsam yurt dışından öğretmen getiririm.  Her ders için ve her okul için yurtdışından... hiç acımam bu paralara ve inanin ki Türkiyenin buna yetecek bütçesi kesinlikle var.
Yoksa 31'inci devleti kurmak zorunda kalırız ve o zaman da hiç kimse çıkıp "yahu arkadaş biz 30 tane devleti neden batırdık" diye sorgulama da bulunmaz. Ve aynı teraneye devam ederiz. Anlayacağınız Türkün Türke propagandasına devam ederiz. inşallah öyle olmaz da bizim de en azında bir Bmw bir mercedes gibi markamız olur. Işte o zaman adam oluruz.