0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Aytaç tırtıktan yada pedaldan değil gibi. Garip bir durum ya, hiç bir arabada böyle yaşamamıştım. Hani ayağın hep pedal üstünde olacağı durumlar olur ya, bol frenli ve dur kalklı kısa kısa gidersin yada park edeceğin zaman bir öne bir arkaya hamleler yaparsın ya o arada benim ayak yerinden yani topuk kısmım herhalde nasıl oluyorsa irtibatmı kesiyor nedir, arabayı son bir hamle ile boşa alıp frene basarak duruyor ve sonra ayağımı tekrardan pedala yerleştiriyorum. Çok sıkıntı bu benim için.
Murat bey aynen dedğiniz gibi oluyor.Pedal yukarıda kavradığı için ayağın topuk kısmı taban döşemesi ile olan bağlantısını koptuğu için siz sık manevra yaptığınız yerlerde ayağınızın konumunu tuttramıyorsunuz.Çünkü bende aynı dertten muzdaribim.Ama bana göre bu ciddi bir tasarım hatası eğer özel bir gerekçesi yoksa.
Hele şükür yahu benimle aynı dertten müzdarip birisini buldum. Sıkıntı benim ayakta sanmaya başlayacaktım. Çok iğrenç bir olay bu ya, inan rampada arabayı geriye kaydırmaktan daha da sıkıntılı. Çünkü her zaman rampada durmuyoruz ama her zaman bu dediğim durumlarla karşılaşabiliyoruz.Ayağım da küçük değil aslında 43-44 numara ama bu olayı ilk defa bu arabada yaşadım
2011 Avensis elegant extra aracın var. Arabamı 34000 kilometre deyken aldım şuan ise 39000 de ve debriyajlı çok yukarıdan kavrıyor. Bu yüzden dik bir rampada durduğumda aracı geri kaçırmadan kaldıramıyorum. Bu kilometrede debriyaj neden bu kadar yukarıdan kavrıyor. Baskı balata bitmiş olamaz herhalde arabanın çekişinde bir problem yok. Debrajın kavrama noktası ayarlanabiliyor mu? Yardımlarınızı için şimdiden teşekkür ediyorum.
Malesef ben çok sıkıntılıyım. Nasipse haftasonu memlekete gideceğim orada park edilecek güzel yerler var, orada çekip mesafe kontrolü yapacağım bir aksilik olmaz ise