Gönderen Konu: 2011 Avensis debriyaj sorunu  (Okunma sayısı 7079 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '14
  • 506 kere teşekkür etti
  • 898 kere teşekkür edildi
Ynt: 2011 Avensis debriyaj sorunu
« Yanıtla #20 : Mart 20, 2015, 14:27:07 »
Aytaç tırtıktan yada pedaldan değil gibi. Garip bir durum ya, hiç bir arabada böyle yaşamamıştım. Hani ayağın hep pedal üstünde olacağı durumlar olur ya, bol frenli ve dur kalklı kısa kısa gidersin yada park edeceğin zaman bir öne bir arkaya hamleler yaparsın ya o arada benim ayak yerinden yani topuk kısmım herhalde nasıl oluyorsa irtibatmı kesiyor nedir, arabayı son bir hamle ile boşa alıp frene basarak duruyor ve sonra ayağımı tekrardan pedala yerleştiriyorum. Çok sıkıntı bu benim için.

Murat bey aynen dedğiniz gibi oluyor.

Pedal yukarıda kavradığı için ayağın topuk kısmı taban döşemesi ile olan bağlantısını koptuğu için siz sık manevra yaptığınız yerlerde ayağınızın konumunu tuttramıyorsunuz.
Çünkü bende aynı dertten muzdaribim.
Ama bana göre bu ciddi bir tasarım hatası eğer özel bir gerekçesi yoksa.
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mart 20, 2015, 14:27:07 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Mart 20, 2015, 14:58:24 »
Murat bey aynen dedğiniz gibi oluyor.

Pedal yukarıda kavradığı için ayağın topuk kısmı taban döşemesi ile olan bağlantısını koptuğu için siz sık manevra yaptığınız yerlerde ayağınızın konumunu tuttramıyorsunuz.
Çünkü bende aynı dertten muzdaribim.
Ama bana göre bu ciddi bir tasarım hatası eğer özel bir gerekçesi yoksa.

Hele şükür yahu benimle aynı dertten müzdarip birisini buldum. Sıkıntı benim ayakta sanmaya başlayacaktım. Çok iğrenç bir olay bu ya, inan rampada arabayı geriye kaydırmaktan daha da sıkıntılı. Çünkü her zaman rampada durmuyoruz ama her zaman bu dediğim durumlarla karşılaşabiliyoruz.

Ayağım da küçük değil aslında 43-44 numara ama bu olayı ilk defa bu arabada yaşadım
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Mart 20, 2015, 15:12:03 »
Bu olay bana da ilginç geldi, sadece Avensis'e özel galiba diğer modellerde işitmedik hiç.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #23 : Mart 20, 2015, 15:14:31 »
Malesef ben çok sıkıntılıyım. Nasipse haftasonu memlekete gideceğim orada park edilecek güzel yerler var, orada çekip mesafe kontrolü yapacağım bir aksilik olmaz ise
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 130000
  • 506 kere teşekkür etti
  • 898 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Mart 20, 2015, 15:46:20 »
Hele şükür yahu benimle aynı dertten müzdarip birisini buldum. Sıkıntı benim ayakta sanmaya başlayacaktım. Çok iğrenç bir olay bu ya, inan rampada arabayı geriye kaydırmaktan daha da sıkıntılı. Çünkü her zaman rampada durmuyoruz ama her zaman bu dediğim durumlarla karşılaşabiliyoruz.

Ayağım da küçük değil aslında 43-44 numara ama bu olayı ilk defa bu arabada yaşadım

olay sizle alakalı değil murat bey.

Olay İnsan Beyninin extremite dediğimiz kol ve ayakların 3 boyutlu boşluktaki yerini alglayabilmesi için ayak tabanı ve ellerimizden gelen bilgi alışının kesilmesiyle alakalı bir durum.

Yani siz yada ben fark etmiyor debriyaj yukarıda kavradığı için mecburen ayağıızıda yukarı doğru çekmemiz gerekiyor.
durum böyle olunca ayak tabanımızı istesekde bilek bölgesinden bu kadar dik açı ile bükemeyeceğimiz için ayak uçları ile beraber ayak tabanıda havaya kaldırıyorsunuz.
sonuçta iki üç kere sıkışık trafikte bunu yapmaya başladığınızda her seferinde beyin ayağın taban kısmı ve ayak ucunun uzaydaki yani boşluktaki durumunu
konumlandıramıyor.

yani sizin yaşadığınız şey aslında bende de var.ancak bununda kendine göre avantajları var.bunu dezavantaj olarak görmeyin.

Bunlar çok ciddi ve ayrıntılı Tıbbi Konular.İnsan vücudunu ben yıllardır okumama rağmen çözemediğim o kadar çok şey varki!Akıl sır ermiyor işine...

Bu şekilde bana geçen sene başvuran bir komşum vardı.42 yaşındaydı daha.1 aydır sağ elim boşlukta  gibi hiç hissetmiyorum Bekir bey diyordu.
ertesi gün Beyin MR çektirdik.beynin sol üst lobunda 5*6 cm lik tümör çıktı.malesef ameliyattan 1 ay sonra vefat etmişti.
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Mart 20, 2015, 15:52:26 »
Burada da tartışılmıştı.
 http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=41083.0

Doblo vb araçlarda denk gelmiştim, onlarda da çok aşağıda kavrıyordu ve araç hemen ileri atılıyordu. Her aracın üretim karakterine göre debriyaj pedalının kavrama noktası değişebiliyor, debriyaj balatasının, baskının şemsiyesinin vs sağlıklı olduğu düşünüldüğünde.

Sanırım burada ortaya konan şey, yukarıda kavramadan çok debriyaj pedalının konumu, açısı. Taban dizaynında debriyaj arkasına gelen bölüm daha içeride de yapılabilir belki, iyi incelemek lazım.

Pedal altındaki vidadan(varsa) düşük oranda ayar yapılabilir. Ama alt seviyede kavramanın tam sağlandığından emin olunarak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Mart 20, 2015, 20:31:07 »
2011 Avensis elegant extra aracın var. Arabamı 34000 kilometre deyken aldım şuan ise 39000 de ve debriyajlı çok yukarıdan kavrıyor. Bu yüzden dik bir rampada durduğumda aracı geri kaçırmadan kaldıramıyorum. Bu kilometrede debriyaj neden bu kadar yukarıdan kavrıyor. Baskı balata bitmiş olamaz herhalde arabanın çekişinde bir problem yok. Debrajın kavrama noktası ayarlanabiliyor mu? Yardımlarınızı için şimdiden teşekkür ediyorum.

hepsi böyle hocam yokuşta manuel hıll holder görevini gören el frenini kullanmanızı tavsiye ederim :)
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 Avensis E.extra
  • 112 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Mart 23, 2015, 00:14:46 »
Ben de aynı şeyden şikayetçiyim. Sırf bu yüzden birisine arabamı vermek istemiyorum. Mesela valeye asla vermek istemiyorum. Çünkü arabayı park edinceye kadar en az 3 kez stop ediyor. Benim de içim gidiyor. Çünkü sürekli stop ettirip geri çalıştırınca sanki diğer aksamların yanında motor zarar görür diye düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 35000
  • 12 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Mart 23, 2015, 17:46:21 »
Arabadan çok memnunum ama bu debriyaj yüzünden soğumaya başladım. Konuşulanlara bakarsan baskı balatayı değiştirsem birşeyi değiştirmeyecek gözüküyor. Bilgilerinizi benimle paylaştığınız için tşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Mart 23, 2015, 19:28:24 »
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=66552.0

4. mesaja bakmanızı tavsiye ederim. Kavrama noktası ayarlanabilir.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #30 : Mart 23, 2015, 19:42:54 »
Malesef ben çok sıkıntılıyım. Nasipse haftasonu memlekete gideceğim orada park edilecek güzel yerler var, orada çekip mesafe kontrolü yapacağım bir aksilik olmaz ise

Haftasonu ölçtüm normal olması gerekenden 1-1,5 cm aşağıda çıktı. 12-12,5 cm gibi yüksekliği var, yani sorun yükseklikte değil. Bekir Bey'in dediği gibi tasarım hatası var herhalde.  :olu:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 35000
  • 12 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Mart 24, 2015, 10:23:41 »
Arkadaşlar babamda da 2007 Avensis var ama onun debriyajı dipten kavrıyor. Ben bunu anlamadım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 9600
  • Model Yılı: '13
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Nisan 10, 2015, 16:06:41 »
Arkadaşlar aynı konudan bende muzdarip oldum.
Yokuşlarda aracı stop vb ettirmeyi kafaya takmıyorum ama lambalarda dururken yanımdaki araç beni görüp sert bir şekilde kalkarak bana mesafe açmaya çalışıyorlar ve yapıyorlarda.
İlk aldığımda lambalarda bu şekilde kalkış yaptığımda hep stop ettim ve her zaman rezil oldum. araç sürünce ve lambalarda dur kalk yapınca daha hiç kimseyle kapışmıyorum....Gözüm cok korktu.. :DUR: :DUR: :DUR:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Nisan 10, 2015, 16:38:33 »
Boş verin Müjdat Bey, bırakın onlar takılsın kalkışta stop ettirmek, bir gün önündeki araca veya aniden çıkan bir yayaya vurmaktan iyidir.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #34 : Nisan 10, 2015, 20:24:35 »
KAlkışta stop ettirme derdim yok Allaha şükür ama bu ayağımın üstünden kayması çarpık ayak sendromuna girmek beni deli ediyor  :argh: :argh: :argh:
THE END