0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Geçen hafta 70 le radara yakalanıp 189 tl para cezası yedim.Bu hafta da aynı saatte aynı yolda hız sınırı olan 55 e ayarladım sınırlayıcıyı.Fakat ne sağdan ne soldan gitmeye imkan yok.Gidene kadar kaza yapmamak için karnıma ağrılar girdi.Bu arada sınırlayıcının bir özelliğini de keşfetmiş oldum.Sınıra geldiğinde siz gaza sonuna kadar bassanız da sanırım araç yakıt göndermiyor haliyle kısacık mesafe de bile ortalamam hemen düştü.Araçlatın kağıt üzerindeki ortalama yakıt tüketimi ile kullanımdaki tüketiminin tutmaması da burdan kaynaklanıyor.Testler hep hız sınırlarına uyarak yapılıyor.Mevzuyu nereye getirdim yaa.Neyse...
Geçmiş olsun.Sadece yokuş aşağı o sabitlenen hız aşılabiliyor. Testler ise laboratuar ortamında yapılıyor diğer tüm değişkenlerin etkisi bertaraf edilsin diye. Bu testlerin belli normu mevcut zaten. Belli sabit hızları ve hızlanıp, yavaşlamaları da içeriyor.Bu arada hız sınırı 50km/s olan yer neresi idi, belirtilirse başkaları için de faydalı olur. Aslında bunun ile ilgili konu da şart. Mesela İstanbul, Taksim park yanındaki tünelde 50km/s hız sınırı.
Dün denedim dip gaz yapınca hız sınırlayıcı devreden çıkmadı.Bilginize...
Yanlış bilgilendirme için özür dilerim..Ben ani gaz yaptım ama tam dip gaz yapmamışım.Hatta tam kökleyince sanki bir switch e basmışsınız gibi bir hissi var.Öyle yapınca devreden çıktı.Daha doğrusu askıya aldı sanırım.Çünkü hız sınırlayıcı ışığı hala yanıyordu.Tahminim tekrar istenilen sınıra düşüldüğünde kesici işine kaldığı yerden devam ediyor..
Evet abi Beyoğlu Taksim alt geçidin de 50 km hız sınırı var ve sistem aktif çalışıyor
Bizimde böyle bir konumuz var, Avensiscilerin. Eğer aracınız da hız sınırlayıcı var ise mutlaka gaz pedalı ile devre dışı kalıyor. Ayarladığınız hıza dayandığınızda gaz pedalına sonuna kadar abanın,paspasların geride olduğuna emin olun,en son gaz pedalı yere değdiğinde biraz daha bastırınca tık diye yada ufaktan bir kıpırdama olacak, bu esnada ekranda sınırladığınız hızı geçtiğinize dair bir ibare çıkacak.
Yalnız şöyle bir durum var, tamam araçlar çok güzel yardımcılar içeriyor, hatta artık trafik işaretlerini algılayan araçlar mevcut. Ama bazen öyle şeylere denek geliniyor ki!. Mesela geçen sene gittiğim bir yolda 90 tabelası vardı. Buraya kadar her şey normal. Yalnız o tabeladan herhalde 20m sonra 70 tabelası vardı. İşin ilginci, ondan da 20m kadar sonra 50 tabelası vardı.