Gönderen Konu: Auris Hız Kesici  (Okunma sayısı 5693 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Abden Şekura
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0-
  • Model Yılı: '14
  • 23 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
Ynt: Auris Hız Kesici
« Yanıtla #20 : Mart 26, 2015, 17:27:54 »
Geçen hafta 70 le radara yakalanıp 189 tl para cezası yedim.Bu hafta da aynı saatte aynı yolda hız sınırı olan 55 e ayarladım sınırlayıcıyı.Fakat ne sağdan ne soldan gitmeye imkan yok.Gidene kadar kaza yapmamak için karnıma ağrılar girdi.Bu arada sınırlayıcının bir özelliğini de keşfetmiş oldum.Sınıra geldiğinde siz gaza sonuna kadar bassanız da sanırım araç yakıt göndermiyor haliyle kısacık mesafe de bile ortalamam hemen düştü.Araçlatın kağıt üzerindeki ortalama yakıt tüketimi ile kullanımdaki tüketiminin tutmaması da burdan kaynaklanıyor.Testler hep hız sınırlarına uyarak yapılıyor.Mevzuyu nereye getirdim yaa.Neyse...
Hız sınırlayıcıyı pedal vasıtası ile devreden çıkarmak için ani bir basış yapmak gerekiyor ani frende BAS sisteminin devreye girmesi gibi birşey.Bunun dışında gerektiğinde düğme zaten hemen el altında basıldığı anda devre dışı kalacak tabi. Tuşun koyulduğu yer saçma olmuş demiştim ama kararım değişti şimdi :) her ne kadar sürüş esnasında yanlışlıkla basma durumları olsada , devre dışı bırakmak için el altında olması bu anlamda daha mantıklı.
Auris '14
1.6 Advance Skypack Multidrive S

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mart 26, 2015, 17:27:54 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Öğretmen
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 8
  • 14 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Mart 27, 2015, 01:58:38 »
Hakan Öztürk teşekkür ederim.Maalesef Adana Turgut Turgut bulvarı.Nasıl bu kadar düşük bir limit olabiliyor anlamdım.Yusuf Şaştım hemen sabah deneyeceğim bu dediğini ani gaza basmayla devreden çıkacak mı?hiç aklıma gelmemişti
Toyota Auris 1.6 Advance Skypack multidrive S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Mart 27, 2015, 08:20:02 »
Geçmiş olsun.
Sadece yokuş aşağı o sabitlenen hız aşılabiliyor. Testler ise laboratuar ortamında yapılıyor diğer tüm değişkenlerin etkisi bertaraf edilsin diye. Bu testlerin belli normu mevcut zaten. Belli sabit hızları ve hızlanıp, yavaşlamaları da içeriyor.
Bu arada hız sınırı 50km/s olan yer neresi idi, belirtilirse başkaları için de faydalı olur. Aslında bunun ile ilgili konu da şart. Mesela İstanbul, Taksim park yanındaki tünelde 50km/s hız sınırı.

Evet abi Beyoğlu Taksim alt geçidin de 50 km hız sınırı var ve sistem aktif çalışıyor :)
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Öğretmen
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #23 : Mart 28, 2015, 09:07:54 »
Dün denedim dip gaz yapınca hız sınırlayıcı devreden çıkmadı.Bilginize...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Abden Şekura
  • Kan Grubu: 0-
  • 23 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Mart 28, 2015, 12:40:19 »
Kullanım kılavuzunda gaz pedalına sonuna kadar basıldığında ve rampa aşağı inişlerde ayarlanan hız aşılır diyor.Bu, yanlış anlamadıysam tamamen devreden çıkma anlamında değil sadece istediğiniz anda veya inişilerde dikkat edilmesi açısından hızı artırabilme durumunu ifade ediyor.Yani sonra tekrar sınırlayıcı pozisyon devam ediyor gibi.Siz gaza dip yaptığınız halde hız artmıyorsa bu bilgi ile uyuşmuyor.Sağlık olsun :)
Auris '14
1.6 Advance Skypack Multidrive S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Ford C-Max
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '12
  • 3 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Mart 28, 2015, 13:55:10 »
Hız sınırlandırıcıyı istediğiniz değerde ayarlıyorsunuz. Araç o hızı geçmiyor ama ayarlanan değerin altındaki hızlarda istediğiniz gibi kullanabiliyorsunuz.  Hız sınırlandırıcı ile iniş aşağı giderken  hız artar ve uyarı verir. Frene basıp yavaşlarsanız ayarladığınız değerin altına düşünce tekrar aktif olur

Örneğin araç sollarken ani olarak hızınızı arttırmak istediğinizde  gaza ani basınca devre dışı kalıyor. Aracı solladıktan sonra yavaşlayarak  ayarlanan değere gelirseniz hız sınırlandırma tekrar aktif oluyor

İstenilen herhangi bir anda tuşa basarak tamamen iptal edilebilir.

Toyotası olan bazı arkadaşlar hız sabitlemeyi sonradan taktırdı ama hız sınırlandırma taktıran hiç duymadım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Mart 28, 2015, 14:05:18 »
Bizimde böyle bir konumuz var, Avensiscilerin. Eğer aracınız da hız sınırlayıcı var ise mutlaka gaz pedalı ile devre dışı kalıyor. Ayarladığınız hıza dayandığınızda gaz pedalına sonuna kadar abanın,paspasların geride olduğuna emin olun,en son gaz pedalı yere değdiğinde biraz daha bastırınca tık diye yada ufaktan bir kıpırdama olacak, bu esnada ekranda sınırladığınız hızı geçtiğinize dair bir ibare çıkacak.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Mart 29, 2015, 12:47:32 »
Açıkçası tehlikeli olabilecek bir durum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Öğretmen
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Nisan 01, 2015, 00:16:51 »
Yanlış bilgilendirme için özür dilerim..Ben ani gaz yaptım ama tam dip gaz yapmamışım.Hatta tam kökleyince sanki bir switch e basmışsınız gibi bir hissi var.Öyle yapınca devreden çıktı.Daha doğrusu askıya aldı sanırım.Çünkü hız sınırlayıcı ışığı hala yanıyordu.Tahminim tekrar istenilen sınıra düşüldüğünde kesici işine kaldığı yerden devam ediyor..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #29 : Nisan 01, 2015, 00:18:51 »
Aynen o şekilde  :tamam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Nisan 01, 2015, 07:21:55 »
Yanlış bilgilendirme için özür dilerim..Ben ani gaz yaptım ama tam dip gaz yapmamışım.Hatta tam kökleyince sanki bir switch e basmışsınız gibi bir hissi var.Öyle yapınca devreden çıktı.Daha doğrusu askıya aldı sanırım.Çünkü hız sınırlayıcı ışığı hala yanıyordu.Tahminim tekrar istenilen sınıra düşüldüğünde kesici işine kaldığı yerden devam ediyor..
Tam olarak dediğiniz gibi. [emoji4]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Nisan 01, 2015, 08:06:41 »
Evet abi Beyoğlu Taksim alt geçidin de 50 km hız sınırı var ve sistem aktif çalışıyor :)
Evet, dalgınlığa gelmemek lazım orada. Balıkesir taraflarında da hız sınırı 50Km/s olan yer var galiba.

Bizimde böyle bir konumuz var, Avensiscilerin. Eğer aracınız da hız sınırlayıcı var ise mutlaka gaz pedalı ile devre dışı kalıyor. Ayarladığınız hıza dayandığınızda gaz pedalına sonuna kadar abanın,paspasların geride olduğuna emin olun,en son gaz pedalı yere değdiğinde biraz daha bastırınca tık diye yada ufaktan bir kıpırdama olacak, bu esnada ekranda sınırladığınız hızı geçtiğinize dair bir ibare çıkacak.
O sırada ortalama tüketimi hiç takip ettin mi Murat?
 Ayarladığın hız sınırını geçince(belli oranda) ekranda uyarı ışığı da yanıyor mu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #32 : Nisan 01, 2015, 09:01:33 »
Tam o anlık bakmadım, bendeki cihaz ile en son ayarlanmış hıza dayandığımda normal hız sabitleyici gibi davranıyor. Yolun durumuna göre yakıt azalıyor artıyor. Ama hiç o tık ettiği anda bakmadım.
Evet hız sınırını geçince görsel değişiyor. Sınırın altına ininceye kadar yanıyor sonra tekrar hızı sınırlıyor. Altına inene kadar hıx geçilebiliyor
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Nisan 01, 2015, 09:10:12 »
 Yalnız şöyle bir durum var, tamam araçlar çok güzel yardımcılar içeriyor, hatta artık trafik işaretlerini algılayan araçlar mevcut. Ama bazen öyle şeylere denek geliniyor ki!. Mesela geçen sene gittiğim bir yolda 90 tabelası vardı. Buraya kadar her şey normal. Yalnız o tabeladan herhalde 20m sonra 70 tabelası vardı. İşin ilginci, ondan da 20m kadar sonra 50 tabelası vardı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #34 : Nisan 01, 2015, 09:34:41 »
Yalnız şöyle bir durum var, tamam araçlar çok güzel yardımcılar içeriyor, hatta artık trafik işaretlerini algılayan araçlar mevcut. Ama bazen öyle şeylere denek geliniyor ki!. Mesela geçen sene gittiğim bir yolda 90 tabelası vardı. Buraya kadar her şey normal. Yalnız o tabeladan herhalde 20m sonra 70 tabelası vardı. İşin ilginci, ondan da 20m kadar sonra 50 tabelası vardı.

Normal bir durum, hızınızı kademeli olarak yavaşlatıyor  :islik: :islik: :islik: Otoyollardaki gibi :) Bizim burada Hız sınırı Kalktı tabelasından sonra 50 km/h tabelası var o daha güzel :)
THE END