Gönderen Konu: Süleyman ŞAH Türbesi!  (Okunma sayısı 4100 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 182000
  • Model Yılı: '14
  • 58 kere teşekkür etti
  • 72 kere teşekkür edildi
Ynt: Süleyman ŞAH Türbesi!
« Yanıtla #40 : Şubat 26, 2015, 21:23:08 »
Hocalı katliamı 23.Yılında  Hocalı'da soykırıma uğrayan 613 soydaşımızı saygıyla anıyoruz Gök Tengri hep yanlarında olsun.....
"Türk Birliği`nin bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Ben görmesem bile, gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk Birliği`ne inanıyorum, onu görüyorum. Yarının tarihi, yeni fasıllarını Türk Birliği`yle açacaktır. Dünya sükununu bu fasıllar içinde bulacaktır.Türk'ün varlığı bu köhne aleme yeni ufuklar açacak, güneş ne demek, ufuk ne demek, o zaman görülecek."   M.KEMAL ATATÜRK

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Şubat 26, 2015, 21:23:08 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 230 kere teşekkür etti
  • 234 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Şubat 27, 2015, 11:20:20 »
Süleyman Şah Türbesi'nin emanet edildiği yer
https://www.facebook.com/video.php?v=854501477945200

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Şubat 27, 2015, 11:25:04 »
Okullarda Osmanlıca öğretmeye çalışılacağına Osmanlı emanetlerine sahip çıkmak lazım.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 301700
  • Model Yılı: '07
  • 73 kere teşekkür etti
  • 85 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Şubat 27, 2015, 11:37:06 »
please seat belts

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 230 kere teşekkür etti
« Yanıtla #44 : Şubat 27, 2015, 11:51:34 »
Okullarda Osmanlıca öğretmeye çalışılacağına Osmanlı emanetlerine sahip çıkmak lazım.

Bazıları bunları görmezden geliyor... Liderlik anlayışında da bu olay yoktur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Şubat 27, 2015, 15:30:10 »
''Osmanlıca'' ile ilgili oldukça ilginç yaklaşımlar da mevcut aslında, umarım medya organları bunlardan da bahseder. Mesela Şemseddin Sami beyin tespitleri gerçekten çok ilginç. Kısaca;
''Dil'in kültürel temelini ve bu temelin Osmanlı'dan çok daha eski bir medeniyet olan Türk toplumuna dayanmakta olduğunu ve dolayısla isminin de Türkçe olması'' gerektiğini savunmuştur. Kullanılan yazı dilini de ''Türki Garbi'' olarak adlandırmıştır. Yani; Batı Türkçesi. Şimdi ''batıya özen'' gibi düşüncelerin olduğunu düşüneneler bu düşüncelerini nasıl değiştirecek acaba. Tarih gerçekten şahsen araştırılması gereken ve asla siyasi yaklaşımlardan öğrenilmemesi gereken bir bilim, araştırma dalıdır sanırım.
 Sonuçta bir dil, bir devlet ile kurulmaz, yüzlerce, binlerce yıllık birikimlerin bir sonucudur.

Bir de kronolojik olarak düşünülürse tek bir Osmanlı Türkçesi mevcut değil.

''1876'da ilan edilen Osmanlı İmparatorluğu ilk anayasası olan Kanun-i Esasi'nin 18. maddesinde devletin resmî dilinin "Türkçe" olduğu belirtilmiş ve Türkçe bilmeyenlerin devlet memuriyetine alınmayacağı ifade edilmiştir.

“   Madde 18:Tebaa-i Osmaniyenin hidemat-ı devlette istihdam olunmak için devletin lisan-ı resmîsi olan Türkçeyi bilmeleri şarttır.''

Çok ilginç değil mi!? :islik:

Tüm bunların yanında bu dilin de en azından akademik seviyede bilinmesi gereklidir de, bunu da göz ardı etmemek gerekir bence.Sonuçta korunması ve ve geçmişin incelenmesi için kullanılması gereken bir dildir. Osmanlı arşivleri hiç de yabana atılacak boyutta değildir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 230 kere teşekkür etti
« Yanıtla #46 : Şubat 27, 2015, 15:33:28 »
İronik :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Sakarya - Artık ANKARA
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 70 kere teşekkür etti
  • 87 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Şubat 27, 2015, 16:25:26 »
Kimse gücümüzü test etmeye kalkmasın Haaaa., Kimse bizi sınamasın Haaaa., Kimse sabrımızı zorlamasın Haaaaa 
Yoksa çok pis çekiliriz  :D :D Hem de her şeyden.
Milli olan bütün değerlerimiz sistematik olarak yok edilirken fazla bir şey söylemeye gerek yok sanırım.
Bütün dünyanın kabul ettiği, şan ve şerefle dolu milliyetim ayaklar altına alınmış, üniversite toplantılarında da "Türk ırkı yoktur" diye de tescillenmiş ve nefreti kusulmuştur.

Ayrıca Hocalı şehitlerimizi de rahmetle anıyorum ve Türk'ün Türk'ten başka dostu yoktur diyorum.

Not olarak konunun saçma sapan ve alakasız ırkçılık tartışmalarına çekilmemesini temenni ediyorum. Zira yazdıklarımdan bu manayı çıkaran varsa öyle de görebilir.
2012 Avensis Elegant Extra   "Türkü dinlemeyen Türk'ü anlamaz"