0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Orda olursam hafta sonları müsaidim beraberde gidebiliriz. Uzmanlar otomotiv tabelası yok. (Toyota astırmıyor) Toyotacı oktay usta . Gelmeye yakın mesaj atın numarasını atıyım oktay abinin
KAsım ayında çok hevesle 2.el olarak aldığım avensis beni kendinden soğuttu;bisikletle gezmeyi ciddi ciddi düşünür hale geldim...Aracı ekspertize sokmadan aldım belki bu da hataydı...aracın 80 K bakımı serviste 700 lira tuttu..80 K bakımına ek olarak servis V kayışı ve arka fren balataları değişimi gerek dedi..Onu da özel serviste 600 liraya yaptırdım..Etti mi 1300 lira Ki daha tavan döşemesi ve lastikler var sırada son kararım aracı satmak fiat albea-reno symbol tarzı dizel bi araç almak...Avensis ne yazık ki öğretmene memura lüksmüş bunu anladım..Ciddi alıcı varsa detayları görüşebilriz..
evren bey'e maalesef katılmıyorum. memurda öğretmen de gayet iyi durumdalar. he farklı bir şekilde imkan olur, bmw 5 kasa bir araç alınır bak o fazla gelir, doğrudur da. ama günümüz için hele de memur için fazlalıklık bir durum yoktur zannımca. olsa olsa az araştırma, az sorgulama vardır.
Bence Avensis almaya yetecek bütçesi olanın bu masrafları da verecek bütçesi olmalı. Sonuçta 80bin km de araba almışınız. Bu aracın en ağır bakımı. Normal fiyatlar. Gergi rulmanları değişmeseydi bu sefer de aracımdan ses geliyor diye şikayet edecektiniz belki. Yaptığınız ilk hata servise giderek ağır bakımını yaptırmanız. Dışarıda hidrolik, yağ, yağ filtresi, motor suyu, şanzıman yağı, bujileri çok daha uyguna değiştirebilirdiniz.
Su an erzurumdayım. Toyotadan devam edecem gibi bunun en büyük nedeni erzurumun toyota gerçek özel servisi uzman otomotiv Oktay çelik ustamızdır. Malum erzurum ikbal çözemediği çok vukuat elinde çözüm bulmuştur. Yoksa tanıdık bildik olmasa efsane kasaya devam..
2008 model avensise 5 yıldır biniyorum. 80 binde ücretsiz servis kontrolüne soktum aracı v kayışı fren balata gibi hususlarla 600 küsür tl masraf çıkardılar uygun bir dille sonra geleceğimi beyan ettim bana bir sürü korku dolu sözler sarf ettiler yol da kalırsın kaza yaparsın vb. gibi sonra dışarıda samimi oldugum bir ustaya gösterdim v kayışında ve balatalarda sıkıntı olmadığını söyledi araç 106 binde hala aynı balata ve V kayışı, muhtemelen bir 20-30 bin km daha gider balatalar. 60 binde serviste değişmişti balatalar. balataları forumdaki ufuk sönmez isimli arkadaştan aldım aracın bagajında duruyor bittiği yerde bir ustaya taktırırım. kıssadan hisse araştırmadan aracı bilmediğiniz ustaya göstermeyin. ben tüm bakım malzemelerini yağ dahil ufuk beyden alıyorum. dışarıda tanıdık bir ustaya cuzi bir miktara bakımlarını yaptırıyorum.