Gönderen Konu: Öğretmene Memura Avensis fazlaymış  (Okunma sayısı 6773 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: Öğretmene Memura Avensis fazlaymış
« Yanıtla #20 : Şubat 05, 2015, 18:49:52 »
Ben b6 2.0tdi passata 180 bin bakimi yaptiracam triger degisimi ve yag vs bakimi yapilacak yetkilide 1500tl fiyat aldim indirimle 1200 e yapacaklar birde devirdaimide degistirirsem 400 daha verecem. Ama 90bin km kafam rahat olacak sizin bahsettiginiz rakamda avensis icin deger bence

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Şubat 05, 2015, 18:49:52 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '07
  • 1 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Şubat 05, 2015, 23:40:11 »
Evren bey kesinlikle katılıyorum size bir öğretmen olarak.Yetkili servislere kaldıysak yandık.Aracım 2007 model.Yani 8 yaşında araba.Devirdaim pompası:400 tl.
Ön ve arka balatalar: 400 tl.Baskı balata 1600 tl.Sadece parça fiyatlarıdır.Servisin verdiği fiyatlardır.Kimse kusura bakmasın ama çok uçuk rakamlar.Bu başlık gayet güzel olmuş bence.Ayrıca lüks dediğiniz araç toyotanın amiral gemisi tamam ama  9 yaşındaki bir araç.Evren bey size tavsiyem forumu biraz takip edin ve büyük parçaları dışarıdan temin etmeye çalışın.
2oo7 CoRollA  CoMFoRT 1.6 124 HP Gümüş Gri
2003 Wolkswagen GoLf 1.6  102 hp HighLiNe Atlantik mAvi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 72000
  • Model Yılı: '13
  • 45 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Şubat 05, 2015, 23:58:06 »
Yapmayın sayın hocam ben de bir meslektaşınızım insan gücünün doğrultusunda en iyi şeylere lâyıktır. Her gülünde dikeni vardır.
Azrail son noktayı koyana kadar, virgülle yaşamaya devam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2009 avensis 1.6 valvematic elegant m/t
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '09
  • 5 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Şubat 06, 2015, 09:09:40 »
6 yıldır t27 kullanmaktayım. 30.000 bakımda devir-daim pompasında terleme gözüktü ve garantiden değişti. onun dışında rutin bakımlarına götürdüm ve bana hiç ekstra masraf çıkarmadı :)

birde ayrıca servislerdeki fren balatası tuzağına düşmeyin. bitti derler aslında daha yarıdadır ;)
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Hayat TOYOTA'lıya güzel
  • Kilometre: 120
  • Model Yılı: '00
  • 78 kere teşekkür etti
  • 51 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Şubat 06, 2015, 09:17:13 »
Orda olursam hafta sonları müsaidim beraberde gidebiliriz. Uzmanlar otomotiv tabelası yok. (Toyota astırmıyor) Toyotacı oktay usta . Gelmeye yakın mesaj atın numarasını atıyım oktay abinin
tamam barış bey.. inş irtibata geçerim sizinle.. hele şu soğuklar bi geçsin :)
1-1996 XEİ Corolla (150.000-190.000)
2-2005 1.6 Terra HB Corolla (100.000-135.000)
3-2000 1.6 Terra Corolla (120.000-Halen Kullanımda)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • SUBARU Forester SG
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 114000
  • Model Yılı: '07
  • 195 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Şubat 06, 2015, 09:25:49 »
evren bey'e maalesef katılmıyorum. memurda öğretmen de gayet iyi durumdalar. he farklı bir şekilde imkan olur, bmw 5 kasa bir araç alınır bak o fazla gelir, doğrudur da. ama günümüz için hele de memur için fazlalıklık bir durum yoktur zannımca. olsa olsa az araştırma, az sorgulama vardır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • corollamı özledim
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '11
  • 10 kere teşekkür etti
  • 39 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Şubat 06, 2015, 09:32:53 »
servis değilde iyi bir usta bulup ona gitmelisiniz. başımdan geçen bir olayı anlatıyım.

1 sene önce 2004 moden mitsubishi space star araba aldım. tabiki hemen triger değişimine  kendi ustama gittim parçacıdan siparişi verdik. triger kayış ve bilya seti 220 tl fiyatı ile birlikte geldi ben araba piyasada fazla bulunmuyor diye normal karşıladım. bizim usta fiyatı beğenmedi parçacıdan özür dileyerek geri gönderdi. söktüğü parçaları aldı başka bir araba ile sanayide önce kayış satan bir yere sonrada rulmancıya gittik 65 tl ye seti yaptık ağzım açık kaldı. arabanın trigeri yeri kolay olduğu için 75 tl sök tak parası aldı.

yani usta var usta var.

hayırlı cumalar.

Chevrolet Cruze 40,000 km 2011

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Şubat 06, 2015, 09:51:55 »
KAsım ayında çok hevesle 2.el olarak aldığım avensis beni kendinden soğuttu;bisikletle gezmeyi ciddi ciddi düşünür hale geldim...Aracı ekspertize sokmadan aldım belki bu da hataydı...aracın 80 K bakımı serviste 700 lira tuttu..80 K bakımına ek olarak servis V kayışı ve arka fren balataları değişimi gerek dedi..Onu da özel serviste 600 liraya yaptırdım..Etti mi 1300 lira  :o

Ki daha tavan döşemesi ve lastikler var sırada son kararım aracı satmak fiat albea-reno symbol tarzı dizel bi araç almak...Avensis ne yazık ki öğretmene memura lüksmüş bunu anladım..Ciddi alıcı varsa detayları görüşebilriz..

Evren Bey aslında belirttikleriniz sadece Toyota modelleri için değil bütün avrupa menşeili araçlar için geçerli ve servis farkı. Maalesef ülkemizde servis sistemi yanlış işlemekte en azından ben böyle düşünüyorum. Fiyatlar bakım malzemelerinin ve parçaların bir çoğunun yurtdışı menşeili olması nedeniylede gerçekten çok pahalı. Bizim ülkemizde sıfır araç fiyatları bile el ve cep yakarken servislerde buradaki pastadan paylarına düşeni almaktalar.

Mesaj Birleştirildi: Şubat 06, 2015, 09:56:47
evren bey'e maalesef katılmıyorum. memurda öğretmen de gayet iyi durumdalar. he farklı bir şekilde imkan olur, bmw 5 kasa bir araç alınır bak o fazla gelir, doğrudur da. ama günümüz için hele de memur için fazlalıklık bir durum yoktur zannımca. olsa olsa az araştırma, az sorgulama vardır.

Abdulkadir Bey. Memurlar iyi durumda derken zannedersem bir genelleme yaparak tüm kamu personelini aynı keseye koydunuz. Şimdi size çevremde bulunan 25 yıllık gerçek bir memurun aylık maaşını belirteyim. Üç çocuk, eş çalışmıyor maaş:2500. Konu kaymasın ancak memurlarda kesim kesim. Öğretmenler farklı, okutmanlar, öğretim görevlileri, polisler, astsubaylar, subaylar, ana okulu öğretmenleri bile farklı maaşlar almaktalar. Bunların içinde en dipte olanı benim bildiğim kadarıyla düz memurlardır.

Mesaj Birleştirildi: Şubat 06, 2015, 09:58:53
Yanlış bir anlam olmasın. Daha dar gelirli ailelerde var. Onları memur zümresine dahil etmeden bu açıklamayı yaptım ki Allah cc. onların da yardımcısı olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Şubat 06, 2015, 11:10:28 »
Yukarıda bir çok arkadaşın belirttiğine ben de katılıyorum. Aracınızın bakımı bir güzel yapılmış ve asıl meyvelerini yemem zamanı gelmişken satmak bence pek ekonomik bir karar değil. Buna benzer hatayı ben yapmıştım ve sonradan pişman oldum.  Bence yola devam etmeniz en mantıklısı.
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 29000
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Şubat 06, 2015, 12:12:58 »
hamama giren terler hocam. ayrıca yetkili servise gitmekle kendi ipinizi kendiniz çekmişsiniz.gerek yok hiç yetkili servise tonlarca para dökmeye.ayrıca clio yu da reno servisine götürün yıne aynı rakamı çıkartırlar merak etmeyın.türkiye şartlarında modeli yüksek araca binmek lüks oluyor.devlette yeni araca binmeyi teşvik etmiyor.sistem ve vergiler hep eski araca yöneltiyor.bende memurum 2013 avensisim var.beni en cok zorlayan vergiler.onun dışında araç cok iyi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2011 Comfort Extra, Kar Beyaz
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 107000
  • 8 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Şubat 06, 2015, 19:54:34 »
Bence Avensis almaya yetecek bütçesi olanın bu masrafları da verecek bütçesi olmalı. Sonuçta 80bin km de araba almışınız. Bu aracın en ağır bakımı. Normal fiyatlar. Gergi rulmanları değişmeseydi bu sefer de aracımdan ses geliyor diye şikayet edecektiniz belki. Yaptığınız ilk hata servise giderek ağır bakımını yaptırmanız. Dışarıda hidrolik, yağ, yağ filtresi, motor suyu, şanzıman yağı, bujileri çok daha uyguna değiştirebilirdiniz.

Malesef gülü seven dikenine katlanır. Anormal olan (yetkili servis için) bir durum yok gibi. Başka forumlardan da bakma aratma fırsatınız olursa göreceksiniz ki servis konusunda müşterisini üzmeyen marka bence Toyotadır. Ha kendim çok kritik parçalar dışında sevisten parça almam. Diğer markalarda başta Ford, Wv grubu ve Opelin yanına yaklaşılmaz mukayese edildiğinde.
TOYOTA SENİNLE ÇIKARIM YOLA, KOLAY KOLAY VERMEZSİN ARIZA, BİLİRSİN SENİ SEVERİM TOYOTA.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 33500
  • Model Yılı: '12
  • 23 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Şubat 07, 2015, 11:44:41 »
Fren balatası 97 lira bosch marka;  V kAyışı gergisi 114 lira ;V kayışı gergisi 165 lira ; V kayışı 84 lira; arka disk torna 25 lira ve boğaz kelebeği temizliği 25 lira artı tüm fiyatlara %18 KDV eklenince fatura 600 lirayı buldu...
Gergi rulmanlarının 300 küsür lira tutması hesabı şaşırttı beni şoka soktu açıkçası...

2 yıl kadar mitsubishi colt araç kullandım yetkili serviste 2 yılda gergi rulmanlarına ödediğim kadar para ancak ödemişimdir...Gerçekten ülkemizde araç sahibi olmak hele D segmenti araç sahibi olmak lüksmüş...
bu işin KASKOSU-zorunlu trafiği-MTV si ve yakıt masrafları olmadan sırf bakımına 1300 lira ödemek cidden koydu.. .Bide baskı balata olayı çıkarsa en az 700-800 de o tutar etti mi 2000 !!!!
eski corollacı yeni Hondacı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 72000
  • 45 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Şubat 07, 2015, 12:12:18 »
Bayiler araç satışından kazandıkları paranın daha fazlasını servisten kazanıyorlar. Bunu anlamak için fatura bakmak yeterlidir. 150-200₺ tutması gereken 10 bin bakımları için 400 lira isteniyor.
Azrail son noktayı koyana kadar, virgülle yaşamaya devam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Şubat 07, 2015, 12:13:56 »
Evren bey c sınıfı bir araba alsanız da eğer önceki sahibi aracına iyi  bakmamışsa bu masrafların aynısını yine yapacaktınız zaten aracın yeteri kadar ağır bakımlarını yaptirmissiniz şimdilik keyfini sürmeye devam edin.Aracınızı bir daha bakıma sokarkende forumdan yardim ve parça konusundada ufuk sönmezden destek alın.kazasız sürüsler dilerim.:)
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 45800
  • 19 kere teşekkür etti
  • 32 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Şubat 07, 2015, 12:24:37 »
Su an erzurumdayım. Toyotadan devam edecem gibi bunun en büyük nedeni erzurumun toyota gerçek özel servisi uzman otomotiv Oktay çelik ustamızdır. Malum erzurum ikbal çözemediği çok vukuat elinde çözüm bulmuştur. Yoksa tanıdık bildik olmasa efsane kasaya devam..
Barış bey, 7 sene Erzurumda görev yaptım.
en az üç defada Oktay ustaya iş yaptırdım.
onu gözünüzde bu kadar büyütmeyin.
Ama ,ne yazık ki ,o yöreye göre iyi sayılır.Ancak tavsiye etmiyorum
Hayatın km'sini hergün sıfırla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • 2008 AVENSIS 1.6 COMFORT
  • Kilometre: 102000
  • Model Yılı: '08
  • 33 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Şubat 08, 2015, 19:03:44 »
2008 model avensise 5 yıldır biniyorum. 80 binde ücretsiz servis kontrolüne soktum aracı v kayışı fren balata gibi hususlarla 600 küsür tl masraf çıkardılar uygun bir dille sonra geleceğimi beyan ettim bana bir sürü korku dolu sözler sarf ettiler yol da kalırsın kaza yaparsın vb. gibi sonra dışarıda samimi oldugum bir ustaya gösterdim v kayışında ve balatalarda sıkıntı olmadığını söyledi araç 106 binde hala aynı balata ve V kayışı, muhtemelen bir 20-30 bin km daha gider balatalar. 60 binde serviste değişmişti balatalar. balataları forumdaki ufuk sönmez isimli arkadaştan aldım aracın bagajında duruyor bittiği yerde bir ustaya taktırırım. kıssadan hisse araştırmadan aracı bilmediğiniz ustaya göstermeyin. ben tüm bakım malzemelerini yağ dahil ufuk beyden alıyorum. dışarıda tanıdık bir ustaya cuzi bir miktara bakımlarını yaptırıyorum.
DOGRU OLSAN OK GİBİ UZAKLARA ATARLAR SENİ, EĞRİ OLSAN YAY GİBİ EL ÜSTÜNDE TUTARLAR SENİ....
edepli edebinden susar edepsiz ben susturdum sanar.....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Şubat 08, 2015, 21:28:25 »
2008 model avensise 5 yıldır biniyorum. 80 binde ücretsiz servis kontrolüne soktum aracı v kayışı fren balata gibi hususlarla 600 küsür tl masraf çıkardılar uygun bir dille sonra geleceğimi beyan ettim bana bir sürü korku dolu sözler sarf ettiler yol da kalırsın kaza yaparsın vb. gibi sonra dışarıda samimi oldugum bir ustaya gösterdim v kayışında ve balatalarda sıkıntı olmadığını söyledi araç 106 binde hala aynı balata ve V kayışı, muhtemelen bir 20-30 bin km daha gider balatalar. 60 binde serviste değişmişti balatalar. balataları forumdaki ufuk sönmez isimli arkadaştan aldım aracın bagajında duruyor bittiği yerde bir ustaya taktırırım. kıssadan hisse araştırmadan aracı bilmediğiniz ustaya göstermeyin. ben tüm bakım malzemelerini yağ dahil ufuk beyden alıyorum. dışarıda tanıdık bir ustaya cuzi bir miktara bakımlarını yaptırıyorum.

Çağrı abi balata için birşey diyemem ancak kayışlarda sene ve km sınırlaması var. Aracınız servis bakımlıysa değişim süresi geldiği için söylemiş olabilirler.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."