Gönderen Konu: HIRSIZLIK MI VAR ? YOKSA BANA MI ÖYLE GELİYOR !!!!  (Okunma sayısı 4204 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
Ynt: HIRSIZLIK MI VAR ? YOKSA BANA MI ÖYLE GELİYOR !!!!
« Yanıtla #20 : Ocak 21, 2015, 10:30:52 »
Dün internette biraz araştırma yaptım şu an akaryakıt fiyatlarındaki düşme sebebiyle firmalar depolarındaki yakıtlara etil alkol veya solvent  gibi maddeler katarak yakıtın kalitesi düşürüp hem de litreden kazanıyorlarmış. Bu sebepten örnek aracınız 10 litre yakıtla 100 km gidiyorsa 70-75 km ancak gidebiliyormuş. Araçlarda çekiş düşüklüğü ve rölantide titreme ve vuruntu gibi şeyler oluyormuş aynı durum dizeller içinde geçerliymiş ona da gaz yağı katıyorlarmış. Bizim yan komşu var eski sanayici hırdavatçılık yapıyor şu an 1,3 multijet doblo aracı var .Ona da durumu anlattım oda aynı şeyi söyledi sürekli depoyu fullerim ve km sıfırlarım yakıt fiyatları düşmeden önce tam depo mazot ile lamba yanana kadar 840-880 km yol yapardım .Aracı sıfır aldığımdan beri bu şekilde pek değişmedi fakat şu yakıt fiyatları düştüğünden bu tarafa 70-750 km yi zor görüyorum araba aynı araba şoför aynı şoför diyor depoyu doldururken de en yavaş hızda doldurturum ki köpürme hava yapmasın diye diyor ama gene de durum böyle diyor 3 farklı benzinlikten aldım aralarında 20-30 km fark etti anlaşılan fiyatlar oturana kadar bu iş böyle gidecek diyor yakıtı bize gene 5 liraya getiriyorlar diyor .Bizim bu Türk milleti ile uğraşılmaz diyor.

Mesaj Birleştirildi: Ocak 21, 2015, 10:34:52
Ercüment doğru tespit kardeşim bir daha yemin etmeyim ama kolay kolay almam oradan yakıt .Opet ve petrol ofisinden alacağım
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ocak 21, 2015, 10:30:52 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • samanthanın babası
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 11000
  • Model Yılı: '13
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #21 : Ocak 21, 2015, 11:30:52 »
Bende izmir emircanlar petrolden litresi3.75 e. Depoyu 165 liraya fulledim. Bakalim merakla bekliyorum sonucu. Hafta ici 12 km haftasonu ise bazen 30 km gibi kullandigim benzinli valvematic. Verso:) kac km sonra depoyu boşaltacak. 9 litre olan ortalama tuketim soguk havalarda 10 litreye cikti.
kk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ocak 26, 2015, 17:34:37 »
Arkadaşlar bayilerden şuphe ediliyorsa genel merkezi ararsanız yetkililer gelip örnek alıp analiz yaparlar. Kimsenin denetlemesini yapmadığı bir bayiden alırsanız her türlü şey olur. Ayrıca solventin kullanıcıya satış birim fiyatı 12 tl + kdv. Yani benzinden pahalı. Ama sınırdan gelen kaçak katkısız yakıt o zaman hem çekişiniz düşer hem de daha az yol yaparsınız.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 43 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ocak 26, 2015, 20:08:40 »
Yücel bence biraz daha bekle. İbrene çok güvenme. Bende sürekli yollardayım. Haftada 2 depo yakıt bitiriyorum ( 1 depo şirket 1 depo kendi aracımla ). İbreler herzaman olmasa da arada kafasına göre takılıyor. Şirket aracım şehiriçi 950-1050 km arası yol yapar. Standartdır, değişmez. İbre ise bazen hızlı iner bazen yavaş.
2010 Auris 1.6 VVT-i Otomatik, VSC, Navi, Sunroof, Xenon, Isıtmalı Deri Koltuk...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • Model Yılı: '11
  • 26 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Ocak 26, 2015, 20:14:46 »
Dün internette biraz araştırma yaptım şu an akaryakıt fiyatlarındaki düşme sebebiyle firmalar depolarındaki yakıtlara etil alkol veya solvent  gibi maddeler katarak yakıtın kalitesi düşürüp hem de litreden kazanıyorlarmış. Bu sebepten örnek aracınız 10 litre yakıtla 100 km gidiyorsa 70-75 km ancak gidebiliyormuş. Araçlarda çekiş düşüklüğü ve rölantide titreme ve vuruntu gibi şeyler oluyormuş aynı durum dizeller içinde geçerliymiş ona da gaz yağı katıyorlarmış. Bizim yan komşu var eski sanayici hırdavatçılık yapıyor şu an 1,3 multijet doblo aracı var .Ona da durumu anlattım oda aynı şeyi söyledi sürekli depoyu fullerim ve km sıfırlarım yakıt fiyatları düşmeden önce tam depo mazot ile lamba yanana kadar 840-880 km yol yapardım .Aracı sıfır aldığımdan beri bu şekilde pek değişmedi fakat şu yakıt fiyatları düştüğünden bu tarafa 70-750 km yi zor görüyorum araba aynı araba şoför aynı şoför diyor depoyu doldururken de en yavaş hızda doldurturum ki köpürme hava yapmasın diye diyor ama gene de durum böyle diyor 3 farklı benzinlikten aldım aralarında 20-30 km fark etti anlaşılan fiyatlar oturana kadar bu iş böyle gidecek diyor yakıtı bize gene 5 liraya getiriyorlar diyor .Bizim bu Türk milleti ile uğraşılmaz diyor.

Mesaj Birleştirildi: Ocak 21, 2015, 10:34:52
Ercüment doğru tespit kardeşim bir daha yemin etmeyim ama kolay kolay almam oradan yakıt .Opet ve petrol ofisinden alacağım

Yücel bey 1011 kavşağındaki Shell i tavsiye ediyorlar.Bende genelde FTZ Shell den alırım bu zamana kadar ilgimi çeken yanlış bir durum olmadı.Çok çalışan bir istasyon yanlış yapmıyorlardır umarım
Can yakıpta kalp kırma ey insanoğlu,seninde gülbenzin solacak birgün...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Şubat 23, 2015, 11:46:47 »
Ankara daki arkadaşları uyarmak adına Geçen ay bu konuyu açmıştım ve ay sonunda yakıt alırken Keçiören FTZ iş merkezi yanında ki OPET benzinliği tercih ettim .Depomu aynı şekilde doldur dedim 126,50 da falan şamandıra attı 130 a tamamlattım .İçine 250 cc de yakıt katkısı kattım .bütün sayaçlarımı gene sıfırladım full şehir içi kullanımı ve malum hava soğukluklarını biliyorsunuz .Depo ibrem aynı yere düştüğünde aracımın km 90 larda falandı geçen ay resimde de göründüğü gibi 50 li km rede oraya düşmüştü .Ayrıcı hissedilir derecede aracımın çekişi iyi. Katkıdan mı benzin kalitesinden mi onu bilemiyorum fakat bende Keçiören Shell olayı bitmiştir ki ailecek artık oradan yakıt almamaya karar verdik .Dikkat ediyoruz Opet ve Petrol ofisi  kalabalık iken insanlar sıra bekler iken SHELL benzinlikte 1-2 araç ya oluyor ya olmuyor .Bence herkes her şeyin farkında Keçiören de oturan arkadaşlar sizde bu duruma mutlaka dikkat edin çevrenizdeki tanıdıklarınızı mutlaka uyarınız
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Şubat 23, 2015, 11:49:36 »
Ankara daki arkadaşları uyarmak adına Geçen ay bu konuyu açmıştım ve ay sonunda yakıt alırken Keçiören FTZ iş merkezi yanında ki OPET benzinliği tercih ettim .Depomu aynı şekilde doldur dedim 126,50 da falan şamandıra attı 130 a tamamlattım .İçine 250 cc de yakıt katkısı kattım .bütün sayaçlarımı gene sıfırladım full şehir içi kullanımı ve malum hava soğukluklarını biliyorsunuz .Depo ibrem aynı yere düştüğünde aracımın km 90 larda falandı geçen ay resimde de göründüğü gibi 50 li km rede oraya düşmüştü .Ayrıcı hissedilir derecede aracımın çekişi iyi. Katkıdan mı benzin kalitesinden mi onu bilemiyorum fakat bende Keçiören Shell olayı bitmiştir ki ailecek artık oradan yakıt almamaya karar verdik .Dikkat ediyoruz Opet ve Petrol ofisi  kalabalık iken insanlar sıra bekler iken SHELL benzinlikte 1-2 araç ya oluyor ya olmuyor .Bence herkes her şeyin farkında Keçiören de oturan arkadaşlar sizde bu duruma mutlaka dikkat edin çevrenizdeki tanıdıklarınızı mutlaka uyarınız

Elinizde ciddi doneler varsa şikayet edin Yücel Bey. Eğer pompa sahtekarlığı varsa bunu bildirmek bir vatandaşlık görevi.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Şubat 23, 2015, 12:04:56 »
Aytaç bey nereye şikayet edebilirim eğer yardımcı olursanız sevinirim kesinlikle bu benzinlik incelenmeli bence yakıt noktasında litresi tam ama verilen yakıt ile alakalı bir sorun var gibi neden derseniz benzini aldığımda benzin ibresi sona vuruyor sıkıntı yok fakat çok hızlı şekilde düşmeye başlıyor şöyle örnek vereyim yakıtı fullettigim de normalde ilk 40 km hiç ibre oynamaz sonra düşmeye başlamaz Shell'den aldığımda daha 15 km de ilk çiziğinin altına inmişti

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Şubat 23, 2015, 12:08:25 »
Aytaç bey nereye şikayet edebilirim eğer yardımcı olursanız sevinirim kesinlikle bu benzinlik incelenmeli bence yakıt noktasında litresi tam ama verilen yakıt ile alakalı bir sorun var gibi neden derseniz benzini aldığımda benzin ibresi sona vuruyor sıkıntı yok fakat çok hızlı şekilde düşmeye başlıyor şöyle örnek vereyim yakıtı fullettigim de normalde ilk 40 km hiç ibre oynamaz sonra düşmeye başlamaz Shell'den aldığımda daha 15 km de ilk çiziğinin altına inmişti

Öncelikle  Shell'in merkezine bu istasyonu bildirip tespit ettirmek lazım. Gerekiyorsa EPDK'ya.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: -
  • 36 kere teşekkür etti
  • 69 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Şubat 23, 2015, 16:34:24 »
En Güzeli LPG

Aman aman onu kapıma hiç bastırmam.Çoooooook başım ağrıdı bundan sonra alacağım araç ya düşük km reli bir dizel yada gene benzinli olur

+999999999999999999999999999

Yücel hocam bence önce depoyu bitirip bir hesap yap ve sonuca bak. Eğer senin normal ortalama tüketim değerlerine ulaştıysan sorun yok. Ama daha yüksek tüketim değeri çıktıysa o zaman sıkıntı var demektir. Direkt Shell merkezine mail yoluyla şikayet et ve takibini yap.
'93 W124 M111

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Şubat 26, 2015, 12:58:16 »
Valla en iyisi lpg düşüncesine kendimce katılamıyorum :)

Şu ana kadarki en aldığım en iyi benzin hep opet oldu shell her zaman rezaletti 10 gün boyunca 97 nitro aldım ilk 3 gün arabanın üst devirleri süperdi 4. gün aynı pompadan aldım 95oktadan bile kötüydü sonra devam ettim ama olay dahada pisleşmeye başladı direk opete yöneldim araç bariz kendine geldi. BP denemeye hiç tenezzül etmedim menzili az diyorlar total kullandım takip etmedim ama fena değildi po aldım çok değişikti performans iyi oldu gibiydi sonra ne oldu anlamadım bir kesiklik oldu menzil çok iyi falan derken ibre birden düştü değişik bir yerdi lukoil bir zamanlar çok iyiydi çeyrek depoyla 130 140 km yol yapıyorum ordan son alışımda çeyrekle E arasına 15. kmde düştü çıldırdım resmen bide 10 kuruş ucuz alayım dedim 15 liralık benzini 15 kmde bitirdi araba ona ayrı bi ifrit olmuştum :lol: :rofl:
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)