0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Dün internette biraz araştırma yaptım şu an akaryakıt fiyatlarındaki düşme sebebiyle firmalar depolarındaki yakıtlara etil alkol veya solvent gibi maddeler katarak yakıtın kalitesi düşürüp hem de litreden kazanıyorlarmış. Bu sebepten örnek aracınız 10 litre yakıtla 100 km gidiyorsa 70-75 km ancak gidebiliyormuş. Araçlarda çekiş düşüklüğü ve rölantide titreme ve vuruntu gibi şeyler oluyormuş aynı durum dizeller içinde geçerliymiş ona da gaz yağı katıyorlarmış. Bizim yan komşu var eski sanayici hırdavatçılık yapıyor şu an 1,3 multijet doblo aracı var .Ona da durumu anlattım oda aynı şeyi söyledi sürekli depoyu fullerim ve km sıfırlarım yakıt fiyatları düşmeden önce tam depo mazot ile lamba yanana kadar 840-880 km yol yapardım .Aracı sıfır aldığımdan beri bu şekilde pek değişmedi fakat şu yakıt fiyatları düştüğünden bu tarafa 70-750 km yi zor görüyorum araba aynı araba şoför aynı şoför diyor depoyu doldururken de en yavaş hızda doldurturum ki köpürme hava yapmasın diye diyor ama gene de durum böyle diyor 3 farklı benzinlikten aldım aralarında 20-30 km fark etti anlaşılan fiyatlar oturana kadar bu iş böyle gidecek diyor yakıtı bize gene 5 liraya getiriyorlar diyor .Bizim bu Türk milleti ile uğraşılmaz diyor.Mesaj Birleştirildi: Ocak 21, 2015, 10:34:52Ercüment doğru tespit kardeşim bir daha yemin etmeyim ama kolay kolay almam oradan yakıt .Opet ve petrol ofisinden alacağım
Ankara daki arkadaşları uyarmak adına Geçen ay bu konuyu açmıştım ve ay sonunda yakıt alırken Keçiören FTZ iş merkezi yanında ki OPET benzinliği tercih ettim .Depomu aynı şekilde doldur dedim 126,50 da falan şamandıra attı 130 a tamamlattım .İçine 250 cc de yakıt katkısı kattım .bütün sayaçlarımı gene sıfırladım full şehir içi kullanımı ve malum hava soğukluklarını biliyorsunuz .Depo ibrem aynı yere düştüğünde aracımın km 90 larda falandı geçen ay resimde de göründüğü gibi 50 li km rede oraya düşmüştü .Ayrıcı hissedilir derecede aracımın çekişi iyi. Katkıdan mı benzin kalitesinden mi onu bilemiyorum fakat bende Keçiören Shell olayı bitmiştir ki ailecek artık oradan yakıt almamaya karar verdik .Dikkat ediyoruz Opet ve Petrol ofisi kalabalık iken insanlar sıra bekler iken SHELL benzinlikte 1-2 araç ya oluyor ya olmuyor .Bence herkes her şeyin farkında Keçiören de oturan arkadaşlar sizde bu duruma mutlaka dikkat edin çevrenizdeki tanıdıklarınızı mutlaka uyarınız
Aytaç bey nereye şikayet edebilirim eğer yardımcı olursanız sevinirim kesinlikle bu benzinlik incelenmeli bence yakıt noktasında litresi tam ama verilen yakıt ile alakalı bir sorun var gibi neden derseniz benzini aldığımda benzin ibresi sona vuruyor sıkıntı yok fakat çok hızlı şekilde düşmeye başlıyor şöyle örnek vereyim yakıtı fullettigim de normalde ilk 40 km hiç ibre oynamaz sonra düşmeye başlamaz Shell'den aldığımda daha 15 km de ilk çiziğinin altına inmişti
En Güzeli LPG
Aman aman onu kapıma hiç bastırmam.Çoooooook başım ağrıdı bundan sonra alacağım araç ya düşük km reli bir dizel yada gene benzinli olur