Gönderen Konu: Araç kumanda sorunu (immobilizer)  (Okunma sayısı 5188 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 63 kere teşekkür etti
  • 384 kere teşekkür edildi
Ynt: Araç kumanda sorunu (immobilizer)
« Yanıtla #20 : Ocak 10, 2015, 21:38:44 »
Mutlu abi ben zaten seni hemşerim sayıyordum :D Safranbolu eskipazarda çok samimi arkadaşım var yazın gelip kalıyorum orda. Bu sene de bi tur yapıcaz. ereğli ise benim gözümde zonguldaktan kat kat yukarıdadır. Bazen Ereğililiyim diyesim gelmiyo değil hani :D
R1 35 
╚╬╬╬     Yolumuza Auris olmadan devam ediyoruz :(
  24 6   
Bu sene de şampiyon görelim sizi!! Beşiktaşk En Büyük Aşk

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ocak 10, 2015, 21:38:44 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ocak 10, 2015, 21:40:17 »
ereğliden sonra karabükte karnımızı doyurduğumuzdan yeni memleket bura da :)
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • 63 kere teşekkür etti
« Yanıtla #22 : Ocak 10, 2015, 21:42:48 »
Aynen ben de şuan soranlara yeni transfer balıkesirliyim diyorum :rofl:
R1 35 
  24 6   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '12
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #23 : Ocak 11, 2015, 15:25:10 »
ooo Yasin, Emre ben de Ereğli'de büyüdüm 15 senemi Ereğli'de geçirdim, benim de hemşerim sayılırsınız :)

Oo yayılıyoruz :)
Emre Genç
Makine Mühendisi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • 63 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Ocak 11, 2015, 15:35:18 »
Oo yayılıyoruz :)
Konudan sapmayalım da temizlik yaptırmak zorunda bırakmayalım moderatörlerimizi. :) Yarın ben servisi arayacağım. Hem garantiden değişecek farlarımı soracam hem de bu olayı sorucam. Bakalım bişey öğrenebilecek miyiz?
R1 35 
  24 6   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 70000
  • Model Yılı: '07
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Ocak 11, 2015, 23:53:33 »
Merhabalar,

2012 Auris aracımın sonradan yapılma sustalı kumandasında bir takım sorunlar yaşıyorum.

Son 3-4 günlük sert soğuklarda, aracımı bu kumandayla çalıştırırken zorluk yaşıyordum. Gaz pompalamam ve uzunca denemem gerekiyordu. Önemli ayrıntı burada, sonunda çalışıyordu. Antifirizden ve aküden şüpheleniyordum.

Farklı olarak yedek anahtar (kumandasız), soğuklarda tık diye çalıştırıyordu.

Asıl sorun şöyle oluştu. Eski sustalı kap yerine, aliexpressten güzel bir kap siparişi verdim. Doğru kabı bulabilmek için de eski kabı söktüm içinden demir anahtar ile pilli kısmı aldım,  gerisini attım. Meğersem ignition chip denilen bir çipi varmış.

Şimdi araba bu kumanda ile kapıyı açıyor ama hiç çalışmıyor, yedek anahtar ile çalışıyor.

Bu durumda kumandayla çalışması çip bulup sorunu çözebilir miyim? Çip nerden bulabilirim? Bulduğumda nasıl kodlarım? Yeni kodlamayla yedek anahtar iptal mi olur?

Anlayan birileri varsa tavsiyelerine ihtiyacım var.

Şimdiden teşekkür ederim.

Bende Avensis e sustalı anahtar yaptırmıştım. İstanbul'da sarıyerde herkesin bildiği bir anahtarcı daha önce başka konularda okuduğum sizin gibi pil kısmı al tak yazıyordu fakat ordaki adam al tak yapıldığında çip in uzak kaldığını ve calıstırmıcağını söyledi. Yani sonucta sizin araba bir süre calıstığına göre zaten çipiniz var ben mi yanlış anlıyorum acaba :) Bence sizinde cipiniz uzak kalıyor. pil kısmı olan o kücük kutucuğun içinde kömür gibi dikdörtgen birşey zaten pilin altında.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Ocak 12, 2015, 19:54:31 »
Bende Avensis e sustalı anahtar yaptırmıştım. İstanbul'da sarıyerde herkesin bildiği bir anahtarcı daha önce başka konularda okuduğum sizin gibi pil kısmı al tak yazıyordu fakat ordaki adam al tak yapıldığında çip in uzak kaldığını ve calıstırmıcağını söyledi. Yani sonucta sizin araba bir süre calıstığına göre zaten çipiniz var ben mi yanlış anlıyorum acaba :) Bence sizinde cipiniz uzak kalıyor. pil kısmı olan o kücük kutucuğun içinde kömür gibi dikdörtgen birşey zaten pilin altında.

İşte vardı, kaybettim o çipi, yenisini bulmaya çalışıyorum.
Emre Genç
Makine Mühendisi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Ocak 24, 2015, 15:35:33 »
Aynen ben de şuan soranlara yeni transfer balıkesirliyim diyorum :rofl:

Bugün oto anahtarcıları gezdim. Haber ver demiştin ya. 100 liradan aşağıya yapan yok, 200 300 diyen bile var.
Emre Genç
Makine Mühendisi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 56000
  • Model Yılı: '11
  • 2 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Ocak 24, 2015, 20:50:03 »
Servis 750tl fiyatlardan bahsedecektir.  Bende komple anahtar yaptıracaktım fakat piyasada Auris anahtarını komple bulamıyorlar(istanbul a gitmem gerekiyor).  İstanbul'da yapanlar var 250-300tl istiyorlar. Sizde anahtar olduğu için şanslısınız sadece chip takıp araca tanıtacaklar. 100-150tl den fazla vermeyin.  100tl istemelerinin nedeni de kontörlü bir el terminali var onu araca bağlayıp anahtarı tanıtıyorlar oda biraz pahalı bir cihaz. 
Deli sormuş deliye aşk nedir diye? deli gülmüş deliye ben niye delirdim diye!  ***TOYOTA  Auris 1,33 Comfort  ( 2011 ) ***

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Ocak 25, 2015, 12:57:25 »
Servis 750tl fiyatlardan bahsedecektir.  Bende komple anahtar yaptıracaktım fakat piyasada Auris anahtarını komple bulamıyorlar(istanbul a gitmem gerekiyor).  İstanbul'da yapanlar var 250-300tl istiyorlar. Sizde anahtar olduğu için şanslısınız sadece chip takıp araca tanıtacaklar. 100-150tl den fazla vermeyin.  100tl istemelerinin nedeni de kontörlü bir el terminali var onu araca bağlayıp anahtarı tanıtıyorlar oda biraz pahalı bir cihaz.

En son kasko yaptırıp anahtarlarımı kaybettim dicem, anahtar isticem sıfır.
Emre Genç
Makine Mühendisi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 56000
  • Model Yılı: '11
  • 2 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Ocak 25, 2015, 18:50:09 »
Kaskodan yaptırınca çoğu kasko firması hasarsızlığı 1 kademe düşürüyor.  Size mağliyeti yine 100-200 tl olarak geri döner. :)
Benim kaskom 1 kademe hasarsızlığı düşürüyormuş. Bir de karokoldan tutanak alman gerekiyor demişlerdi.

Yeni anahtar yaptırır elinizdeki çipsiz anahtar boşa çıkarsa atmayın bana gönderin benim araçta çalışırsa ( frekans sorunu olmazsa)
bedelini ödeyip sizden satın alırım.  Ben 200-250tl gözden çıkardım fakat İstanbul a git-gel 200km yapmam gerekiyor. O yüzden maliyet
artıyor. Benim asıl sorunum bulunduğum ilçedeki anahtarcılar piyasada Auris kumanda ünitesi yok deyip yapmıyorlar.
Deli sormuş deliye aşk nedir diye? deli gülmüş deliye ben niye delirdim diye!  ***TOYOTA  Auris 1,33 Comfort  ( 2011 ) ***

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Ocak 25, 2015, 20:41:47 »
Kaskodan yaptırınca çoğu kasko firması hasarsızlığı 1 kademe düşürüyor.  Size mağliyeti yine 100-200 tl olarak geri döner. :)
Benim kaskom 1 kademe hasarsızlığı düşürüyormuş. Bir de karokoldan tutanak alman gerekiyor demişlerdi.

Yeni anahtar yaptırır elinizdeki çipsiz anahtar boşa çıkarsa atmayın bana gönderin benim araçta çalışırsa ( frekans sorunu olmazsa)
bedelini ödeyip sizden satın alırım.  Ben 200-250tl gözden çıkardım fakat İstanbul a git-gel 200km yapmam gerekiyor. O yüzden maliyet
artıyor. Benim asıl sorunum bulunduğum ilçedeki anahtarcılar piyasada Auris kumanda ünitesi yok deyip yapmıyorlar.

Arastırma halindeyim hala. Hasarsızlığım zaten yok şu an, seneye düşünürüz kasko yenilenirken.
Emre Genç
Makine Mühendisi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 28000
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Ocak 27, 2015, 01:14:43 »
Bahsettiğiniz chipler kodlandığı araçtan farklı başka bir araca olmaz.çünki kodlandığı aracın bilgisi chipe yazılıp kilitlenir. aurislerde kumanda modülünü bulmak sorundur,o da sizde varmış. sadece chipi anahtarcılarda yaptırabilirsiniz.100 tlden fazla vermeyin sadece chip için.