0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaslar buraya yazmam belki alakasız olacak ama bende aracımın karda çekişinden memnun değilim sakaryada beş gündür epey kar yağdı ilkkez kar ile tecrube yaşıyorum bu araçta cvt olmasındanmıdır bilmiyorum araba patinaja düşüyor manuele alıp 2 ile kalkmak istiyorum 2 ye almama musade etmiyor ilk gün böyle olunca garajda yatıyor araç bidaha çıkarmadım komşumda 2006 laguna 2000t araç var onunla gidip geldik işe hiç açık olmayan yollara vurduk aracı patınaj bile yapmadı otomatikse oda otomatik saştım kaldım ya ben bilmiyorum yada önü hafif yere oturmuyor araç yazlık araba tezine katılıyorum bende...
Kışlık lastik olmadığından bence normal. Bu koşullar normal kış koşulları değil, sıcaklık çok düştü. Yazlık lastiklerin patinaj çekmesi de çok normal. Ben de safranboluda nispeten yüksekte bir yerde oturuyorum ve araçların patinaj çektiği 1 karış kar olan yollarda benim kışlıklar hiç bir sorun çıkarmıyor.
bilmeden kesin konuşmamak lazım, 4 mevsim lastiği vardır fikir mermesi açısından http://www.goodyear.eu/tr_tr/all-about-tires/seasonal-tires/why-summer-tires/7°c ve üstünde yazlık lastiği-5°c ye kadar 4 mevsim lastiği-40°c ye kadar kış lastiğizaten benim 4 mevsim lastiğinden kastım, kışı ılıman veya çok hafif geçiren illerde 4 mevsim kullanabildiğimiz lastikler içindi, bu lastikler yazlık lastiktir evet,ama ben aynı lastiklerle patinaja kalıp diğer araçlar yoluna devam ediyorsa ben arabaya kabahat bulurum alınmaya gerek yok acı gerçek uzatmayalımistanbul için kış aylarındaki en soğuk değer ortalaması 6c° civarıdır (http://www.mgm.gov.tr/veridegerlendirme/il-ve-ilceler-istatistik.aspx?m=ISTANBUL) ki kuru havalarda 7°c ve üstünde kuru zeminde yazlık lastikler cok daha güvenlidir değişik testler mevcuttur.
Ya arkadaşlar, ALLAH'nızı severseniz cam suyunun donmasının araçla ne ilgisi var, benim olduğum yer -20 yi görüyor, benimki niye donmuyor, benim araçta corolla, ayrıca cam suyu ben aracı sahibinden satın alırken doluydu, hiç ekleme yapmadım, fakat aracın içinde Shell Konsantre cam suyu katkısı vardı yarım şekilde, demek ki ondan katmışlar, ki ben -18 de bastım sileceğe ve far yıkamaya anında fışkırttı, demek ki kullandığınız cam suyu katkıları iş yapmıyor..