Gönderen Konu: Ön cam lekesi  (Okunma sayısı 8179 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Ynt: Ön cam lekesi
« Yanıtla #20 : Şubat 09, 2015, 20:26:47 »
Camı falan değiştirmeyin ya, olur mu öyle şey.

sirke
Atas valer
killeme
seryum oksitli polisaj
glassguard son kat

bunları uygulayın, düzelir. Ayrıca kaliteli silecek kullanırsanız da biraz düzelir.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Şubat 09, 2015, 20:26:47 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Şubat 09, 2015, 20:29:10 »
Camı falan değiştirmeyin ya, olur mu öyle şey.

sirke
Atas valer
killeme
seryum oksitli polisaj
glassguard son kat

bunları uygulayın, düzelir. Ayrıca kaliteli silecek kullanırsanız da biraz düzelir.
Bu da benim önerimi onaylamış oluyor teşekkürler Tekno Vadisi :D
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 57500
  • Model Yılı: '17
  • 3 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Şubat 14, 2015, 00:02:16 »
Alper bey bu söyledikleriniz camdaki çizimlerde etkili olur mu?Zira aracimim on caminda resmen kedi tirmigi gibi izler oluştu.Nasil olduğunu da anlamadim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '13
  • 20 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Şubat 14, 2015, 00:26:08 »
Çizikler için sadece seryumlu polisaj iş görür.
Sirke,  kireç kalıntılarını temizler ve parlaklık verir.
Atas valer kireç temizler, kuvvetli bir ürün dikkatli kullanılmalı,
Kil cama yapışmış yıkamayla çıkmayan partikül düzeyindeki demir tozu, balata tozu, kum partikülleri vb. temizliğini sağlar.
Glassguard ise yağmur kaydırıcıdır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Şubat 14, 2015, 00:44:22 »
Çizikler için sadece seryumlu polisaj iş görür.
Sirke,  kireç kalıntılarını temizler ve parlaklık verir.
Atas valer kireç temizler, kuvvetli bir ürün dikkatli kullanılmalı,
Kil cama yapışmış yıkamayla çıkmayan partikül düzeyindeki demir tozu, balata tozu, kum partikülleri vb. temizliğini sağlar.
Glassguard ise yağmur kaydırıcıdır.

glassshield kalıntılarını nasıl temizleyebilir Atilla bey?
cam çok kötü durumda, yağmurda araç kullanmak çok zorlaşıyor.
saf ipa
cif yağ çöz
henkel clin
bugünde kil uyguladım ama nafile.
Gtechniq G4 mü gerekiyor??
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 20 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Şubat 14, 2015, 21:52:17 »
Kaan polisaj makinan varsa finishing pad dediğimiz yumuşak sünger pad ile polisaj yapman gerekir. Aşındırıcılığı yüksek olmayan herhangi bir polish işini görür.

Makina yoksa sert el padi kullanarak yapabilirsin.

Glasshieldi başka türlü sökemezsin.

İmalatçının yaptığı testlere ve açıklamalarına göre çamaşır suyu zayıflatıyor, ama ben denemediğim için garanti söker diyemem.

İstersen 1/10 gibi çamaşır suyunu sulandırarak sünger vb. ile silmeyi bir dene polisajdan önce. Gerekirse oranı biraz arttırabilirsin. Yalnız kullanımında çok dikkatli olman gerekir, boyaya, plastiklere, fitillere bulaştırmamak lazım. Bittikten sonra bol şampuan ve bol suyla yıkayıp durulamayı ihmal etme.

Bu çözüm olmazsa başka hiçbir şeyle uğraşma, tek çözümü polisaj.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 20 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Şubat 14, 2015, 21:56:03 »
Nasiol glasshield değil mi.? Aynı üründen mi bahsediyoruz.? Yukarıdakileri  nasiol için yazdım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • 684 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Şubat 14, 2015, 23:56:30 »
Evet nasiol glasshield malesef. Yalnız ben nasıl bir işe girişmişim araştırdıkça şaşırıyorum gerçekten. Yarın ilk işim çamaşır suyu denemek olacak artık. Kağıt bantla maskeleme yapacağım. Benim yaptığım bunca işlem zayıflatmış olabilir mi? Camda çok çok çok az fark etti etmedi. Çamaşır suyu bir nevi çözüm şuan bende. Polisaj makinam malesef ki yok, Bursada uygulama yapan kimsede yok galiba, tanıdığımda yok. Artık bilinen bir kaç yere giderim
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 20 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Şubat 15, 2015, 00:30:07 »
O denediğin ürünler gıdıklamamıştır bile :)

Umarım sonuç alırsın. Ama nasiolun hem cam hem boya ürünleri dikkatsizlik veya hata kaldırmıyor. Uygulamanın son derece profesyonelce yapılmasını gerektiriyor. Takip ettiysen bir dönem detailturkey de çok problem yaşayan olmuştu. Çoğu da uygulama hatasındandı.

Ben cam ürünlerinin hepsini denemişimdir bugüne kadar. Gtechniq ve aquapel en beğendiğim ve performans aldığım iki ürün oldu. Son 4 yıldır camlarımda Gtechniq G1 kullanıyorum. Hem uygulama kolaylığı, hem problemsizliği hem de üstün performansı. nedeniyle çok memnunum.

Bursa'da polisaj desteği verecek kim vardı hatırlamıyorum şu anda, ama istersen detailturkey de yaz, yardımcı olacak biri bulunur belki. En kötü ihtimal sert polisaj el padi al, 100gr.da bölünmüş polish alıp elle bastıra bastıra giriş. Mutlaka işe yarayacaktır.

İnşallah çözersin problemi en kısa zamanda. Ön cam çok önemli, insanı arabadan bile soğutuyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • 684 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Şubat 15, 2015, 01:09:49 »
bahtsız bedevi misali kutup ayısına sarıldım :D :D

nasiol şikayetlerini uygulamadan sonra fark ettim.iş işten geçmişti ama bende o zaman problem yoktu 6 ay önce uyguladım 4 ay önce yağmurda test etmiştim çok başarılıydı ama bu seferki kötü oldu. herşey iyi başlamıştı yine, ta ki temglass ile tamı temizleyeyim deyince işler karıştı o gün.
ipa ile kurtardım sandım ama kötü sonuç oldu bir kere
bende nasiol ile çeyize başladım rimshine tireshine temglass birde şampuanı ile
bunlar iyi gidiyordu sonra virüs kapınca tabi bi yağmur kaydırıcımız olsun dedik öncesinde temiz olsun dedik ipa aldım sonra vinet vs vs vs vs :D :D :D

polisajı özellikle sona atmaya çalışıyorum imkanım yok malesef, Bursadan üye aradım DT de ama malesef o kadar prof yada polisaj vs yapan görmedim :(
Tekrar yazacağım ama önceliğim sert polisaj el pedi ve polish alıcam uygulayacağım.
araçtan soğutma değilde sürüşü çok tehlikeye attı gece yağmurda beni bitirdi resmen. önümü göremedim bazı zamanlar korktum açıkçası
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 20 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Şubat 15, 2015, 01:28:07 »
Detaycı adam 5dk.lık iş için 6 ay araştırma yapar, atlamışsın o adımı. DT'de sayfa sayfa boşuna mı yazıp çiziyoruz o kadar :)

Neyse,  dert etme, bunların hepsi bir tecrübe katıyor insana. Nasılsa hallolur.

İst. anadolu yakasına gelme imkanın olursa Salih (tokyogarage) veya Emre (Emg)  yarım saatte pırıl pırıl parlatır camını. Bursayı pek iyi bilmem ama, sanayide eli makina tutan bir kaporta boyacı falan bulursun diye tahmin ediyorum. Pad ve polishi kendin alıp yaptırabilirsin belki. Onların kullandıklarını cama sürdürme. Genelde kirli yün pad ve ağır polishle girişirler.

Veya İstanbul'da bauhaus falan günlük kiralama yapıyor polisaj makinasını. Oralarda yok mudur böyle bir imkan?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • 684 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Şubat 15, 2015, 01:34:40 »
DT den o kadar okudum ama bir yeri kaçırmışım hala hatamı bulamadım :(
uygulamam iyiydi hatta glasshield sayfasında temglass ile temizlenebilir diyordu ,bende denileni yaptım ve sonuç :(

istanbula yolum düşemez bu aralar, tatil bitti okul başlıyor Kaan yolcu bugün 20:00 da :(
böyle bırakmak içime sinmiyorda bakalım artık
sanayi olarak değilde Auto Club yada Oto zennit ziebart gibi yerlere öncelik vermek istiyorum. buraların müdürünü tanıyan bir kaç tanıdığım kimse var beraber gidebilirim diye düşünüyorum
bauhaus var,ama bir kere gittim bunu sormak aklıma gelmezdi o zamanlar. ama daha geniş zamanda araştıracağım

ama yarınki denemeden sonra DT de daha derin araştırmalarım olacak :)
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Şubat 15, 2015, 01:53:32 »
Kaan geçmiş olsun,arabayı senden başka kullanan varmı? Varsa durumu onlarada söyle de Allah muhafaza riske girmesinler
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • 684 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Şubat 15, 2015, 02:01:08 »
Kaan geçmiş olsun,arabayı senden başka kullanan varmı? Varsa durumu onlarada söyle de Allah muhafaza riske girmesinler

evet babam kullanıyor, zaten çözüm sürecinin farkında ,yinede söyleyeceğim tabiki
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 20 kere teşekkür etti
« Yanıtla #34 : Şubat 15, 2015, 13:41:23 »
Sonuçları bizimle de paylaşırsan sevinirim. Çamaşır suyunun imalatçının belirttiği gibi ürünü çıkarıp çıkarmayacağını ben de merak ediyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Şubat 15, 2015, 14:14:46 »
Amonyakta bazı şeylerin çıkmasında etkilidir, Atilla hocam sizce etki eder mi?
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 20 kere teşekkür etti
« Yanıtla #36 : Şubat 15, 2015, 16:00:39 »
Glasshield e etkisi konusunda hiçbir deneyimim olmadı. Hiçbir fikrim yok açıkçası. Ne desem yalan. Ama imalatçısının önerdiği tek çözüm çamaşır suyu idi. Belki işe yarar ama denemek lazım. Benzer şekilde aseton da bazı yerlerde çözücü olarak kullanılabiliyor. Ama bunlar araçta kullanım için oldukça tehlikeli maddeler. Mücbir sebepler dışında arabaya yaklaştırmak çok doğru değil. Mesela Kaan'ın olayında ben bu tür ürünler yerine direk polisaja girişirdim, hem cama zarar verme riski daha az, hem de çözüm ihtimali daha yüksek. Hem de camı şöyle bir parlatmış olurdum biraz.

Bu tür ürünleri, klasik wax/selant grubu ve nano diye tabir edilen ürünler olarak iki başlıkta değerlendirirsek, şöyle farklılıklar karşımıza çıkar :

Normal wax, sealant, yağmur kaydırıcı vb ürünlerin cama veya kaportaya tutunma gücü çok düşük ve dış etkilerden zarar görmesi çok muhtemel. Bu nedenle bu gruptaki ürünleri araca uyguladığımızda max. 2-3 süren bir performans gösterirler. Etkileri günden güne azalarak yok olur. O da aracın yıkanmasına bağlı olarak değişir. Mesela bazı benzinliklerde köpüklü yıkamalarda kullanılan deterjan (bazıları kostik asit içerikli) öyle güçlü oluyor ki, araca sürdüğünüz wax 2 yıkama bile dayanmıyor, söküp atıyor.

Nano grubu veya seramik kaplama diye geçen ürün gruplarında ise, ürün uygulandıktan sonra araç üzerinde bir süre sonra tam dayanımına ulaşır. Ki buna kürleşme diyoruz. Kürleşme tamamlandıktan sonra ürün birkaç mikron kalınlığında sert bir tabaka oluşturur. Bir nevi sıvı camı incecik bir tabaka halinde araca kapladığımızı düşünebiliriz. Bu tip ürünlerin performans ve dayanımı çok daha yüksek oluyor haliyle.

Wax grubu bir ürünü istediğiniz gibi araca sürün, istediğiniz hatayı yapın, hiç önemli değil. Cleanser tarzı ürünler ile bir yıkamayla hepsini giderebilir aracı arındırabilirsiniz.

Fakat nano grubu ürünler öyle değil, kürleşme tamamlandıktan sonra ya eğer varsa çözücü maddesi ile ya da ancak polisaj ile giderebiliyoruz.

Bunu beton gibi düşünebiliriz, sıvı haldeyken aracın üzerine kamyonla dökseniz bile problem değil, su tutarsınız akar gider. Ama donduktan, yani kürleşme tamamladıktan sonra geçmiş ola.

Bu sebeplerle, evet, nano grubu ürünler, daha yüksek performans, daha uzun ömür, daha parlak bir yüzey vaadediyor. Ama uygulaması biraz deneyim gerektiriyor ve uygulama sırasında yapacağınız hataların telafisi zor olabiliyor.