Gönderen Konu: Askerlikte kilo sorunu .  (Okunma sayısı 8974 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '14
  • 506 kere teşekkür etti
  • 898 kere teşekkür edildi
Ynt: Askerlikte kilo sorunu .
« Yanıtla #20 : Aralık 18, 2014, 09:06:02 »
Arkadaşlar benim bir arkadaşın kilo sorunu var . 163 boy 95-96 kg geliyor . Kendisi araştırmış kimi çürük alırsın kimi gidersin diyor kendi çürük almak istemiyor ondan gerekirse bedelli yapmayı düşünüyor . Bu konu hakkında bilgisi olanlar veya daha önce tecrübesi olanlar var mı ? Varsa bilgilendirirse sevinirim .

mahmut bey size kısaca aktarayım askeri hastanelerde sağlık kurulunda nasıl hesaplama yapıldığını.

Zaten bir çok arkadaş anlatmış boy kilo çizelgesine göre nasıl hesaplama yapıldığını.boyunun cm cinsinden son iki rakamı 178 cm ise 78 cm den -3 çıkar.eder 75 sonra üzerine +30 ekle eder 105 kg.

yani bu boy ve kilodaki bir adayın en fazla 105 kg gelmesi gerekirki askere alınabilsin.eğer bu kilonun üzerindeyse 1 yıl eksojen obezite nedeniyle tecil alır ve 1 yıl sonra tekrar belirtilen tarihte sağlık kuruluna gelmesi için eline kağıt verilir.

buraya kadar herşey normal.

esas olay sağlık kurulunun içinde başlıyor.eğer askeri hastaneye gittiğinizde ilk kez boy kilo ölçümü yapılacaksa adaylar tartıya çıkmadan önce 15 dk içinde en az 2-2,5 litre su içerler.bu olayı bilen askeri personel zaten en baştan tartının ayarını -2 kg yapar.yani 107 gelecekseniz siin kilonuza 105 yazarlar.sizde itiraz edersiniz yahu  komutanım benim 107 kg geldim siz 105 yazdınız ne olacak şimdi diye!

komutanda seninki değil bizim tartının dediği doğrudur der ve yüzündeki gülümsemeyi görürsün o anda.

sonra 1-2 gün içinde sağlık kuruluna çıkmak için tekrar çağırırlar.sizede derlerki sağlık kurulunda tekrar boy kilo bakılmıyor bu kadar derler.
ancak sağlık kurulunun kapısında beklerken içerden bir ses gelir herkes hazırlansın tekrar boy kilo bakılacak diye :)
herkes kantine koşar 2-3 litre su içip dahada ağır gelmenin yollarını arar.

tabi bu arada bunu yapamayanlar sağlık kurulunda askere alınma kararları yüzlerine okunur.bişeyler yiyip içme fırsatı bulanlar ise 1 yıl tecil almanın mutluluğu ile askeri hastaneden ayrılırlar.

şimdi gelelim çürük olayına.

bu askeri hastaneler arasında fikir ayrılığını gösteriyor zaten.
bazı hastaneler 3 yılda ekzojen obeziteden dolayı çürük raporu verirken bazılar 4-5 yıl boyunca her yıl çağırabiliyorlar.5 yıl sonunda verende var haberin olsun.

zaten yaş sınırı tutmuyorsa bedelliden yararlanamaz onu söyleyim.

lakin şöylede bir durum var eğer kendisi çok gitmek istiyorsa sağlık kuruluna çıktığında ben askere gitmek istiyorum ancak kilo veremiyorum desin.dahiliyeci arkadaşlar gerekirse kendisini askeri hastaneye yada tam teşekküllü bir devlet hastanesinin dahiliye polk.ne göndererek zayıflaması için diyet ve ilaç tedavisi başlatırlar 20 günde en az 3-5 kilo veridirrler.

ancak kesinlikle özel nedenlerden dolayı gitmek istemiyorsa (yeni evlenmiştir çocuğu olacaktır v.b sebepler) her yıl kilo alması gerekecektir.çünkü her yıl kurula çıktığında hep aynı kiloda ise kurulda çürük raporunu vermemekte inat eder.

ayrıca arkadaşın şunuda bilsin çürük raporu alırsa ileride özel sektörde iş bulmakta zorlanabilir.

yeterince açık olmuştur sanırım.
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Aralık 18, 2014, 09:06:02 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Aralık 18, 2014, 09:27:15 »
173 110 kg yim şuan, daha vermeye devam ediyorum. Okul bitsin staja gitmeden askere sonra staj ve iş hayatı :)
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Aralık 18, 2014, 09:44:20 »
Arkadaşlar benim bir arkadaşın kilo sorunu var . 163 boy 95-96 kg geliyor . Kendisi araştırmış kimi çürük alırsın kimi gidersin diyor kendi çürük almak istemiyor ondan gerekirse bedelli yapmayı düşünüyor . Bu konu hakkında bilgisi olanlar veya daha önce tecrübesi olanlar var mı ? Varsa bilgilendirirse sevinirim .

bilet almamış piyango mu vurmuş,  gerçi hep zenginleremi vuracak bu piyango...

çoçuğun kafasını bulandırmayın,

oturun konuşun, yol gösterin... o da ne demekmiş ben askere gideceğim :)))))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Aralık 18, 2014, 14:39:36 »
Bekir bey verdiğiniz bilgiler için teşekkürler . Yalnız arkadaşın derdi çürük raporu alıp askerden yırtmak değil kesinlikle çürük almak istemiyor bu bedelli olayı çıkınca da birisinden sağlık sorunu olanların yaşına bakmıyorlar diye duymuş kendisi de ondan araştırdı ama anladık ki olmuyor . Keşke sağlık sorunu olmasaydı da askere gidebilseydi .

bilet almamış piyango mu vurmuş,  gerçi hep zenginleremi vuracak bu piyango...

çoçuğun kafasını bulandırmayın,

oturun konuşun, yol gösterin... o da ne demekmiş ben askere gideceğim :)))))

Abi piyangonun vurup vurmadığından emin değilim ama çok şüpheli vurmuş olabilir . :)

Diğer yandan abi aslında askere gitmek istemiyor ama çürük raporunu hiç istemiyor niye istemiyor onu bilmiyorum .Gerekirse askere gidecek gerçi bu kendisine kalmış bir şey değil umarım hakkında hayırlısı olur . 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Aralık 18, 2014, 14:45:06 »

Mahmut, arkadaşın herhangi bir merkez askerlik şubesinden bu bilgiyi güncel değerler doğrultusunda edinebilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 11500
  • 18 kere teşekkür etti
  • 31 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Aralık 31, 2014, 21:00:48 »
Şimdi yazılacak çok şey var ama eminim herkes de zaten düşünüyordur bunları. Mesela kapıda bedelli başvurusu yapmaya giden vatandaşların yanında, nöbet tutan askerleri. Mesela Gazi olmuş vatan borcunu öderken ve bunun gururunu ve artık burukluğunu yaşayanların hissiyatını. Mesela şehit olmuş evlatların ailelerinin hislerini...
 Hak, adalet gibi özellikleri yitirerek bir toplumun ilerlediği görülmemiştir, yanlış mıyım? ;)

Çok haklısınız hakan bey.Önce milli orduya kumpas kurdular.Onun çok değerli mensuplarını sucsuz yere hapse attilar.Sonra onlarin nazarinda askerligin kutsiyetini yok ettiler.Askerligin gereğini sorguladilar. (Hemen dibimizde isid vs varken.) Simdi de bedelli cikti.Garibanin cocugu yapsin, o yeter bu vatana.....
2014 Corolla 1.4 D4D Advance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Aralık 31, 2014, 21:18:06 »
Arkadasin kafasi karismis yada etraftakiler ne derler diye kendine dert etmis.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Aralık 31, 2014, 21:33:51 »
Seç çok erken sevinme bence ayrıca senin vucud olarak görüntünde sadece kalıplı duruyor ekstra kilo durmuyor sende ;)

Gel kardeşim ilacın bende :lol:

Evet ilk defa herhangi bir yerde burada yazıyorum yaklaşık 1 ay önce kilodan dolayı SAVAŞTA VE BARIŞTA ASKERLİĞE ELVERİŞSİZDİR raporu aldım...  Murat abinin dediği gibi çürük çarık olayları bitti artık aksine gitmeyen kahraman...

Hakan abi olayı farklı boyutlara çekmiş çok haklı tamamen haklı ama o konu bu başlık altında konuşulacak konu değil ayrıca şahsi olarak birey olarak bize düşmez orada ki hak hukuk mevzuu..

Şimdi gelelim konuya kendimden canlı örnek aktarayım ... ÖNCELİKLE HERŞEYDEN ÖNCE SİZİN DURUMUNUZ MUAYENEYE GİRDİĞİNİZ DOKTORUN RUH HALİ İLE BİLE ALAKALI ADAM KARISINDAN FIRÇA YEMİŞSE RAPOR ALAMAYABİLİRSİNİZ DOKTOR BAYANSA GÜNÜNDE DEĞİLSE İŞİNİZ RAST GİTMEYEBİLİR...

Bu durumları göz ardı edersek arkadaşların anlattıgı -3+30 formülü geçerlidir ancak o durumda duruma göre 6 ay ya da 1 yıl ve devam eden 3 kontrol isteyebilirler...
Ama -3+40 olursa %90 direk veriyorlar raporu...

Ben aile hekimimde 186cm 125 kg olarak ölcüldüm ama askeri hastanede bahsedilen sadece kantarda degil boydada 3-4 cm eksik cıkıyor cok enteresan benim askeriyede boyum 181cm kilomuda doktorum sagolsun 128 yazdı :D

işlem sırasına gelince bahsedildiği gibi önce binbaşı doktorumuz sadece kilo boy ölcümü yaparak bizi kurula sevketti direk zaten mevzu böyle işliyor... sonrasında başka hiçbir işlem olmadı desem yeri kurul doktor heyetine girip cıkmam ortalama on saniye sürdü askeriye gercekten sistemli :D U şeklinde masa afedersin 5 kilo rütbesi olan amcalar teyzeler oturuyor iki asker sizi ortaya alıyor hızlıca iki elin basparmagı parmak izi bırakıp diger asker tutup cıkarıyor seni odadan :D aksam 5e dogru belgeni eline veriyorlar...

Ben ilk seferde elverişsiz belgemi aldım ama benimle birlikte gelen şartları hiç değişmeyen arkadaşla aynı kilodaydık 3. seferde almış eleman buradanda cıkan sonuc buyuk harflerle yazdıgım yerde saklı tamamiyle...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: -
  • 9 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Aralık 31, 2014, 22:14:36 »
hem çürük almiim adım çürüğe çıkmasın hem de askerlik yapayım ama bu uzun dönem olmasın mumkunse bedelli olsun vs vs.

hakikaten yazılacak o kadar çok şey var ki....

ama denilecek tek bir şey: ağlayabilseydiniz anlayabilirdiniz..

NOT: abisi şehit olmuş, Atatürk'ün izinden giden, bir TÜRK subayıyım ve düşürüldüğümüz duruma o kadar üzülüyorum ki...
2006 1.4 D4-D TERRA HB

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 182000
  • 58 kere teşekkür etti
  • 72 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Aralık 31, 2014, 22:24:44 »
Şimdi yazılacak çok şey var ama eminim herkes de zaten düşünüyordur bunları. Mesela kapıda bedelli başvurusu yapmaya giden vatandaşların yanında, nöbet tutan askerleri. Mesela Gazi olmuş vatan borcunu öderken ve bunun gururunu ve artık burukluğunu yaşayanların hissiyatını. Mesela şehit olmuş evlatların ailelerinin hislerini...
 Hak, adalet gibi özellikleri yitirerek bir toplumun ilerlediği görülmemiştir, yanlış mıyım? ;)
Yazınızdan ötürü sizi yürekten tebrik ederim Hakan bey ....Dediğiniz gibi yazılacak çok şey var düşünüyorum okurken düşünüyorum ama dişlerim dudaklarıma geçiyor okurken şehit olan Mehmet devrem ayağı kopan Kahraman devrem bunların ahı tutar be Hakan bey bu dünyada da tutar ahirette de tutar.....Sağlıcakla  Vatan size minnettardır....
"Türk Birliği`nin bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Ben görmesem bile, gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk Birliği`ne inanıyorum, onu görüyorum. Yarının tarihi, yeni fasıllarını Türk Birliği`yle açacaktır. Dünya sükununu bu fasıllar içinde bulacaktır.Türk'ün varlığı bu köhne aleme yeni ufuklar açacak, güneş ne demek, ufuk ne demek, o zaman görülecek."   M.KEMAL ATATÜRK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Ocak 01, 2015, 00:51:18 »
hem çürük almiim adım çürüğe çıkmasın hem de askerlik yapayım ama bu uzun dönem olmasın mumkunse bedelli olsun vs vs.

hakikaten yazılacak o kadar çok şey var ki....

ama denilecek tek bir şey: ağlayabilseydiniz anlayabilirdiniz..

NOT: abisi şehit olmuş, Atatürk'ün izinden giden, bir TÜRK subayıyım ve düşürüldüğümüz duruma o kadar üzülüyorum ki...

Komutanım sizden böyle bir konu açtığım için çok özür diliyorum . Ne deseniz haklısınız .

Abiniz için çok üzüldüm Allah gani gani rahmet eylesin . :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Ocak 03, 2015, 20:59:57 »
Kıymetli arkadaşlarım, Hakan ve Kerem kardeşlerime canı gönülden katılıyorum. Bu konuda yazacak o kadar çok şey var ki. Başlasam bitiremem. Her şeyin hayırlısı. Hayırlısı neyse o olsun. Askere gitmeyen askerliğin kutsiyetini anlayamaz.
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,