0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Pc yi çok doldurmazmı ya çift işletim sistemi?pc 750gb 7200rpm harddisk, i7 2630qm işlemci 1 gb nvidia gt540m ekran kartı, 4 gb ram
Driver desteğini win 7 32 bitte alıyorsan onu kurabilirsin ama win xp sıkıntı çıkarmaz. Aynı kapasiteyi kapatıyor iki programda,farkı ikiside aynı anda çalışıyor. Enerjiyi üst seviyede kullanıyor
Aradan epey zaman geçmiş.Ben de 64 bit win 8.1 kullandığım dizüstüne Windowsun hyper-v sini kurmak üzereydim. 1 neslimi 2 neslimi kurayım diye araştırırken bu konuyu gördüm. Kararsız kaldım biraz araştırıyorum.Bu arada Windows açısından bakıldığında, dual boot sistem kurulacaksa, önce eski sistemi sonra yeni sistemi kurmayı öneriyor Microsoft. Yani önce XP sonra Win7 veya sonraki sistemler. Aksi halde win 7 varken xp kurunca , xp win 7 yi tanımadığından boot konfigürasyonunda problemler olabiliyormuş.
Win7/XP kuracaksanız 2. nesli kullanamazsınız. 1. Nesil yeterli olacaktır. Hyper-V beğenmediğiz/olmadı vs. VirtualBox tavsiye ederim. Makinanızda win8.1 kurulu olduğundan ve yukarıda sizin de bahsettiğiniz durumdan dolayı dual boot sistemine hiç girmeyin derim. Hyper-V veya Virtualbox ın içine işletim sistemini kurun, onun içinede teamviewer kurun(kendi pencerisinden kullanmak zor oluyor) ve win8 üzerinden kolayca kullanın.