Gönderen Konu: Sanal Pc Başıma Bela Oldu  (Okunma sayısı 3988 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
Ynt: Sanal Pc Başıma Bela Oldu
« Yanıtla #20 : Aralık 08, 2014, 22:39:26 »

Pc yi çok doldurmazmı ya çift işletim sistemi?
pc 750gb 7200rpm harddisk, i7 2630qm işlemci 1 gb nvidia gt540m ekran kartı, 4 gb ram

Driver desteğini win 7 32 bitte alıyorsan onu kurabilirsin ama win xp sıkıntı çıkarmaz. Aynı kapasiteyi kapatıyor iki programda,farkı ikiside aynı anda çalışıyor. Enerjiyi üst seviyede kullanıyor
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Aralık 08, 2014, 22:39:26 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Aralık 08, 2014, 22:45:28 »
Driver desteğini win 7 32 bitte alıyorsan onu kurabilirsin ama win xp sıkıntı çıkarmaz. Aynı kapasiteyi kapatıyor iki programda,farkı ikiside aynı anda çalışıyor. Enerjiyi üst seviyede kullanıyor
O zaman bir xp kurayim musait bir zamanda
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2009 Corolla 1.4 D4D Comfort
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Nisan 12, 2015, 12:46:54 »
Aradan epey zaman geçmiş.
Ben de 64 bit win 8.1 kullandığım dizüstüne Windowsun hyper-v sini  kurmak üzereydim.  1 neslimi 2 neslimi kurayım diye araştırırken  bu konuyu gördüm. Kararsız kaldım biraz araştırıyorum.

Bu arada Windows açısından bakıldığında, dual boot sistem kurulacaksa,  önce eski sistemi sonra yeni sistemi kurmayı öneriyor Microsoft. Yani önce XP sonra Win7 veya sonraki sistemler. Aksi halde win 7 varken xp kurunca , xp   win 7 yi tanımadığından boot konfigürasyonunda problemler olabiliyormuş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 32 kere teşekkür etti
  • 201 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Nisan 12, 2015, 13:55:33 »
Pc yi çok doldurmazmı ya çift işletim sistemi?
pc 750gb 7200rpm harddisk, i7 2630qm işlemci 1 gb nvidia gt540m ekran kartı, 4 gb ram

Doldurmaz.Tutsa tutsa 50 GB yer kaplar. Oda 750 Gb hard disk için öenmli değil.Ayrıca donanımı iyi sayılır.O yüzden sıkıntı çekmezsin.

Hatta işini görür mü bilmiyorum ama çalışan bir Windows 8 (vaya 8.1) çalışan şekilde (canlı) USB belleğe kurulabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 13000
  • Model Yılı: '14
  • 8 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Nisan 12, 2015, 15:04:12 »
Aradan epey zaman geçmiş.
Ben de 64 bit win 8.1 kullandığım dizüstüne Windowsun hyper-v sini  kurmak üzereydim.  1 neslimi 2 neslimi kurayım diye araştırırken  bu konuyu gördüm. Kararsız kaldım biraz araştırıyorum.

Bu arada Windows açısından bakıldığında, dual boot sistem kurulacaksa,  önce eski sistemi sonra yeni sistemi kurmayı öneriyor Microsoft. Yani önce XP sonra Win7 veya sonraki sistemler. Aksi halde win 7 varken xp kurunca , xp   win 7 yi tanımadığından boot konfigürasyonunda problemler olabiliyormuş.

Win7/XP kuracaksanız 2. nesli kullanamazsınız. 1. Nesil yeterli olacaktır. Hyper-V beğenmediğiz/olmadı vs. VirtualBox tavsiye ederim. Makinanızda win8.1 kurulu olduğundan ve yukarıda  sizin de bahsettiğiniz durumdan dolayı dual boot sistemine hiç girmeyin derim. Hyper-V veya Virtualbox ın içine işletim sistemini kurun, onun içinede teamviewer kurun(kendi pencerisinden kullanmak zor oluyor) ve win8 üzerinden kolayca kullanın.
Toyota Corolla 1.6 Premium Multidrive S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2009 Corolla 1.4 D4D Comfort
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Nisan 13, 2015, 13:29:35 »
Win7/XP kuracaksanız 2. nesli kullanamazsınız. 1. Nesil yeterli olacaktır. Hyper-V beğenmediğiz/olmadı vs. VirtualBox tavsiye ederim. Makinanızda win8.1 kurulu olduğundan ve yukarıda  sizin de bahsettiğiniz durumdan dolayı dual boot sistemine hiç girmeyin derim. Hyper-V veya Virtualbox ın içine işletim sistemini kurun, onun içinede teamviewer kurun(kendi pencerisinden kullanmak zor oluyor) ve win8 üzerinden kolayca kullanın.

Muhtemelen Win7 kuracağım , elimde 32 bit var ama 64 bit olanı bulup kurarım artık. Kurulum yeri için hdd'de ufak bir partition yaratıp buraya kurmak istiyorum, daha iyi olur gibi geliyor.

Buna karşın dün eski mobo P4 işlemcili masa üstü PC de x86 win7 çalışıyordu orada Microsoft virtual pc yi kurdum. Daha sonra sanal makineyi, ana sistemin kurulu olduğu partition dışında yaratmak için mevcut hdd bir başka partitionda ve daha sonra da kasadaki  ikinci HDD üzerinde yaratmak istedim ama " yetkiniz yok.." mesajlarıyla yapmadı ( admin olmama rağmen). Ben de normal kullanıcı adımın altında açtım , o zaman sorun çıkarmadı.

Daha sonra da burada win7 yi tekrar kurdum.  Baktığımda diğer partition ve hdd leri görmüyor( normal çalışma mantığı bu galiba). Bu diğer yerlerden dosya aktarımı için team viewer i denememiştim. Pc nin kendi içinden veya en fazla router üzerinden bu dosyalar aktarılamıyor mu aynı ağ ismi ve şifresiyle acaba?