0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Abi zaten sabah 0 derece soğuk hava ilk çalıştırmada sıfırlayıp araç ısınsın motor yaglamayı yapsın diye 1 dk durduğu çalkştırıp haraket ediyorum ortalama tüketim 14 gösteriyor. Zaten gittiğim toplam 6 km git gel motor ısınmadığından yokuş aşağı bile sayaç sıfır göstermiyor 1.8 - 2.0 gösteriyor. Yeşil hararet ışıgı döndükten sonra rolanti normale dönüyor. Bu arada hava soğuk buğ gidermek için fanı da 2 - 3 kademe açınca bekle ki araç az yaksın.
Sizin yine 14 iyimiş ben aynısını 1.6 vvti corolla da yapınca 58.9 litreleri görüyorum
Motorun kendini yağlaması için -20 derecelerde bile 5 sn yeterlidir. Yolda giderken motor ısınır. Tekin abi haklısın artık yağlar akıllı molekül teknolojisiyle üretiliyor her ne kadar araba oldugu yerde dursada azda olsa tüm yüzeylerde tutunan yağ mevcut ve araç çalıştığı andan itibaren yağmama süreklilik arzedecek şekilde gerçekleşiyor.lakin benim dikkatimi çeken rolanti devrenin araç çalıştıktan sonra hemen eski haline gelmemesi. Babam da 2004 model 1.4 tdı polo var. Sıfır aldığı ilk günden beri hem kontağı çevirdikten sonra daha hızlı çalışıyor. (Kontak çevirip marş motorunun motoru çevirme sesi ve süresinden anlıyorum ) soğuk hava da hem araç çalıştığı anda 1.5 civarı rolantiyle çalışıp akabinde standart rolantiye iniyor lakin yaris te rolanti nin eski haline dönmesi motor soğuk işareti sönene kadar devam ediyor. İş icabı Kullandığım Benzinli 1.4 Tjet linea da da rolanti geç düşüyor aslında. Bu benzinli araçlara has bi durum mu abi açıkçası merak ettim.
Tekin abi haklısın artık yağlar akıllı molekül teknolojisiyle üretiliyor her ne kadar araba oldugu yerde dursada azda olsa tüm yüzeylerde tutunan yağ mevcut ve araç çalıştığı andan itibaren yağmama süreklilik arzedecek şekilde gerçekleşiyor.lakin benim dikkatimi çeken rolanti devrenin araç çalıştıktan sonra hemen eski haline gelmemesi. Babam da 2004 model 1.4 tdı polo var. Sıfır aldığı ilk günden beri hem kontağı çevirdikten sonra daha hızlı çalışıyor. (Kontak çevirip marş motorunun motoru çevirme sesi ve süresinden anlıyorum ) soğuk hava da hem araç çalıştığı anda 1.5 civarı rolantiyle çalışıp akabinde standart rolantiye iniyor lakin yaris te rolanti nin eski haline dönmesi motor soğuk işareti sönene kadar devam ediyor. İş icabı Kullandığım Benzinli 1.4 Tjet linea da da rolanti geç düşüyor aslında. Bu benzinli araçlara has bi durum mu abi açıkçası merak ettim.