Gönderen Konu: 2005 yaris triptonik 100km\lt 11.5 Cok degilmi yakıt?  (Okunma sayısı 2915 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
Ynt: 2005 yaris triptonik 100km\lt 11.5 Cok degilmi yakıt?
« Yanıtla #20 : Ocak 04, 2015, 12:38:50 »
Abi zaten sabah 0 derece soğuk hava ilk çalıştırmada sıfırlayıp araç  ısınsın motor yaglamayı yapsın diye 1 dk durduğu çalkştırıp haraket ediyorum ortalama tüketim 14 gösteriyor. Zaten gittiğim toplam 6 km git gel motor ısınmadığından yokuş aşağı bile sayaç sıfır göstermiyor 1.8 - 2.0 gösteriyor. Yeşil hararet ışıgı döndükten sonra rolanti normale dönüyor. Bu arada hava soğuk buğ gidermek için fanı da 2 - 3 kademe  açınca bekle ki araç az yaksın.

Sizin yine 14 iyimiş ben aynısını 1.6 vvti corolla da yapınca 58.9 litreleri görüyorum :lol:
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ocak 04, 2015, 12:38:50 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ocak 04, 2015, 12:51:49 »
Sizin yine 14 iyimiş ben aynısını 1.6 vvti corolla da yapınca 58.9 litreleri görüyorum :lol:
  Ha ha ha 58.9 da iyiymiş  :olu:
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ocak 04, 2015, 12:55:48 »
Sistemi değiştirin kafanız rahatlasın :) Dün lt/100km birimini km/lt yaptım, kırımızı ışıkta falan dururken artık anlık gösterge tavan yapmıyor Sıfır çizgisinde duruyor. Hareket halinde de ortalama yakıt tüketimi ve anlık tüketimin yüksek değerleri göstermesi güzel olanı. :) Deneyin kafanızı karıştırın :)
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 636 kere teşekkür etti
« Yanıtla #23 : Ocak 04, 2015, 13:02:44 »
Motorun kendini yağlaması için -20 derecelerde bile 5 sn yeterlidir. Yolda giderken motor ısınır.
 Tekin abi haklısın artık yağlar akıllı molekül teknolojisiyle üretiliyor her ne kadar araba oldugu yerde dursada azda olsa tüm yüzeylerde tutunan yağ mevcut ve araç çalıştığı andan itibaren yağmama süreklilik arzedecek şekilde gerçekleşiyor.
lakin benim dikkatimi çeken rolanti devrenin araç çalıştıktan sonra hemen eski haline gelmemesi. Babam da 2004 model 1.4 tdı polo var. Sıfır aldığı ilk günden beri  hem kontağı çevirdikten sonra daha hızlı çalışıyor. (Kontak çevirip marş motorunun motoru çevirme sesi ve süresinden anlıyorum )  soğuk hava da hem araç çalıştığı anda 1.5 civarı rolantiyle çalışıp akabinde standart rolantiye iniyor lakin yaris te rolanti nin eski haline dönmesi motor soğuk işareti sönene kadar devam ediyor. İş icabı Kullandığım  Benzinli 1.4 Tjet linea da da rolanti geç düşüyor aslında. Bu benzinli araçlara has bi durum mu abi açıkçası merak ettim.

"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Ocak 04, 2015, 13:39:12 »
Tekin abi haklısın artık yağlar akıllı molekül teknolojisiyle üretiliyor her ne kadar araba oldugu yerde dursada azda olsa tüm yüzeylerde tutunan yağ mevcut ve araç çalıştığı andan itibaren yağmama süreklilik arzedecek şekilde gerçekleşiyor.
lakin benim dikkatimi çeken rolanti devrenin araç çalıştıktan sonra hemen eski haline gelmemesi. Babam da 2004 model 1.4 tdı polo var. Sıfır aldığı ilk günden beri  hem kontağı çevirdikten sonra daha hızlı çalışıyor. (Kontak çevirip marş motorunun motoru çevirme sesi ve süresinden anlıyorum )  soğuk hava da hem araç çalıştığı anda 1.5 civarı rolantiyle çalışıp akabinde standart rolantiye iniyor lakin yaris te rolanti nin eski haline dönmesi motor soğuk işareti sönene kadar devam ediyor. İş icabı Kullandığım  Benzinli 1.4 Tjet linea da da rolanti geç düşüyor aslında. Bu benzinli araçlara has bi durum mu abi açıkçası merak ettim.

Benzinli olsun diesel olsun bütün motorlar ilk soğuk çalıştırmada devirlerini yükseltirler.

Motor suyu soğuk ısıtayım diye değil, sistemin çalışma sıcaklığı, akışkanlar, geridönüşüm gazlar, yani bütün veriler ilk soğuk çalıştırmada değişkendir ve herşey yerli yerine oturana kadar optimal egzost gazları için motor devrini yükseltir, yani çevreci olmak için, yoksa düşük devirlede çalışabilirdi ama çok daha fazla benzin tüketerek, hararet ibresinin ortaya gelmesi bu işlemlerin düzene girdiğini ve sonlandığı anlamına gelir.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 636 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Ocak 04, 2015, 23:54:00 »
Akşam Kağıthane Seyrantepeden 4. Levent Zincirlikuyu 1. Köprüyü takiben kozyatağına gittim. Akşam aynı yolu geri döndüm. Hava sağnak yağmurlu ve köprü trafiği yogun olmakla birlikte orta derecede trafik vardı ve 6.0 litre yakıt ortalamasını tutturdum. Şimdi uzun yola gönül rahatlığıyla gidebilirim.