0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
bizdede mi aynı oluyor? bu amerikan kasa belki dedim bizde farklıdır
ben önce cam rezistans düğmesine alıyorummm buğu kesilince... daha sonra seviye düsürüp konsola weriyorummm... tabi bu aradaa iç sirkilasyon dısarıdan hava akışı acık olacak genelde bilmezler klima için yazın kapatıp içeeriyi daha iyiy soğutması içinn... daha da yolculuk boyunca pek buğu olmazz... nedeni ne gelince ben bu konuda toyota mesaj attımm diğer araçlarda koltuk altlarında sıcak hava üfleme si warken malesef toyta da yokk ve zayıf kalıp sürekli buğulanma yaparr yenilerinde de bu böyle sanırımmm.. tam bilmiyorummm.... ama bizim bu toyota herşeyden kacar olmuşş.. diğer sekmentlerdeki bütün araçlarlarda warrr... yeterili olması içinn
2013 Corollada EGR olduğundan dolayı kışın çok çabuk ılık hava verebilmektedir.İlk çalıştırmada ön cama hava yönlendirildikten sonra Klima devreye giriyorsa iptal edilmelidir.Ön cam yeterince ısındıktan sonra, "Ön cam ve Ayaklar" veya "Ön ızgaralar ve ayaklar" şeklinde seçim yapılmalıdır.
İlk buğuyu çözdükten sonra eğer klimanın AC butonu kapatılırsa ne kadar ısınma olursa olsun tekrar cam buğu yapıyor fakat düşük devirdede olsa ön cama üflenen hava AC ile birlikte olursa ön cam tekrar buğu yapmıyor.
Ön cama ilave bir şey yapılması yasak tıpkı ön cama film yaptırmak gibi. Birde rezistans tellerinin düşünün Nasrettin Hoca'nın hikayesindeki gibi araca ters binmiş hissi verir di her halde
Aytaç,Ön cam rezistansı sileceklerin altında ve direk diplerinde oluyor.Arka cam gibi komple olmuyor.
Alternatif bir çözüm benden gelsin babam arabasında kristal kedi kumu ile bu işi çözüyor (Havalandırması bozuk olduğu için) Ön camın iki tarafında ufak bez boşetlerde kedi kumu var ve nemi emiyor, buğu sorununu büyük ölçüde çözüyor
Bazı araçlarda ön cam zaten gizli rezistanslı olabiliyor.