Selam
Ayni problem bende de vardi. Once buguyu aciyorum front tusu ile. Ardindan sadece ayak kismina veriyorum . Direk karsiya verince cam illa ki bugu yapiyor. Ya da ayakla birlikte on cam secenegi var o da yardımcı olur
Arkadaşlar kesinlikle arabanın ,camına kimyasal sıvı ürünlerden sıkmayın. Direk kanserojen madde solumuş olursunuz. Buğu 2 dakika içinde kaybolur klimayı açtıgında
ben önce cam rezistans düğmesine alıyorummm buğu kesilince... daha sonra seviye düsürüp konsola weriyorummm... tabi bu aradaa iç sirkilasyon dısarıdan hava akışı acık olacak genelde bilmezler klima için yazın kapatıp içeeriyi daha iyiy soğutması içinn... daha da yolculuk boyunca pek buğu olmazz...
nedeni ne gelince ben bu konuda toyota mesaj attımm diğer araçlarda koltuk altlarında sıcak hava üfleme si warken malesef toyta da yokk ve zayıf kalıp sürekli buğulanma yaparr yenilerinde de bu böyle sanırımmm.. tam bilmiyorummm.... ama bizim bu toyota herşeyden kacar olmuşş.. diğer sekmentlerdeki bütün araçlarlarda warrr... yeterili olması içinn
2013 Corollada EGR olduğundan dolayı kışın çok çabuk ılık hava verebilmektedir.
İlk çalıştırmada ön cama hava yönlendirildikten sonra Klima devreye giriyorsa iptal edilmelidir.
Ön cam yeterince ısındıktan sonra,
"Ön cam ve Ayaklar" veya "Ön ızgaralar ve ayaklar"
şeklinde seçim yapılmalıdır.
ben önce cam rezistans düğmesine alıyorummm buğu kesilince... daha sonra seviye düsürüp konsola weriyorummm... tabi bu aradaa iç sirkilasyon dısarıdan hava akışı acık olacak genelde bilmezler klima için yazın kapatıp içeeriyi daha iyiy soğutması içinn... daha da yolculuk boyunca pek buğu olmazz...
nedeni ne gelince ben bu konuda toyota mesaj attımm diğer araçlarda koltuk altlarında sıcak hava üfleme si warken malesef toyta da yokk ve zayıf kalıp sürekli buğulanma yaparr yenilerinde de bu böyle sanırımmm.. tam bilmiyorummm.... ama bizim bu toyota herşeyden kacar olmuşş.. diğer sekmentlerdeki bütün araçlarlarda warrr... yeterili olması içinn
2008 corollada koltuk altlarında havalandırma kanalı mevcut..
canımı kolonya gibi alkollü şeylerle pamuklu bezle sil bir hafta falan idare eder sonra yenilersin bu işlemi,buğuyu ciddi anlamda önlüyor.
2013 Corollada EGR olduğundan dolayı kışın çok çabuk ılık hava verebilmektedir.
İlk çalıştırmada ön cama hava yönlendirildikten sonra Klima devreye giriyorsa iptal edilmelidir.
Ön cam yeterince ısındıktan sonra,
"Ön cam ve Ayaklar" veya "Ön ızgaralar ve ayaklar"
şeklinde seçim yapılmalıdır.
İlk buğuyu çözdükten sonra eğer klimanın AC butonu kapatılırsa ne kadar ısınma olursa olsun tekrar cam buğu yapıyor fakat düşük devirdede olsa ön cama üflenen hava AC ile birlikte olursa ön cam tekrar buğu yapmıyor.
İlk buğuyu çözdükten sonra eğer klimanın AC butonu kapatılırsa ne kadar ısınma olursa olsun tekrar cam buğu yapıyor fakat düşük devirdede olsa ön cama üflenen hava AC ile birlikte olursa ön cam tekrar buğu yapmıyor.
Kışın, dışardan taze hava girdisi sağlandığı sürece buğu olmaz.
Başlangıçta klima ile buğuyu giderirseniz ama üşümeye başlarsınız, sonrasında işlemi baştan yapmak zorunda kalırsınız yani sadece ısıtarak.
Klima ile buğu giderme sadece ilkbahar ve yaz ayları içindir.
Üst sınıflarda, buğu ve buz giderici olarak ön cam içinde ısıtıcı kılcal resistans vardır.
Bizim araçlarımızda ise sadece yan aynalarda ve arka camda buz ve buğu giderici resistanslar vardır.
Yani, kış aylarında camlar ısıtılmalıdır.
Ayak aydınlatma, Follow me home, Gösterge reosta gibi gereksiz şeyler yerine ön cam ısıtıcı standart olmalı.
Not: Kış aylarında camların iç temizliği yaz aylarına oranla daha sık yapılmalıdır.
iç hava sirkülasyonunu kapatıp havayı dışarıdan almayı sağlarsanız buğu oluşumu azalıyor. hatta hiç oluşmuyor.
Arka cam rezistansı gibi portatif sonradan takılabilen ön cam rezistansıda yokmudur acaba tıpkı telefonlardaki cam şeffaf film tabakası gibi düşünün....Olsaydı öyle bişey ilk müşterisi ben olurdum

fikir orjinal bence yapan olursa bu mesajımı gösterip patentten üç beş bişey alırım artık
Ön cama ilave bir şey yapılması yasak tıpkı ön cama film yaptırmak gibi. Birde rezistans tellerinin düşünün Nasrettin Hoca'nın hikayesindeki gibi araca ters binmiş hissi verir di her halde
Bazı araçlarda ön cam zaten gizli rezistanslı olabiliyor.
Ön cama ilave bir şey yapılması yasak tıpkı ön cama film yaptırmak gibi. Birde rezistans tellerinin düşünün Nasrettin Hoca'nın hikayesindeki gibi araca ters binmiş hissi verir di her halde 
Aytaç,
Ön cam rezistansı sileceklerin altında ve direk diplerinde oluyor.
Arka cam gibi komple olmuyor.
Aytaç,
Ön cam rezistansı sileceklerin altında ve direk diplerinde oluyor.
Arka cam gibi komple olmuyor.
Mantıken de ön camda öyle olması lazım. Sonradan ilave fikri ortaya atılınca espri olsun diye yazdım.
Alternatif bir çözüm benden gelsin

babam arabasında kristal kedi kumu ile bu işi çözüyor

(Havalandırması bozuk olduğu için)
Ön camın iki tarafında ufak bez poşetlerde kedi kumu var ve nemi emiyor, buğu sorununu büyük ölçüde çözüyor
Nem alıcı tabletler de var, kabı ile birlikte, nemi kabında biriktiriyor, arada sadece tablet değişmek gerekiyor.
Bazı araçlarda ön cam zaten gizli rezistanslı olabiliyor. 
Biliyorum bazı araçlar üst donanımlarında bu özelliği eklemişler ama benim bahsettiğim ön cama eklenebilen bir şeyler olsaydı bayağı bir rağbet göreceğiydi