Gönderen Konu: Mmt ariza  (Okunma sayısı 11432 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: Mmt ariza
« Yanıtla #20 : Kasım 18, 2014, 09:33:19 »

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Kasım 18, 2014, 09:33:19 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Kasım 19, 2014, 13:28:08 »
aracımın bugun aktuatör sökülüp temizlendi 190.11 TL masraf cıkardı.Bu aktuatör temizliği içinde kömür varmıs onların temizliği oluyormus bakalım bir daha aynı arızayı ne zaman vericek :)

Serviste mi yaptırdınız?
96-xl
93-gl
98-gli"special"
06-d4d-terra"mmt"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 136000
  • Model Yılı: '10
  • 15 kere teşekkür etti
  • 32 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Kasım 19, 2014, 18:06:07 »
Serviste mi yaptırdınız?
evet abicim serviste yaptırdım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 47000
  • Model Yılı: '14
  • 5 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Kasım 20, 2014, 18:47:10 »
Ayda bir kere aynı sorunu bende yapıyor ama bir iki saniye sonra normale dönüyor. Pek ciddiye almadım iki kere servise gittim söylemek aklıma gelmedi.
 Belki gereksiz bir bilgi olacak ama  6 ileri mmt şanzumanlara kalibrasyon yapılmıyormuş. Tokullar İzmir Servisin yalancısıyım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • EN İYİ PERFORMANS UZUN ÖMÜRLÜ OLANDIR.
  • Kilometre: 40000
  • 239 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Kasım 20, 2014, 21:55:12 »
ya arkadaş bu kadar şehir efsanesinin dolaştığı bir ülke var mıdır acaba.mmt ye 6 ilerilere yapılmıyormuş.getirin yapayım.böyle bişi var mı...baştan savma taktikleri.anlamıyorum anlayamıyorum bu servisleri...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Kasım 20, 2014, 22:11:09 »
ya arkadaş bu kadar şehir efsanesinin dolaştığı bir ülke var mıdır acaba.mmt ye 6 ilerilere yapılmıyormuş.getirin yapayım.böyle bişi var mı...baştan savma taktikleri.anlamıyorum anlayamıyorum bu servisleri...

bende anlamiyorum herkezin ustalik taslamasini

6 vitesli mmt ler boslugu kendi ayarlamyabiliyor birkac yuz km de bunu vitesin beyni ogreniyor

yapilmiyor diye bisey yok.yapiliyor ama saglikli degil , Ahmet (Guve) abiye ugradigimda , kendiside soyledi gerek yok ama istersen yapalim dedi bende gormek icin birdefaya mahsus yaptirdim , ancak aracim suan 65K da ve bu islem 1 kere keyfe keder yapildi , gerek yok yani ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Kasım 20, 2014, 22:34:33 »
6 vites mmtler in öğrenme kabiliyeti var.
Ancak balata değişiminde süreci hızlandırmak için yapılması iyi olur.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 47000
  • 5 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Aralık 01, 2014, 21:24:27 »
60 bin bakımında kalibrasyonun yapıldığı söyleyen servis danışmanı. 70 bin bakımında bu sefer ustayı da getirerek 6 ileri mm/t şanzumanlara sadece baskı-balata değişimde ayar yapıldığını söyledi.Ciddi bir tartışma yaşadık tabi ki. Konumuza dönersek. Ben de TOKULLAR'ın yalancısıyım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • ARY
  • Kilometre: 200000
  • Model Yılı: '08
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Aralık 03, 2014, 00:12:28 »
Arkadaşlar merhaba..

Aynı sorun benimde 3 defa başıma geldi.. Birincide çekici ile getirdikten sonra çalıştı..İkinci seferde çekiciye yükelenecekken çalıştı.. Son defa ise bu akşam başıma geldi  4 saat kadar beklememe rağmen çalışmadı . Sabah tekrar deneyeceğim. Çalışmazsa çekici ile servise götüreceğim.. Aracı çalıştırmanın bir yolu var mı ? Çalıştırıp servise götürmek maliyet açısından daha iyi.

Aracım 2008 MMT D4-D..  Forumda paylaşılanlar dışında önerebileceğiniz birşey var mı ?
Her Ömür Kendi Gençliğinden Vurulur!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '19
  • 109 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Aralık 03, 2014, 09:18:30 »
sorunun nedeni geneled acu kartı ile başlıyor, ancak esas sorun genelde araç fazla düşük vitesle sürüldüğünde yada trafikte kalındığında şanjıman ısınıyor ve orada olan bir müşir (daha önceki mesajlardaki motor resminde mevcut olan) koruma amaçlı vites geçişini kesiyor, taki soğuyana kadar zaten bir süre bekleyin araçtaki dişli ışığının söndüğünü ve aracın çalışıp vitese geçtiğini görürsünüz, çözümü bir dönem ücretsiz olarak servislerde acu kartı değişimi yapılmıştı, şimdi ücretli sanırım, kart değişimi ile yazılımsal da bazı iyileştirmeler yapılmış, araç daha stabil çalışır ve vites değiştirir oluyor, değişim ile bir daha bu sorunu yaşamazsınız
2019 Corolla Hybrid Passion X-Pack e-CVT

Efsaneler ölmez şekil değiştirir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • ARY
  • Kilometre: 200000
  • Model Yılı: '08
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Aralık 03, 2014, 16:08:40 »
Aracı bugün servise götürdüm. Herhangi bir sorun bulamadılar.. Sanırım 910 ve 911 hataları varmış. Silmişler.

Bir daha sorun olursa sorunlu halini görmek istiyorlar ( Toyota'nın Ankara'da yıllarca SSS plazası ve ilk defa bu sorun ile gelen araçmış gibi tepki verdiler ) .

Otomatik vites motoru değişmesi gerekebilir diye bir şey söylediler en son olarak..

ECU kartının fiyatı hakkında bilgisi olan var mıdır acaba ?
Her Ömür Kendi Gençliğinden Vurulur!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '19
  • 109 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Aralık 04, 2014, 09:26:58 »
Aracı bugün servise götürdüm. Herhangi bir sorun bulamadılar.. Sanırım 910 ve 911 hataları varmış. Silmişler.

Bir daha sorun olursa sorunlu halini görmek istiyorlar ( Toyota'nın Ankara'da yıllarca SSS plazası ve ilk defa bu sorun ile gelen araçmış gibi tepki verdiler ) .

Otomatik vites motoru değişmesi gerekebilir diye bir şey söylediler en son olarak..

ECU kartının fiyatı hakkında bilgisi olan var mıdır acaba ?

910 ve 911 hataları zaten bu sorunun kodudur, sorunlu halini görmek ne demek yahu yolda kaldığında nasıl göstereceksin böyle istek mi olur, sizin sorununuz ecu kartı değişimi ile düzelecek büyük ihtimal ile kart tutarı hatırladığım 900tl civarı idi (şişiriyorlar biraz fiyatı)
2019 Corolla Hybrid Passion X-Pack e-CVT

Efsaneler ölmez şekil değiştirir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Aralık 04, 2014, 14:58:41 »
910 ve 911 hataları zaten bu sorunun kodudur, sorunlu halini görmek ne demek yahu yolda kaldığında nasıl göstereceksin böyle istek mi olur, sizin sorununuz ecu kartı değişimi ile düzelecek büyük ihtimal ile kart tutarı hatırladığım 900tl civarı idi (şişiriyorlar biraz fiyatı)

mağlesef ülkemiz böyle saçmalıklarla dolu, bundan 3 yıl önce çocuğum yeni doğduğunda kış ayları kombim arızalandı DemirDöküm marka, F4 hatası veriyor, neyse servisi aradım geldiler bişeyler yapıp gittiler, 2 gün sonra yine aynısı oldu , geldiler kurcalayıp gittiler bu 3 5 kere böyle devam etti,  sonra merkezi arayıp bastım kalayı bu klış aylarında yeni doğmuş çocuğumla soukta kaldık diye , sonra başka bir servis elemanı geldi , yeter artık komple kartı değiştirin garantili cihaz dedim, bana ne dese beyenirsiniz ?  ağrızayı benim yanımda yapması ve görmem lazım, eeeeee sonra napıcaz dedim, fabrikaya yollıycaz ama fabrikadada bu arızayı vermesi lazım dedi,  çüşşş artık bu nasıl bi zihniyet ?  memleketin hali bu anlıyacağınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • EN İYİ PERFORMANS UZUN ÖMÜRLÜ OLANDIR.
  • Kilometre: 40000
  • 239 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Aralık 04, 2014, 20:20:12 »
hiç kimse ustalık taslamıyor.yapmasam dicem ki atıyorum.daha geçen gün geldi 2012 ve vuruntu vardı kalibrasyon yaptık düzeldi gitti.buda mı ustalık taslama.yaptığıma mı yanayım sana mı..

Mesaj Birleştirildi: Aralık 04, 2014, 20:24:02
sedat bey sorun ecu ise çıkma ecu lar mevcut.sorun actuatör se oda mevcut.bence sorunu tespit edin çıkmacılardan ecu yada motoru alın kullanın.bu işi düzgün yapan bir çıkmacı tanıyorum istanbulda...