çevremdeki insanların olumlu dönüşleri ile nokian markasının kış lastiği konusunda üstün olduğunu söylüyorlar.
Nokian kış lastiği iyi fakat pahalı. Bugün bir indirim vardı ama o lastik 98h endeksli idi. Tel atıyor dayanıksız
kumho kw27 410/adet
sava eskimo 450/adet
lassa snoways3 600/adet
sizce hangisi?
ben kumho tercih ederdim. Sava eskimo kullanan arkadaşım var. 2 sezonunda araba kütük gibi diyor (auris)
Ankarada Herko ile görüşebilirsiniz. Ellerinde varsa uygun fiyata alınabilir.
Falken eurowinter hs01 de 500 tl
Falken eurowinter hs01 de 500 tl
Buda güzel bi seçenek ama fiyatı epey yüksek geldi. Birde şunu ekleyeyim. Kw27 asimetrik desen. Yani yağmur şartlarına daha uygun. Yoğun kış olmuyorsa ideal kış lastiği olabilir. Aynı şekilde roadstone da bakılabilir.
Merhaba,
2013 corolla aracımda 34 bin km'de. İlk lastikleri üzerinde. 2013 ekim ayında üretilmiş. Bridgstone turanıza ts001. Kocaeli İzmit te yaşıyorum. Günlük 10 km yol yapıyorum kısa mesafede.
Yeni lastikleri araştırmaya baktım. Michael'ın crossclimate öneriyorlar fiyatı yüksek gibi yaklaşık 600 TL.
4 mevsim kullanabileceğim bir lastik arıyorum.
Siz hangi lastiği önerirsiniz?
Merhaba,
2013 corolla aracımda 34 bin km'de. İlk lastikleri üzerinde. 2013 ekim ayında üretilmiş. Bridgstone turanıza ts001. Kocaeli İzmit te yaşıyorum. Günlük 10 km yol yapıyorum kısa mesafede.
Yeni lastikleri araştırmaya baktım. Michael'ın crossclimate öneriyorlar fiyatı yüksek gibi yaklaşık 600 TL.
Goodyear EfficientGrip bakabilirsiniz michellen için yanak atma şikayetleri vardı düzeldi mi bilmiyorum
ben her koşul ve şartlar da nokian derim
Normal hava şartlarında 205 55 r16 kullanıyorum,
Kış aylarında 210 55 r16 goodyear tercihim. Taban yarım mm artıyor, yanakta yarım mm nin yüzde 5’i kadar arttığı için lastik 0,5mm X 0,1 kadar yükseliyor.
Şahsi deneyimim, kar buz ve yağmurda daha güvenilir hissettiriyor. 1000 km yol yaptığınızda 999.995 metre gösteriyor km sayacı.
Yakıt tüketiminde pek dişe dokunur bi değişim yaşatmıyor.
Karda kullanılan lastik biraz daha dar olursa bence daha iyi tutunabilir gibi. Ayrıca ben kar lastiği alırsam tabi karlı bölgedeysem bir seviye daha yüksek kullanabilirim. 55 değilde 60 gibi. Sonuçta kışın daha sakin araç kullanıyoruz karlı bölgelerde.
Merhaba,
Hiçbiri. Sakın bulaşmayın. Yazlık kışlık ayrı alın. Forumumuzda crossclimate ve weatherproof lar ile ilgili 3-4 konu açıldı, tecrübeler paylaşıldı. google üstünden arayıp incelemenizi tavsiye ederim.
2 arkadaş Nokian kullandık, 2 yılı zor çıkardılar, tel attı 2 tane.(Ön sağ). Sessiz ve performansı çok iyi olsa da yollarımıza dayanıksız bence.
sahibinden'de
şahıstan passattan çıkma 1 kış sezonu (2017) kullanılmış 2016 46. hafta üretim Lassa Snoways 3 215/55R17 98V XL
4 adet çıkma lastiği 800 liraya aldım.
sıfırların yanına yaklaşılmıyor artık.
Nokian lastik kışı uzun geçen ve devamlı don havası olan yerler için çok iyi. Ömrü uzun olmasada görevini yapıyor ama kışı az olan ve devamlı kurak yerde hakikaten çabuk dağılıyor. Tel kırma olayını duymamıştım. bende geçen sene 2016 kışında bir ay kullanılmış çıkma wr d4 almıştım. Lastiklerin bir tanesinin kenar dişi kopmuştu ayrıca sanırım önde kullanılanlarda 8 den 6 ya düşmüşlerdi 1 ay kullanımda bu hale getirmiş satan. BUda demek oluyorki sert kullanım yada karın az yağdığı yerde nokianın wr d4 serisi pek tercih edilmemeli. Fakat ben geçen sene çok güzel performans aldım o lastiklerden dik rampalarda felan rakibi çok az.
wr a4 yorumlarını merak ediyorum
nokian wr d 4 lastiğinden 4 adet aldım , kışın taktırınca yorum yazarım. lastikler 215 65 16
GoodYear UG 8'de kar ve buzlu zeminde kesinlikle çok iyi performans gösteriyorlar. Bu konuda iyi iş çıkarıyorlar bir kaç seri dahilinde.
Erimiş karda belirgin şekilde patinaja düşen kış lastiklerine de rastlamak mümkün.
lastikleri taktırdım 215 65 r16 gayet rahat. lastiklerin performansını kışın göreceğiz..