0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bende arka tarafa havalandırma katılmamasına anlam veremiyorum ve bu konuda sizinle aynı fikirdeyim .Fakat bu arabada siz arabayı almadan öncede hava kanalları yoktu olan hava kanalları çıkarılmış olsa tepkinizi anlıcam fakat almadan önce bildiğiniz birşeyden dolayı şikayetçi olduğunuzdan ben size de anlam veremiyorum . Kısaca madem klima sizin için önemli idi arkada havalandırma kanalları sunan bir çok model var iken neden toyota tercih ettiniz .
Eski bir Hyundai kullanıyordum. 98 model Hyundai de olan şeyin 2013 Toyota'da olmayacağı hiç aklıma gelmedi. Toplum psikolojiyle hareket edip aman olacaksa ya alman yada Japon olsun almana paramız yetmeyince japon aldık ve neyi var neyi yok bakmadık(bu kadar basit bir şeyin olmaması da bence tuhaf). demek ki neymiş önceden seçenekleri belirleyip araba almalıymışım.ben bu hatayı yaptım arkadaşlar yapmasın dedim. Listelerini tutup gitsinler araba almaya .Ha bu arada bir kamuoyu oluşur ilgililer bunu görür gerekli iyileşmeleri yaparsa daha fena olmaz mı hani. Bilmem anlatabildim mi
Aslında projelendirip hem Japonyaya hemde fransaya gönderdiğim halde hala bir belirti yok.AC açıkken iç sirkülasyon moduna bastığımızda hava emişi, sağ torpido altından değilde, tavandan emilmeli.Serin hava ayak hizasından 1. fan hızıyla hiç rahatsız etmeden yapılırken, max soğutma doğal hava akış yönlü sağlanmış olacaktır, bu şekilde çok daha az çalışak AC pompası ile mükemmel yakıt ekonomisi sağlanacaktır.İhtiyaç olan şey, delikli tavan kaplaması ve A sütunundan aşağı inecek olan hava kanalı.Havalandırma ızgaralarının kırılmaları nedeniyle şimdiki araçlarda yuvarlak kapaklara geçilmekte olduğuda gerçek.Benim aracımda bugüne kadar arkadaki yolculardan hep "çok soğuk" şikayetleri geldi ve bu sistemle şikayetler bitmeyecektir.
Toyota mühendisleri belki de soğuyan hava alçalır mantığı ile kabindeki olabilecek en soğuk havayı aşağıdan alma fikrinde olabilirler. Böylelikle onlarda daha sıcak hava yerine daha soğuk havayı alarak kendilerince ekonomi sağlamayı düşünmüş olma ihtimalleri de var.
Tekin abi,Belirttigin sistem gerçekten daha verimli olacaktır buna sonuna kadar inanıyorum.Ama atılan kuş ürkütülen kuş meselesi. Mevcut sisteme 100 üzerinden 5 katacak ise yapılacak yatırıma hiçbir firmanın girecegini düşünmüyorum.Kaldı ki geçecek olan kanalında yaklaşık 20 Cm civarı çapta olması lazım oda A sutunu için imkansız birşey.Birde bu tip borular sesi taşır çalışan fanın sesinin kafamın yanından duyulmasını pek istemem.Ama verimlilik konusunda haklsınız. tüm markalarda aynı yerde.