0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bir takım enjektör arızalari vardı bir ara.Sorunlu derken, E220 Cdi ile kıyasladım. Yoksa üretim hatalı bir model falan değil yani. [emoji4]
Otomobili bir ihtiyaçtan ziyade severek kullanan biri olarak geçen gün bir konuda bahsi geçti. İlgilenen arkadaşlar özellikle Yasin Bey ve Aytaç Bey hatırlayacaklardır, eski araçların saflığından ve asaletinden bahsetmiştik. İşte bu pürüzsüzlük ve asalet adını bu seriden ve bu markadan almış gibi. Özellikle W 123 kasanın ve sonrakilerin direksiyonuna bile bakıldığında anlatmak istediğim olgu daha iyi anlaşılacaktır. 82 model kırmızı bir e serisi mercedes... üstüne söylenecek bir söz var mı? Kalite, sürüş keyfi, tatmin vs. vs. Gerçekten model yılı kaç olursa olsun eskimeyen bir model.Bu video ile toyotaclubtr nin ne kadar objektif bir forum olduğunu, otomobilini marka gözetmeksizin sadece ihtiyaçtan ötürü kullanmayan aynı zamanda bu mekanik harikaları, bu ilmi sevenlerin forumu olduğunu bir kez daha hatırlatmak isterim ve her konuda objektifliğin korunarak öğrenilenlerin birilerini alt etmek için değil bilginin değer kazanması için objektif ortamda, objektif anlayış içerisinde sürekli paylaşılması dileklerimle... Mercedes-Benz : The E-Class History "The best or nothing"
Dediğiniz gibi Mustafa bey eski araçların geneli öyle. Bunun yanı sıra daha bir kemikli duruyorlar.Mercedes hayalimdeki araç. İleride olur mu bilmiyorum ama şuan fiyatlar uçuk. 90'lı yılların başında gurbetçi akrabamız sayesinde ilk defa binmiş ve görmüştüm. Almanya'ya gittiğimde uzun mesafe olmamakla birlikte E serisi Mercedes sürdüm. Yanılmıyorsam 2006 yada 07 modeldi. Oturuş pozisyonu ve kavraması çok hoşuma gitmişti. Bizim için hayal olan arabayı Almanya da 15.000 euroya almışlar. Yani birkaç maaşlarıyla. Burda nerdeee alacaksın.Almanya'dan Amsterdam'a uzun yolculuğumuz olmuştu. Almanya da belli yerler hariç hız sınırı yok. Öyle yolda giden ve ve gidişini hissettirmeyen başka bir araç görmedim.
Mercedes'in kendine has ve ayrı klasmanda bir araç olduğunu düşünüyorum. Şimdi bir a sınıfı ya da b sınıfı herhangi bir marka düşünelim bir de 2007 model sıradan bir mercedes sandviç kasa a class avangarde düşünelim. Farkı hissedebildiniz mi? Bana göre bu sınıfları oluşturan en büyük markalardan biri yine mercedes. Otomobil, teknoloji, yenilik, güvenlik, motor teknolojisi hususlarında bence ayrı bir dünya.Ancak şunu belirtmek isterim: Mercedes piyasa rekabet koşulları ve otomobillerdeki hızlı sirkülasyona ayak uydurabilmek için marka, özellikle 2009 sonrasında her ne kadar kasa boyutlarında büyültmeye gitse bile bana göre malzeme kalitesinde düşüş ve sıradanlaşmaya doğru bir eğilimin olduğunu hissediyorum. Bu benim şahsi kanaatim. Bu yüzden verdiğim örnekte 2007 bir sandviç tabana değindim.
Söylediklerinize katılıyorum ancak 2007 kasa sonrasının bana göre diğer güncel markaralara göre ayrı bir çekiciliği var. Malzeme kalitesi bütün markalarda düşüşte. Mercedes te çağa ayak uyduruyor sanırım.
Bazı w212 kasa dizel enjektörlerinde sorunların olduğunu biliyorum. Ancak bunlar her marka ve modelde olabilen münferit durumlar ve serviste çözülebilen sorunlardır.
W212'lerde E220 ve E250 CDI'larda kronik problem vardı. Fakat Mercedes bunu düzeltti diye biliyorum.
Bu benim son Mercedes'im c200 kompressor. Kazma bir Hyundai i20 sürücüsüne kurban gitti.
Elektrik direğine bodoslama girdim.Sonuç araba perte çıktı bende ise sadece emniyet kemeri kaynaklı kaburga incinmesi o kadar.forumda o konusu var.kaza konusu http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=43350.0
iyi dilekleriniz teşekkürler arkadaşalar. İlk arabam Mercedes w124 200 d idi. Araba uzun yolda yayla gibi.Yakıtı ise inanılmazdı. Motoru öyle ki kızartma yağı ile bile çalışıyordu.Ben hiç kullanmadım ama 1/3 w10 yag kullanan çoktu.Tabi enjektöreler tıkanıyordu ama kime ne laf anlatabiliyordum.Yakıt fiyatları asla iyi olmadı.Mercedes olursa E seri olmalı E200 kompressor Premium mesela
o kasaya motor yetersiz geliyordu.Ancak aracı üretim amacına göre kullanırsan yeterli bir araçtı.Tork çok iyi idi ama öyle performans filan bekleme.Aracı yüksek devirlerde kullanırsan güzel değerler veriyordu.Babalar için çok güzel bir araç.
200D'ler aşırı hantal diye bir söylenti var. Pek doğru değil galiba.