Gönderen Konu: Mercedes E Class Tarihçesi: En İyisi Ya Da Hiç!  (Okunma sayısı 8789 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 531 kere teşekkür edildi
Ynt: Mercedes E Class Tarihçesi: En İyisi Ya Da Hiç!
« Yanıtla #20 : Eylül 24, 2014, 09:16:17 »
Bir takım enjektör arızalari vardı bir ara.

Sorunlu derken, E220 Cdi ile kıyasladım. Yoksa üretim hatalı bir model falan değil yani. [emoji4]

Bazı w212 kasa dizel enjektörlerinde sorunların olduğunu biliyorum. Ancak bunlar her marka ve modelde olabilen münferit durumlar ve serviste çözülebilen sorunlardır.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Eylül 24, 2014, 09:16:17 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Trafik medeniyettir, buna uyan medeni kişidir...
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 254 kere teşekkür etti
  • 303 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Eylül 24, 2014, 10:23:14 »
Otomobili bir ihtiyaçtan ziyade severek kullanan biri olarak geçen gün bir konuda bahsi geçti. İlgilenen arkadaşlar özellikle Yasin Bey ve Aytaç Bey hatırlayacaklardır, eski araçların saflığından ve asaletinden bahsetmiştik. İşte bu pürüzsüzlük ve asalet adını bu seriden ve bu markadan almış gibi. Özellikle W 123 kasanın ve sonrakilerin direksiyonuna bile bakıldığında anlatmak istediğim olgu daha iyi anlaşılacaktır. 82 model kırmızı bir e serisi mercedes... üstüne söylenecek bir söz var mı? Kalite, sürüş keyfi, tatmin vs. vs. Gerçekten model yılı kaç olursa olsun eskimeyen bir model.

Bu video ile toyotaclubtr nin ne kadar objektif bir forum olduğunu, otomobilini marka gözetmeksizin sadece ihtiyaçtan ötürü kullanmayan aynı zamanda bu mekanik harikaları, bu ilmi sevenlerin forumu olduğunu bir kez daha hatırlatmak isterim ve her konuda objektifliğin korunarak öğrenilenlerin birilerini alt etmek için değil bilginin değer kazanması için objektif ortamda, objektif anlayış içerisinde sürekli paylaşılması dileklerimle...

Mercedes-Benz : The E-Class History "The best or nothing"

Dediğiniz gibi Mustafa bey eski araçların geneli öyle. Bunun yanı sıra daha bir kemikli duruyorlar.

Mercedes hayalimdeki araç. İleride olur mu bilmiyorum ama şuan fiyatlar uçuk. 90'lı yılların başında gurbetçi akrabamız sayesinde ilk defa binmiş ve görmüştüm. 

Almanya'ya gittiğimde uzun mesafe olmamakla birlikte E  serisi Mercedes sürdüm. Yanılmıyorsam 2006 yada 07 modeldi. Oturuş pozisyonu ve kavraması çok hoşuma gitmişti. Bizim için hayal olan arabayı Almanya da 15.000 euroya almışlar. Yani birkaç maaşlarıyla. Burda nerdeee alacaksın.

Almanya'dan Amsterdam'a uzun yolculuğumuz olmuştu. Almanya da belli yerler hariç hız sınırı yok. Öyle yolda giden ve ve gidişini hissettirmeyen başka bir araç görmedim.
1)  1994 Tempra SX A Beyaz    2) 1997 Mazda 323 Yeşil  3) 2005 Honda Civic Vtec Bej   4) 2011 Toyota Avensis Elegant Extra Beyaz
5)  2005 Honda Jazz Elite Cvt Kırmızı 6)  2011 Honda Civic A/T Elegance Füme
7)  2012 Honda CR-V Executive Beyaz 8) 2011 Kia Picanto Hiper A/T
9)  2012 Honda Jazz Fun Cvt Beyaz  10) 2016 Honda CR-V Executive 1.6 Zf A/T 11) 2017 Civic Eco Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 281 kere teşekkür etti
« Yanıtla #22 : Eylül 24, 2014, 10:35:38 »
Dediğiniz gibi Mustafa bey eski araçların geneli öyle. Bunun yanı sıra daha bir kemikli duruyorlar.

Mercedes hayalimdeki araç. İleride olur mu bilmiyorum ama şuan fiyatlar uçuk. 90'lı yılların başında gurbetçi akrabamız sayesinde ilk defa binmiş ve görmüştüm. 

Almanya'ya gittiğimde uzun mesafe olmamakla birlikte E  serisi Mercedes sürdüm. Yanılmıyorsam 2006 yada 07 modeldi. Oturuş pozisyonu ve kavraması çok hoşuma gitmişti. Bizim için hayal olan arabayı Almanya da 15.000 euroya almışlar. Yani birkaç maaşlarıyla. Burda nerdeee alacaksın.

Almanya'dan Amsterdam'a uzun yolculuğumuz olmuştu. Almanya da belli yerler hariç hız sınırı yok. Öyle yolda giden ve ve gidişini hissettirmeyen başka bir araç görmedim.

Mercedes'in kendine has ve ayrı klasmanda bir araç olduğunu düşünüyorum. Şimdi bir a sınıfı ya da b sınıfı herhangi bir marka düşünelim bir de 2007 model sıradan bir mercedes sandviç kasa a class avangarde düşünelim. Farkı hissedebildiniz mi?  Bana göre bu sınıfları oluşturan en büyük markalardan biri yine mercedes. Otomobil, teknoloji, yenilik, güvenlik, motor teknolojisi hususlarında bence ayrı bir dünya.

Ancak şunu belirtmek isterim: Mercedes piyasa rekabet koşulları ve otomobillerdeki hızlı sirkülasyona ayak uydurabilmek için marka, özellikle 2009 sonrasında her ne kadar kasa boyutlarında büyültmeye gitse bile bana göre malzeme kalitesinde düşüş ve sıradanlaşmaya doğru bir eğilimin olduğunu hissediyorum. Bu benim şahsi kanaatim. Bu yüzden verdiğim örnekte 2007 bir sandviç tabana değindim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Trafik medeniyettir, buna uyan medeni kişidir...
  • 254 kere teşekkür etti
  • 303 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Eylül 24, 2014, 10:46:58 »
Mercedes'in kendine has ve ayrı klasmanda bir araç olduğunu düşünüyorum. Şimdi bir a sınıfı ya da b sınıfı herhangi bir marka düşünelim bir de 2007 model sıradan bir mercedes sandviç kasa a class avangarde düşünelim. Farkı hissedebildiniz mi?  Bana göre bu sınıfları oluşturan en büyük markalardan biri yine mercedes. Otomobil, teknoloji, yenilik, güvenlik, motor teknolojisi hususlarında bence ayrı bir dünya.

Ancak şunu belirtmek isterim: Mercedes piyasa rekabet koşulları ve otomobillerdeki hızlı sirkülasyona ayak uydurabilmek için marka, özellikle 2009 sonrasında her ne kadar kasa boyutlarında büyültmeye gitse bile bana göre malzeme kalitesinde düşüş ve sıradanlaşmaya doğru bir eğilimin olduğunu hissediyorum. Bu benim şahsi kanaatim. Bu yüzden verdiğim örnekte 2007 bir sandviç tabana değindim.

Söylediklerinize katılıyorum ancak 2007 kasa sonrasının bana göre diğer güncel markaralara göre ayrı bir çekiciliği var. Malzeme kalitesi bütün markalarda düşüşte. Mercedes te çağa ayak uyduruyor sanırım.
1)  1994 Tempra SX A Beyaz    2) 1997 Mazda 323 Yeşil  3) 2005 Honda Civic Vtec Bej   4) 2011 Toyota Avensis Elegant Extra Beyaz
5)  2005 Honda Jazz Elite Cvt Kırmızı 6)  2011 Honda Civic A/T Elegance Füme
7)  2012 Honda CR-V Executive Beyaz 8) 2011 Kia Picanto Hiper A/T
9)  2012 Honda Jazz Fun Cvt Beyaz  10) 2016 Honda CR-V Executive 1.6 Zf A/T 11) 2017 Civic Eco Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 281 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Eylül 24, 2014, 10:52:29 »
Söylediklerinize katılıyorum ancak 2007 kasa sonrasının bana göre diğer güncel markaralara göre ayrı bir çekiciliği var. Malzeme kalitesi bütün markalarda düşüşte. Mercedes te çağa ayak uyduruyor sanırım.

Doğru Yasin Bey. Diğer markalara göre yine en az bir tık kaliteli ve teknoloji açısından daha yukarıda olabileceğini düşünüyorum. Çekiciliği konusunda kesinlikle size katılıyorum. Markanın artık tüm sınıflarında tasarım olarak kendini daha da geliştirdiğine inanıyorum, A sınıfı hariç. Ama yine de kırmızı bir w 123 yeri bana göre başkadır. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Eylül 24, 2014, 15:21:41 »
Bazı w212 kasa dizel enjektörlerinde sorunların olduğunu biliyorum. Ancak bunlar her marka ve modelde olabilen münferit durumlar ve serviste çözülebilen sorunlardır.
W212'lerde E220 ve E250 CDI'larda kronik problem vardı. Fakat Mercedes bunu düzeltti diye biliyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Eylül 24, 2014, 22:17:43 »
W212'lerde E220 ve E250 CDI'larda kronik problem vardı. Fakat Mercedes bunu düzeltti diye biliyorum.
Mercedes w212 araçların sadece e250 cdi modellerinde enjektörlerin ileride sorun çıkarabilme ihtimali olduğunu düşündüğü için(henüz böyle bir sorun için ben çalışırken hiç kimse gelmedi.)Mercedes sırf iyi niyet garantisi altında bunları değiştiriyor.Aracın garantisi bitse de müşterinin izni alınarak değişim yapılıyor. :)
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • 63 kere teşekkür etti
  • 384 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Eylül 24, 2014, 22:59:56 »
kasa kodlarını bilmiyorum ama yukarıda Alper abinin bahsettiği modelden eniştemde vardı. yollu vites denen vitesten falan vardı çok ufaktım ama o zamanlar bile aşık olmuştum :asikadam: o sıralar bizim şahinimiz vardı ondan inip mercedese binmemin de etkisi olmuş olabilir ama gerçekten çok hoşuma gidiyordu. Eniştem bi zaman sonra arabayı evin altına tarlaya çekip çürümeye terketti arabayı.şuan ne durumda bilmiyorum ama içimde bi sızı olarak kaldı o manzara :olu:
R1 35 
╚╬╬╬     Yolumuza Auris olmadan devam ediyoruz :(
  24 6   
Bu sene de şampiyon görelim sizi!! Beşiktaşk En Büyük Aşk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Eylül 25, 2014, 12:44:58 »
Bu benim son Mercedes'im c200 kompressor. Kazma bir Hyundai i20 sürücüsüne kurban gitti.
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '12
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Eylül 25, 2014, 13:02:59 »
Bu benim son Mercedes'im c200 kompressor. Kazma bir Hyundai i20 sürücüsüne kurban gitti.
maşallahı vardı abi, sahilde motor kaputunu açtığımızda, polen filtresinin yeri hala aklımda, mercedese o gün farklı bir saygı duymuştum.
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 281 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Eylül 25, 2014, 13:12:09 »

Geçmiş olsun. Hyundai'ye kurban giden Mercedes. Nasıl bir kazaydı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • 351 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Eylül 25, 2014, 13:21:13 »
Elektrik direğine bodoslama girdim.Sonuç araba perte çıktı bende ise sadece emniyet kemeri kaynaklı kaburga incinmesi o kadar.
forumda o konusu var.

kaza konusu  http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=43350.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Eylül 25, 2014, 13:47:17 »
Elektrik direğine bodoslama girdim.Sonuç araba perte çıktı bende ise sadece emniyet kemeri kaynaklı kaburga incinmesi o kadar.
forumda o konusu var.

kaza konusu  http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=43350.0

Biraz geç öğrenmiş olduk ama yine de geçmiş olsun.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Eylül 25, 2014, 15:07:06 »
Harikaymış. [emoji4]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2916 kere teşekkür etti
  • 3281 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Eylül 25, 2014, 15:40:00 »
Daha iyileri olur inşallah yeniden Mehmet Ali.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • 351 kere teşekkür etti
« Yanıtla #35 : Eylül 25, 2014, 19:24:27 »
iyi dilekleriniz teşekkürler arkadaşalar. İlk arabam Mercedes w124 200 d idi. Araba uzun yolda yayla gibi.Yakıtı ise inanılmazdı. Motoru öyle ki kızartma yağı ile bile çalışıyordu.Ben hiç kullanmadım ama 1/3 w10 yag kullanan çoktu.Tabi enjektöreler tıkanıyordu ama kime ne laf anlatabiliyordum.Yakıt fiyatları asla iyi olmadı.Mercedes olursa E seri olmalı  E200 kompressor Premium mesela

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #36 : Eylül 25, 2014, 19:31:22 »
iyi dilekleriniz teşekkürler arkadaşalar. İlk arabam Mercedes w124 200 d idi. Araba uzun yolda yayla gibi.Yakıtı ise inanılmazdı. Motoru öyle ki kızartma yağı ile bile çalışıyordu.Ben hiç kullanmadım ama 1/3 w10 yag kullanan çoktu.Tabi enjektöreler tıkanıyordu ama kime ne laf anlatabiliyordum.Yakıt fiyatları asla iyi olmadı.Mercedes olursa E seri olmalı  E200 kompressor Premium mesela
200D'lerin performansları çok düşük mü?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • 351 kere teşekkür etti
« Yanıtla #37 : Eylül 25, 2014, 19:39:54 »
o kasaya motor yetersiz geliyordu.Ancak  aracı üretim amacına göre kullanırsan yeterli bir araçtı.Tork çok iyi idi ama öyle performans filan bekleme.Aracı yüksek devirlerde kullanırsan güzel değerler veriyordu.Babalar için çok güzel bir araç.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #38 : Eylül 25, 2014, 19:49:29 »
o kasaya motor yetersiz geliyordu.Ancak  aracı üretim amacına göre kullanırsan yeterli bir araçtı.Tork çok iyi idi ama öyle performans filan bekleme.Aracı yüksek devirlerde kullanırsan güzel değerler veriyordu.Babalar için çok güzel bir araç.
200D'ler aşırı hantal diye bir söylenti var. Pek doğru değil galiba.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • 351 kere teşekkür etti
« Yanıtla #39 : Eylül 25, 2014, 20:00:04 »
200D'ler aşırı hantal diye bir söylenti var. Pek doğru değil galiba.
Kullanım amacına göre cevaplamak lazım.Araç evet ağır bir araç olduğu için yüksek devirde kullanmak lazım.Yüksek devirde güzel sonuçlar verir ama bu defa yakıt çok fazla oluyordu.İki çeşit mazor pompası vardı.Biri daha çok yakıt pompalar fakata güçü arttırırdı.diğer yanda daha küçük olan pompa daha çok ekonomik kullanıma hizmet ederdi.Benim arabada ekonomik olan pompa vardır ve evet araba hantaldı.sollamalarda hep 1 vites düşüp öyle hızlanırdım.Bilinçli bir sürücü için iyi araçtı ama üretim amacı kalabalık ailelerin sedanı şeklinde idi.Yine söylüyorum babalar için harika bir araç.Çocuklar slk 200 baksınlar :)