0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Evet. Lastik aşınmalarını eşitlemek adına lastik rotasyonu yapmak gerekir.
Ama burada yedek lastiği de kullanın demek istemiş sanırım, e şimdi şöyle bir durum var benim fabrika lastikleri 43bin km.de , fakat yedek lastik hiç takılmamış, ben şimdi resimdeki bilgiye göre yedek lastiği ön sola taksam araçta bir dengesizlik olmayacak mı ?
Km'si geçmiş, aracın üzerindekilerin diş derinliği azalmıştır stepne çok yeni kalır. Rotasyon planının, araç yeni alındığı zaman veya 4 lastik birden yenilendiği zaman yapılması daha doğru olur.
Geçen serviste kendim ölçtüm dış derinliklerini, 2 tanesi 5,8mm, diğerleri de 6mm çıktı, bana bir hayli iyi geldi derinlikleri, acaba sıfır olan lastik kaç mm.dir
Lastiğine göre değişiyor diye biliyorum. Stepneyi kullanmadıysan oradan ölçebilirsin.
Benim lastiklerim 3 yılında, 2014 aralıkta muayneden geçtiler (5mm diş). 32 hava basınca dıreksiyon çok tıkırdıyor en ufak cukur rahatsız ediyor, onun için 29 havayla kullanıyorum. 29 hava sıkıntı yaratırmı?
29PSI sürüş güvenliği için tehlikeli.Ben 36 kullanıyorum nedenideEğitimde hocam dedi ki;Konforlu konforlu kaza yapmaktan ise, konforsuz konforsuz yolda kalın demişti.Yol tutuşta 32 ile 36 arasında çok büyük fark hissediyorum.
Aynen. Frenleme, hatta lastiğin dış materyallere karşı dayanımı bile farkediyor. Gerçi ben 33-31 ya da 34-32 kullanıyorum. Alt ve üst değerler 31-29 ve 35-33 arası diye hatırlıyorum.
Sürüş ve yol şartlarına göre ön39, arka41 e kadar yolu var.
Aydın başka bir şeyi ifade etmiş anladığım kadarı ile Aytaç, yoksa ben mi yanlış anladım. 1mm fark çok az sayılmaz, sonuçta dengede az da olsa hissedilir fark oluşturur. Kullanılır mı, evet kullanılabilir ama çok zorunlu değilse kullanmamak lazım. Sonuçta lastik çevre uzunlukları da farklı olacak ve diferansiyel de bu yönde çalışacak.