Gönderen Konu: Sizce Kış Lastiği mi? Yoksa Dört Mevsim Lastik mi?  (Okunma sayısı 6513 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: Sizce Kış Lastiği mi? Yoksa Dört Mevsim Lastik mi?
« Yanıtla #20 : Eylül 05, 2014, 14:07:42 »
Merhabalar, kış öncesi hazırlık için bende kış lastiklerini araştırıyorum. Aracım 2001 1.4 Corolla orijinal lastik ölçüsü 175/65R14 imiş fakat aldığımda üzerinde Barum Brillantis2 185/65R14 lastikler vardı ve halen kullanıyorum. Sadece hafta sonları kullandığım için fazla km yapmıyorum ancak ceza vb. sorun yaşamamak ve kış dönemimde daha güvenli olmak için bu sene kış lastiği almak istiyorum. Daha önce görüştüğüm Lassa bayisi 175/65R14 orijinal ölçüler ve kışın dar tabanlı lastik karda daha iyi olur diye önerdi. Deneyimli ve kış lastiği konusunda ekonomik ve kullanışlı lastik önerebilecek tüm arkadaşlardan ölçü ve marka - model konusunda yardım bekliyorum. Şimdiden herkese çok teşekkür ederim.
Buna doğru denebilir ancak lastiğin taban yüzey yapısı da yere temas alan miktarını belirler. Ayrıca kuru, ıslak, karlı, buzlu yüzeyde sürüş, frenleme vs çok fazla değişkenli durumlardır. Yani lastik üreticilerinin işi hamur karışım ve taban dizayn konusunda kolay değildir
 Kışın orjinal ebat 175-65 ve yazın 185-60 uygun olabilir kaliteli ve mevsimine uygun lastiklerle bence.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Eylül 05, 2014, 14:07:42 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ekim 09, 2014, 14:11:01 »
Ben 4 yıldan beri kışlık ve yazlık kullaniyorum gayet memnunum. Bakın arkadaşlar kış lastiği sadece kar icin değil soğuk hava koşulları içindir.  Bundan dolayı kış lastiği kullanmanızı tavsiye ederi,
R1 3 5 
╚╬╬╬      2012 Auris 1.4 D-4D Comf.Extra 
  2 4 6

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Trafik medeniyettir, buna uyan medeni kişidir...
  • 254 kere teşekkür etti
  • 303 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ekim 09, 2014, 14:57:15 »
Kullandığım arabamın lasitkleri sanırım 60 bin km yaptı.
Ve önümüz kış sizce kış lastiğimi almak mantıklı yoksa 4 mevsim lastik mi tercih
etmeliyim? :saygi:

Kesinlikle kışlık lastik kullanılmalı. Kışın kar yağmaz yağmaz öyle bir zamanda yağar ki "keşke kışlık lastiğim olsa" dersiniz. Başıma geldi, biliyorum. Resmen ecel terleri dökmüştüm...
1)  1994 Tempra SX A Beyaz    2) 1997 Mazda 323 Yeşil  3) 2005 Honda Civic Vtec Bej   4) 2011 Toyota Avensis Elegant Extra Beyaz
5)  2005 Honda Jazz Elite Cvt Kırmızı 6)  2011 Honda Civic A/T Elegance Füme
7)  2012 Honda CR-V Executive Beyaz 8) 2011 Kia Picanto Hiper A/T
9)  2012 Honda Jazz Fun Cvt Beyaz  10) 2016 Honda CR-V Executive 1.6 Zf A/T 11) 2017 Civic Eco Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 58000
  • Model Yılı: '05
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ekim 19, 2014, 15:14:50 »
Kesinlikle kış lastiği.
Nereye gitmek istiyorsan; oraya...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 335000
  • Model Yılı: '06
  • 64 kere teşekkür etti
  • 75 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Ekim 19, 2014, 15:57:35 »
Kışın kış yazın yaz lastiği şart oldu arkadaşlar.

Araçlarımız eski renolar Tofaşlar değil. Dinamik atak hızlı. Trafik de eski trafik değil. Her yer araba. Eskiden köyün rampasında bir araba varsa öteki taaaa uzaktan onu görüp rampadan inmesini beklerdi. Zaten 2-3 araba vardı. Şimdi arabayı 50 cm kaydırsak yanda park halindeki arabaya çarparız. Yada 1 metre mesafe ile takip ettiğimiz araca çarparız.

Kaç lastik masraf çıkar hesaplayın. Masrafı bırak araba yapılırken kaç gün arabasız kalırız. Birde arabanın vuruk damgası yemesi var.

Lazım olmaz binmeyiz. Bir kere acil lazım olur. Bir gece çocuğa ateş düşürücü almaya eczaneye gidersin. 4 takım kış lastiği alsam bu kadar zararı olmaz dı diye hayıflanırsın.

Gündüz bile güneş görmeyen yerlerde köprü türü yerlerde partial buzlanma oluyor. Frende de kayabilir gaza basmada da olabilir.

Kış lastiğini yazın çıkarmayan çok kişi var. Hızlı viraj dönme huyunuz yoksa arabaya kıç attırmayacaksanız kayma noktasına kadar lastiği zorlamayacaksanız fren mesafesinin uzamasını göze alıyorsanız yazın kış lastiğinin çabuk bitmesini göze alıyorsanız kışın yaz lastiği kullanmak kadar tehlikeli değil.

Yazın yaz.

Kışın kış.

ilave 4 jant şart. Yoksa lastiklerin ömrü boyunca lastik kadar da sökme takmaya para veriliyor.

Ben ne mi yapıyorum.

En iyisinden michelin lastik kullanırım.

2 yazlık 2 kışlık.

Yaz kış ön arka yaparım.

Ama siz öyle yapmayın. Bu riskli. Araç kışın arkayı kaydırabilir. Bir virajda yoldan atabilir.
2006 2.0 Dizel D-4D Avensis Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Ekim 19, 2014, 16:22:24 »
Continental aldım dün R14 4tane 135 tlden erzurumdayım malum kış memleketi 2tane alacaktım önlere de 250 tl için pişman olmaya gerek yok. Şu aralar lastikciler boş ama bir kar yağmadan hallettim.  Yazlıklar michelin kışlıklar Continental aldık. Goodyearla arasında kaldım.  Michelin bayisini de bulamadım o da varda...Continental zirvede fiyatta makul geldi nisana kadar devam kafa rahat. .
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Ekim 19, 2014, 16:31:59 »
Continental aldım dün R14 4tane 135 tlden erzurumdayım malum kış memleketi 2tane alacaktım önlere de 250 tl için pişman olmaya gerek yok. Şu aralar lastikciler boş ama bir kar yağmadan hallettim.  Yazlıklar michelin kışlıklar Continental aldık. Goodyearla arasında kaldım.  Michelin bayisini de bulamadım o da varda...Continental zirvede fiyatta makul geldi nisana kadar devam kafa rahat. .
Erzurum'a hoş geldiniz efendim. [emoji4]

Kışın kesinlikle kış lastiği kullanılmasını tavsiye ederim. Sıcaklık 7 derecenin altına düştüğünde yazlık lastikleri kaya gibi oluyor. En kıytırık kış lastiği soğuk havalarda yaz lastiğinden daha iyi tutunuyor.

Dün Michelin Energy Saver yazlık lastiklerden Lassa Snoways kışlık lastiklere geçince dikkatimi çeken ilk şey bu idi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Ekim 19, 2014, 16:36:39 »
Erzurum'a hoş geldiniz efendim. [emoji4]

Kışın kesinlikle kış lastiği kullanılmasını tavsiye ederim. Sıcaklık 7 derecenin altına düştüğünde yazlık lastikleri kaya gibi oluyor. En kıytırık kış lastiği soğuk havalarda yaz lastiğinden daha iyi tutunuyor.

Dün Michelin Energy Saver yazlık lastiklerden Lassa Snoways kışlık lastiklere geçince dikkatimi çeken ilk şey bu idi.
Hoşbulduk enesciğim. -7ne ki:-))) burda -30-35ler için aldık Continentali buzlu yollar için...geçen yıl buz yoktu sıfır Yazlıklar bana mısın demedi ıgdırda...erzurumun şakası olmaz buzda...
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Ekim 19, 2014, 16:39:04 »
Hoşbulduk enesciğim. -7ne ki:-))) burda -30-35ler için aldık Continentali buzlu yollar için...geçen yıl buz yoktu sıfır Yazlıklar bana mısın demedi ıgdırda...erzurumun şakası olmaz buzda...
Doğru bir karar almışsiniz. [emoji4]

Eğer kışlık lastik taktırmasaydınız arabanızı 4 ay boyunca kullanamayacaktınız. [emoji4]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Ekim 19, 2014, 18:25:49 »
burası anadolu
yağmaz yağmaz bi gün bi kar yağar ya da gizli buzlanma
Allah muhafaza o gün de işin olur kış günü dolmuşla uğraşmamak için aracına binersin.
karda kışta hafif kaydırıp birine çarpsan bile nereden baksan 1000 kağıt zarar olur bu da en azı
kaskon varsa
primin artar aracının değeri düşer vs vs
al orta halli kış lastiği tak aralıkta
Sınırlara uyduğun sürece kedi gibi bir çok yere sıkıntısız gidersin
çoğu araçta esp trc var artık hafif patinej ya da kaymada zaten araç topluyor birde kış lastiğin varsa ne ala
zaten 4 ay kullanacaksın
kışın fazla km de yapmıyorsan
4 sene kullanırsın doğru muhafaza edersen
aracını düşünmezsen içindeki sevdiklerini düşün
 :-\
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Ekim 19, 2014, 20:31:27 »
Kesinlikle kışın kış lastiği takılmalı ben bayram dönüşü evde duran kışlıkları getirdim bagajda duruyor ben lastikçi arkadaşıma sordum mevsimlik nasıl diye oda mevsimlik diye bişey yok ya yazlık yada kışlık lastik olur aynı sarı  cola olayı gibi yanlış bilinen bi algı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Ekim 22, 2014, 08:17:27 »
Peki balans dahil lastikleri hangi ücretlere değiştiriyorsunuz(yeni lastiklerde değil), bu bilgiler de faydalı olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 327 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Ekim 22, 2014, 09:32:19 »
Peki balans dahil lastikleri hangi ücretlere değiştiriyorsunuz(yeni lastiklerde değil), bu bilgiler de faydalı olabilir.

Bende Kumho kw31 leri aldım Kasım ayı başında değiştirmeyi düşünüyorum, bu değişim konusunda fiyat, teknik bilgi, öneri vb. paylaşımlar faydalı olur diye düşünüyorum.
2001 1.4 Terra Special