0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bence boş araç alınabilmesi tüketici açısından çok güzel. Almak istediği araca donanımları genelleme ile değil(paket donanımlar), özel olarak seçip ekletebilmesi bence işin doğrusu ve bunu yapanlar var.
neyse ki devir saatini koymuşlar
Harbiden bomboş duruyor motor var mı acaba
Eski kuşların sağ dikiz aynalarının opsiyonel olduğu zamanları unutmayalım
Böylelikle kişinin kullanmayacağı veya ihtiyaç duymadığı ek özelliklere fazladan para vermesinin de önüne geçilecektir.
Aynen. Zaten bu araçların ya da parçalarının üreticileri Türkiye'ye gelip yoldaki araçları görünce şaşırıyorlar özellikle üst segment piyasasına.
neden şaşırıyorlar Hakan abi ? full oldukları içinmi ? boş oldukları içinmi
Türkiye genç nüfusu çoğunluklu bir ülke. Mesela gençler için bazı donanımlardansa araç sahibi olmak daha önceliklidir bence, yanlış mıyım?
Kendi adıma konuşayım: Ben bomboş bir arabam olsun istemem. Araç sahibi olmak benim için de daha öncelikli fakat kabak gibi bir arabaya da binmek istemem yani. [emoji4]
Bir nüansa dikkat çekeyim Enes'ciğim, istemek ile gerçekleşmek arasındaki fark. 40 ya da 50 yaşında birisinin isteyebileceği donanımlar ile 20 li yaşlarda, bir üniversite öğrencisinin ihtiyaçları bence farklıdır. Burada belirleyici etmen bence ihtiyaç olmalıdır. Aksi halde lüks olur. Mesela bagajın bagaj içinden bir düğme ile kapanması, otomatik-manuel klima farkı, direksiyondan kumandalı müzik sistemi, otomatik kararan ayna, yükseklik ayarlı yolcu koltuğu, hafızalı, ısıtmalı, soğutmalı koltuklar, bagajı yüklerken alçalan kasa vs... Bence genç birinin önceliği, ayağını yerden kesecek, arkadaşları ile bir yerlere gidebileceği, biraz olsun ailesinden ayrı hareketine imkan verecek bir ulaşım aracı. Bunlar ülkenin kalkınması için de önemli detaylar aslında, yanlış mıyım? Tabi bunlar benim düşüncem.
Çok farklı düşünmüyoruz sanırım Enes. Ayrıca örneğin klima hem yakıt sarfiyatında olumlu etkisi olan(açık cama göre) hem de bir güvenlik donanımıdır. Ama diğer yandan 4 bölgeli klimalarda mevcuttur. Diğer taraftan belli zaman önce bu donanımların bir çoğu geliştirilmemişti ancak yine de insanlar otomobil almak istiyordu ve alıyordu. Üstelik keyiflede kullanabiliyorlardı. Umarım anlatmak istediklerimi anlatabilmişimdir.