Gönderen Konu: JantLari boyatmak  (Okunma sayısı 4219 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '12
  • 106 kere teşekkür etti
  • 142 kere teşekkür edildi
Ynt: JantLari boyatmak
« Yanıtla #20 : Ağustos 24, 2014, 23:35:30 »
sprey boyamadan kastınız plasti dip ise jantı çıkarmaya hiç gerek yok. direk araç üzerindeyken yapabilirsiniz çok kolaydır. arkdan eliniz dolaştırmak suretiyle fren diskinin olduğu bölümlere poşet geçiriniz. yani büyükçe bir poşeti o bölgeye dolayacaksınız. lastik yanak kısmı ise normalde maskeleme bandı ile sarıp öyle uygulayanlar var ama bence gereksiz. işlem bittikten sonra biraz itina ile lastiğe gelen plasti dipi sıyırmak suretiyle lastikten rahatça kurtarabilirsiniz. bu işlemde bıçakla falçatayla veya kesici bir aletle kesme çizgisi oluşturmanıza gerekte yok. çekmeye başladıkça kendi hizasından çıkacaktır.

Evet gun metal plastidip. Jantı çıkartmadan boyanınca jantın iç kısımları dışardan sırıtmazmı

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ağustos 24, 2014, 23:35:30 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • SUBARU Forester SG
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 114000
  • Model Yılı: '07
  • 195 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ağustos 24, 2014, 23:45:29 »
Evet gun metal plastidip. Jantı çıkartmadan boyanınca jantın iç kısımları dışardan sırıtmazmı

e tabi bu noktada biraz ustalık giriyor işin içine. gözün kesmezse mecbur çıkartacaksın ama bence gerek kalmaz gibi. paylaştığın fotoğraftaki jant ise şayet çok kollu. aracımın fotoğrafını koymuştum ona bir bak istersen. beş kollu kalın. senin ki çok kollu ince. bu uygulamanın en güzel özelliği zararsız geri dönüşün olabilmesi. sadece yaptığın cüzi masrafla kalırsın. denemekte fayda var. en kötü jantlar çıkacak :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Toyota Corolla Verso R1
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 153600
  • Model Yılı: '07
  • 24 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ağustos 25, 2014, 10:52:13 »

tum jantlarda vernik vardir :) ben daha uant kimyasali ile bozulan vernik gormedim , en azindan benim boyatigim ve vernik attirdigim hicbir jant , jant temizleme spreyi yuzunden zarar gormedi :)
Boya konusunda tecrübem yok ama ben o spreylerden kullanmiyorum. Karisimli jant temizleme kimyasali kullaniyorum cok jant harcamisligim var ben oto temizlik ve pasta cila isinde calisiyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '12
  • 106 kere teşekkür etti
  • 142 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ağustos 25, 2014, 19:58:45 »
e tabi bu noktada biraz ustalık giriyor işin içine. gözün kesmezse mecbur çıkartacaksın ama bence gerek kalmaz gibi. paylaştığın fotoğraftaki jant ise şayet çok kollu. aracımın fotoğrafını koymuştum ona bir bak istersen. beş kollu kalın. senin ki çok kollu ince. bu uygulamanın en güzel özelliği zararsız geri dönüşün olabilmesi. sadece yaptığın cüzi masrafla kalırsın. denemekte fayda var. en kötü jantlar çıkacak :)

Evet konuyu görmüştüm. Sizin jantlar çıkartarakmı yapıldı