0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
BAHADIR bey öncelikle çok geçmiş olsun ,size önerim 2012 model makyajlı kasa Mazda3 dizel olur.115 beygir 270 tork uzun yolda yaklaşık 5.0 ile 5.5 litre yakıt tüketimi.Hala bazı bayiler sıfır km araçlar mevcut.Ben bayram önxesinde 2012 model 15000 km dizel mazda3 satın aldım.Donanım,yakıt, performans yol tutuş ve konfor açısından çok memnun kaldım. 3 yıllık bir mazda kullanııcısı olarak bakım ve yedek parça fiyatlarında sıkıntı yaşamıyacağınızı belirtmek isterim.
6 ayda bir bakım olayını nasıl hallediyorsunuz ? 6 ayda bir gidince yıllık toplam mebla ne oluyor, ortalama yıllık bakıma kıyaslayabilir misiniz ? bunları şahsen merak ediyorum.
Mazda 3 dizel de seçenekler arasında onur bey..memnunsunuz demek çok?
normalde bakım süresi 1 yıl veya 10bin km. 6 ay olayını sıkça duyar olduk bu aralar, hangi markada bu kadar kısa sürede bakım var? Auris'te 1 yıl iken niye corolla da 6 ay?
toyota'da 1 yıl ya da 10 bin km iken mazda'da süre 6 ay. kilometre sınırı aynı.her bakım 250 tl ise ortalama demek ki maliyet olarak toyota'dan biraz pahalı. benim merak ettiğim şey 6 ayda bir aracın değişen parçaları oluyor mu ? oluyorsa hangileridir ? mazda'nın bu servis olayı yüzünden çok fazla müşteri kaybettiği aşikar.
Mazda dan vazgeçmek zorunda kaldım..eşim kemoterapi görmeyw başladı ve ben sürejli mersin adana yolu yapmak zorunda kalacağım.ayrıca aradq bir de ankaraya kontrole gitmemiz gerekecek benzinli araca gücüm yetmez bu durumda.o yüzden dizellere yöneldim.gebzedeki evim satılır satılmaz yeni arabayı alıcam inşallah.ama hala araştırma yapıyorum..
bazısına para çok geliyor , cepte para olunca corollayı falan beğenmiyor. japonlar hala çok mantıklı arabalar. bir italyan yada fransız arabası almaktan iyidir. paran cebinde kalır. uzun yıllar binersin. az servise gider. garip arızaları olmaz. satarken mutlu eder...
az servise gidersin derken; toyota 10.000 km de bir servise gidiyor alman araçları 15.000 km de bir benmi yanlış biliyorum yoksa