Gönderen Konu: Dombikimle ilk kazam"RESIMLI"  (Okunma sayısı 2415 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
Ynt: Dombikimle ilk kazam"RESIMLI"
« Yanıtla #20 : Temmuz 24, 2014, 19:09:57 »
Teşekkür ederim
Lastik ölçülerim orjinal 195/60/15 Bridgestone T001 2013 çıkışlı ve daha 15bin km anca yamıştır.

Ön fren balatalarım Toyota yetkili servisinde takılmış orjinal balata ve kalınlığı gözle bariz şekilde görülüyordu

Arka fren balatalarım ise Ufuk beyin önerdiği balataları takktım japon asakashi(yanlış yazdım sanırım) daha 5bin km oldu takılalı

Geriye hidrolik kalıyor onun durumundan anlamadığım için bişey yazamayacam

bizde aynı araç olduğundan biliyorum, bridgestone ile yol tutuş ve lastik ömrü üst düzeye çıksa da gürültü ve fren mesafesi uzuyor. özellikle goodyear'a geçtikten sonra gürültü farkındaki bariz azalmayı gözlemledim. performanslı kullanım düşkünü değilseniz bir dahaki lastik seçiminizi biraz daha yumuşak hamurlu lastikten yana kullanırsanız fren ve konfor açısından iyileşme yaşarsınız (tabi aracı o güne kadar satmazsanız).

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Temmuz 24, 2014, 19:09:57 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Temmuz 24, 2014, 19:22:27 »
Aldığım seri Bridgestonun en son serisiydi o yüzden aldım ve şimdilik memnunum. gürültü olayı Toyotanın kronik sorunu babamın aracına continental almıştık orjinalinde bridgeston vardı o lastikten sonra çok fark etti ses olayı. Dediğiniz gibi eğer satmaz isem 2 sene sonra lastik değişimi gelir o zaman michelin almayı düşünüyorum. Nokian lastiklerini çok övüyorlar ama servis ağı yaygın olmadığı için yanaşmadım.
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Araç: Avensis
  • Model Yılı: '05
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Temmuz 24, 2014, 21:32:23 »
Büyük gecmis olsun. Allah beterinden sakinsin....
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
Ynt: Dombikimle ilk kazam&quot;RESIMLI&quot;
« Yanıtla #23 : Temmuz 24, 2014, 22:05:54 »

Teşekkür ederim
Lastik ölçülerim orjinal 195/60/15 Bridgestone T001 2013 çıkışlı ve daha 15bin km anca yamıştır.

Ön fren balatalarım Toyota yetkili servisinde takılmış orjinal balata ve kalınlığı gözle bariz şekilde görülüyordu

Arka fren balatalarım ise Ufuk beyin önerdiği balataları takktım japon asakashi(yanlış yazdım sanırım) daha 5bin km oldu takılalı

Geriye hidrolik kalıyor onun durumundan anlamadığım için bişey yazamayacam
Abi oncelikle cok gecmis olsun abi en buyuk hasarin bu olsun.

1.5 hafta once banada arkadan dokundu biri yamulma ve boya catlamasi var tamponda :)

Hidrolik kabinin rengine bakabilirsin abi temizse sari rengi var eskiyse hafif koyu sari var. Birde asakashi filtre markasiydi nibk balata markasiydi abim :) bendede onde ve arkada nibk var 2000km rahat yaptim suana dek super :)
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corollove-
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 72126
  • Model Yılı: '07
  • 292 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
Dombikimle ilk kazam"RESIMLI"
« Yanıtla #24 : Temmuz 24, 2014, 22:37:49 »
Hayrettir ki bende ayni sekil bir araca vurmustum .bendede sadece çizikler vardi , ondeki arabada tampon ice gocmustu :) gecmis olsun tekrar
Toyota Corolla 2007 MMT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Temmuz 24, 2014, 22:46:49 »
9 sene boyunca kullandığım E12 Sedan aracımın frenleri herzaman muhteşemdi, neden?

Daha 1. yılı dolmadan fabrikasyon Bridgestone lastiklerini çıkartıp sonrasında hep yumuşak lastik kullandım (Lassa Impetus2 - Sava Intensa HP) şimdiki aracımda ise bayi çıkışı hemen Continental ile değiştim.

Her 40.000km'de Fren Hidroliğini değiştirdim.

8. yıl Kaliper Pimlerini değiştirdim.

Fren balatalarını her zaman orjinal kullandım.

Lastiklerin havası 36 - 33'tü.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '11
  • 92 kere teşekkür etti
  • 86 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Temmuz 25, 2014, 00:51:51 »
Çok geçmiş olsun Selman bey, nacizane fikrim lastiklerinizi biraz daha yumuşak hamur ( kauçuk oranı fazla) lastik seçimi ile ilersi için daha güvenli yol alabilirsiniz ama geriye kalan %50 de sizde, takip mesafesini korumamışsınız  gibi geliyor bana :-[  :D tekrar çok geçmiş olsun beterin beteri var.
Bu arada polisin hata dağıtım oranı nasıl oldu?
<3 Sen Benim Her Gece Efkarım.... <3
             ÇoK SeVDiK Be ABİ!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Temmuz 25, 2014, 03:02:19 »
Geçmiş olsun . Allah beterinden saklasın .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • 278 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Temmuz 25, 2014, 08:52:32 »
Çok geçmiş olsun Selman bey, nacizane fikrim lastiklerinizi biraz daha yumuşak hamur ( kauçuk oranı fazla) lastik seçimi ile ilersi için daha güvenli yol alabilirsiniz ama geriye kalan %50 de sizde, takip mesafesini korumamışsınız  gibi geliyor bana :-[  :D tekrar çok geçmiş olsun beterin beteri var.
Bu arada polisin hata dağıtım oranı nasıl oldu?

Teşekkür ederim. Ya benim lastiklerim zaten yumuşak araştırarak aldım. Evet ddiğiniz gibi bende de suç var biraz takip mesafem iyiydi aslında öndeki araçların durduuğunu fark ettim sontra meğer en öndeki araç çarpmanın etkisiyle hareket edince bende hızımı korumaya çalıştım ama yanlış yapmışız :)

Rabbim beterinden korusun tabiki. Polisin dediği bişşey olmadı onlar geldi şemayı çizdi kağıtları bize verdiler gittiler. Ben kusurlu olduğum için pekte merak etmiyorum açıkcası :)
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • SUBARU Forester SG
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 114000
  • Model Yılı: '07
  • 195 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Temmuz 25, 2014, 10:15:34 »
selman bey geçmiş olsun. allah yardım etmişte çok bir şey olmamış. diğer üç araç içinde. yalnız 307 ye hakikaten üzüldüm. satılacak olan arabaya bir işlem daha yaptırmak zorunda kalacak. hayırlısı olsun. e12 fren sistemine gelecek olursak 2005 model terrayı babam 7 sene(sattı) kullandı, abim de dört senedir kullanıyor, bende kendi aracım nasip olana kadar abimin aracını yaklaşık üç sene, işim olduğu zamanlar kullandım. frenlerle alakalı ne babamın bir sıkıntısı oldu, ne abimin oldu nede ben öyle bir şey yaşadığımı hatırlıyorum. ani durmamız gereken zamanlar oldu fakat hamdolsun bir sıkıntı yaşamadık. herkes söylemiş gerçi ama, aracınızın genel fren sisteminde veya lastik seçimiyle alakalı bir durum söz konusu olabilir.
yine de en temiz bir şekilde atlattığınız bir kaza olmuş.
hakkımızda hayırlısı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • 278 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Temmuz 25, 2014, 11:44:54 »
teşekkür ederim Abdulkadir bey. Bizdede yaklaşık 10 senedir e12 var kullanıyoruz bbabam sıfır almıştı bende bunu geçen yıl aldım. Bu zamana kadar bende frenlemede pek sıkıntı çekmedim ama bazen sanki duramayacakmış hissine kapıldığım da oldu. Bu abs devreye girdiğinde ayağın titremesinden midir nedr böyle bir his oluyor bende. Yapmış olduğum kazada hatalıydım onunda etkisi var zaten anlık bir olay belki frene geç bastım . Ama Allahaa şükürki herkesin dediği gibi ufak çaplı bir kaza kaporlarda bir sıkıntı yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 203 kere teşekkür etti
  • 468 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Temmuz 25, 2014, 20:33:56 »
Selman abi geçmiş olsun allah beterinden saklasın. Fren konusunda bizim corolla larda genelde lastik seçiminden dolayi absnin erken devreye girmesi gibi bişey var. Bunu ben çok yaşadım lastik değişiminin sonunda absnin devreye girmesi bariz gecikmeye başladı yani artık daha iyi tutunuyor kaziklama gecikiyor absye ihtiyaç daha sert frenlemede ortaya çıkıyor. Ve tamponlar gerçekden çok iyi sönümleme yapıyor darbe yiyince hemen kirilmiyor geri geri çıkarken Hyundai Accent baya sert vurdum onun plakası düştü ve tamponu hafif buruldu bende hiçbir şey yok yine bu sefer Mitsubishi minibüs şimdi serisi aklıma gelmedi Hyundai h100 cok benzeyenlerden arkadan ona sert vurdum bende birsey yok onun metal tamponunda içe doğru göçme meydana geldi. Yani tamponlarimiz iyi güzel basit değiller sönümlemesi çok iyi.
| Toyota Corolla Sol Sedan
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Temmuz 25, 2014, 20:58:36 »
Cok gecmis olsun Selman bey, Allah beterinden korusun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • 278 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Temmuz 25, 2014, 22:00:53 »
Allah razı olsu  arkadaşlar. Rabbim kimseye kaza bela vermesin. Şimdi bayram diye yollara düşeceğiz herkes kazasız belasız yerine yurduna gidip gelsin inşallah.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Temmuz 26, 2014, 00:50:00 »
Geçmiş olsun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Temmuz 26, 2014, 05:21:04 »
Çok çok gecmis olsun.Allah daha beterinden sakınsın
Uzun zamandan bu yana 21 plaka görmüyordum.Sayende gördüm :)

Fren konusuna gelecek olursam eğer,malum 2012 Yaris'i geçtiğimiz günlerde satıp 2006 Peugeot Partner aldım.Yaris ve Corolla ile kiyaslayinca şaşırtıcı derecede iyi frene sahip.Pazartesi iki dengesiz sürücü sayesinde frenlerinin ne kadar iyi tuttuğunu test etmiş oldum.Bunda fren ile birlikte lastiklerin de payii var diye düşünüyorum.GT2'den sonra ilk defa Goodyear kullanıyorum (benden önce ki sahip takmış).Sert fren ve sola keskin manevra yapmasam önüme ansızın giren araca çarpıp arkamdan limana gitmekte olan TIR'ın arasında kalacaktım.

Herkese kazasız sürüşler dilerim
Ayrıca mutlu bayramlar :)
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 94000
  • Model Yılı: '08
  • 46 kere teşekkür etti
  • 44 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Ağustos 01, 2014, 08:10:53 »
Geçmiş olsun.
Her şey suretin suretinin sureti...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Ağustos 01, 2014, 09:09:11 »
çok geçmiş olsun, Allah beterinden korusun diyelim...

destekli yere gelmiş gözüksede sizin tampon braket bağlantı tırnaklarının kırılmaması da güzel olmuş...