Merhabalar herkese. Bugün 550 km yol yapınca dikkatimi bir ses cekti. Motordan mı şanzımandan mı emin olamıyorum.
Öncelikle düşük devirde vites attığımda (1000-2000 devir arası) motor tarafindan bir zırılti sesi gelmekte. Sanki bir kaç vida metal tepside titreşiyor.
İkinci ses ise motor 2500 devirde ve 90 km hızda sabit giderken çoğunlukla çıkarmakta ama baska zamanlar da çıkabiliyor. Bu ses de sanki bir sıyırma gibi gııırç sesi. Hani eski model arabalar ilk çalıştırıldığında bir gırç sesi çıkar ya 5 6 sn. Böyle bir ses. Fakat yol sesi motor sesi baskılıyor bu sesi. Dikkat ederek bulabildim ben de. Başta bozuk cd okumaya çalışıyor sandım ama değilmiş. Bazen boşa attığımda da oluyor. Bazen viteste yapıyor. Gazda da yapıyor benzinde de.
V kayıştan midir acaba? Neden olabilir. Yardımlarınız için teşekkürler.
merhaba, düşük devirde arnavut kaldırımlı yollarda yavaş giderken, yokuş çıkıp inerken benimde sizin tabir ettiğiniz gibi serviste "tepside birşey titriyor" diye tabir ettiğim ses için, usta ile yol testine çıkmıştık.
sonucunda "sağ ön far ayağı sıkıldı" ses giderildi diye not düşülmüştü forma.
hakikaten de o günden sonra bir daha o zıngırdamalı, tepsi de birşey titriyor cinsinden sesi duymadım. bu aralar farklı bir ses sorunum var. onun için de haftaya servise gideceğim.
aracımın 2 yıllık garantisinin dolmasına 2 ay kaldı. ben de bir çoğumuz gibi trim seslerinden çok rahatsız oluyorum. bu 2 aylık süreçte tekrar ön ğöğüse ve trim sesi tespit ettiğim yerlere izolasyon için servis yolları görünüyor.
merak ettiğim bir konu da garanti süresi bittiğinde, bu tip trim sesleri için ne yapabiliriz? yetkili serviste izolasyon için yüksek fiyatlar isterler mi?
özellikle arnavut kaldırımlı yollarda radyonun olduğu yerden ses geliyor. yumuşak alana dokunduğumda ise ses kayboluyor. daha önce izolasyon yaptırmıştım. tekrar zamanı geldi. normal yollarda ise hiç ses yok.
arkadaşlar sizlerin araçlarında da bu tip ufak tefek trim sesleri mevcut mu?
trim sesi olmayan araç mevcut mudur? mesela polo larda var mıdır böyle trim sesleri?