şimdi arkadaşlar, lpg takılınca araç az yakmıyor, yakması gerekeni yakıyor. yani aracınız 10 lt benzin yakıyorsa lpg de iken 12 lt lpg yakacak demek. 8 lt benzin yakıyorsa 9.5-10 lt lpg yakacak demek.

ford çular genelde çok yaktığı için lpg takarım az yakar derler de ordan aklıma geldi.
diğer konu ise CVT şanzumana alışmak. ARACI KAÇ DEVİRDE kullanıyorsunuz. ?
1.6 motor multidriveS Auris bol bol kırmızı ışıklı trafikte ankara akşam saatinde kullanım ortalaması ile 9 lt gösterge değerini geçmiyor. aynı araç aynı trafikte 11 lt den aşağı düşmüyor. 2 farklı şöför ile test edildi.
aynı şey yaris içinde geçerli. muhtemelen corolla içinde öyledir corollayı test etmedim.
cvt şanzıman sakinliği ve dinginliği seviyor, dingilliği sevmiyor ( özür dilerim espri olsun dedim )
ışıkta kalkacağınız zaman aracı akışıyla birlikte hafiten gaz vererek çokta geri kalmadan gazlarsanız araç gayet her araç gibi kalkar ve sizi gideceğiniz yere götürür, yol boyunca şerit değiştirmezseniz, bir sağ bir sol şunun önüne geçiyim bunu sollayım şurdan geçiyim gazla koçum dolmuştan önce gir gibi hareketler CVT şanzumana uygun değil, hem geç kalıyor, hem motor gereksiz bağırıyor, hemde çok yakıyor.
şehir içinde 1900 deviri geçtiği görülmez cvt şanzumanın. uzun yolda da 3.000 deviri geçtiği görülmez ortalama da 2500 le gider. işte bu sebeplerden az yakar.
yaris ve auris almıştık biz 2 arkadaş CVT , diğer arkadaş biraz agresif sürücü, sürekli şerit değiştiriyor, ara gazlar yapıyor ve cvt şanzıman berbat hiç istediğim gibi hızlanmıyor diyor, ve haklı da , çünki onun sürüş tarzına uygun değil. aynı aracı ben ve ya eşi kullandığı zaman araç 8 lt civarı yakıyor. trafikteki araçlar nasıl gidiyorsa bende öyle gidiyorum, sağdan sağdan ağır ağır değil yani

! NORMAL.
daha yeni 2600 km yol yaptım, yol bilgisayarını gözleyerek kollayarak izleyerek seyahat ediyorum. devir 2300 hız 110 km anlık yakıt 4.5 lt ---- devir 2700 hız 117km anlık yakıt 5,5 lt --- devir 3000 hız 125 km anlık yakıt 6,? lt, kendi aracınızı tanıdığınızda veriler değişecektir.
ayrıca multidriveS şanzıman beyni sanal öğrenebilme yazılımına sahip. yani sizin aracınızı nasıl kullandığınızın istatistiğini tutuyor, siz uzun yolda120 km hız 2500 devir civarı ortalama ile kullanıyorsanız, yolda 3000 devir- 2000 devir de olacak şekilde gaza bassanız bile o sanal yazılım aracı 2500 devir civarında tutmaya çalışıyor.
şehir içinde 1200-2000 devir aralığında ort 1800 devir gibi kullanıyorsunuz, araç genelde deviri 1800 cvarı tutuyor.
yani 5000 km 10,000 km 15,000 km sonra aracınızın az yakması veya az yakacaktır diye tavsiyelerin olması, sizin aracı kullandıkça araç içindeki istatistiklerin yerine oturuyor olması ile de alakalı.
siz aracınızı agresif alıştırırsanız agresif olur, sakin alıştırırsanız sakin olur.