0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
mesela normal led olmayan sari ampullerde sıkıntı yok.Onlar duzgun calisiyor.renkleri falan ayni.Onceki led 2 ledli ampullerimdede sıkıntı yoktu.Ama bunlarda var
Nereden aldığınızı bilmiyorum ama bazen ledler içindeki minik devrelerinden problemli çıkıyor, ve en ufak voltaj farklılıklarında tepki veriyor. Ben de başka bir led denemiştim, sürekli pır pır yapmıştı, photpn marka 5 li beyaz led kullandım memnun kaldım tavsiye ederim.
İç aydınlatma ve plaka aydınlatmalarını led yaptım.Ön tavan lambaları 2xDipsiz T10 (5Li beyaz led kullandım, markası belli değil kayınbiraderden aldım)Arka tavan lambası Sofit tip 28mm (28mm bulmak zor, 31mm panel led kullandım zorlanmadan takıldı markası belli değil kayınbiraderden aldım)Bagaj aydınlatması Sofit tip 36mm (Panel led kullandım, markası belli değil kayınbiraderden aldım)Plakalıklar 2xDipsiz T10 (Kayınbiraderden aldığım ledler arızalı çıktı daha sonra Photon marka 5'li beyaz led taktım.)Ön ve arka iç tavan lamba üniteleri biraz kuvvet uygulayınca aşağıya iniyor, arkasından lambaları değiştirmek kolay.Bagaj lambasının plastik kapağına yandan hafif kanırtınca çıktı, lamba değiştirildi.Plaka aydınlatma kapak ve koruyucusu, hemen yanındaki plastik tırnağın içerisine tornavidayı takıp sola doğru çekince çıkıyor fakat aşağıya gelmedi, plakalık engel oldu, plakalığı sökünce kolayca aşağıya geldi ve lambalar değiştirildi. Tabi lamba değişimleri yapılırken hem iç aydınlatmalar hemde plaka aydınlatması kapalı idi.Aşama aşama fotoğrafladım ancak, benim oğlan telefondan silmiş sadece plakalık ile ilgili aydınlatma fotosunu kurtarabildim.
Aytaç bey bende sizin uygulamanızı görüp ve beğenip ön için 2 adet Photon marka 5 ledli ampül aldım arka tavan için ise photon 31 mm sofit ampül almıştım.Kargom geldi ön okuma lambalarını taktım fakat arka tavan lambası kapağını söktüğümde sürpriz ile karşılaştım. Arka tavan ampülleri sofit değil ön okuma lambalarının aynısı yani t10 dipsiz ampül çıktı. Galiba farklı partilerde üretilen Aurislerin ampül tipleri farklı olabiliyor.Uygulamayı araçlarına yapacak arkadaşlara tavsiyem sipariş vermeden önce aracın ampül tiplerini kontrol etmeleri doğrultusunda. Paylaşımınız için teşekkür ederim.
Aytaç bey evet 2013 model Auris aracım var. Sizin aracınız Skypack modeli mi acaba?
Tam bende onu diyecektim,Aytaç abinin aracında skypack yok malesef
Kaan benim aracımdada Skypack yok.Hani bi ihtimal belki skypack olanlar sofit tip ampüllüdür diye düşünmüştüm. Yanlış anlaşılmasın burada amacım Aytaç abinin yanlış bilgi verildiği yönünde değil demek ki parti parti ampül tiplerinin değişebildiğini söylemek ve bu uygulamayı yapmayı düşünen arkadaşları uyarmak.
Aytaç abi rica etsem bagaj aydınlatmasının gece çekilmiş resmini paylaşabilir misin? Bagaj ampülünü led yapmaya değer mi kafamı kurcalıyor. Ampül kapağı sol yan tarafta durduğu için ışık bagajın içine yayılıyor mu halojen gibi? Sen memnun musun değiştireyim mi? Yorumunu alabilirsem çok sevineceğim.
Abi photon smd ledli taksam iyi olur mu yada cob led mi alsam?
Ampül tipleri;Ön aydınlatma Grubu;--Kısa - Uzun hüzme ........ HIR2 (9012) (9006 uyumlu) (Halojen beyaz)--Gündüz ledi................... Oem led --Sis farı........................... H16 (Halojen beyaz)--Sinyal (ön)..................... Tek Duy (1156) (Turuncu)--Sİnyal (yan)................... Dipsiz T10 (Turuncu)İç aydınlatma grubu;--Tavan (ön).................... Dipsiz T10 (Halojen beyaz)--Tavan (arka)................. Festoon 28mm (silindirik iki uclu) (Halojen beyaz)--Güneşlik........................ Festoon 36mm (silindirik iki uclu) (Halojen beyaz)--Bagaj............................ Festoon 36mm (silindirik iki uclu) (Halojen beyaz)Arka aydınlatma Grubu;Sis.................................. Dipsiz T20 (Halojen beyaz)Geri vites......................... Dipsiz T20 (Halojen beyaz)Sinyal.............................. Dipsiz T20 (Halojen beyaz)Fren................................. Dİpsiz T20 Çift tırnak (Halojen beyaz)Plaka............................... Dipsiz T10 (Halojen beyaz)