Gönderen Konu: Benzinden LPG'ye geçmeyi düşünenler için hesaplama tablosu.  (Okunma sayısı 21279 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 1409 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Ynt: Benzinden LPG'ye geçmeyi düşünenler için hesaplama tablosu.
« Yanıtla #20 : Haziran 12, 2014, 23:35:08 »
Elinize emeğinize sağlık Aytaç bey çpk güzel bir çalışma büyük emek vermişsiniz teşekkürler.
Fikir vermesi açısından çok güzel taktıracak arkadaşlara ışık tutacağını zannediyorum.Bende kesinlikle düşünmüyorum.
Yalova'dan selamlar.
Sadece V-POWER - Anti LPG

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Haziran 12, 2014, 23:35:08 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Haziran 13, 2014, 06:06:15 »
Bizim hanımın Peugeot 207 23.000kmde ve 2009 model. Sanırım taktırmamıza gerek yok ::) ::) ::)
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Haziran 16, 2014, 07:34:59 »
Bizim hanımın Peugeot 207 23.000kmde ve 2009 model. Sanırım taktırmamıza gerek yok ::) ::) ::)
Bence de gerek yok :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 1993
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 160000
  • Model Yılı: '01
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #23 : Haziran 18, 2014, 09:18:47 »
selam aleyküm bende 2001 model 2.0 motor avensis var lpg taktırabilir miyim yada hangi marka lpg taktırmalıyım ?
^^_^^_ :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 335000
  • Model Yılı: '06
  • 64 kere teşekkür etti
  • 75 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Temmuz 02, 2014, 23:55:23 »
Ben 7-8 sene önce LPG 82- 84 şimdiki kuruş fiyatında iken benzin de 1,47 felanken hesap yapmıştım. Herkes o zamanlar motor ölür sübap yakar vs dedi. Hesabını yapınca motor ölene kadar araba bedavaya kalıyordu. Hatta üste kar bile kalıyordu sanırsam. İyi ki de o zaman tüp takmışım arabaya. Sanki beni gözetler gibi lpg 1,140 oldu benzin 1,72 gibi bişy oldu. o gün bu gün haala yükselir durur. ama ne olursa olsun benzinle binseydim ne her aklıma esen yere gidebilirdim nede bizim hanımı şöför yapabilirdim. Ve o kadar zamanda arabanın fazlası kadar parayı yakıta vermiş olurdum.

Bi hesaplayın 100 bin km de bu günkü para ile ortalama yakıt tüketimi ile yakıta kaç para vereceğinizi. Ki 100 binde günümüzün arabalarının motorları ölmez.

LPG gayet güvenli bir yakıt ama ustalarımızda ve teknik şartnamelerde iş yok. Bana kalırsa bu kadar zayıf bir sisteme devlet olarak izin vermem. Arabanın altından yakıt boruları geçiyor. Benzin borusunu bi yere sürtme ihtimaliniz -0- ama lpg boru ve elektrik kabloları sertleşmiş kar bloğu tarafında bile deforme edilebilir. Kışın park ettiğiniz yerden buz tutmuş karlara arabanın altını sürte sürte az çıkmıyoruz. Yada olmadık yede arabanın altını sürtmeyen yok. Yeni şartnamede üzerine spral boru geçirtiyorlar. Acayip emniyetli oldu  :rofl:

2006 2.0 Dizel D-4D Avensis Elegant