Ben 7-8 sene önce LPG 82- 84 şimdiki kuruş fiyatında iken benzin de 1,47 felanken hesap yapmıştım. Herkes o zamanlar motor ölür sübap yakar vs dedi. Hesabını yapınca motor ölene kadar araba bedavaya kalıyordu. Hatta üste kar bile kalıyordu sanırsam. İyi ki de o zaman tüp takmışım arabaya. Sanki beni gözetler gibi lpg 1,140 oldu benzin 1,72 gibi bişy oldu. o gün bu gün haala yükselir durur. ama ne olursa olsun benzinle binseydim ne her aklıma esen yere gidebilirdim nede bizim hanımı şöför yapabilirdim. Ve o kadar zamanda arabanın fazlası kadar parayı yakıta vermiş olurdum.
Bi hesaplayın 100 bin km de bu günkü para ile ortalama yakıt tüketimi ile yakıta kaç para vereceğinizi. Ki 100 binde günümüzün arabalarının motorları ölmez.
LPG gayet güvenli bir yakıt ama ustalarımızda ve teknik şartnamelerde iş yok. Bana kalırsa bu kadar zayıf bir sisteme devlet olarak izin vermem. Arabanın altından yakıt boruları geçiyor. Benzin borusunu bi yere sürtme ihtimaliniz -0- ama lpg boru ve elektrik kabloları sertleşmiş kar bloğu tarafında bile deforme edilebilir. Kışın park ettiğiniz yerden buz tutmuş karlara arabanın altını sürte sürte az çıkmıyoruz. Yada olmadık yede arabanın altını sürtmeyen yok. Yeni şartnamede üzerine spral boru geçirtiyorlar. Acayip emniyetli oldu