0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Scania 420'mi lastikler 315 olur az göstersin diye takograf iğnesini büküyorlar şanzıman üzerindeki km kısmına müdahalede bulunuyorlar takografcılar yapıyor o işi büyük lastik oldumu radara yakalanır 78 gösterir ibre ama radara düşünce anlıyor insan bizim şirket sıfır alındığında büyük lastik taktılar radara düşenler oldu
Ufukcuğum çap farkı yzde sekize yakın dairenin çevresi iki çarpı pi çarpı yarıçap tekerleğin bir turunda yaptığı yol yüzde sekiz artıyor , kargo lastiği olduğundan yükün ezmesinden olan çap azalmasıda yok çünkü boş olarak iki tonluk arabalara göre üretilmiş sert lastik oradanda bence en az yüzde beş altı farkeder diye düşünüyorum. esasında bu lastik ağırlığından ve büyüklüğünden dolayı arabayı çok zorluyor nasıl olduda alınıp takıldı anlayamadım.
Ufukçuğum ben 175 65 14 ile 185 75 14 farkına baktım senin cetvel çok güzel birde bunları kıyaslarsan ona bakalım.Mesaj Birleştirildi: Haziran 13, 2014, 22:21:47Lastik ölçmenin linkini yollarsan sevinirim.
lastik çapı hız göstergesini etkiliyor peki gidilen yol mesafesi de yanlış gösterilir mi?