Gönderen Konu: Bir araçtan ne beklerim  (Okunma sayısı 6661 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
Ynt: Bir araçtan ne beklerim
« Yanıtla #40 : Mayıs 08, 2014, 22:51:05 »
öz evlat olsa sevilmez hocam satışa koyuyorsun bir Allahın kulu aramıyor en sonunda bağışlayacam kurtulacam
sizin araba perten toplama galiba :D ehliyetiniz var mi bu arada :D
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Mayıs 08, 2014, 22:51:05 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Aşk-ı Derun
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '00
  • 11 kere teşekkür etti
  • 108 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Mayıs 08, 2014, 22:56:22 »
sizin araba perten toplama galiba :D ehliyetiniz var mi bu arada :D

yok ne perti bizzat bayiden ben aldım, ehliyet derken fiil ehliyetinden mi bahsediyorsunuz
Onlara: Yeryüzünde fesat çıkarmayın, denildiği zaman, "Biz ancak ıslah edicileriz" derler.
Şunu bilin ki, onlar bozguncuların ta kendileridir, lâkin anlamazlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #42 : Mayıs 08, 2014, 22:59:33 »
yok ne perti bizzat bayiden ben aldım, ehliyet derken fiil ehliyetinden mi bahsediyorsunuz
hocam sizi iyi öpmüşler bayiden aldiysaniz , yok yaşiniz yazmiyoda profilinizde galiba yaşiniz küçük  hani 18 yaşinin doldurunca araç sürmek için alinan ehliyet

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '20
  • 254 kere teşekkür etti
  • 720 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Mayıs 08, 2014, 23:46:57 »
Bende anlamadım. Şimdi şurada arabayı kötüleyip durmanın kime faydası var.

Yani bu demektir ki toyota alan salak çünkü bazılarının düşüncesine göre araba almadık. Ne bu anlamadım.

Ha yaş kaç bu benim için önemli ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Mayıs 08, 2014, 23:55:14 »
Rav4ü beklemeniz gerek meraklısı alır corolla auris yaris gibi hızlı giden araç değildir. 3-4 ay önce ilana koydum 21.500den sabah 8de 3 kişi aradı bir tanesi 20 vereyim yarın alıp gideyim diyordu.

Neyse bende yaşı merak ettim.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Aşk-ı Derun
  • 11 kere teşekkür etti
« Yanıtla #45 : Mayıs 09, 2014, 00:01:01 »
ilahi Azrail sen adamı öldürürsün, Toyota aleyhinde iki söz söyledik diye yaşın kaç muhabbetine giriyorsunuz gençler sizin yaşınız kadar araç kullanmışlığım vardır merak etmeyin  ;)

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 09, 2014, 00:01:37
lakin gerçekler acıtır... :rofl:
Onlara: Yeryüzünde fesat çıkarmayın, denildiği zaman, "Biz ancak ıslah edicileriz" derler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 254 kere teşekkür etti
« Yanıtla #46 : Mayıs 09, 2014, 00:03:49 »
herşey iyi güzelde , toyota kullanıp bukadar saldırmak nedir ?  her insan hata yapar , hata yaptıysanız çözümsüz değil.

bide bende alman araçlarının hastasıyım. ama toyota almış arkadaşları küçümsemiyorum. lütfen dikkat.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Aşk-ı Derun
  • 11 kere teşekkür etti
« Yanıtla #47 : Mayıs 09, 2014, 00:05:04 »
herşey iyi güzelde , toyota kullanıp bukadar saldırmak nedir ?  her insan hata yapar , hata yaptıysanız çözümsüz değil.

bide bende alman araçlarının hastasıyım. ama toyota almış arkadaşları küçümsemiyorum. lütfen dikkat.

bende küçümsemiyorum asla yanlış anlaşılmasın sadece üzülüyorum  :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 254 kere teşekkür etti
« Yanıtla #48 : Mayıs 09, 2014, 00:12:54 »
verilen paraya mı ? üzüntü sebebi nedir ? üzülen kimdir ? bizim adımıza da mı üzülüyorsunuz ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Aşk-ı Derun
  • 11 kere teşekkür etti
« Yanıtla #49 : Mayıs 09, 2014, 00:19:36 »
verilen paraya mı ? üzüntü sebebi nedir ? üzülen kimdir ? bizim adımıza da mı üzülüyorsunuz ?

anla işte hani yaşın büyük ya biz daha bebeyiz  ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 254 kere teşekkür etti
« Yanıtla #50 : Mayıs 09, 2014, 00:27:49 »
anla işte hani yaşın büyük ya biz daha bebeyiz  ;)

böyle bişey demedik de forumu kızıştıran laflar devam ettiğine göre bide böyle iğneleyici sözlerden sonra ben diyorum ki olsa olsa karşımda 16 17 yaşında birisi vardır.. yoksa bir yetişkin tutupda küçümsemiyorum, üzülüyorum demez..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Aşk-ı Derun
  • 11 kere teşekkür etti
« Yanıtla #51 : Mayıs 09, 2014, 00:29:35 »
böyle bişey demedik de forumu kızıştıran laflar devam ettiğine göre bide böyle iğneleyici sözlerden sonra ben diyorum ki olsa olsa karşımda 16 17 yaşında birisi vardır.. yoksa bir yetişkin tutupda küçümsemiyorum, üzülüyorum demez..

küçümsüyorum mu deseydim, asla yapmadığım birşeydir, üzülmeyi ise sık tekrarlarım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 127000
  • Model Yılı: '05
  • 31 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #52 : Mayıs 09, 2014, 00:44:39 »
Arıza yapmayan araçların bilişsel arızaları da varmış demek ki.
Hayat bize hiç yeşil ışık yakmadı. Biz de kırmızıda hiç durmadık.
Benim yollarım patikadır, çamurdur, rampadır, pusludur.
Çıkarım senle her yola TOYOTA.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Doya doya Toyota
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 13000
  • Model Yılı: '14
  • 183 kere teşekkür etti
  • 73 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #53 : Mayıs 09, 2014, 07:32:13 »
Benim Toyota'yı tercih etmemin sebepleri şunlar oldu:

Ben aslında araba kullanmayı hiç sevmeyen bir adamdım. Bu yüzden de şimdiye kadar araba almaya, sürmeye karşı pek hevesim olmadı. Daha önce birkaç marka arabayı deneme amaçlı kullanmış ama hiç keyif almamıştım. Hatta iki yıl önce araba almaya niyetlenmiş ama kayınbiraderimin Doblo'sunu kullanınca az olan hevesim iyice kırılmıştı. Ama şartlar beni araba almaya sevk etti. Şöyle ki;

İki kızım var; biri 4, biri 1 küsur yaşında (geç evlendim, geç çocuk sahibi oldum ama bu başka bir konu). Ayrıca öğretmenim ve Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde yer alan Müstecep köyündeki okul lojmanında ikâmet ediyorum. Çocuklar hastalanınca araba gerekli oluyor. Geçenlerde ufaklık hastalandı, acile gittik, taksiye 150 TL para verdim. Aslında köyden kime söylesem hemen arabası ile götürür bizi; zaten benden başka köyde herkesin arabası var (zengin bir köydür vesselam). Ama her ihtiyaç ânında da araba istemek zor geliyor insana...

Uzun süreden beri annem ile eşim de araba al diye baskı yapıyorlardı. Hatta annem "Oğlum al bir araba, parasını ben vereceğim." diyordu. Sonunda baskılara ve zorunluluklara dayanamayarak arabayı aldım.

Arabayı almadan önce sordum soruşturdum. Herkes kendi kullandığı arabasını tavsiye etti. Ama taksiciler genelde Toyota al, arızası azdır, rahat edersin dediler. Sevdiğim bir taksici arkadaş da bunlara Alman arabalarının güzel olduğunu ama Toyota'ya göre daha çok arıza yaptıklarını ve yedek parçalarının, bakımlarının masraflı olduğunu söyledi. İnternette forumlarda da genelde bu tür söylemlere tanık oldum.

Auris'in dizaynı da çok hoşuma gitti. Test sürüşü yaptık ve 2014 Yeni Auris'te karar kıldım...

Daha önce araba kullanmayı sevmeyen ben, şimdi Auris'ten büyük keyif alıyorum... Arabanın direksiyon hâkimiyeti harika; daha önce araba konusunda fazla tecrübem olmamasına rağmen kırk yıllık şoför gibi kullanıyorum arabayı... Geçenlerde bir deneme yapıp viraja 70-80 hızla girdim, araba hemen asfalta yapıştı, benim canımı benden daha çok düşündü. Gazladığım zaman araba kendini öne atıyor, şahlanıyor. Adeta araba hız yapmak istiyor, onu ben dizginliyorum. Neredeyse her şeyi otomatik, bana sadece sürmek ve keyif almak kalıyor. Dün otoyolda 130 km yaptım, yollar yamalı; direksiyon bir milim bile kıpırdamadı, arabaya istediğim gibi hâkim oldum. Konfor desen çok çok iyi. Keyif had safhada...

Velhasıl Auris benim gibi birine bile kendini sevdirmeyi başardı.

Bir de şu var ki (daha önce de söylediğim gibi) "Kuzguna yavrusu şahin gözükür"...
2014 Yeni Auris 1.6 Advance Multidrive S
CVT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #54 : Mayıs 09, 2014, 07:58:43 »
küçümsüyorum mu deseydim, asla yapmadığım birşeydir, üzülmeyi ise sık tekrarlarım
söylediğin şeyler gerçekten komik yok yaşiniz kadar araba kullanmişimdir gibi laflarla burdaki kimseyi küçümsemeye gerek yok toyotayida sevmiyosaniz verirsiniz galeriye aracinizi  ne istiyosaniz onu alirsiniz forumada daha ugramazsiniz ,burda babasi zorla rav4 almiş gibi ağlamaniza gerek yok

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Aşk-ı Derun
  • 11 kere teşekkür etti
« Yanıtla #55 : Mayıs 09, 2014, 08:34:43 »

Ben aslında araba kullanmayı hiç sevmeyen bir adamdım. Bu yüzden de şimdiye kadar araba almaya, sürmeye karşı pek hevesim olmadı. Daha önce birkaç marka arabayı deneme amaçlı kullanmış ama hiç keyif almamıştım. Hatta iki yıl önce araba almaya niyetlenmiş ama kayınbiraderimin Doblo'sunu kullanınca az olan hevesim iyice kırılmıştı. Ama şartlar beni araba almaya sevk etti. Şöyle ki;

İki kızım var; biri 4, biri 1 küsur yaşında (geç evlendim, geç çocuk sahibi oldum ama bu başka bir konu). Ayrıca öğretmenim ve Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde yer alan Müstecep köyündeki okul lojmanında ikâmet ediyorum. Çocuklar hastalanınca araba gerekli oluyor. Geçenlerde ufaklık hastalandı, acile gittik, taksiye 150 TL para verdim. Aslında köyden kime söylesem hemen arabası ile götürür bizi; zaten benden başka köyde herkesin arabası var (zengin bir köydür vesselam). Ama her ihtiyaç ânında da araba istemek zor geliyor insana...

Uzun süreden beri annem ile eşim de araba al diye baskı yapıyorlardı. Hatta annem "Oğlum al bir araba, parasını ben vereceğim." diyordu. Sonunda baskılara ve zorunluluklara dayanamayarak arabayı aldım.

Arabayı almadan önce sordum soruşturdum. Herkes kendi kullandığı arabasını tavsiye etti. Ama taksiciler genelde Toyota al, arızası azdır, rahat edersin dediler. Sevdiğim bir taksici arkadaş da bunlara Alman arabalarının güzel olduğunu ama Toyota'ya göre daha çok arıza yaptıklarını ve yedek parçalarının, bakımlarının masraflı olduğunu söyledi. İnternette forumlarda da genelde bu tür söylemlere tanık oldum.

Auris'in dizaynı da çok hoşuma gitti. Test sürüşü yaptık ve 2014 Yeni Auris'te karar kıldım...

Daha önce araba kullanmayı sevmeyen ben, şimdi Auris'ten büyük keyif alıyorum... Arabanın direksiyon hâkimiyeti harika; daha önce araba konusunda fazla tecrübem olmamasına rağmen kırk yıllık şoför gibi kullanıyorum arabayı... Geçenlerde bir deneme yapıp viraja 70-80 hızla girdim, araba hemen asfalta yapıştı, benim canımı benden daha çok düşündü. Gazladığım zaman araba kendini öne atıyor, şahlanıyor. Adeta araba hız yapmak istiyor, onu ben dizginliyorum. Neredeyse her şeyi otomatik, bana sadece sürmek ve keyif almak kalıyor. Dün otoyolda 130 km yaptım, yollar yamalı; direksiyon bir milim bile kıpırdamadı, arabaya istediğim gibi hâkim oldum. Konfor desen çok çok iyi. Keyif had safhada...

Bir de şu var ki (daha önce de söylediğim gibi) "Kuzguna yavrusu şahin gözükür"...

daha önce başka bir araç kullanmadığınız için toyota'yı sevmeniz normal

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 09, 2014, 08:36:45
söylediğin şeyler gerçekten komik yok yaşiniz kadar araba kullanmişimdir gibi laflarla burdaki kimseyi küçümsemeye gerek yok toyotayida sevmiyosaniz verirsiniz galeriye aracinizi  ne istiyosaniz onu alirsiniz forumada daha ugramazsiniz ,burda babasi zorla rav4 almiş gibi ağlamaniza gerek yok

galeriyede götürdüm yarı parasını veriyor, abuk subuk konuşup insanın sinirlerini zıplatma ben ağlamıyorum burda sadece alırken kimse beni uyarmadı toyota'dan uzak dur diye o yüzden sinirliyim  >:(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #56 : Mayıs 09, 2014, 08:46:54 »
daha önce başka bir araç kullanmadığınız için toyota'yı sevmeniz normal

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 09, 2014, 08:36:45
galeriyede götürdüm yarı parasını veriyor, abuk subuk konuşup insanın sinirlerini zıplatma ben ağlamıyorum burda sadece alırken kimse beni uyarmadı toyota'dan uzak dur diye o yüzden sinirliyim  >:(
burda auris corolla satanlar 1 gunde satiyo araçlarini rav4 ün piyasasi iyi degil galeride öldürmüşlerdir  ama yari fiyati vermeleride imkansiz :D neyse konj amacindan şaşti niye sinirleniyosun ki hem burda ağiz tadiyla muhabbet edemiycez mi :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Aşk-ı Derun
  • 11 kere teşekkür etti
« Yanıtla #57 : Mayıs 09, 2014, 08:57:33 »
burda auris corolla satanlar 1 gunde satiyo araçlarini rav4 ün piyasasi iyi degil galeride öldürmüşlerdir  ama yari fiyati vermeleride imkansiz :D neyse konj amacindan şaşti niye sinirleniyosun ki hem burda ağiz tadiyla muhabbet edemiycez mi :D

inan o kadar galeri gezdim bir çoğuyla muhabbet etme imkanım oldu niye elinizde toyota yok dedim, abi toyotalar pek tutulmuyor aldığımızda satamıyoruz zarar ediyoruz o yüzden almıyoruz dediler inanmazsanız kendiniz sorun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 102201
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 317 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #58 : Mayıs 09, 2014, 09:10:51 »
Dogru demisler.  galericiler toyotadan ekmek yiyemezler.  mal sahibi toyotasini zaten 2 gunde degerinden satar galerilik bi durum olmaz. diyelimki galeriye gittin 25 lik arabaya ne verecek galeri 20  o para toyotaciya yaramaz 24 galericiye yaramaz gelde cik isin icinden.

Vw - reno - pego- citroen var elinde arac sorunlu dertli yani gelen bakiyo yaramaz deyip gidiyo sende mecbur galeriye veriyon.

Galerilere git bak mercedes doludur.
 digerleride  pego citroen reno fiat doludur.
Galerici hondayi toyotayi sevmez.

Sehir icinde jeep alacak birinin rav4 ne isi olsun.  qashqayi crv duster varken.  vergi avantaji. yakit ekonomisi
yaris fun multidriveS 2013  beyaz lpg-brc + cruise control + speed limiter + android multimedya + geri görüş + ....

Güya kibar olabilmek icin Giresun u Kiresun yapanlar var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 15000
  • Model Yılı: '14
  • 65 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #59 : Mayıs 09, 2014, 09:13:31 »

senin kuzgun kuzgun değil:) direk şahin.

ben de çok keyif alarak kullanıyorum arabamı, iyi ki almışım diyorum. 1.6 benzinlinin tadı benim dizele göre daha başkadır:(
2013 - 2018 AURİS
2018 - ??? VW PASSAT