Benim photoshopta oluşturduğum rengi tam anlamıyla %100 oluşturmak mümkün olmayabilir ama çok hafifte olsa ton ve parlaklık farklılıklarının şahsen benim gözümde çok fazla bir önemi olmaz.. Evet Avensis mizacında ağır bir araç, minik minik değişiklikler dışında modifiyeye gelen bir araç değil, ama illa bişey yapmak isteyip de ne yapabiliriz mevzuuna kafa yorduktan ve de plastidip çalışmalarıyla ilgili örneklemeleri gördükten sonra Avensis gibi ağır bir araçta renk değişikliğinin görsellik açısından insanların beğenilerine ne gibi yansımalar yapabileceğini görmek amacıyla ortaya çıkarttığım ve burada paylaştığım bir çalışmaydı.. Eğer benim resimde ortaya çıkardığım rengi %95-100 arası ihtimalle yakalayabileceğimi bilsem kesinlikle gönül rahatlığıyla yaptırır, Avensis'in tutucu sınırlarının dışına çıkmayan "ağır abi" görüntüsüne biraz modernlik katacağını ve bu yeni rengiyle de fazlasıyla dikkat, ilgi ve beğeni çekeceğine inanıyorum..
Folyo mu plastidip mi kıyaslamasında ise kesinlikle folyodan korkuyorum, folyo hakkında az çok bilgisi olan arkadaşların da dediği gibi sökme durumunda boyaya zarar verme ihtimali barındırdığından dolayı tedirgin olduğum bir uygulama, keza plastip dip uygulamasının yanında folyo uygulaması işini de yapan arkadaşlardan plasti dip varken folyo uygulaması yap(tır)manın artık çok da anlamlı olmadığını duydum..
Yanılmıyorsam Plastip uygulamasına 5 yıl gibi bir süre için garanti veriyorlar, bu süre zarfında aracın kaplamasının sağlıklı kalıp kalmamasında dış etkenlerin de önemi var elbette, herhangi bir sebepten dolayı bir aşınma veya kalkma durumlarında rütuş yapılabildiği, çok şiddetli olmamakla birlikte tazyikli su tabancalarıyla yıkama yapılabildiği ve halen geliştirilmekte olan plastidip uygulamalarına önümüzdeki zamanlarda pasta-cila işlemi bile uygulanabileceğini bizzat uygulamayı yapan bir arkadaştan duymuş bulunmaktayım..
Fiyat konusu ise her bayinin biraz kendi inisiyatifi ve biraz da pazarlık usulüyle , araca ve uygulanacak renk durumuna göre aşağı yukarı 1.200 TL civarından başlayıp yukarı doğru giden fiyatlamalar mevcut olduğunu biliyorum..