Gönderen Konu: Cnet Car Tech'den 2014 Toyota Avalon İncelemesi  (Okunma sayısı 3926 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
Ynt: Cnet Car Tech'den 2014 Toyota Avalon İncelemesi
« Yanıtla #20 : Nisan 11, 2014, 08:33:11 »
Toyota'nın Avalon'u getireceğini düşünmüyorum. Onu getirirse Avensis'in pazarını küçültebilir. Ancak özel olarak sipariş ile gelmeyecek diye de bir şey yoktur. Parayı veren düdüğü çalar.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Nisan 11, 2014, 08:33:11 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Nisan 11, 2014, 09:25:25 »
Toyota'nın Avalon'u getireceğini düşünmüyorum. Onu getirirse Avensis'in pazarını küçültebilir. Ancak özel olarak sipariş ile gelmeyecek diye de bir şey yoktur. Parayı veren düdüğü çalar.

Avalon Türkiye'ye gelmez. Gelmek için motor hacminin küçültülmesi gerekir.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 281 kere teşekkür etti
Ynt: Cnet Car Tech\'den 2014 Toyota Avalon İncelemesi
« Yanıtla #22 : Nisan 11, 2014, 09:34:25 »
Avalon Türkiye'ye gelmez. Gelmek için motor hacminin küçültülmesi gerekir.

Kısmen katılıyorum. Motorunun büyük olması ve vergi diliminden dolayı gelmemesinin en önemli faktörlerinden ancak Avensis'i 1.6 132hp ile getirebiliyorlar. Bana göre sağlıklı bir seçim değil ama en nihayetinde geliyor. Bu arada Avalon'un getirilmemesini sadece motor hacmine bağlamak yanlış olur kanısındayım. Bu ülkeye ne araçlar geliyor. Tabi ki bir auris gibi çok satmayabilir ama fiyat oranına vurduğunuz da belki auris ten bile çok kazandırabilir. Çünkü müşteri portföyü farklı bir araç. Gelmemesinin sebeplerinin ben daha başka nedenler olduğunu düşünüyorum. Tamamen stratejik.

Mesaj Birleştirildi: Nisan 11, 2014, 09:37:06
İş ülkemize gelince corolla, auris, yaris en çılgını avensis. Güncel modeller ile Ülkemizden daha fazla gelir elde ettiklerini ve bu geliri başka modeller ile paylaşılmak istenmediğini düşünüyorum.

Çünkü bizim ülkemizde önce kar odaklılık...  Diğerleri lüks. Şahsi kanaatim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Nisan 11, 2014, 09:39:03 »
Kısmen katılıyorum. Motorunun büyük olması ve vergi diliminden dolayı gelmemesinin en önemli faktörlerinden ancak Avensis'i 1.6 132hp ile getirebiliyorlar. Bana göre sağlıklı bir seçim değil ama en nihayetinde geliyor. Bu arada Avalon'un getirilmemesini sadece motor hacmine bağlamak yanlış olur kanısındayım. Bu ülkeye ne araçlar geliyor. Tabi ki bir auris gibi çok satmayabilir ama fiyat oranına vurduğunuz da belki auris ten bile çok kazandırabilir. Çünkü müşteri portföyü farklı bir araç. Gelmemesinin sebeplerinin ben daha başka nedenler olduğunu düşünüyorum. Tamamen stratejik.

Bahsettiğimiz konular Toyota'nın satış ve pazarlama stratejisine giriyor. Her üretici satılacağını düşündüğü aracı o ülkeye getirir. Avalon 10 yıldır piyasada olan bir araç ve satışa sunulduğu yerler hiç değişmedi. Bu bir prensip kararı mutlaka. Mercedes ve Bmw bile 1.6 motorlar ile pazar payını arttırmanın yollarını arıyor Türkiye'de.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 281 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Nisan 11, 2014, 09:41:42 »
Bahsettiğimiz konular Toyota'nın satış ve pazarlama stratejisine giriyor. Her üretici satılacağını düşündüğü aracı o ülkeye getirir. Avalon 10 yıldır piyasada olan bir araç ve satışa sunulduğu yerler hiç değişmedi. Bu bir prensip kararı mutlaka. Mercedes ve Bmw bile 1.6 motorlar ile pazar payını arttırmanın yollarını arıyor Türkiye'de.

Aytaç Bey olayın ülkeler arasındaki farklılıklarından kaynaklandığını düşünüyorum. Bir Arabistan'a avalon gelecek ve bize gelmeyecek. Stratejileri kendilerine göre uygun olabilir belki ama...

Yine de almak isteyenlerin özel olarak getirtebileceklerini düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Nisan 11, 2014, 10:04:08 »
Evet büyük motorlu arabalar benim ilgi alanım.alanım. Avalon uzun zamandan beri takip ettiğim fakat Türkiye belki bir kaç tane olan  mercedesin s serisine rakip bir model.Daha çok Arap ülkelerine satıldığı düşünülse de Amerika pazarında ciddi bir yeri vardır.vardır. Avalonun diesel ve hybrid modellerinde vardır.Hatta hybrid modelleri son zamanlarda daha revaçta diyebilirim.
Türk tüketicisin olarak ise bu aracı rüyalarımızda görebiliriz.Bunun en büyük sebebi yakıt değil ÖTV ve MTV dir.Bu araca vereceğiniz ötv ve mtv ile 3 tane normal araba alırsınız.Türkiye ye camry dahil özel siparişle getiriliyor.

Luxus toyotanın daha çok üst segment araçlar üreten markasıdır.markasıdır. Toyotanın halen sporcusu gt86 lexsusların en basiti :)

Hayal kurmak için bu linke başvurabilirsiniz :) http://www.lexus.com/models/LFA/
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 112000
  • Model Yılı: '09
  • 15 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Nisan 11, 2014, 23:17:12 »
Camry'nin bile gelmesinin bir dönemden sonra problem olduğu ülkeye , Avalon'un ,özel sipariş harici, gelmesi hayal gibi.

Lexus meselesi de , zannederim forumda en iyi ben bilirim  ;) , Mercedes'e rakip Japon'dur .

Evet büyük motorlu arabalar benim ilgi alanım.alanım. Avalon uzun zamandan beri takip ettiğim fakat Türkiye belki bir kaç tane olan  mercedesin s serisine rakip bir model.Daha çok Arap ülkelerine satıldığı düşünülse de Amerika pazarında ciddi bir yeri vardır.vardır. Avalonun diesel ve hybrid modellerinde vardır.Hatta hybrid modelleri son zamanlarda daha revaçta diyebilirim.
Türk tüketicisin olarak ise bu aracı rüyalarımızda görebiliriz.Bunun en büyük sebebi yakıt değil ÖTV ve MTV dir.Bu araca vereceğiniz ötv ve mtv ile 3 tane normal araba alırsınız.Türkiye ye camry dahil özel siparişle getiriliyor.

Luxus toyotanın daha çok üst segment araçlar üreten markasıdır.markasıdır. Toyotanın halen sporcusu gt86 lexsusların en basiti :)

Hayal kurmak için bu linke başvurabilirsiniz :) http://www.lexus.com/models/LFA/

Abi, dizeli var mıymış , ben hiç duymadım.
Camry 3.5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Nisan 12, 2014, 19:56:46 »
Neyin dizeli :)  Benim yazdıklarıma diyorsan ben hybrid var dedim ve ki var:)
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 112000
  • Model Yılı: '09
  • 15 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Nisan 12, 2014, 20:04:14 »
dizeli de var demişsin de , onun için sordum :)
Camry 3.5