0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Toyota'nın Avalon'u getireceğini düşünmüyorum. Onu getirirse Avensis'in pazarını küçültebilir. Ancak özel olarak sipariş ile gelmeyecek diye de bir şey yoktur. Parayı veren düdüğü çalar.
Avalon Türkiye'ye gelmez. Gelmek için motor hacminin küçültülmesi gerekir.
Kısmen katılıyorum. Motorunun büyük olması ve vergi diliminden dolayı gelmemesinin en önemli faktörlerinden ancak Avensis'i 1.6 132hp ile getirebiliyorlar. Bana göre sağlıklı bir seçim değil ama en nihayetinde geliyor. Bu arada Avalon'un getirilmemesini sadece motor hacmine bağlamak yanlış olur kanısındayım. Bu ülkeye ne araçlar geliyor. Tabi ki bir auris gibi çok satmayabilir ama fiyat oranına vurduğunuz da belki auris ten bile çok kazandırabilir. Çünkü müşteri portföyü farklı bir araç. Gelmemesinin sebeplerinin ben daha başka nedenler olduğunu düşünüyorum. Tamamen stratejik.
Bahsettiğimiz konular Toyota'nın satış ve pazarlama stratejisine giriyor. Her üretici satılacağını düşündüğü aracı o ülkeye getirir. Avalon 10 yıldır piyasada olan bir araç ve satışa sunulduğu yerler hiç değişmedi. Bu bir prensip kararı mutlaka. Mercedes ve Bmw bile 1.6 motorlar ile pazar payını arttırmanın yollarını arıyor Türkiye'de.
Evet büyük motorlu arabalar benim ilgi alanım.alanım. Avalon uzun zamandan beri takip ettiğim fakat Türkiye belki bir kaç tane olan mercedesin s serisine rakip bir model.Daha çok Arap ülkelerine satıldığı düşünülse de Amerika pazarında ciddi bir yeri vardır.vardır. Avalonun diesel ve hybrid modellerinde vardır.Hatta hybrid modelleri son zamanlarda daha revaçta diyebilirim.Türk tüketicisin olarak ise bu aracı rüyalarımızda görebiliriz.Bunun en büyük sebebi yakıt değil ÖTV ve MTV dir.Bu araca vereceğiniz ötv ve mtv ile 3 tane normal araba alırsınız.Türkiye ye camry dahil özel siparişle getiriliyor.Luxus toyotanın daha çok üst segment araçlar üreten markasıdır.markasıdır. Toyotanın halen sporcusu gt86 lexsusların en basiti Hayal kurmak için bu linke başvurabilirsiniz http://www.lexus.com/models/LFA/