ben de iki kez yaptırdığım için tecrübemi paylaşayım efenim..
önceki aracım 2012 model 1.6 a/t idi ön konsoldan "cik"lemeler geliyordu.. forumda başka bir başlıkta yazıldığı üzere kuş sesi gibi.. bunun için servise gitmeyi pek düşünmedim anladığım kadarıyla yapısal bir sorun vardı ve zaten kısa sürede satmak durumunda kaldım..
şimdiki aracım 1.4 dizel m/m.. bu aracın ön konsoldan gelen yolcu bölgesinde camın birleştiği yerden gelen ise hafif bir tıkırtı.. bozuk yollarda fazlasıyla hissedilmek dışında devir arttığında(hızlanma sırasında araç titrediğinde) veya 100 km/h üzerinde normal seyirde hem de dümdüz yollarda..
servise gösterdim ve izolasyon gerektiğini, konsolun söküleceğini ve tüm gün süreceğini söylediler.. teslim aldığımda hiç ses yoktu ancak bir ay dolmadan aynı sesler başladı ve iki ay zarfında aynı duruma geldi.. sonraki servis ziyaretimde başka bir usta izolasyon işlemini izlememi teklif etti.. işlem sırasıyla şoför tarafı ve yolcu tarafı başın ön hizasından başlayıp kelebek camına kadar giden kaplamayı sökmekle başladı, vites ve teyp kenarından konsolu gevşetilmesi, bir kaç elektrik bağlantısının ayrılması, gösterge panelinin sökülmesi(bir kaç yeri vidalı), torpido çıkarılması vs. derken ön göğüs ve konsol tamamen yerde.. önceki izolasyonda tek tarafı yapışkanlı iki üç santim genişliğindeki şerit(serkan beyin fotosondaki gibi ancak şerit halinde kesilmiş, yapışkanlı) birbirine temas eden yerler arasına yapıştırılmıştı. usta parmaklarıyla her parçayı salladı gerçekten salladığında gelen seslerle benim seyir halinde duyduğum seslerin aynısı bir kaç yerde vardı.. ses yapabilecek her şey sabitlendi bantlar yardımıyla.. yine tuhaf bir yapışkan, macunumsu bir şey yapıştırdı bazı ses yapabilecek yerlere.. tekrar ön konsolu birleştirdi, sökülmesine ve takılmasına yardım ettim ustaya:) fotoğraf çeksem çok daha iyi olurdu.. sedat beyin resminde görülen yolcu tarafı kaput bağlantı noktası civarı bir yerlerden de ses geliyordu oraya da birşeyler yaptı. yine resimde silecek suyu borusunun geçtiği bir yerde kaputun altında bir delik var, benim araçta oralarda sert kauçuk gibi (bagajın üzerinde asılı duran plastikten de olabilir) bir malzemeden kapak var(motorun üzerine denk gelecek şekilde ve oradaki delik onun plastik vida boşluğu oluyor zannediyorum) kapak tıkır tıkır oynuyordu, çıkarıp şeritle onun etrafını çevirdi, yeni plastik vidalarla sabitledi, sesi giderdi.. silecekleri çıkarıp, sileceklerin bağlı olduğu kısmı salladı burada az olmakla birlikte ses biraz "cik"lemeye benzer bir ses geliyordu, buraya ve sürtünme olan çoğu yere slikon sprey uyguladı.. buralar zamanla toz olduğu için ses yaparmış diyor, bilmiyorum artık..
yapılanlar bunlardan ibaret iki haftalık süre zarfında ses yok.. yine ses olacak olursa yapacak bişrey yok , daha fazla izolasyon yapılamaz herhalde usta sağ olsun ilgilendi..
vaktim olsa bir iki boya rötuşu bile yapacaktı parmak ucu kadar bir yerde pas gördü, sonra gel yapalım dedi ama sonra gitmeye korkuyorum, yetkili servis bilgisi dışında iş yapıyorsun diye ustaya bir şey der allakorusun, güme gitmesin adam..
biraz uzun oldu ama fotoğrafla desteklenseydi faydalı olacaktı:))
bence aracın başında durabilirseniz o gün izaolasyon faydalı olacaktır..
düzeltme:imla